עוגות/עוגיות איזה עוגה שאת מכינה את הכי אוהבת?

קאלישית

משתמש פעיל
אתריע מראש העוגה מורכבת אבל מאוד טעימה ומרשימה.
עוגת וופלה (14 שכבות):
לבצק:

5 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1 כפית סודה לשתיה
1 כוס מים פושרים
1 שקית אבקת אפיה
250 גרם מרגרינה רכה
לעבד לבצק נעים ,לחלק ל7 חלקים שווים (מומלץ לשקול) לרדד בין 2 נייר אפיה מקומחים בגודל ח"פ ענק לאפות כל אחד 7 דקות/עד שמזהיב מעט.
להמיס בסיר:
2.25 כוסות סוכר
1/4 כוס מים
4 כפות קקאו
1 כף קפה נמס
1/2 כוס ריצ'
200 גרם שוקולד לבישול
להוסיף למיקסר
לקרם:

להקציף:
4 בייצים שלמות
375 גרם מרגרינה רכה (חתוך לקוביות)
2 שקיות סוכר וניל
לחלק ל6 כוסות
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס ריצ'
להרתיח בסיר את הריצ' להנמיך ללהבה נמוכה ולהוסיף קוביות שוקולד לערבב היטב עד לקבלת מרקם חלק.
אופן ההרכבה:
להוציא מהתבניות ולהרכיב על השיש:
בצקקרם בצק..........
בצק ,למרוח כוס מהקרם לקחת בזהירות בצק אפוי נוסף ולהניח בזריקה כשהבצק הפוך (עם הנייר אפייה) על הקרם,(מומלץ להיעזר בזוג ידיים נוספות) לסדר מעט שיהיה סימטרי ולקלף בעדינות את הנייר אפיה,להמשיך בזה הדרך - לגמור בבצק ולהקפיא מעט,
להכין את הציפוי ולשפוך מעל העוגה.
להקפיא.
לחתוך למלבנים (בעזרת סכין לחתוך עוגות) כשהיא קפואה-להפשיר כ10 דקות לפני החיתוך.
בהצלחה!!!!

גודל כוס=כוס ח''פ לשתיה קרה
תבנית ח''פ ענקית
מצ"ב תמונות (לא פוטוגני כלל - עשיתי כמה פשלות........)
IMG_956557.jpg
IMG_9568.JPG
IMG_9563.jpg
 
נערך לאחרונה ב:

אקטיבית

משתמש פעיל
אתריע מראש העוגה מורכבת אבל מאוד טעימה ומרשימה.
עוגת וופלה (14 שכבות):
לבצק:

5 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר
1 כפית סודה לשתיה
1 כוס מים פושרים
1 שקית אבקת אפיה
250 גרם מרגרינה רכה
לעבד לבצק נעים ,לחלק ל7 חלקים שווים (מומלץ לשקול) לרדד בין 2 נייר אפיה מקומחים בגודל ח"פ ענק לאפות כל אחד 7 דקות/עד שמזהיב מעט.
להמיס בסיר:
2.25 כוסות סוכר
1/4 כוס מים
4 כפות קקאו
1 כף קפה נמס
1/2 כוס ריצ'
200 גרם שוקולד לבישול
להוסיף למיקסר
לקרם:

להקציף:
4 בייצים שלמות
375 גרם מרגרינה רכה (חתוך לקוביות)
2 שקיות סוכר וניל
לחלק ל6 כוסות
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
3/4 כוס ריצ'
להרתיח בסיר את הריצ' להנמיך ללהבה נמוכה ולהוסיף קוביות שוקולד לערבב היטב עד לקבלת מרקם חלק.
אופן ההרכבה:
להוציא מהתבניות ולהרכיב על השיש:
בצקקרם בצק..........
בצק ,למרוח כוס מהקרם לקחת בזהירות בצק אפוי נוסף ולהניח בזריקה כשהבצק הפוך (עם הנייר אפייה) על הקרם,(מומלץ להיעזר בזוג ידיים נוספות) לסדר מעט שיהיה סימטרי ולקלף בעדינות את הנייר אפיה,להמשיך בזה הדרך - לגמור בבצק ולהקפיא מעט,
להכין את הציפוי ולשפוך מעל העוגה.
להקפיא.
לחתוך למלבנים (בעזרת סכין לחתוך עוגות) כשהיא קפואה-להפשיר כ10 דקות לפני החיתוך.
בהצלחה!!!!

גודל כוס=כוס ח''פ לשתיה קרה
תבנית ח''פ ענקית
מצ"ב תמונות (לא פוטוגני כלל - עשיתי כמה פשלות........)
צפה בקובץ המצורף 1576900צפה בקובץ המצורף 1576880מצ"ב תמונות (לא פוטוגני כלל - עשיתי כמה פשלות........צפה בקובץ המצורף 1576892
@קאלישית,
את עובדת בזה?
העוגות יוצאות לך מקצועיות ממש!
 

קאלישית

משתמש פעיל
אלופה!!!
איזה כיף לאחותך/ גיסתך...
צודקת....
הבדיחה הייתה שאחד מהעוגות שעשיתי להם היה העוגת לוטוס של מתוקינג ושלחתי להם.
אחרי 4 ימים גיסי מתקשר אלי בתחנונים שאכין לו עוד פעם את העוגה הזו, כי אשתו שותה 5 כוסות קפה ביום ופתאום הוא נפגש עם 2 פלסטיקים ריקים........ :p
(והכנתי לו)
העוגת לוטוס
 

אקטיבית

משתמש פעיל
צודקת....
הבדיחה הייתה שאחד מהעוגות שעשיתי להם היה העוגת לוטוס של מתוקינג ושלחתי להם.
אחרי 4 ימים גיסי מתקשר אלי בתחנונים שאכין לו עוד פעם את העוגה הזו, כי אשתו שותה 5 כוסות קפה ביום ופתאום הוא נפגש עם 2 פלסטיקים ריקים........ :p
(והכנתי לו)
העוגת לוטוס
איך העוגת לוטוס?
אני חייבת משהו מנצח
כמה היא קלה או מורכבת?
ועוד משהו, מה העוגה הכי הכי שווה?
 

קאלישית

משתמש פעיל
איך העוגת לוטוס?
אני חייבת משהו מנצח
כמה היא קלה או מורכבת?
ועוד משהו, מה העוגה הכי הכי שווה?
העוגת לוטוס טעימה ומרשימה מאוד.
לדעתי היא קלה מאוד.
עשיתי אותה כבר 4 פעמים ותמיד התלהבו גם מהמראה וגם מהטעם....
(שימי לב שאני כן הפרדתי ביצים ועשיתי בתבנית ח"פ ענק, כך שיצא לי גבוה יותר מהמקור)
העוגת וופלה נקראת העוגההה!!! (כמובן רק אם היא מצליחה)
בקיצור, או וופלה או לוטוס.
בהצלחה!

(נ.ב.על מנת שעוגת שכבות תצא יפה , מאוד חשוב להקפיד על דיוק וחלוקה שווה!!!)
 
נערך לאחרונה ב:

שריתאליז

משתמש מקצוען
עוגת שכבות אגוזים מוקה:
שכבה א':

250 גרם מרגרינה
1.25 כוס סוכר
2.5 כוסות קמח
1 ביצה
0.5 אבקת אפיה
100 גרם אגוזים טחונים דק (ניתן להמיר לקוקוס טחון)
שכבה ב':
בסיר להמיס:

200 גרם שוקולד לבישול/מריר
1 מרגרינה
בנתיים להקציף:
8 חלבונים
1 כוס סוכר
שכבה ג':
100 גרם אבקת סוכר
1 מרגרינה
1 כף קפה נמס
2 ביצים
2 כפות פודינג וניל
2 סוכר וניל

הוראות הכנה:
שכבה א:לערבל לבצק נעים ולשטוח בתבנית ענקית ח"פ מרופדת בנייר אפיה ולאפות כ20 דקות על 175 מעלות.
שכבה ב:להמיס את השוקולד ןהמרגרינה על להבה נמוכה ,בנתיים להקציף את החלמונים והסוכר להנמיך מהירות ולהוסיף את החלמונים והשוקולד המומס , לשפוך מעל הבצק האפוי ולאפות עוד כחצי שעה . להקפיא.
שכבה ג: לערבב הכל (בבלון=החלק של ההקצפה) במיקסר במהירות הגבוהה מינימום 20 דקות ומרוח מעל העוגה (ניתן להעביר גלים) להקפיא.לחתוךאת העוגה לריבועים כשהיא קפואה חלקית.
כוס = כוס ח"פ לשתיה קרה
תבנית = ח"פ ענקית

בהצלחה!
מצ"ב תמונות:צפה בקובץ המצורף 1575547צפה בקובץ המצורף 1575539
חייב את הביצים בחלק העליון?
פחות מתחברת לביצה לא מבושלת
והעוגות נראות ליגה על
 

שריתאליז

משתמש מקצוען
עוגת שכבות אגוזים מוקה:
שכבה א':

250 גרם מרגרינה
1.25 כוס סוכר
2.5 כוסות קמח
1 ביצה
0.5 אבקת אפיה
100 גרם אגוזים טחונים דק (ניתן להמיר לקוקוס טחון)
שכבה ב':
בסיר להמיס:

200 גרם שוקולד לבישול/מריר
1 מרגרינה
בנתיים להקציף:
8 חלבונים
1 כוס סוכר
שכבה ג':
100 גרם אבקת סוכר
1 מרגרינה
1 כף קפה נמס
2 ביצים
2 כפות פודינג וניל
2 סוכר וניל

הוראות הכנה:
שכבה א:לערבל לבצק נעים ולשטוח בתבנית ענקית ח"פ מרופדת בנייר אפיה ולאפות כ20 דקות על 175 מעלות.
שכבה ב:להמיס את השוקולד ןהמרגרינה על להבה נמוכה ,בנתיים להקציף את החלמונים והסוכר להנמיך מהירות ולהוסיף את החלמונים והשוקולד המומס , לשפוך מעל הבצק האפוי ולאפות עוד כחצי שעה . להקפיא.
שכבה ג: לערבב הכל (בבלון=החלק של ההקצפה) במיקסר במהירות הגבוהה מינימום 20 דקות ומרוח מעל העוגה (ניתן להעביר גלים) להקפיא.לחתוךאת העוגה לריבועים כשהיא קפואה חלקית.
כוס = כוס ח"פ לשתיה קרה
תבנית = ח"פ ענקית

בהצלחה!
מצ"ב תמונות:צפה בקובץ המצורף 1575547צפה בקובץ המצורף 1575539
הכנתי עם גנאש מלמעלה במקום הקרם
יצאה מאוד מוצלחת תודה
 

שולחן וכיסא

משתמש מקצוען
@קאלישית
אני עכשיו מכינה את העוגת 6 שכבות ורציתי לדעת בטוח
- 2 מרגרינות הכוונה 400 גרם?
- כתבת מעבד מזון עם להב סכין, אני יכולה לעשות את זה עם בלנדר יד?
-ולעשות את זה על התבנית תנור עצמה ולא על חד"פ, איך זה יצא יותר טוב?
-איזה גודל הביצים M\L ?
ת-ו-ד-ה ר-ב-ה
 
נערך לאחרונה ב:

קאלישית

משתמש פעיל
אני עכשיו מכינה את העוגת 6 שכבות ורציתי לדעת בטוח
- 2 מרגרינות הכוונה 400 גרם?
- כתבת מעבד מזון עם להב סכין, אני יכולה לעשות את זה עם בלנדר יד?
-ולעשות את זה על התבנית תנור עצמה ולא על חד"פ, איך זה יצא יותר טוב?
-איזה גודל הביצים M\L ?
ת-ו-ד-ה ר-ב-ה
מקווה שעדיין רלוונטי...
1. 2 מרגרינות = 400 גרם
2. אין לי תשובה.
אולי מישהי תחכים אותנו ,אם יש הבדל??
3.תבנית תנור (בתבנית ח"פ ענק העוגה תצא מדי גבוהה)
4. M
5.תעדכני איך יצא...
 

perfect לי

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עוגת 6 שכבות (קיבלתי מגיסתי ,לא ידוע לי המקור)
החומרים:
טורט לבן:

10 בייצים
10 כפות סוכר
2 כפות שמן
10 כפות קמח
1 שקית אבקת אפיה
טורט חום:
5 בייצים
5כפות סוכר
2 כפות שמן
10 כפות קמח
0.5 שקית אבקת אפיה
2 כפות קקאו
קרם:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
1 כוס קמח
2 בייצים
4 סוכר וניל
2 מרגרינה רכה
2 כפות קפה נמס
2כפות יין אדום מתוק
ציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
200 מ"ל קצפת צמחית

הוראות הכנה:
טורטים:

לחמם תנור לחם בינוני(בערך 175 מעלות), להפריד בייצים להקציף חלבונים לקצף יציב תוך הוספת הסוכר בהדרגה להנמיך מהירות תוך הוספת השמן והחלמונים, להוסיף את שאר החומרים.
את הטורט הלבן לחלק ל2 (את הטורט החום לא מחלקים)
לרפד 2 תבניות ח"פ ענקית בנייר אפיה ולשמן אותם מעט לאפות 10 דקות עד שהקיסם יוצא יבש.
יוצא 3 טורטים.
קרם:
מכניסים לסיר קטן את הקמח מים והסוכר , מבשלים תוך כדי ערבוב על להבנ נמוכה עד לקבלת מרקם דימוי דייסה.
לקרר.
במעבד מזון בלהב הסכין:
את הבייצים,סוכר וניל,מרגרינות עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
להוסיף את תכולת הסיר ולערבב שוב עד לאיחוד
מחלקים את הקרם ל2 לחלק אחד להוסיף את הקפה והיין ולערבב .
הרכבת העוגה:
טורט לבן, קרם וניל,טורט חום,קרם קפה,טורט לבן,גנאש
צפוי:
בסיר קטן להרתיח את הקצפת, להנמיך ללהבה נמוכה ולהוסיף את השוקולד שבור לקוביות - תוך כדי ערבוב עד לקבלת מרקם חלק ללא גושים.
לשפוך בעדינות מעל הטורט הלבן (ולטלטל את התבנית לקבלת ציפוי ללא בועות)
להקפיא היטב לפני החיתוך.
רצוי מאוד לחתוך עם הסכין המיוחד של העוגות.
ניתן גם לקרצוץ עם קורצן עגול (מדהים)



כוס= כוס מדידה 240מ"ל
תבנית= תבנית תנור/חד פעמי ענק


בהצלחה ובתאבון!!!!!(חוץ מהיופי העוגה גם מאוד טעימה)צפה בקובץ המצורף 1536795
האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם...
אנחנו צריכים גאולה היום כתמיד...
המתכון האלוף הזה התפרסם במגזין קראט בימיו המוקדמים...
הקרדיט מגיע ל: י. הרשקוביץ, הדובדבן שבקצפת
כפי שכתוב פה במתכון עדיף לקרוץ גלילים כשהעוגה קפואה
מה שלא כתוב פה, זה איך היתה נראית התמונה בעמוד המתכון בעיתון...
הגלילים הוגשו בצורה אופקית... שוכבים!
הקומות נראות מדהימות במצב מאוזן
הכנתי את המתכון יותר מפעם אחת, ולקרוץ עיגולים היה נראה לי קשה מדי,
מה שעשיתי במקום זה היה לחתוך מלבנים ריבועיים!
ברוחב סנטימטר או סנטימטר וחצי לאורך ולרוחב, והגובה הוא גובה העוגה, שיוצאת ממש גבוהה.
ואז להשכיב על מנז'ט מלבני...
המראה של השכבות מוצג כמו במראה הגלילים אבל עם פחות טירוף
כמו כן הכמות שיוצאת בצורה הזו היא ממש גדולה,
ומראה וואו ומתקבל בתשואות...
 

קאלישית

משתמש פעיל
האומר דבר בשם אומרו מביא גאולה לעולם...
אנחנו צריכים גאולה היום כתמיד...
המתכון האלוף הזה התפרסם במגזין קראט בימיו המוקדמים...
הקרדיט מגיע ל: י. הרשקוביץ, הדובדבן שבקצפת
כפי שכתוב פה במתכון עדיף לקרוץ גלילים כשהעוגה קפואה
מה שלא כתוב פה, זה איך היתה נראית התמונה בעמוד המתכון בעיתון...
הגלילים הוגשו בצורה אופקית... שוכבים!
הקומות נראות מדהימות במצב מאוזן
הכנתי את המתכון יותר מפעם אחת, ולקרוץ עיגולים היה נראה לי קשה מדי,
מה שעשיתי במקום זה היה לחתוך מלבנים ריבועיים!
ברוחב סנטימטר או סנטימטר וחצי לאורך ולרוחב, והגובה הוא גובה העוגה, שיוצאת ממש גבוהה.
ואז להשכיב על מנז'ט מלבני...
המראה של השכבות מוצג כמו במראה הגלילים אבל עם פחות טירוף
כמו כן הכמות שיוצאת בצורה הזו היא ממש גדולה,
ומראה וואו ומתקבל בתשואות...
נראה לי שהיום עוגות בצורות עיגולים,פרחים.... כבר לא עדכני .
 

ילילי

משתמש מקצוען
עשיתי לכבוד שבת:
עוגת שכבות רולדה, טעימה וקלה להכנה ממתוקינג. (אני חסידה ''שרופה'' שלה :p )
מתוקינג - מתכונים קישור לאתר שלה - למתכון.
מצ"ב תמונות:צפה בקובץ המצורף 1582869צפה בקובץ המצורף 1582870צפה בקובץ המצורף 1582871
מהמם ומושלם!
וגם האתר של רותי מהמם.

ממש עשית לי חשק לעשות את זה.
במיוחד שכבר עשיתי כמה פעמים את הרולדה של רותי. העוגה הזאת ממש רעיון גאוני.
תודה רבה:)
 

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון


וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!


19.11

י"ח חשוון


פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר


19.11

י"ח חשוון


אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!


25.11

כ"ד


פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!


27.11

כ"ו חשוון


נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!


הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  37  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה