הרבה תמיכה וצ'ופרים גם לשאר המשפחה.מותאם לציבור החרדי?
איזה עוד שירותים אפשר לקבל מהרווחה למשפחה חרדים למהדרין.
סליחה שאני קופץ.
היה לכם נורות אדומות גם בנוגע להתפתחות של הילד כשהיה תינוק?
פשוט זה נצרך לי מאוד לדעת.
כל הכבוד על האומץ.
ורק בריאות איתנה
בעוד שבועיים בערך.למתי?
מענין אותי זמינות התורים אליו.
תודה על המידע!אף אחד לא דיבר על עיכוב ההגשה.
הדיבור היה על זה שרק דרך האיזור האישי אפשר להוריד את הפרוטוקול שנצרך לרווחה.
ולפעמים מאבדים זמן יקר עד שמחכים לו בדואר.
לכן רצוי לפתוח כמה שיותר מהר.
במקרה של אבחון ברור ומסודר אין בעיה דרך פרטי לאלו שמתמחים בתחום.
אצל כאלו שיודעים בדיוק מה צריך לכתוב.
[כמובן אבחון אמיתי. רק יודעים באיזה צורה צריך לכתוב בשביל ביטו"ל]
כדאי להתייעץ עם עזר מציון ,
ידוע לנו על מקרה שסידרו בו תוך 3 ימים פגישה ראשונה עם עו"ס קלינית.
האבחון היה במהירות גדולה מאד [כמה מפגשים תוך שבוע.] והתקבל בביטו"ל.
כדאי להתייעץ אתם על ההההכככל!
יש להם את הנסיון הכי גדול למי לשלוח.
מחשבון שלי כל יום של התמהמהות שוה 100 ש"ח.
בהצלחה בכל!
מעודד ממש לשמוע! וגם שאנחנו לא יוצאי דופן שהלכנו לפרטי.לגבי אבחונים פרטיים, מאד תלוי לאיזה סניף בביטוח לאומי את ם שייכים, בירושלים מאד קשה עם אבחונים פרטיים. סניף רמלה, שמטפל בתיקים של מודיעין יעלית זרמו אצלנו ואצל כל מי ששמעתי עם אבחונים פרטיים, העיקר שהמאבחן הוא מוסמך ושהביא הוכחות שיש את כל המאפיינים לפי DSM 5 ועבד עם כלי אבחון קביל.
בהגשה דרך האינטרנט קיבלנו בקלות בתוך שבועיים.
אין צורך למהר ולהילחץ להגיש, הם נונתים את הגמלה מהתאריך שכתוב על האבחון הראשון שנעשה, גם אם הבקשה הוגשה אחרי כמה חודשים בשל המתנה לאבחון השני. רטרו לשנה אחורה יינתן בדרך כלל כאשר יש תיעוד של טיפול מהעבר, איזה מסמך מהתפתחות הילד או אולי אפילו סיכום של טיפול רגשי מהעבר. רק להוכיח שניסיתם לטפל קודם.
בגיל מעל גיל 6 מאד קשה לקבל אבחון שהוא לא פרטי... המקסימום הוא לקבל המלצה מרופא ללכת לאבחון פסיכולוגי... ולחכות לאבחון מוכר ממש, כמו אבחון בבית חולים זה כמעט תמיד המתנה ארוכה, שחבל להמתין כאשר הילד בזמן הזה לא יכול לקבל מענה מדוייק. המתנה ארוכה הכוונה עשרה חודשים עד שנה...
תודה! האם אפשרי לך בהודעה פרטית? אני לא יכולה. אפשר גם במייל tovatb בג'ימייל.אפשר לשאול לשמה?
בכ"מ המון הצלחה וס"ד, וכל הכבוד על ההתנהלות.
כיוון מעולה! אנסה לחפש מידע עליהם ולהתקשר. תודה רבה!ממליצה לך לדבר עם ארגון מסוגלים
יש להם מענה לבנות על הרצף בתפקוד גבוה
אנחנו ממודיעין עילית, אנסה לחפש אולי גם אצלנו יש. תודה!באיזה אזור אתם גרים?
בבני ברק יש קלינאיות תקשורת שמעבירות קבוצות לילדים על הרצף
מעולה, תודה!בשביל אבחון צריך גם פסיכולוג וגם רופא שהוא נוירולוג או פסיכיאטר
אגב, יש ארגון נוסף בשם "אלו"ט" שנותן מידע להורים בנוגע לזכויות רפואיות של ילדים הספקטרום.
בנוסף, יש להם ניוזלייטר שבו הם נותנים מידע על הרצאות שהם נותנים בחינם בנושאים שונים הקשורים לילדים על הרצף.
הם עמותה חילונית, אבל עוזרים לכולם ויש להם מידע ונסיון רב בתחום.
זה הקישור לאתר שלהם https://alut.org.il/ תוכלי למצוא שם הרבה מידע
זה נשמע ממש כיף! מקווה שזה יתאים לנו. קשה לי לדמיין אותה מסוגלת לנסוע לשבת שלמה ועוד לבד...מצטטת בשם הבת שלי שמתנדבת שם הרבה:
יש להם קבוצה של ילדות ונערות בתפקוד גבוה (וגבוה מאד), והן מידי פעם מתארגנות לשבתות ונופשונים במלונית שלהם בירושלים. (התשלום בד"כ דרך ימי הקלה). ממליצה מאד לדבר איתם. כשתקבלו ימי הקלה, זה המקום הראשון לפנות אליהם בשביל לקבל מענה של מעין קבוצת תמיכה לילדה. ההורים של הילדות מברכים על זה מאד!
תודה רבה רבה על המילים המחזקות! זה באמת ממש היה קשה לאבחון. וממש היה ס"ד שהפנתה אותנו המנחה במכון התפתחות, אחרת לא היינו מגיעים לזה בכלל.זה בכלל לא מאוחר!
זה מצב קשה לאבחון!
מעריכה את הגישושים והניסיונות, את אמא מודעת! וגם לא בורחת!
לא ברור מאליו!
ואגב, בכלל לא מבאחנים אספרגר לפני גיל 6
בשונה מאוטיזם
אספרגר הוא לא לגמרי על הרצף, לכן היו מחשיבים אותו פעם כמשהו אחר.
ומכירה גם אספרגרים וגם אוטיזים שאובחנו בגילאי 20 ו 30
אם אפשר לצרף גם מייל זה:יש קבוצת מייל של אמהות לילדים על הספקטרום בכל הרמות. אפשר לקבל שם הרבה תמיכה ומידע. תשאירי כתובת מייל אני אקשר אותם עם אמא משם. אם מענין אותך כמובן..
כמו למשל?הרבה תמיכה וצ'ופרים גם לשאר המשפחה.
בקצרה אני יודעת על:אשמח לשמוע
סדנאות,ימי כיף וקבוצות תמיכה ויצירה.כמו למשל?
למי שמכיר בירושלים עיה"ק, נשמח שיעדכןסדנאות,ימי כיף וקבוצות תמיכה ויצירה.
וגם להורים אמהות ואבות
מדברת על בני ברק.
ממליצה להתייעץ עם רחל מעזר מציון 0733956703. היא ממש שופעת ידע וניסיון, ועזרה לי.לגבי שנה רטרו, מעניין אותי לשמוע, כתבו לי במסמכים של ביטוח לאומי שמאשרים החל מתאריך האבחון שהיה כמה חודשים לפני הגשת התביעה, והוסיפו שם שא םההורים יביאו מסמך שמתעד התערבות מתקופה מוקדמת ישקלו שוב ע לתשלום רטרו. ניסיתי להוסיף דיווח מקלינאית ומרפאה בעיסוק, אבל לא מתאריך מוקדם יותר, כי לא היה לי וקיבלתי תשובה שהרופא לא מאשר לתת אחורה... ואם אני רוצה אני יכולה להגיש ערעור. הפחד שלי מלהגיש ערעור שלא יזמנו אותנו לוועדה או משהו כי אז יש סיכוי שישללו את הגמלה בכלל, אולי...
כל ילד וההמלצות לגביו...ילדים על הרצף בתפקוד גבוה שמגלים את האבחנה בגלאים היותר מאוחרים
בשלב כזה אחרי האבחנה משאירים בכיתה רגילה?? כמו שהיה עד לאבחנה?
אפשר לבדוק מול ליבי מאיר, קל"תאשמח מאד לשמוע פרטים
לאיזה ילדים זה מיועד- רק לילדים שאובחנו עם asd? איך ניתן להצטרף?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: