אוטיזם? אספרגר? איזו מילה מפחידה...

• פותח הנושא tovat
  • פורסם בתאריך

(:1234

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
הנדסת תוכנה
לפעמים, אבל יש עוד סוגים, אילון מאסק לדוגמא נראה לי משחק יותר מס' 3 מאשר על 5.

זרמתי על אניאגרם, למרות שגם זה נראה לי חלוקה מגוחכת.
ואם לי יצא ששתי הטיפוסים הדומיננטיים שלי הם 3 ו-5???? מה זה אומר עלי?:rolleyes: נראה לי זה שטויות לנחש לפי זה...

secret

משתמש סופר מקצוען

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
הנדסת תוכנה
זה לא לנחש, זה פותח אפיקים לפעמים להבין סגנונות אנשים.
לא אמרתי שלא, התכוונתי שלנחש אבחון לפי זה, אם בן אדם על הרצף או לא-זה שטויות... אבל אני כן חושבת שזה מאבחן את האופי של הבן אדם די מדיוק... (מקווה שהובנתי...)

מירי סורסקי

משתמש צעיר
טוב,אני לא יודעת מה זה אניאגרם.
אבל אני יודעת שאוטיזם זו הפרעה כלשהי.
אין שום טעם להתעלם. (וזה שבכלל יש ויכוח על איילון מאסק זה בכלל אומר שאנשים עם ASD הם חכמים ומוכשרים ויש להם אופי שלם וגם יש להם אוטיזם.

secret

משתמש סופר מקצוען
אני לא איזה מרדן ואיפכא מסתברניק מצוי, האלה שהם נגד הגדרות.

אבל התחום הזה של פסיכולוגיה וואלה מה זה רווי בשטויות.
לא נשמע מרדן.
אבל להגיד רווי בשטויות זה קצת אההממ לא נמהר מידי?

אני רואה את המאובחנים בתפקוד גבוה כאנשים נורמטיבים לכל דבר שמשתלבים בחברה רגילה, אך זקוקים מעט יותר להכוונה בדברים שאחרים פחות צריכים. זה הכל.

משיחות עם חברה שמנהלת מכון אני שומעת שמי שאכן נעזר מגיע ב"ה למקומות הרבה יותר טובים מאנשים נורמטיביים שלא מקבלים עזרה כי 'אין' להם שום בעיה.
בעיני זה מדהים ומרגש!

secret

משתמש סופר מקצוען
לא אמרתי שלא, התכוונתי שלנחש אבחון לפי זה, אם בן אדם על הרצף או לא-זה שטויות... אבל אני כן חושבת שזה מאבחן את האופי של הבן אדם די מדיוק... (מקווה שהובנתי...)
לא הצעתי כתחליף לאבחון על הרצף וגם אין שם אבחון כזה.
שרביט טוען שאין כזה דבר רצף בתפקוד גבוה אז ניסיתי לסווג לפי קטגוריה אחרת.

שרביט קסמים

משתמש צעיר
עריכה תורנית
לא נשמע מרדן.
אבל להגיד רווי בשטויות זה קצת אההממ לא נמהר מידי?

אני רואה את המאובחנים בתפקוד גבוה כאנשים נורמטיבים לכל דבר שמשתלבים בחברה רגילה, אך זקוקים מעט יותר להכוונה בדברים שאחרים פחות צריכים. זה הכל.

משיחות עם חברה שמנהלת מכון אני שומעת שמי שאכן נעזר מגיע ב"ה למקומות הרבה יותר טובים מאנשים נורמטיביים שלא מקבלים עזרה כי 'אין' להם שום בעיה.
בעיני זה מדהים ומרגש!
להיעזר בהחלט.

אבל מלכתחילה לא הייתי נותן לזה הגדרת אוטיזם, וממילא הייתי מנסה לתת להם את ההכוונה מכיוון אחר יותר מועיל.

לומר לאדם אתה אוטיסט אולי מוריד אותו קצת, במקום זה אפשר לומר לו, אולי אתה עסוק ונתפס בדברים מסויימים ולא קולט ניואנסים אחרים, בוא ננסה לעזור לך ללמוד אותם היה מועיל יותר.

אגב.
עליתי על משהו, מכירים אנשים עם זכרון פנומנלי, זה תסמונת של אנשים שעסוקים בזכירה, [אפשר להמשיך עוד ועוד].
נ.ב
מקורות.
ע"ע דניאל טאמט, [למבינים בלבד].

secret

משתמש סופר מקצוען
להיעזר בהחלט.

אבל מלכתחילה לא הייתי נותן לזה הגדרת אוטיזם, וממילא הייתי מנסה לתת להם את ההכוונה מכיוון אחר יותר מועיל.

לומר לאדם אתה אוטיסט אולי מוריד אותו קצת, במקום זה אפשר לומר לו, אולי אתה עסוק ונתפס בדברים מסויימים ולא קולט ניואנסים אחרים, בוא ננסה לעזור לך ללמוד אותם היה מועיל יותר.

אגב.
עליתי על משהו, מכירים אנשים עם זכרון פנומנלי, זה תסמונת של אנשים שעסוקים בזכירה, [אפשר להמשיך עוד ועוד].
נ.ב
מקורות.
ע"ע דניאל טאמט, [למבינים בלבד].
מסכימה מאוד עם העובדה שהמילה 'אוטיזם' אמורה לרדת מהשיח הציבורי והיא אכן יורדת.

וודאי וודאי לאדם שפועל ומתפקד כרגיל ונזקק להכוונה במעט מאוד דברים.
יש כאן משהו לא הוגן בעליל :(

נראה שמכיון שהחליטו להכניס הכל תחת קורת גג של 'הפרעת תקשורת', שזה משהו הרבה יותר קליל והרבה פחות פוגעני,
קח לדוג' הפרעה נוספת נפוצה מאוד 'הפרעת חרדה'.
אנשים חרדתיים מבינים שהם חווים רגשות מסוימים בצורה שונה מכולם ועליהם לקבל עזרה כדי להפוך את החיים שלהם לטובים ונעימים יותר.

בואו פשוט נעשה את זה גם כאן :)

וואלה נראלי עליתי על סטארטאפ :p:p

מירי סורסקי

משתמש צעיר
מסכימה מאוד עם העובדה שהמילה 'אוטיזם' אמורה לרדת מהשיח הציבורי והיא אכן יורדת.

וודאי וודאי לאדם שפועל ומתפקד כרגיל ונזקק להכוונה במעט מאוד דברים.
יש כאן משהו לא הוגן בעליל :(

אפחד לא בא לבנאדם ואומר לו אתה אוטיסט, ומשאיר אותו להתבשל במיץ של עצמו
להפך- באים ממקום לא פוגעני בכלל , ממקום שרוצה לעזור.

secret

משתמש סופר מקצוען
אפחד לא בא לבנאדם ואומר לו אתה אוטיסט, ומשאיר אותו להתבשל במיץ של עצמו
להפך- באים ממקום לא פוגעני בכלל , ממקום שרוצה לעזור.
אנחנו מדברים על ההגדרה.
אני חושבת שאני ממש מבינה לאן @שרביט קסמים חותר :(

אבל כשמדובר בילד הוא לא מודע לאבחון.

secret

משתמש סופר מקצוען
אתה לוקח בנדם חי, פעיל, מתפקד, נורמטיבי וקורא לו 'אוטיסט'
זה קשה להכלה.
אבל כבר סוכם שהמילה ירדה מהסדר הציבורי וכיום לא משתמשים בה.

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
הנדסת תוכנה
זה קשה להכלה.
אני באמת לא מבינה את אילו שבגיל 20, 30 הולכים לעשות אבחון... מה היה חסר לכם בחיים???? אם לא אבחנו עד עכשיו כנראה שזה לא בולט ולא מאוד מפריע, אז בשביל מה לשים תגית על הבנאדם שגם מורידה לו את הבטחון העצמי?????

לוטם

מהמשתמשים המובילים!
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
אני באמת לא מבינה את אילו שבגיל 20, 30 הולכים לעשות אבחון... מה היה חסר לכם בחיים???? אם לא אבחנו עד עכשיו כנראה שזה לא בולט ולא מאוד מפריע, אז בשביל מה לשים תגית על הבנאדם שגם מורידה לו את הבטחון העצמי?????
תכלס.
אבל יכול להיות שעד עכשיו היו לבן אדם הזה בעיות ועוד, ועכשיו הוא יודע מה יש לו ויכול לטפל...

מירי סורסקי

משתמש צעיר
זה קשה להכלה.
מסכימה 100% (מכירה אמא לילד עם ASD מתוק שלא משתמשת במילה אוטיסט, אולי לפעמים כן במילה אוטיזם.)
אבל אם נצור מהפך במחשבה בציבור שאוטיזם זה לא אנשים מפגרים וסליחה על המילה, אף אחד לא יתבייש להיות עם ASD
כמו שהיום קש"ר זה על גבול גאווה...;);)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה