מידע שימושי אז נראה שהירידות כאן

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
אז מה ההצעה שלכם להתמודד עם עליות הריבית שהסיום של זה לא נראה באופק?
לאלוקים פתרונים(ובינתיים התחילה הסנונית הראשונה בארה"ב לבשר משהו טוב על הריביות העתיידיות שם
שהמשק הישראלי מושפע מאוד מאוד ממה שקורה שם)
מה שבטוח שאנשים כמוך בינתיים רק מייצרים נזק לאנשים שבעוד אתה מדבר על רווח מצחיק של 4 אחוז בינתיים הם מפיסידים מאות אלפי שקלים של עליות ערך הדירה
תן לי לנחש שגם לפני שנה טענת את אותם טענות(שלא כדאי לקנות דירה)
וגם לפני שנתיים וגם לפני חמש שנים

נכון?

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
מדהים בעיני,
שאת ממליצה בקלות להשקיע בשוק ההון (שלרוב יכול להיות מסוכן..)
או האגח שיש כאן סיוכי גדול שבמוקדם או במאוחר, ירד דרסטי..
וזה כבר לא נקרא סיכון בעיניך...
אבל מכור דירה עם כל הכרוך בכך..(הוצאות של עוד ועוד ועוד ובעיקר להישאר בלי דירה...)
בשל תוספת של 1400 שקל בחודש..
שכל עבודה צדדית מכסה בקלות...

(וברור לכל שבמוקדם או במאוחר הריביות ירדו.. לפחות חלקית..)

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
למה?
עד משבר הסאב פריים ב2008
הפריים לא ירד מעולם מתחת לארבע אחוז
כי מפחדים ממשבר כלכלי רציני
מיתון כבר קיים כל השאלה כמה הוא גדול

לבנק נשאר הכלי של הורדת ריבית והוא לכאורה ישתמש בה מתי שהוא (הערכות מדברות שעוד שנה שנה וחצי הוא יתחיל הלשתמש בכלי הזה

E_Y

משתמש פעיל
ההחזר החודשי עלה בכ1000 שקל רק למשכנתאות שכבר נלקחו. על רכיב הפריים בלבד.
מי שלוקח משכנתא חדשה, יש עליה בהחזר החודשי של כ2700 שקל.
זה נתון קצת מוגזם
אתה בטח לא מתכוון למשכנתא ממוצעת של איזור מליון שח

אני456

משתמש מקצוען
אין לי מושג עד כמה 1400 ש"ח זה למתוח את החבל עבורם, כל משפחה והנתונים שלה,

אבל לייעץ "תמכרו את הדירה" כי ההחזר עלה ב1400 ש"ח?

וואו.

בהנחה וה1400 האמורים הם לא 20 אחוז מההכנסות שלהם יש הרבה הרבה מה לייעץ לפני מכירת דירה.

כן להדק את החגורה, כן תקופה פחות כיפית לכל בעלי המשכנתאות, אבל למכור?

עוד לא ראיתי עד עכשיו כתבה כלכלית מוצקה אחת שטוענת מהחל ועד כלה באופן ברור שהמחירים. הולכים. לרדת.

בעיקר אוויר חם, ספקולציות ותקוות.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
מה לא מובן לכם?
האנשים הללו הם אנשים שכבר שנתיים שלש וחמש מסבירים שאוטוטו המחירים הולכים לקרוס
אלו אנשים שברגע שהם רואים סדק בקיר
הם בטוחים שהבניין הולך ליפול

בסך הכל זה נובע מתסכול
ובחיים שאף אחד לא ייקח עיצות מניקים באינטרנט אלא רק דעות כיווני מחשבה
אבל לפני כל החלטה שיחשוב טוב טוב טוב

אאאא....

משתמש פעיל
לאלוקים פתרונים(ובינתיים התחילה הסנונית הראשונה בארה"ב לבשר משהו טוב על הריביות העתיידיות שם
שהמשק הישראלי מושפע מאוד מאוד ממה שקורה שם)
מה שבטוח שאנשים כמוך בינתיים רק מייצרים נזק לאנשים שבעוד אתה מדבר על רווח מצחיק של 4 אחוז בינתיים הם מפיסידים מאות אלפי שקלים של עליות ערך הדירה
תן לי לנחש שגם לפני שנה טענת את אותם טענות(שלא כדאי לקנות דירה)
וגם לפני שנתיים וגם לפני חמש שנים

נכון?
אכן כך, אבל גם השקעתי בשוק ההון לטווח ארוך.
ועכשיו אני עוד יותר חושב שהמחירים ירדו.

מדהים בעיני,
שאת ממליצה בקלות להשקיע בשוק ההון (שלרוב יכול להיות מסוכן..)
או האגח שיש כאן סיוכי גדול שבמוקדם או במאוחר, ירד דרסטי..
וזה כבר לא נקרא סיכון בעיניך...
אבל מכור דירה עם כל הכרוך בכך..(הוצאות של עוד ועוד ועוד ובעיקר להישאר בלי דירה...)
בשל תוספת של 1400 שקל בחודש..
שכל עבודה צדדית מכסה בקלות...

(וברור לכל שבמוקדם או במאוחר הריביות ירדו.. לפחות חלקית..)

כן להדק את החגורה, כן תקופה פחות כיפית לכל בעלי המשכנתאות, אבל למכור?

עוד לא ראיתי עד עכשיו כתבה כלכלית מוצקה אחת שטוענת מהחל ועד כלה באופן ברור שהמחירים. הולכים. לרדת.

בעיקר אוויר חם, ספקולציות ותקוות.
למכור דירה זה וודאי לא פתרון.
שכירות זה לא בחינם
אין לי מושג עד כמה 1400 ש"ח זה למתוח את החבל עבורם, כל משפחה והנתונים שלה,

וואו.

בהנחה וה1400 האמורים הם לא 20 אחוז מההכנסות שלהם יש הרבה הרבה מה לייעץ לפני מכירת דירה.
מדגיש שוב
כמובן שאני לא ממליץ
בנק ישראל יודע שכשהוא מעלה את הריבית יהיו יותר אנשים, שלפי הסטיסטיקה בוודאות יאבדו את הדירה שלהם.
אז בבקשה תענו לי מה כן

אני456

משתמש מקצוען
לעבור על חיוב האשראי, או על סך ההוצאות הביתיות ולהוריד את כל האקסטרות גם אם עד היום הם נתפסו כבייסיק,
חוגים, אולי החזקת רכב, אוכל בחוץ, חשיבה מחודשת על סל הקניות החודשי, עוזרת, מנויים לעיתונים, עדכון ביטוחים.
כל אחד יודע מה נכון ואפשרי בשבילו.

זה עוד לפני חשיבה על הכנסה קטנה נוספת שגם היא לא פתרון שמתאים לכולם.

בקיצור, נראה לי כל בן אדם יעשה סיעור מוחות רציני מאד לפני שפשוט ילך למכור את הדירה שלו.

אאאא....

משתמש פעיל
לעבור על חיוב האשראי, או על סך ההוצאות הביתיות ולהוריד את כל האקסטרות גם אם עד היום הם נתפסו כבייסיק,
חוגים, אולי החזקת רכב, אוכל בחוץ, חשיבה מחודשת על סל הקניות החודשי, עוזרת, מנויים לעיתונים, עדכון ביטוחים.
כל אחד יודע מה נכון ואפשרי בשבילו.

זה עוד לפני חשיבה על הכנסה קטנה נוספת שגם היא לא פתרון שמתאים לכולם.

בקיצור, נראה לי כל בן אדם יעשה סיעור מוחות רציני מאד לפני שפשוט ילך למכור את הדירה שלו.
יש קהילות בעם ישראל שאת כל הדברים שהבאתם כאן, לא נמצא בסל ההוצאות שלהם.
יש מצווה מאוד מאוד גדולה לרכוש דירה במרכז עם משכנתא ענקית.
ולהם לא נשאר שום אופציה חוץ מלמכור את הדירה.
שהבעל יצא לעבוד מאן דכר שמיה.

אני456

משתמש מקצוען
יש קהילות בעם ישראל שאת כל הדברים שהבאתם כאן, לא נמצא בסל ההוצאות שלהם
ולמשפחות הללו יש משכנתא כמעט על 2מ' ש"ח והחזר המשכנתא שלהם על ה ב1500 ש"ח?
תמהני איך כל הניסים והנפלאות קורים למשפחה אחת.

שהבעל יצא לעבוד מאן דכר שמיה
וההקשר הוא?
יש מצווה קדושה לגור במרכז וגלילותיו, לשלם משכנתא במסירות נפש, לא משנה על מה מוותרים בדרך?

מאמינה שמשפחה שיש לה מספיק שיקול דעת לקחת משכנתא גדולה יש לה גם שק"ד לתעדף את ההכנסות וההוצאות שלהם.
לא מכירה הרבה או בכלל משפחות שברגע שיהיה להם נטל של עוד כמה מאות שקלים בתקציב , שיכול אגב לקרות בעוד סיטואציות בחיים, לא רק בעליית הריבית, יבחרו בפתרון הפשוט והמידי של מכירת הדירה.

חיים של תורה

משתמש מקצוען
בלת"ק (בלי לקרוא את כל התגובות).

כל יומיים קם עוד איזה חכמולוג וטוען שזהו, המחירים התחילו לרדת ואוטוטו כולם יוכלו לקנות דירות במחירים סבירים, החכמולוג התורן תמיד יודע להביא איזושהי כתבה של קבלן כזה או אחר, או ראיון ברדיו עם שר כזה או אחר (כשכולנו יודעים מה האינטרס שלהם לומר כך...), שהנה המחיר כבר ירד במקום ההוא וההוא, והוא כבר מורגש בכמה מקומות נוספים בארץ ואוטוטו כולם ירגישו את זה, וכשהמראיין שואל את כבוד השר או הקבלן, למה אנחנו עדיין לא רואים את זה בערים המרכזיות, אז תמיד התשובה היא שזה לוקח זמן עד שירגישו את זה כולם, אבל בוודאי שהוא כבר קיים.

אז סליחה מכל החכמים האלו, אבל אתם פשוט טועים ומטעים, אתם יכולים להביא כל מיני ציטוטים מהיום למחר ,ומספרים של שברי אחוזים שצריך 96% במתמטיקה כדי להבין, ורוב הציבור יכולים לראות כאילו אתם המבינים של הדור, אבל האמת היא שאתם פשוט מבלבלים את המוח.

אני דן לכף זכות שכל מי שטוען ככה פשוט חולם על לקנות דירה משלו, ומכיוון שאלו הם רצונותיו, אלו הם דמיונותיו...

בינתיים ב50 שנים האחרונות כאן במדינה, לא היה (כמעט) מקום אחד ששם מחירי הדירות ירדו, ואם לא יבוא המשיח (וכנראה גם כשהוא יבוא) זה גם לא הולך להיות ב50 שנים הבאות!

אין שום שר או פוליטיקאי שמדבר על הורדת מחירים דרסטית בירושלים/ בני-ברק/ בית שמש/ מודיעין עילית/ אלעד/ ביתר וכו', מה שכולם מדברים זה על הפשרת שטחים חדשים לטובת בניית ערים חדשות בצפון או בדרום או תוספת גדולה לערים חילוניות שכבר בנויות, שבפרויקטים האלו יהיו דירות יותר זולות.
כלומר אם אתה רוצה לקנות דירה במודיעין עילית או בבית שמש אין שום סיכוי שזה יהיה יותר זול ממה שזה היום (אולי בכמה עשרות בודדות אבל לא יותר).

אני מדגיש שזה לא כולל כמובן את 'מחיר למשתכן' ו'דירה בהנחה' ו'מחיר מטרה' ועוד הנחות מסובסדות בשלל שמותיהן וכינוייהן, ששם המדינה משלמת את ההפרש.

רוצים הוכחות? ההוכחה הכי פשוטה היא כי זה לא קרה ב50 שנים האחרונות גם כשהביקוש היה הרבה יותר נמוך וההיצע היה הרבה רחב, ובפרט שכבר היו משברים ועליית ריבית בעשורים האחרונים הרבה יותר ממה שזה היום, וגם אז המחירים לא ירדו, אז למה עכשיו כשהביקוש הרבה יותר גדול וההיצע הרבה יותר נמוך זה כן יקרה???

עד שהבעיה שנקראת "מצוקת הדיור" לא תיפתר לגמרי (והיא כנראה לא תיפתר לעולם), ולא יהיה כל שנה ב10 שנים הקרובות 300 אלף יחידות דיור למסירה(!), אז המחירים ימשיכו לעלות כרגיל, וגם אם יעלו את הריבית עוד הרבה, אז מקסימום המחירים יעמדו ולא יעלו, אבל ירידה לא תהיה!

וגם אז כל מה שכולם מדברים, זה על בניית אלפי יחידות דיור במקומות חדשים בצפון ובדרום ששם באמת הדירות יהיו הרבה יותר זולות מהמרכז, אבל במרכז זה כבר לעולם לא ירד. אלא אם כן יהיה נבואה מהשמים כמו שהיה בימי אלישע הנביא על סאה סולת בשקל.

מי שחושב שדירה במרכז הארץ (או לעניינינו בערים החרדיות במרכז) ירד עוד שנה שנתיים שלוש ב100-300 אלף ש"ח, הוא לא יותר ממדומיין!

אפשר להתווכח על זה כל היום וכל הלילה, אבל מה שבטוח שלפתוח כל יום אשכול אחר לא זה מה שיוריד את המחירים.

והטעות הכי גדולה בסיפור, זה שכל הכלכלנים פשוט לא מכירים את הציבור החרדי, כתבתי בעבר שהציבור החרדי מושפע הרבה פחות מעליית הריבית במשק, בגלל שהציבור החרדי בשונה מהציבור החילוני, לא קונה דירות כשיש לו כסף אלא כשהוא מתחתן ומבין שצריך לגור איפשהו, לא כן הקונה החילוני שלרובם בגיל 25-30 אין להם דירות משלהם, כי שם הם צריכים לקנות את הדירה ולא ההורים, בשונה מהציבור החרדי ששם לא משנה כמה הריבית וכמה המשכנתא, כל עוד ההורים יכולים לסבול (הם יכולים?!), הציבור החרדי ימשיך לקנות בהמוניו.

הסיבה היחידה שיש היום התמתנות במחירים, כי הרבה אנשים יושבים על הגדר כדי לראות מה הממשלה החדשה תעשה, אבל בעוד חצי שנה/שנה כשכולם יראו ששום דבר לא השתנה, אז כולם ירוצו כבעבר והמחירים רק ינסקו גבוה יותר.

והראיה הכי גדולה (ואשמח אם מישהו כאן יהיה לו הסבר אחר), שלאחרונה פורסם נתונים ממכון 'אסקריא' (מכון סקרים חרדי שנחשב מאוד מהימן), ושם כתוב שבמודיעין עילית (שנחשבת לאחת הערים הכי עניות במדינת ישראל) 87% מהתושבים גרים בדירות משלהם, והרצליה (שנחשבת כאחת הערים עם הסוציו אקונומי הכי גבוה) רק פחות מ65% (לא זוכר מדוייק) גרים בדירות משלהם.

הנתון הזה הוא אך ורק בגלל שבציבור החרדי מתאבדים על דירות גם כשאין כסף, ובציבור החילוני אם אין לך כסף אתה פשוט לא קונה!

סליחה על האריכות, אבל אלו הנתונים הפשוטים.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
בלת"ק (בלי לקרוא את כל התגובות).

כל יומיים קם עוד איזה חכמולוג וטוען שזהו, המחירים התחילו לרדת ואוטוטו כולם יוכלו לקנות דירות במחירים סבירים, החכמולוג התורן תמיד יודע להביא איזושהי כתבה של קבלן כזה או אחר, או ראיון ברדיו עם שר כזה או אחר (כשכולנו יודעים מה האינטרס שלהם לומר כך...), שהנה המחיר כבר ירד במקום ההוא וההוא, והוא כבר מורגש בכמה מקומות נוספים בארץ ואוטוטו כולם ירגישו את זה, וכשהמראיין שואל את כבוד השר או הקבלן, למה אנחנו עדיין לא רואים את זה בערים המרכזיות, אז תמיד התשובה היא שזה לוקח זמן עד שירגישו את זה כולם, אבל בוודאי שהוא כבר קיים.

אז סליחה מכל החכמים האלו, אבל אתם פשוט טועים ומטעים, אתם יכולים להביא כל מיני ציטוטים מהיום למחר ,ומספרים של שברי אחוזים שצריך 96% במתמטיקה כדי להבין, ורוב הציבור יכולים לראות כאילו אתם המבינים של הדור, אבל האמת היא שאתם פשוט מבלבלים את המוח.

אני דן לכף זכות שכל מי שטוען ככה פשוט חולם על לקנות דירה משלו, ומכיוון שאלו הם רצונותיו, אלו הם דמיונותיו...

בינתיים ב50 שנים האחרונות כאן במדינה, לא היה (כמעט) מקום אחד ששם מחירי הדירות ירדו, ואם לא יבוא המשיח (וכנראה גם כשהוא יבוא) זה גם לא הולך להיות ב50 שנים הבאות!

אין שום שר או פוליטיקאי שמדבר על הורדת מחירים דרסטית בירושלים/ בני-ברק/ בית שמש/ מודיעין עילית/ אלעד/ ביתר וכו', מה שכולם מדברים זה על הפשרת שטחים חדשים לטובת בניית ערים חדשות בצפון או בדרום או תוספת גדולה לערים חילוניות שכבר בנויות, שבפרויקטים האלו יהיו דירות יותר זולות.
כלומר אם אתה רוצה לקנות דירה במודיעין עילית או בבית שמש אין שום סיכוי שזה יהיה יותר זול ממה שזה היום (אולי בכמה עשרות בודדות אבל לא יותר).

אני מדגיש שזה לא כולל כמובן את 'מחיר למשתכן' ו'דירה בהנחה' ו'מחיר מטרה' ועוד הנחות מסובסדות בשלל שמותיהן וכינוייהן, ששם המדינה משלמת את ההפרש.

רוצים הוכחות? ההוכחה הכי פשוטה היא כי זה לא קרה ב50 שנים האחרונות גם כשהביקוש היה הרבה יותר נמוך וההיצע היה הרבה רחב, ובפרט שכבר היו משברים ועליית ריבית בעשורים האחרונים הרבה יותר ממה שזה היום, וגם אז המחירים לא ירדו, אז למה עכשיו כשהביקוש הרבה יותר גדול וההיצע הרבה יותר נמוך זה כן יקרה???

עד שהבעיה שנקראת "מצוקת הדיור" לא תיפתר לגמרי (והיא כנראה לא תיפתר לעולם), ולא יהיה כל שנה ב10 שנים הקרובות 300 אלף יחידות דיור למסירה(!), אז המחירים ימשיכו לעלות כרגיל, וגם אם יעלו את הריבית עוד הרבה, אז מקסימום המחירים יעמדו ולא יעלו, אבל ירידה לא תהיה!

וגם אז כל מה שכולם מדברים, זה על בניית אלפי יחידות דיור במקומות חדשים בצפון ובדרום ששם באמת הדירות יהיו הרבה יותר זולות מהמרכז, אבל במרכז זה כבר לעולם לא ירד. אלא אם כן יהיה נבואה מהשמים כמו שהיה בימי אלישע הנביא על סאה סולת בשקל.

מי שחושב שדירה במרכז הארץ (או לעניינינו בערים החרדיות במרכז) ירד עוד שנה שנתיים שלוש ב100-300 אלף ש"ח, הוא לא יותר ממדומיין!

אפשר להתווכח על זה כל היום וכל הלילה, אבל מה שבטוח שלפתוח כל יום אשכול אחר לא זה מה שיוריד את המחירים.

והטעות הכי גדולה בסיפור, זה שכל הכלכלנים פשוט לא מכירים את הציבור החרדי, כתבתי בעבר שהציבור החרדי מושפע הרבה פחות מעליית הריבית במשק, בגלל שהציבור החרדי בשונה מהציבור החילוני, לא קונה דירות כשיש לו כסף אלא כשהוא מתחתן ומבין שצריך לגור איפשהו, לא כן הקונה החילוני שלרובם בגיל 25-30 אין להם דירות משלהם, כי שם הם צריכים לקנות את הדירה ולא ההורים, בשונה מהציבור החרדי ששם לא משנה כמה הריבית וכמה המשכנתא, כל עוד ההורים יכולים לסבול (הם יכולים?!), הציבור החרדי ימשיך לקנות בהמוניו.

הסיבה היחידה שיש היום התמתנות במחירים, כי הרבה אנשים יושבים על הגדר כדי לראות מה הממשלה החדשה תעשה, אבל בעוד חצי שנה/שנה כשכולם יראו ששום דבר לא השתנה, אז כולם ירוצו כבעבר והמחירים רק ינסקו גבוה יותר.

והראיה הכי גדולה (ואשמח אם מישהו כאן יהיה לו הסבר אחר), שלאחרונה פורסם נתונים ממכון 'אסקריא' (מכון סקרים חרדי שנחשב מאוד מהימן), ושם כתוב שבמודיעין עילית (שנחשבת לאחת הערים הכי עניות במדינת ישראל) 87% מהתושבים גרים בדירות משלהם, והרצליה (שנחשבת כאחת הערים עם הסוציו אקונומי הכי גבוה) רק פחות מ65% (לא זוכר מדוייק) גרים בדירות משלהם.

הנתון הזה הוא אך ורק בגלל שבציבור החרדי מתאבדים על דירות גם כשאין כסף, ובציבור החילוני אם אין לך כסף אתה פשוט לא קונה!

סליחה על האריכות, אבל אלו הנתונים הפשוטים.
רוב דבריך נכונים וכתובים נכון וברור מאוד
אבל לומר שלא היו ירידות זה לא מדוייק
היו ירידות במהלך ההיסטוריה
ואפילו היום דיברתי עם הספר שלי שגר בהדר גנים בפתח תקוה
ואמר לי שיש שם דירות שנמכרות ב100-200 אלף פחות ממה שנמכרו בשיא(כמובן שלא כולם אבל אפשר למצוא דירות כאלה למוכרים שלחוצים למכור)

אמממממה-הדירות האלה לפני שנה נמכרו ב2.5 והיום נמכרות ב3.1 מיליון במקום 3.3 מיליון כפי שהיה בשיא(יש לציין שבאזור שלי
ובעוד אזורים לא ראיתי ירידה אלא עצירה חריש בני ברק ירושלים המחירים אותו דבר )

וגם זה זה האנשים שלחוצים ורוצים למכור מהר
קבלנים גם עושים הטבות של 150-200 אלף שקל

ויש אמת מסויימת שמחירי הדיור הם קצת בנסיגה

חיים של תורה

משתמש מקצוען
רוב דבריך נכונים וכתובים נכון וברור מאוד
אבל לומר שלא היו ירידות זה לא מדוייק
היו ירידות במהלך ההיסטוריה
ואפילו היום דיברתי עם הספר שלי שגר בהדר גנים בפתח תקוה
ואמר לי שיש שם דירות שנמכרות ב100-200 אלף פחות ממה שנמכרו בשיא(כמובן שלא כולם אבל אפשר למצוא דירות כאלה למוכרים שלחוצים למכור)

אמממממה-הדירות האלה לפני שנה נמכרו ב2.5 והיום נמכרות ב3.1 מיליון במקום 3.3 מיליון כפי שהיה בשיא(יש לציין שבאזור שלי
ובעוד אזורים לא ראיתי ירידה אלא עצירה חריש בני ברק ירושלים המחירים אותו דבר )

וגם זה זה האנשים שלחוצים ורוצים למכור מהר
קבלנים גם עושים הטבות של 150-200 אלף שקל

ויש אמת מסויימת שמחירי הדיור הם קצת בנסיגה
אנשים שלחוצים למכור היה תמיד ולא עליהם התכוונתי.
אני דברתי על קבלן שמשווק דירות חדשות, או אנשים במצבים רגילים שמוציאים את דירתם למכירה.

גם ההטבות של הקבלנים זה לא בדיוק ירידת מחיר, אלא סוג של הטבה של ההעלאה של החודשיים האחרונים (העלו ועשו הנחה מיידית), וגם זה אחרי בירור טוב הוא למעשה הרבה פחות מ100 אלף ש"ח.

י"כ

משתמש מקצוען
בדקתי בימים האחרונים אפשרות לקנות דירה במודיעין עילית ובביתר
ויסלחו לי כל כותבי החשבונות הנפלאים על נסיגה במחירי הדירות אין דירת 3 חדרים בפחות מ 1.8 מליון ש"ח.
העלייה שהייתה בשנה וחצי האחרונות היא חסרת תקדים, ואין שום צפי שהמצב יחזור לקדמותו, המקסימום יהיה עצירה לתקופה, או אפשרות למצוא דירה שבעליה ממהרים למכור בכמה עשרות אלפים פחות.​

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה