ארוחות צהריים קלות ומהירות

היי

משתמש פעיל
אני מכינה פסטה מוקרמת בקלי קלות בסיר אחד
מבשלים פסטה לפי ההוראות עם מלח
לאח מכן שופכת את המים ומשאירה מעט מים מחזירה לגז ל להבה נמוכה מוסיפה גבינה צהובה מערבבת עד שנמס וזהו, לפעמים אני מוסיפה שמנת פטריות (של יטבתה)
בזכותך התפנקנו אתמול:)
יצא באמת מושלם בכלום עבודה
 

Rotem100

משתמש מקצוען
עריכה והפקת סרטים
למי שרצתה ירקות במקפיא.
אני חותכת ירקות לציפסים עבים -גזר, קישואים, פלפלים בצבעים, בטטות, בצל, ומוסיפה שעועית ירוקה קפואה
מקפיאה בתבניות וכל פעם כשרוצים מכניסים לתנור עם רוטב סויה-יוצא מעדן.
אפשר גם לבשל בסיר עם רוטב סויה ולהוסיף קצת מים תוך 15 דקות זה מוכן.
 
נערך לאחרונה ב:

מילקשייקית

משתמש מקצוען
ועוד מתכון לפסטה מוקרמת-
במחבת מכניסים גביע שמנת חמוצה 9% כף א. מרק פטריות מלח פלפל קצת שמן וקצת מים מלח ופלפל מוסיפים פסטה מבושלת.
זה יוצא פסטה לבנה עם מלא רוטב טעים!!
הייתי משדרגת לתוספת של גבינה צהובה מלמעלה, וגביע לבן למרקם
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
למי שרצתה ירקות במקפיא.
אני חותכת ירקות לציפסים עבים -גזר, קישואים, פלפלים בצבעים, בטטות, בצל, ומוסיפה שעועית ירוקה קפואה
מקפיאה בתבניות וכל פעם כשרוצים מכניסים לתנור עם רוטב סויה-יוצא מעדן.
אפשר גם לבשל בסיר עם רוטב סויה ולהוסיף קצת מים תוך 15 דקות זה מוכן.
הירקות לא מאבדים את המרקם בהקפאה?
 

פ.צ.

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
כשאני ממש מתעצלת לבשל ואח"כ עוד לנקות כלים...
מכינה אורז סיני, כלום עבודה וחוץ מכף וסכין אין כלים לנקות:)

אז ככה...:
מכניסה לתבנית ח"פ-
2 כוסות אורז
4 כוסות מים
1/2 כוס שמן
פטריות [שימורים]
בצל קצוץ
פלפל - אדום/כתום/ירוק... [לפי הטעם], חתוך לקוביות
אפשר להוסיף גזר מגורד לצבע
אבקת פטריות
מלח, פלפל

מערבבת הכל
מכסה בניר כסף
אופה כ40 דק' - עד שאין נוזלים
וזהווו

בתאבון:)
הכנתי יצא מעולה! קלי קלות וממש טעים, אפילו המפונקים שלי אהבו:p
 

פרלמן הני

משתמש מקצוען
חותכים חזה עוף לרצועות, שמים בכלי עם קצת שמן ותבלינים, סוגרים את הכלי, מרתיחים מים בסיר ורצים להפריד בין הניצות.
...ומוציאים עגבניות ולבן.
בודקים את האורז. הוא לא מוכן עדיין, מדליקים שוב, מכבים את העוף.
מסדרים יפה את האורז והעוף בקופסא קטנה (לאמא) ובקופסא גדולה (לאבא ולילדות). עוזרים לקטנה עם שאריות הלבן.
מקלחים את הילדות, שוטפים את הסירים.
מחר אני אגיד אם היה טעים.
עוף ולבן? ....
 

תמר אלי

משתמש מקצוען
איזה מטבל
אני מחפשת בנרות מתכונים למושט
יש לי 2 מתכונים:
*
למרוח על המושט שמן זית, שום כתוש ומלח גס וכוסברה+פטרוזליה ולתנור.
* להכניס למג'מיקס את החומרים הבאים-
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים
כוסברה+פטרוזליה
לימון
שום+ פ.חריף
מלח+פ.שחור
לשים את המושטים בתבנית ליצוק את התערובת עד לכיסוי מלא ולאפות בתנור כ-3/4 שעה.
בתאבון
 

dinaday

משתמש פעיל
כשאני ממש מתעצלת לבשל ואח"כ עוד לנקות כלים...
מכינה אורז סיני, כלום עבודה וחוץ מכף וסכין אין כלים לנקות:)

אז ככה...:
מכניסה לתבנית ח"פ-
2 כוסות אורז
4 כוסות מים
1/2 כוס שמן
פטריות [שימורים]
בצל קצוץ
פלפל - אדום/כתום/ירוק... [לפי הטעם], חתוך לקוביות
אפשר להוסיף גזר מגורד לצבע
אבקת פטריות
מלח, פלפל

מערבבת הכל
מכסה בניר כסף
אופה כ40 דק' - עד שאין נוזלים
וזהווו

בתאבון:)
נשמע נהדר,
איזה גודל תבנית?
 

רוצה משיח

משתמש פעיל
למי שרצתה ירקות במקפיא.
אני חותכת ירקות לציפסים עבים -גזר, קישואים, פלפלים בצבעים, בטטות, בצל, ומוסיפה שעועית ירוקה קפואה
מקפיאה בתבניות וכל פעם כשרוצים מכניסים לתנור עם רוטב סויה-יוצא מעדן.
אפשר גם לבשל בסיר עם רוטב סויה ולהוסיף קצת מים תוך 15 דקות זה מוכן.
צריך לשים לב בבצל (כנ"ל לגבי שום וביצה) קלוף שאפילו אם הוא קפוא או בתוך קופסא מיוחדת, ועבר עליהם הלילה, הם נאסרים באכילה. והעצה כדי שהם לא יהיו אסורים באכילה, הוא להשאיר עליהם חלק מהקליפה או מהשורש או לערב את אותם עם תבלינים (לפני שיעבור עליהם הלילה).
ותודה רבה על המידע!
 

Esti B

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
כשאני ממש מתעצלת לבשל ואח"כ עוד לנקות כלים...
מכינה אורז סיני, כלום עבודה וחוץ מכף וסכין אין כלים לנקות:)

אז ככה...:
מכניסה לתבנית ח"פ-
2 כוסות אורז
4 כוסות מים
1/2 כוס שמן
פטריות [שימורים]
בצל קצוץ
פלפל - אדום/כתום/ירוק... [לפי הטעם], חתוך לקוביות
אפשר להוסיף גזר מגורד לצבע
אבקת פטריות
מלח, פלפל

מערבבת הכל
מכסה בניר כסף
אופה כ40 דק' - עד שאין נוזלים
וזהווו

בתאבון
טעים מאד, מנסיון!
אני מסדרת את הפטריות כשכבה ראשונה על התבנית מתחת לאורז. התוצאה מרהיבה:
אורז ב-3 צבעים, פטריות, אורז לבן, ירקות צבעוניים.
יש לציין גם שנחתך מעולה ואסטטי לקוביות.
 

artline

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
ערב אחד שהתעצלתי
מרחתי אתהמושט במיונז ומעל בזקתי שום כתוש
מאז-
זה מועדף עליו, ועלי בטוח!;)
שווה לך לנסות!
באמת - תיבול מושט זה הכי קל שיש... וכל המרבה בשמן הרי זה משובח...
אבל אני שמה במקום מיונז שמן זית, ואז שום גבישי, פפריקה, פטרוזיליה וכו'.....
והנה המתכון של המטבל -- אם זה ייעודי לתיבול דגים אז תורידי את המים שיהיה פחות נוזלי
(אני עושה כמות גדולה ומפרישה לתיבול דגים ואז מוסיפה מים וזה לסלט חסה וכו')
1/4 כוס מים
1/4 כוס שמן
1 כף מיונז
4 כפיות סוכר
1 כפית חרדל
קורט א. פלפל שחור
2 שיני שום
1 כף רוטב סויה
1 כף מיץ לימון
לערבב בבלנדר לרוטב אחיד
 

פדואלה

משתמש סופר מקצוען
להכין לפות על מחבת הפוכה. זה בכמה דקות משדרג כל מנה..

אפשר גם להכין בלינצס עם תפו"א מרוסקים בפנים ורוטב פטריות מלמעלה..

משהו חמוד שהכנתי השבוע,
לקחתי חזות חתכתי לקוביות טיגנתי במחבת בלי שמן רק עם רוטב טריאקי הוספתי פטריות והקפצתי יחד. (תוך 4 דקות זה מוכן) חתכתי חסה כרוב קצת עגבניות שרי, שפכתי על הסלט הוספתי עוד קצת טריאקי, והיה סלט מעדן!!
ליד זה אפשר קצת פסטה או תפוא ברוטב צילי וזה מעדן!
בבקשה, אפשר מתכון ללאפות?
והוראות הכנה מדוייקות?
תודה!
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמו

א הַלְלוּיָהּ הַלְלִי נַפְשִׁי אֶת יְהוָה:ב אֲהַלְלָה יְהוָה בְּחַיָּי אֲזַמְּרָה לֵאלֹהַי בְּעוֹדִי:ג אַל תִּבְטְחוּ בִנְדִיבִים בְּבֶן אָדָם שֶׁאֵין לוֹ תְשׁוּעָה:ד תֵּצֵא רוּחוֹ יָשֻׁב לְאַדְמָתוֹ בַּיּוֹם הַהוּא אָבְדוּ עֶשְׁתֹּנֹתָיו:ה אַשְׁרֵי שֶׁאֵל יַעֲקֹב בְּעֶזְרוֹ שִׂבְרוֹ עַל יְהוָה אֱלֹהָיו:ו עֹשֶׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ אֶת הַיָּם וְאֶת כָּל אֲשֶׁר בָּם הַשֹּׁמֵר אֱמֶת לְעוֹלָם:ז עֹשֶׂה מִשְׁפָּט לָעֲשׁוּקִים נֹתֵן לֶחֶם לָרְעֵבִים יְהוָה מַתִּיר אֲסוּרִים:ח יְהוָה פֹּקֵחַ עִוְרִים יְהוָה זֹקֵף כְּפוּפִים יְהוָה אֹהֵב צַדִּיקִים:ט יְהוָה שֹׁמֵר אֶת גֵּרִים יָתוֹם וְאַלְמָנָה יְעוֹדֵד וְדֶרֶךְ רְשָׁעִים יְעַוֵּת:י יִמְלֹךְ יְהוָה לְעוֹלָם אֱלֹהַיִךְ צִיּוֹן לְדֹר וָדֹר הַלְלוּיָהּ:
נקרא  17  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה