אינני רוצה להכעיס אף אחד, אבל לא הייתי מגדיר התופעה הזאת כתסמונת או משהו על הספקטרום האוטיסטי [לכל הפחות את רוב מקרי האספרגר שאני מכיר], לא כ"כ מאמין בכל הגילוי הזה של תסמונת אספרגר.
הרבה הצלחה.
הרבה הצלחה.
לא מגדיר כבעיית תקשורת? לזאת הכוונה?אינני רוצה להכעיס אף אחד, אבל לא הייתי מגדיר התופעה הזאת כתסמונת או משהו על הספקטרום האוטיסטי [לכל הפחות את רוב מקרי האספרגר שאני מכיר], לא כ"כ מאמין בכל הגילוי הזה של תסמונת אספרגר.
הרבה הצלחה.
אולי צירוף של מספר בעיות תקשורת שאינם קשורות זה בזה בדווקא, בכל מקרה לא הגדרה אחת של אוטיזם, שזאת הגדרה שעושה קונוטוציה למשהו אחר שאנחנו מכירים.לא מגדיר כבעיית תקשורת? לזאת הכוונה?
נראה לי כדאי שכל אחד יחווה דעה בנושאים שיש לו קצת הבנה בהםאולי צירוף של מספר בעיות תקשורת שאינם קשורות זה בזה בדווקא, בכל מקרה לא הגדרה אחת של אוטיזם, שזאת הגדרה שעושה קונוטוציה למשהו אחר שאנחנו מכירים.
כמו שמישהו יקח אדם פחדן, ויגיד שהוא סובל מבעיות התמודדות, מחוסר רצון להתמודד עם המציאות וכו' וכו', ולומר שהוא אוטיסט.
אם אילון מאסק הוא בעל תסמונת אספרגר, זה מוכיח לי שכל הדבר הזה הוא צחוק.
מציאות!אם אילון מאסק הוא בעל תסמונת אספרגר, זה מוכיח לי שכל הדבר הזה הוא צחוק.
אני אנסה להסביר.נראה לי כדאי שכל אחד יחווה דעה בנושאים שיש לו קצת הבנה בהם
אני בטוחה שאם משהו מכם היה מכיר מקרוב ילדים asd בתפקוד גבוה
ההיתם מדברים אחרת !!
ציטוט מויקימציאות!
אם זה באמת היה משהו לא כ"כ בולט, לא היו מאבחנים אנשים כאלו כאנשים עם אוטיזם.
כמו שבאמת לא לוקחים מישהו קצת פחדן ואומרים שהוא סובל מבעיית התמודדות.
אגב- אין תסמונת אספרגר- יש ASD בתפקוד גבוה
לא בטוח שנפלתי על המקרה הנכון.הבת שלי אובחנה בימים האחרונים על ידי פסיכולוגית כילדה שנמצאת על הרצף האוטיסטי בתפקוד גבוה (ASD) מה שהיו קוראים פעם אספרגר.
האם יש כאן מישהו שמכיר את המצב הזה?
אני מרגישה קצת אבודה, זה עולם חדש לחלוטין ודי מפחיד.
בשלב הראשון הבנתי שאני צריכה פסיכיאטר או נוירולוג לאבחון רפואי של המצב, כדי שאוכל להגיש מסמכים למשרד החינוך לצורך קבלת סייעת וטיפולים רגשיים ובשביל ביטוח לאומי.
בגלל שכרגע סוף השנה, וכל הועדות הסתיימו, אני צריכה לגשת בדחיפות לועדת חריגים.
מישהו אולי מכיר פסיכיאטר או נוירולוג (באופן פרטי) שמבצע אבחונים ושיהיו לו תורים זמינים בימים הקרובים?
ויותר חשוב, מישהו מכיר מכון או מקום אחר שנותן טיפולים רגשיים וקבוצות חברתיות באופן יעודי לילדים על הספקטרום, אבל נמצא בעיר חרדית או משרת אוכלוסיה חרדית? כרגע כל מה ששמעתי זה במקומות שהאוכלוסיה לגמרי חילונית ואם אשלח אותה לקבוצה חברתית זה עלול להיות בעייתי ולגרום לה אי נוחות.
כנ"ל טיפול רגשי, צריכה מטפלת שגם מתמחה בילדים על הספקטרום (כי העבודה איתם קצת שונה) אבל גם מכירה רקע דתי.
נוווו. יש המון ילדים ואנשים שהם כמעט נורמליים, ואין להם שום אבחון- כי אין להם כלום.כמעט נורמלי
מה שרציתי לומר שספר האבחנות הפסיכיאטריות האמריקאי לא רואה את זה כהפרעה פסיכיאטרית, [לפחות עד זמן אותה עריכה בויקיפדיה שהועתקה למכלול].נוווו. יש המון ילדים ואנשים שהם כמעט נורמליים.
אבל ASD בתפקוד גבוה זה משהו קצת שונה ביומיום. (כאחת שנפגשת המון עם ילדים עם אוטיזם בכל הרמות.)
אולי יש כאלו שזה ממש לא בולט אצלם ברמה שהם לא צריכים אבחון.
לא מכירה, אבל יכול להיות.
נכון בDSM יש הגדרה של שלוש רמות לכל מאפיןציטוט מויקי
אוטיזם בתפקוד גבוה הוא ביטוי סובייקטיבי, המתאר, על פי רוב, את מצבם של אנשים המאובחנים כאוטיסטים, המסוגלים לתפקד בחברה באופן כמעט נורמלי. ביטוי זה אינו מוגדר בספר האבחנות הפסיכיאטריות האמריקאי (DSM), אך שגור בקרב הקהילה המטפלת באוטיזם[1].
בפסיכולוגיה יש הרבה שרלטנות, או הרבה רצון לחדש דברים והגדרות ותורות.
זה ממש לא הפרעה פסיכארית היא מוגדרת נוירוביולוגיתמה שרציתי לומר שספר האבחנות הפסיכיאטריות האמריקאי לא רואה את זה כהפרעה פסיכיאטרית, [לפחות עד זמן אותה עריכה בויקיפדיה שהועתקה למכלול].
אז בתור מה הוא רואה את זה?מה שרציתי לומר שספר האבחנות הפסיכיאטריות האמריקאי לא רואה את זה כהפרעה פסיכיאטרית,
ההודעה הזאת טוענת שאותו ערך בויקיפדיה בכלל לקוי מיסודו ?זה ממש לא הפרעה פסיכארית היא מוגדרת נוירוביולוגית
אהה ודרך אגב באותה ידה יש כאלה שמגדירים הפרעת קשב פסיכאטרית ,אז מה ??
אני גאה להיות קש"רית מצליחנית !!!
לא בדקתי בספר עצמו, אבל נראה לי שהוא פשוט לא רואה את זה.אז בתור מה הוא רואה את זה?
הי, ד"ש...אני גאה להיות קש"רית מצליחנית !!
אולי טיפוס מס' 5 באניאגרם?לא בדקתי בספר עצמו, אבל נראה לי שהוא פשוט לא רואה את זה.
מה זה ?אולי טיפוס מס' 5 באניאגרם?
לפעמים, אבל יש עוד סוגים, אילון מאסק לדוגמא נראה לי משחק יותר מס' 3 מאשר על 5.אולי טיפוס מס' 5 באניאגרם?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: