אני גם משתדלת לדאוג למשהו זמין אחה"צ, כל פעם נדבקת למשהו אחר עד שנמאס ואחרי תקופה מחליפה...
כמה רעיונות:
1. ארבעס פריכים בתנור. לוקחים קופסת חצי ליטר של ארבעס (יש לי תמיד במקפיא, אבל אפשר משימורים או משקית קפואה)
מפשירים ומייבשים מנוזלים ככל האפשר.
מערבבים בתבנית שטוחה עם 3 כפות שמן קנולה/זית/משולב, פפריקה מתוקה, אבקת שום, שליש כפית כמון, קצת פ. שחור, אפשר מלח. מכניסים על חום גבוה 210 לחצי שעה בערך, אפשר יותר ואפשר פחות תלוי ברמת הפריכות הרצוי, זה ממשיך להתקשות לאחר שמתקרר מעט.
לגבי הילדים, זה נחטף גם ע"י הילדים גם אלה שלא חובבים ארבעס בצורתם הרגילה אבל מבחינתי זה דווקא מעלה.
2. כמו שאמרו הרבה פה פשטידות למיניהם, כרגע יש לי מתכון טעים של פשטידת כרוב וברוקולי שמבחינתי זה מעדן, מכינה בתחילת השבוע בתבניות אישיות ויש לי לכל השבוע, בזה הילדים לא נוגעים, רק המבוגרים. אם מעניין מישהו אתן מתכון.
3. כדורי תמרים עם אגוזים ושקדים - יש לי מתכון טעים ומזין, רצוי לקחת לא יותר מ2-3 כדורים. אותי אישית משביע רק בצרוף שתיה חמה.
לחילופין, יש לי במזווה קופסה אחת הרמטית של תמרים ואחת שקדים ופקאן, במצב חרום אני פשוט לוקחת תמר גדול/שנים קטנים ומכניסה במקום הגרעין כמה שקדים/אגוזים.
4. שייק -כוס פירות קפואים + 2-3 תמרים עם כוס חלב שקדים/סויה וכוס מים + כף צ'יה - תורם לשובע לאורך זמן, אפשר להוסיף אבקת חלבון. אבל שוב, מתחלקת עם הילדים, עם הרעש של הנינג'ה אין מצב שיפספסו.