ארוחות צהריים קלות ומהירות

mitria4567

משתמש פעיל
מחפשת מתכון לקציצות טונה עסיסיות וטעימות.
תודה

קציצות טונה טעימות במיוחד
1 קופסאת נתחי טונה
1 בטטה בינונית מגורדת
2 ביצים
פרורי לחם, מלח, פלפל, א.מרק, מעט סילאן
אפשר להוסיף גם קצת בצל מגורד

לערבב לעשות כדורים קטנים ולטגן בשמן
 

יאנג

משתמש פעיל
2 קופסאות נתחי טונה קטנות עדיף בשמן מסננים חלקית
מוסיפה - גזר מגורד קטן, בצל מטוגן,
פרורי לחם,
שתי ביצים
תבלינים - מלח, פלפל, פפריקה מתוקה, תבלין דג והסוד הגדול כף מיונז!
בדיוק
נראה לי שזה מה שנתתי לך
 

אלישבע וי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
גם המתכון של הקציצות טונה שלי מזכיר נורא את המתכונים שנתנו כאן (את הגירסה עם הבטטה לא הכרתי)
לי יש מתכון של שתי שניות לארוחה בשרית מדהימההההההההההה!
לוקחים כרעי עוף עם העור, שמים בשקית 'קוקי', מכניסים לבפנים תפו"א חתוכים לדק יחסית(ס"מ)
ו- - - - - - 5 שיני שום. חותכים כ"א לשתיים ומפזרים בפנים. סוגרים את השקית עם התופסן ואופים בערך שעה וחצי. שהכל יתרכך!
לא תאמינו, בלי שום תבלינים. בלי כלוםםםםםם אפ' לא מלח (הבשר מפריש המון מלח) ויוצא מעדן!
העוף והתפו"א מקבלים טען מיוחד מיוחד מהשום. כל מי שננתי לו את המתכון ברך אותי, שעשיתי לו חיים קלים. מצד אחד ארוחה בשרית ומזינה מצד שני שניה עבודה (מוציאה מהמקפיא ומכניסה לשקית קוקי,)
אנחנו מכינים ליד גם אורז ובכלל זה מושלםםםם
שווה שווה לנסות, אין מישהו שלא התלהב נוראות מזה
(תאמת שבתור ילדה גדלנו על זה רק בלי השום. אמא שלי הכינה את זה ככה ואהבנו נורא. אחרי שהתחתנתי בעלי החליט יום אחד לנסות את זה עם שיני שום וזה שדרג ברמות)
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
@שמואל גרינשטיין אשמח לשמוע איך את עושה פסטה ברוטב עגבניות בסיר אחד, אני מתכננת להכין היום וזה עשוי להקל עלי...
@שמואל גרינשטיין אשמח לשמוע אם זה מה שהתכוונת,
אני אוהבת את המתכונים שלך...
אני מאד מקווה שאת ארוחת הצהרים של היום כבר אכלתם, אבל אולי יועיל לפעם אחרת.
המתכון של ניקי נראה מעולה בפני עצמו, אבל לא כך אני מכינה.
המתכון שלי:
מחממת מעט שמן בסיר, מכניסה את הפסטה, מטגנת אותם קלות בשמן תוך כדי ערבוב עד שמתחיל להזהיב. מרסק עגבניות די בנדיבות ומערבבים היטב שכל הפסטה תקבל גוון אדום.
מוסיפים מים עד לכיסוי הפסטה. מתבלים במלח, פלפל, א. מרק עוף או בצל או שניהם (מי שלא אוהב, אפשר לוותר)
על אש נמוכה, מערבבים מדי פעם עד שהפסטה רכה והמים נספגים.

(לכתוב את זה, זה יותר ארוך מלהכין...)

חני
 

מרים אדריכל

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני מאד מקווה שאת ארוחת הצהרים של היום כבר אכלתם, אבל אולי יועיל לפעם אחרת.
המתכון של ניקי נראה מעולה בפני עצמו, אבל לא כך אני מכינה.
המתכון שלי:
מחממת מעט שמן בסיר, מכניסה את הפסטה, מטגנת אותם קלות בשמן תוך כדי ערבוב עד שמתחיל להזהיב. מרסק עגבניות די בנדיבות ומערבבים היטב שכל הפסטה תקבל גוון אדום.
מוסיפים מים עד לכיסוי הפסטה. מתבלים במלח, פלפל, א. מרק עוף או בצל או שניהם (מי שלא אוהב, אפשר לוותר)
על אש נמוכה, מערבבים מדי פעם עד שהפסטה רכה והמים נספגים.

(לכתוב את זה, זה יותר ארוך מלהכין...)

חני
תודה חני!
אכן, נאכלה עד תום, ויצא מעולה (מהמתכון של ניקי)
אבל שלך נראה עוד יותר קל... אפילו בלי לטגן בצל...ינוסה בעז"ה בהקדם..
 

ליצ'י

משתמש מקצוען
גם המתכון של הקציצות טונה שלי מזכיר נורא את המתכונים שנתנו כאן (את הגירסה עם הבטטה לא הכרתי)
לי יש מתכון של שתי שניות לארוחה בשרית מדהימההההההההההה!
לוקחים כרעי עוף עם העור, שמים בשקית 'קוקי', מכניסים לבפנים תפו"א חתוכים לדק יחסית(ס"מ)
ו- - - - - - 5 שיני שום. חותכים כ"א לשתיים ומפזרים בפנים. סוגרים את השקית עם התופסן ואופים בערך שעה וחצי. שהכל יתרכך!
לא תאמינו, בלי שום תבלינים. בלי כלוםםםםםם אפ' לא מלח (הבשר מפריש המון מלח) ויוצא מעדן!
העוף והתפו"א מקבלים טען מיוחד מיוחד מהשום. כל מי שננתי לו את המתכון ברך אותי, שעשיתי לו חיים קלים. מצד אחד ארוחה בשרית ומזינה מצד שני שניה עבודה (מוציאה מהמקפיא ומכניסה לשקית קוקי,)
אנחנו מכינים ליד גם אורז ובכלל זה מושלםםםם
שווה שווה לנסות, אין מישהו שלא התלהב נוראות מזה
(תאמת שבתור ילדה גדלנו על זה רק בלי השום. אמא שלי הכינה את זה ככה ואהבנו נורא. אחרי שהתחתנתי בעלי החליט יום אחד לנסות את זה עם שיני שום וזה שדרג ברמות)
ומי שבכ''ז רוצה עם תבלינים...אפשר להוסיף לשדרוג קצת חרדל ודבש- מעדן, וכמובן פפריקה ופלפל שחור , כך או כך, הרעיון של השקית קוקי - יוצא רךךךךך בצורה לא רגילה (אני אופה שעתיים אפילו), העוף נשאר עסיסי ומקבל טעמים יותר עמוקים. לא מלכלך אפילו ת'תבנית, בקיצור...רק לקנות שקיות קוקי...
 

artline

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אם לא קשה לך, אשמח למתכונים לכל הקציצות
סליחה אמא טובה, על העיכוב בתוגבה...

קציצות עדשים (ניקי ב) (תכפילי כמויות)
חצי כוס עדשים ירוקות / שחורות (אני עושה עם ירוקות, לפע' מונבטות)
בצל קצוץ דק
שן שום קצוצה
קישוא מגורד
גזר מגורד
תפוח אדמה מגורד
ביצה
חצי כוס קמח
כפית מלח

הכנות:
1. להשרות את העדשים כשעה, להרתיח מים ולבשל את העדשים כ 30 דקות.
2. לחמם מחבת עם שמן ולטגן את הבצל והשום. לערבב את כל המצרכים.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, להכין תבנית עם נייר אפייה לסדר את הלביבות ולאפות כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני לעוד 15 דקות או עד שמזהיב.
קציצות טונה - אין לי מתכון מסודר
בד"כ היחס ביצה לקופסא טונה, ואני מוסיפה תמיד ירקות קצוצים / מגורדים שמעדנים את הטעם (בצל חי ומטוגן, גזר, קישוא, בטטה תפו"א מה שמסתדר) ותבלינים: שום כתוש / אבקת שום גבישי, פפריקה, שמיר, כרכום ו-- קטשופ שמוסיף מאוד או רסק עבניות ולעבוי אני שמה לפע' קוואקר דק או פצפוצי אורז ולפע' פרורי לחם או קמח מצה - גם שומשום מוסיף מאוד בכל מקרה.

קציצות קינואה
מבשלים 1 כוס קינואה לחצי בישול, מוסיפים בצל קצוץ דק, קישוא וגזר מגורד גס, 4 ביצים, כף שמן זית, 1/2-1/3 כוס פרורי לחם, פלפל שחור גרוס ומלח
תסתכלי פה נתתי המלצה איך לבשל את הקינואה לפני זה לא בסיר אלא בצורה אחרת שמורידה את הטעם לוואי https://www.prog.co.il/threads/שינוי-תזונה-בבית.335290/page-6#post-5247480

עוד ארוחה בסיר אחד - נקניקיות לארוחת צהרים (מהספר "מהמטבח היהודי")
מאדים כרוב קצוץ ושיני שום כמה דקות, מוסיפים מים, תפו"א חתוכים, בטטה, מלח, פלפל ועלה דפנה, מרתיחים ומבשלים כ20 דקות עד לריכוך כמעט מלא ובסוף מוסיפים נקניקיות - פרווה. (להוציא את עלה דפנה בתום הבישול)
 

חיוש חיותה

משתמש פעיל
למי שמעונינת - מתכון לפשטידת טונה מעולה!
המצרכים:
מלוואח
3 קופסאות טונה קטנות
1 בצל גדול
3 כפות מיונז
3 כפות קטשופ
מלח, פלפל
ביצה להברשה+ שומשום
אופן ההכנה:
מפשירים 3 עלי מלוואח, מרפדים בהם תבנית מלבנית.
מאדים את הבצל, מכבים את האש ומוספים את הטונה, מיונז, קטשופ ותבלינים.
שופכים לתבנית.
חותכים מלוואח נוסף לרצועות ומסדרים שתי וערב על המלית, מברישים בביצה וזורים שומשום.
מכניסים לתנור שחומם ל200 מעלות ואופים עד להזהבה נאה.
יוצא מושלם!!
 

אביטל טאביב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
טוב, אז אני מכינה כמות של שניצלונים, וירקות מוקפצים. ומקפיאה. ומידי פעם כשאין לי כוח או זמן, אני מפשירה מנה של שניצלונים ומנה של ירקות, מכינה אורז, וסיימתי.

המתכון שלי לירקות המוקפצים בטעם מתקתק (כל מתכון שאני ממציאה, אני ישר רצה לרשום... :) :

מרכיבים:
2 פלפל
3 גזר
2 קישואים
3 בצל
מלח
פלפל שחור
אבקת מרק
3 כפות סילאן
רוטב סויה
רוטב צ'ילי מתוק

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל עד להזהבה כ-10 דקות,
מוסיפים את הגזר וממשיכים להקפיץ למשך עוד 10 דק'.
מוסיפים את המלח, אבקת מרק ופלפל שחור ומערבבים.
מוסיפים את הקישואים והפלפלים וכוס מים וממשיכים להקפיץ עוד כ- 10 דק'.
מוסיפים את הסילאן, הרוטב סויה והצ'לי וממשיכים לבשל עד לריכוך חלקי/מלא.

יוצא מעדן, תשאלו את מי שכבר זכה לאכול אצלי...
 

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עוד סוג של ארוחה קלה.
חבילת בשר טחון / עוף טחון מופשר.
מוסיפים 2 כפות שמן זית, 1 כפית סודה לשתיה, מלח פלפל, תבלנים לפי הטעם, 2 כפות יין, 1 כף מיץ לימון (לא חובה אבל מוסיף.ף בצל 1 מגורר או לטחון בבלנדר מקל עם 2 שיני שום)
מחממים מחבת יבשה על אש גבוהה, כאשר המחבת חמה מאוד שופכים את הבשר ומשטחים אותו. מחכים שצד אחד ישחים הופכים לצד השני ומפוררים אותו עם 2 כפות עץ.
יחד עם חומוס וסלט בפיתה ארוחה חמה ומשביעה.
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
לא יודעת אם כתבו את זה לפני
אבל אני למדתי משכנה להכין אטריות עם טונה
תנשמו עמוק זה נשמע מפחיד
אבל זה גם טעים וגם בריא
והילדים מתלקקים.

מבשלים פסטה כמו ההוראות (לא צריך לשטוף ולסנן, רק לשפוך נוזלים)
מתבלים ברסק עגבניות (מלח, פלפל וכדו') או פשוט רסק עגבניות לפסטה של פרי ניר
מוסיפים טונה מסוננת משימורים.
ומערבבים.
- וישר לצלחת.

ניתן להעשיר גם עם אפונה משימורים או תירס למי שאוהב.
 

קטקטים

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
שאלה לי על קציצות בתנור -

ברור שיש הבדל בטעם בין טיגון במחבת לאפיה,
אך אין אפס, ברור שחוסך זמן והרבה יותר בריא ופחות מאמץ..

מה כן, לאחר שאתן מניחות קציצות מסודרות בתבנית, אתן מברישות אותן בשמן וזהו?
ומה עם התחתית של הקציצה, אתן הופכות ומורחות גם? או שאין צורך?

כמה זמן בתנור, האם יש צורך להפוך אחרי שנראה אפוי מלמעלה?

אשמח להחכים.. תודה רבה!!!
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
שאלה לי על קציצות בתנור -

ברור שיש הבדל בטעם בין טיגון במחבת לאפיה,
אך אין אפס, ברור שחוסך זמן והרבה יותר בריא ופחות מאמץ..

מה כן, לאחר שאתן מניחות קציצות מסודרות בתבנית, אתן מברישות אותן בשמן וזהו?
ומה עם התחתית של הקציצה, אתן הופכות ומורחות גם? או שאין צורך?

כמה זמן בתנור, האם יש צורך להפוך אחרי שנראה אפוי מלמעלה?

אשמח להחכים.. תודה רבה!!!
אני משמנת את התבנית קודם וכן הופכת המהלך האפיה,
אחרת הקציצות תהינה יבשות.
אולי יש כאלה שאוהבות כך נראה לי גם שזה יכול להישרף ללא שמן.

בהצלחה
 

היי

משתמש פעיל
כשאני ממש מתעצלת לבשל ואח"כ עוד לנקות כלים...
מכינה אורז סיני, כלום עבודה וחוץ מכף וסכין אין כלים לנקות:)

אז ככה...:
מכניסה לתבנית ח"פ-
2 כוסות אורז
4 כוסות מים
1/2 כוס שמן
פטריות [שימורים]
בצל קצוץ
פלפל - אדום/כתום/ירוק... [לפי הטעם], חתוך לקוביות
אפשר להוסיף גזר מגורד לצבע
אבקת פטריות
מלח, פלפל

מערבבת הכל
מכסה בניר כסף
אופה כ40 דק' - עד שאין נוזלים
וזהווו

בתאבון:)
 

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
עוד תבשיל קל, ואם מישהי כבר כתבה אותו אני מתנצלת:

חזה עוף ואורז/בורגול בסיר אחד
הכנתי את זה כתבשיל ערב פסח, הילדים שאלו למה לא כל השנה....
סיר 6 ליטר רחב.

1 חבילה שניצל עוף 500 גר'
3/4 קילו אורז או בורגול
גזר גמדי, שעועית משקית, לקט ירקות, אפונה ירוקה - מה שהכי זמין, קצר ומהיר
קצת אבקת מרק או כוסברה קצוצה
מלח
שמן


חותכים את חזה העוף לרצועות, ועם אין זמן אז לא חייבים.
מטגנים בשמן.
מוסיפים את הירקות, ומעל זה את האורז/ בורגול.
מאדים כמה דקות.
שופכים מים בכמות כפולה מכמות האורז או הבורגול.
מביאים לרתיחה,מתבלים, מבשלים 40 דקות.
 

אמא ומתכנתת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
אני משמנת את התבנית קודם וכן הופכת המהלך האפיה,
אחרת הקציצות תהינה יבשות.
אולי יש כאלה שאוהבות כך נראה לי גם שזה יכול להישרף ללא שמן.

בהצלחה

גם אני עושה כך בדיוק. וחשוב מאד גם להקפיד שהתנור יהיה חם מאד (220 לפחות) לפני שמכניסים את הקציצות, כך זה מדמה הכי קרוב שאפשר את הטיגון.
 

BRAVERMAN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
לא עקבתי מה רשמו, ואין לי זמן לקרוא.. אז סליחה אם יש כפילות.
אני אוהבת לפעמים לגוון,
לדוגמא אני מכינה פרגיות/ חזות בתיבול של שמן ותבלין לפרגיות ליד מכינה ציפס חותכת מלפפון במלח ליד, מוסיפה סלט כרוב חמוץ (מכרוב שמן לימון וקצת פלפל חריף ירוק חתוך לקטנטנים) חותכת קצת עגבניות ומוציאה את כל הרטבים שבמקרר, שמה הכל באמצע ו..מכניסים הכל לפיתה.... מעדן.!
 

BRAVERMAN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
D I G I T A L
להכין לפות על מחבת הפוכה. זה בכמה דקות משדרג כל מנה..

אפשר גם להכין בלינצס עם תפו"א מרוסקים בפנים ורוטב פטריות מלמעלה..

משהו חמוד שהכנתי השבוע,
לקחתי חזות חתכתי לקוביות טיגנתי במחבת בלי שמן רק עם רוטב טריאקי הוספתי פטריות והקפצתי יחד. (תוך 4 דקות זה מוכן) חתכתי חסה כרוב קצת עגבניות שרי, שפכתי על הסלט הוספתי עוד קצת טריאקי, והיה סלט מעדן!!
ליד זה אפשר קצת פסטה או תפוא ברוטב צילי וזה מעדן!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קלז

א עַל נַהֲרוֹת בָּבֶל שָׁם יָשַׁבְנוּ גַּם בָּכִינוּ בְּזָכְרֵנוּ אֶת צִיּוֹן:ב עַל עֲרָבִים בְּתוֹכָהּ תָּלִינוּ כִּנֹּרוֹתֵינוּ:ג כִּי שָׁם שְׁאֵלוּנוּ שׁוֹבֵינוּ דִּבְרֵי שִׁיר וְתוֹלָלֵינוּ שִׂמְחָה שִׁירוּ לָנוּ מִשִּׁיר צִיּוֹן:ד אֵיךְ נָשִׁיר אֶת שִׁיר יְהוָה עַל אַדְמַת נֵכָר:ה אִם אֶשְׁכָּחֵךְ יְרוּשָׁלִָם תִּשְׁכַּח יְמִינִי:ו תִּדְבַּק לְשׁוֹנִי לְחִכִּי אִם לֹא אֶזְכְּרֵכִי אִם לֹא אַעֲלֶה אֶת יְרוּשָׁלִַם עַל רֹאשׁ שִׂמְחָתִי:ז זְכֹר יְהוָה לִבְנֵי אֱדוֹם אֵת יוֹם יְרוּשָׁלִָם הָאֹמְרִים עָרוּ עָרוּ עַד הַיְסוֹד בָּהּ:ח בַּת בָּבֶל הַשְּׁדוּדָה אַשְׁרֵי שֶׁיְשַׁלֶּם לָךְ אֶת גְּמוּלֵךְ שֶׁגָּמַלְתְּ לָנוּ:ט אַשְׁרֵי שֶׁיֹּאחֵז וְנִפֵּץ אֶת עֹלָלַיִךְ אֶל הַסָּלַע:
נקרא  0  פעמים

לוח מודעות

למעלה