שווה שווה.
באמת
היום הציצה אלי שוב פחית הקפה בטעם מוקה. זו שהבטחתי לה שבאה לה עדנה.
איכשהו שוב שכחתי ממנה.... ושוב היא היתה עצובה. ודמעות כבר עמדו על קצות עיני הפח שלה.
איך לחשה לי "כבר איבדתי לגמרי את האמון בך..."
זו היתה לחישה ממש עצובה. מהולה בחנק דמעתי.
ריחמתי עליה, על קופסת הפח הזו.
והמצפון שלי החל להכות בי חזק חזק. "איך שוכחים חברים?". "איך שוכחים הבטחות?". תחשבי עליה על פחית המוקה הזו. מרגישה כל כך לבד. עצובה. בדד. בצד. מזמן הבטחת. ושוב שכחת. איך?
שתקתי.
לא היה לי מה לענות מול טענות אלו
אז חיפשתי רכיבים שאולי ירכיבו לי עוגה חדשה עם אבקת הקפה מוקה הזה
והלכתי לשמח את המוקה.
האמת?
היא לא שמחה. היא מ-א-ו-ש-ר-ת!!!
וגם אנחנו כאן בבית
ויש לנו עוגה משובחת לשבת
כן, כן.
ו---קלה להכנה
מאוד.
קערה ומטרפה.
תבנית A4
מדידה בכוסות חד פעמי לשתיה קרה 180 מ"ל
לבסיס:
1 ביצה
1 אבקת אפיה
1 כוס סוכר חום
1 כוס אגוז מלך טחון דק
3/4 כוס פיסטוק טחון גס
1 כוס קמח
3/4 כוס שמן
[מעט מים, לפי הצורך ורק אם יש צורך]
לפיזור מעל הבסיס:
3/4 כוס שוקולד צ'יפס לבן
לשכבת שניה:
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
1 אבקת אפיה
1 כוס חלב סויה/מים
2 כפות אבקת קפה נמס/מוקה
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח
לפיזור מעל העוגה:
1/2 כוס פיסטוק טחון גס
שמים בקערה את רכיבי הבסיס. מערבבים בכף לתערובת אחידה. משטחים בשכבה אחידה בתבנית מרופדת בניר אפיה.
אם התערובת פירורית, מוסיפים מעט מים. [אבל לא אמורה להיות פירורית בכלל]
מפזרים שוקולד צ'יפס ולוחצים קלות לתוך הבסיס.
שמים בקערה [אותה קערה, אין צורך בשטיפה], את רכיבי השכבה השניה. טורפים במטרפה עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
יוצרים מעל לשוקולד צ'יפס.
מפזרים פיסטוק
אופים ב 180 מעלות כ40 דקות עד שהעוגה קפיצית למדע וקיסם שננעץ במרכזה יוצר יבש. נזהרים שלא לייבש את העוגה יותר מדי.
פורסים רק לאחר התקררות.
שכבת הבסיס מרגישה רטובה עט וכאילו לא מוכנה לפני שמתקררת בגלל השוקולד צ'יפס. לאחר קירור היא מתייצבת.
באמת
היום הציצה אלי שוב פחית הקפה בטעם מוקה. זו שהבטחתי לה שבאה לה עדנה.
איכשהו שוב שכחתי ממנה.... ושוב היא היתה עצובה. ודמעות כבר עמדו על קצות עיני הפח שלה.
איך לחשה לי "כבר איבדתי לגמרי את האמון בך..."
זו היתה לחישה ממש עצובה. מהולה בחנק דמעתי.
ריחמתי עליה, על קופסת הפח הזו.
והמצפון שלי החל להכות בי חזק חזק. "איך שוכחים חברים?". "איך שוכחים הבטחות?". תחשבי עליה על פחית המוקה הזו. מרגישה כל כך לבד. עצובה. בדד. בצד. מזמן הבטחת. ושוב שכחת. איך?
שתקתי.
לא היה לי מה לענות מול טענות אלו
אז חיפשתי רכיבים שאולי ירכיבו לי עוגה חדשה עם אבקת הקפה מוקה הזה
והלכתי לשמח את המוקה.
האמת?
היא לא שמחה. היא מ-א-ו-ש-ר-ת!!!
וגם אנחנו כאן בבית
ויש לנו עוגה משובחת לשבת
כן, כן.
ו---קלה להכנה
מאוד.
קערה ומטרפה.
תבנית A4
מדידה בכוסות חד פעמי לשתיה קרה 180 מ"ל
לבסיס:
1 ביצה
1 אבקת אפיה
1 כוס סוכר חום
1 כוס אגוז מלך טחון דק
3/4 כוס פיסטוק טחון גס
1 כוס קמח
3/4 כוס שמן
[מעט מים, לפי הצורך ורק אם יש צורך]
לפיזור מעל הבסיס:
3/4 כוס שוקולד צ'יפס לבן
לשכבת שניה:
4 ביצים
1.5 כוסות סוכר
1 אבקת אפיה
1 כוס חלב סויה/מים
2 כפות אבקת קפה נמס/מוקה
3/4 כוס שמן
2 כוסות קמח
לפיזור מעל העוגה:
1/2 כוס פיסטוק טחון גס
שמים בקערה את רכיבי הבסיס. מערבבים בכף לתערובת אחידה. משטחים בשכבה אחידה בתבנית מרופדת בניר אפיה.
אם התערובת פירורית, מוסיפים מעט מים. [אבל לא אמורה להיות פירורית בכלל]
מפזרים שוקולד צ'יפס ולוחצים קלות לתוך הבסיס.
שמים בקערה [אותה קערה, אין צורך בשטיפה], את רכיבי השכבה השניה. טורפים במטרפה עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים.
יוצרים מעל לשוקולד צ'יפס.
מפזרים פיסטוק
אופים ב 180 מעלות כ40 דקות עד שהעוגה קפיצית למדע וקיסם שננעץ במרכזה יוצר יבש. נזהרים שלא לייבש את העוגה יותר מדי.
פורסים רק לאחר התקררות.
שכבת הבסיס מרגישה רטובה עט וכאילו לא מוכנה לפני שמתקררת בגלל השוקולד צ'יפס. לאחר קירור היא מתייצבת.