לכבוד שבתות החורף: עוגות טעימות וקלות להכנה.

תזרים

משתמש מקצוען
האשכול האהוב עלי!!
העוגת טורט ב3 צבעים, מאז שעלתה לפה, לא מוותרים לי וכמעט כל שבת אני מכינה אותה. ולא נמאס!
עכשיו רציתי להכין את העוגיות ח. בוטנים.
ופתאום ראיתי שיש עוד מתכון..
סבכתם אותי...;) איך אני אבחר עכשיו??!!??
העוגיות חמאת בטנים של העני בקר מקסימות
את האחרים לא ניסיתי (עדיין :))
והמתכון של טוליפ הוא ללא קמח - זה נשמע כמו פטיפור - טעים מאד! ויפה..

בכל מקרה תהנו!
 
נערך לאחרונה ב:

1661

משתמש פעיל
נהניתי מאד מהעוגת טורט 3 צבעים היה טעים לא רגיל
אבל התאכזבתי שהצבעים התערבבו ביחד, הייתי בטוחה שרואים כל שכבה בנפרד
איך זה יצא אצלכם? גם כמו שיש?
ניסיתי אפילו להקפיא בין שכבה לשכבה וגם לא הלך לי ...

אני העליתי את המתכון בפעם הראשונה, מהפעם השניה שהכנתי ואילך זה אף פעם לא מתערבב אצלי.
העיקרון שצריך לשמור עליו הוא שהשכבה התחתונה שהיא שכבת השוקולד היא הכי כבדה בגלל הפודינג שוקולד מעליה הקפה שלשכבה הזו אני מוסיפה כף קמח אז היא פחות כבדה מהשוקולד אבל עדיין יותר כבדה מהשכבה העליונה שלא מוסיפים לה כלום.
את התוספות שמוסיפים לבלילה המחולקת כמו הפודינג שוקולד או הקפה והקמח צריך לקפל בעדינות כדי למנוע מהבלילה ליפול.
בנוסף צריך להמנע מלשפוך את הבלילה על אותו מקום, אני מכינה בתבנית עגולה עם חור, אני שופכת את בלילת השוקולד, כמה שיותר מהר אני שופכת את בלילת הקפה בתנועה סיבובית (מקווה שאני מובנת, אני שופכת מהקערה לא באותו מקום) ומיד אחרי אני שופכת את הבלילה הלבנה ומיד (!) מכניסה לתנור.
לגבי הזיגוג, צריך לשפוך אותו על העוגה כשהעוגה קרה, הזיגוג צריך לצאת במרקם של טחינה יחסית לא סמיכה מידי, המרקם צריך להיות נזיל מצד אחד אבל עדיין סמיך ברמה שיכול ליפול מהכפית.

אני רואה שהיה לי קצת קשה להגיד במילים מה שאני עושה אבל מקווה שהובנתי.
אני פה לכל שאלה, מכינה את זה כבר בעצימת עיניים.
 

קבצים מצורפים

  • עוגת קפוצ'ינו.JPG
    עוגת קפוצ'ינו.JPG
    3.6 MB · צפיות: 582

תזרים

משתמש מקצוען
אני ממירה בכל מתכון את הקמח הלבן בקמח מלא ..
לא מרגישים הבדל בכלל ..
והרבה יותר בריא

מצטרפת. גם אני

אגב לגבי קמח מלא - פורסם השבוע ב"רשות הרבים" (יתד נאמן) מכתב - לא זוכרת בדיוק אבל משהו כזה: שאם השקית לא נפוחה ומלאה באויר - לזרוק אותה לפח! יכולה להיות מתולעת (זה מה שענו לכותב המכתב במפעל), כי הם ממלאים בחנקן שימנע נגיעות, ובלי זה אין הכשר על הנגיעות.
שמעתי ממישהי ש"מהודר" הכי מהודר, אבל אני רוצה לשאול את הרב ויא על זה.
או שיש כבר מי ששאל ויעלה תשובה? :)
 

אמונה.

משתמש מקצוען
אני העליתי את המתכון בפעם הראשונה, מהפעם השניה שהכנתי ואילך זה אף פעם לא מתערבב אצלי.
העיקרון שצריך לשמור עליו הוא שהשכבה התחתונה שהיא שכבת השוקולד היא הכי כבדה בגלל הפודינג שוקולד מעליה הקפה שלשכבה הזו אני מוסיפה כף קמח אז היא פחות כבדה מהשוקולד אבל עדיין יותר כבדה מהשכבה העליונה שלא מוסיפים לה כלום.
את התוספות שמוסיפים לבלילה המחולקת כמו הפודינג שוקולד או הקפה והקמח צריך לקפל בעדינות כדי למנוע מהבלילה ליפול.
בנוסף צריך להמנע מלשפוך את הבלילה על אותו מקום, אני מכינה בתבנית עגולה עם חור, אני שופכת את בלילת השוקולד, כמה שיותר מהר אני שופכת את בלילת הקפה בתנועה סיבובית (מקווה שאני מובנת, אני שופכת מהקערה לא באותו מקום) ומיד אחרי אני שופכת את הבלילה הלבנה ומיד (!) מכניסה לתנור.
לגבי הזיגוג, צריך לשפוך אותו על העוגה כשהעוגה קרה, הזיגוג צריך לצאת במרקם של טחינה יחסית לא סמיכה מידי, המרקם צריך להיות נזיל מצד אחד אבל עדיין סמיך ברמה שיכול ליפול מהכפית.

אני רואה שהיה לי קצת קשה להגיד במילים מה שאני עושה אבל מקווה שהובנתי.
אני פה לכל שאלה, מכינה את זה כבר בעצימת עיניים.

את יודעת אם אפשרי להשתמש בפודינג וניל + קקאו/שוקולד במקום פודינג שוקולד?
משהי כאן ניסתה?
 

שירונת

משתמש מקצוען
מצטרפת. גם אני

אגב לגבי קמח מלא - פורסם השבוע ב"רשות הרבים" (יתד נאמן) מכתב - לא זוכרת בדיוק אבל משהו כזה: שאם השקית לא נפוחה ומלאה באויר - לזרוק אותה לפח! יכולה להיות מתולעת (זה מה שענו לכותב המכתב במפעל), כי הם ממלאים בחנקן שימנע נגיעות, ובלי זה אין הכשר על הנגיעות.
שמעתי ממישהי ש"מהודר" הכי מהודר, אבל אני רוצה לשאול את הרב ויא על זה.
או שיש כבר מי ששאל ויעלה תשובה? :)
לי אמרו שאם יצא האוויר אפשר לנפות בנפה כמו קמח לבן, ומה שלא עובר לזרוק לפח. זה לא נכון?
 

נוי

משתמש סופר מקצוען
פרסום וקופי
מוזיקה ונגינה
רבע שעה לפני שבת החליטו כאן החברה שלכבוד שבת כ"כ קרה צריך סופלה למנה אחרונה לליל שבת:
הכנו את הסופלה ממתכון שקבלתי מחברה ויצא מעולה!!!

סופלה שוקולד מוצלח
200 גרם שוקולד
חצי כוס שמן
חצי מרגרינה
1 כוס סוכר (אפשר קצת פחות)
5 ביצים
1 כוס קורנפלור

להמיס את השוקולד עם השמן
להוסיף את המרגרינה והסוכר ולערבב היטב
להוסיף את הביצים תוך ערבוב מהיר, ואח"כ את הקורנפלור.
לצקת לכלים מתאימים, (12 יחי')
לשים בתוך כל אחד 1/3 קובית שוקולד מריר
ולאפות 8-10 דקות

השארתי בקצה הפלטה כך שנשאר חם ולא נשרף
והיה ממש מעדן מפנק לסוף סעודת שבת
@כוכב103 , עשיתי את זה הערב לכבוד שבת, והייתי חייבת לערוך טעימת ניסיון.
מתכון קליל וטעים!!
תודה בשמי ובשם כל הצוות!
 

נחמה רובין

ביצועיסטית בנשמה.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי

הדס'וש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני העליתי את המתכון בפעם הראשונה, מהפעם השניה שהכנתי ואילך זה אף פעם לא מתערבב אצלי.
העיקרון שצריך לשמור עליו הוא שהשכבה התחתונה שהיא שכבת השוקולד היא הכי כבדה בגלל הפודינג שוקולד מעליה הקפה שלשכבה הזו אני מוסיפה כף קמח אז היא פחות כבדה מהשוקולד אבל עדיין יותר כבדה מהשכבה העליונה שלא מוסיפים לה כלום.
את התוספות שמוסיפים לבלילה המחולקת כמו הפודינג שוקולד או הקפה והקמח צריך לקפל בעדינות כדי למנוע מהבלילה ליפול.
בנוסף צריך להמנע מלשפוך את הבלילה על אותו מקום, אני מכינה בתבנית עגולה עם חור, אני שופכת את בלילת השוקולד, כמה שיותר מהר אני שופכת את בלילת הקפה בתנועה סיבובית (מקווה שאני מובנת, אני שופכת מהקערה לא באותו מקום) ומיד אחרי אני שופכת את הבלילה הלבנה ומיד (!) מכניסה לתנור.
לגבי הזיגוג, צריך לשפוך אותו על העוגה כשהעוגה קרה, הזיגוג צריך לצאת במרקם של טחינה יחסית לא סמיכה מידי, המרקם צריך להיות נזיל מצד אחד אבל עדיין סמיך ברמה שיכול ליפול מהכפית.

אני רואה שהיה לי קצת קשה להגיד במילים מה שאני עושה אבל מקווה שהובנתי.
אני פה לכל שאלה, מכינה את זה כבר בעצימת עיניים.
אני לא מוצאת את המתכון שהעלית.
תוכלי להעלות שוב?
או לשים לינק היכן זה כתוב.

תודה
 

פנינה 99

משתמש סופר מקצוען
עוד עוגה קלה, אפילו בלי בישול
עוגת פרורים

4 כוסות קמח
כוס סוכר
11/4 כוס שמן
2 סוכר וניל
1 1/2 א. אפיה
ביצה

תבנית תנור להוציא חופן לפרורים

כוס קקאו
2 סוכר וניל
כפית גדושה קפה
6 ביצים
2 כפת חמאת בוטונים
1/2 כוס סוכר
1 1/3 שמן
1/2 א. אפיה
לערבב
לשפוך על הבצק ומעל פרורים
נראה שבמילוי חסר סוכר.
כוס קקאו וכפית קפה זקוקות להמתקה יותר מחצי כוס סוכר ו2 סוכר וניל.
 

שואפת ליותר

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני העליתי את המתכון בפעם הראשונה, מהפעם השניה שהכנתי ואילך זה אף פעם לא מתערבב אצלי.
העיקרון שצריך לשמור עליו הוא שהשכבה התחתונה שהיא שכבת השוקולד היא הכי כבדה בגלל הפודינג שוקולד מעליה הקפה שלשכבה הזו אני מוסיפה כף קמח אז היא פחות כבדה מהשוקולד אבל עדיין יותר כבדה מהשכבה העליונה שלא מוסיפים לה כלום.
את התוספות שמוסיפים לבלילה המחולקת כמו הפודינג שוקולד או הקפה והקמח צריך לקפל בעדינות כדי למנוע מהבלילה ליפול.
בנוסף צריך להמנע מלשפוך את הבלילה על אותו מקום, אני מכינה בתבנית עגולה עם חור, אני שופכת את בלילת השוקולד, כמה שיותר מהר אני שופכת את בלילת הקפה בתנועה סיבובית (מקווה שאני מובנת, אני שופכת מהקערה לא באותו מקום) ומיד אחרי אני שופכת את הבלילה הלבנה ומיד (!) מכניסה לתנור.
לגבי הזיגוג, צריך לשפוך אותו על העוגה כשהעוגה קרה, הזיגוג צריך לצאת במרקם של טחינה יחסית לא סמיכה מידי, המרקם צריך להיות נזיל מצד אחד אבל עדיין סמיך ברמה שיכול ליפול מהכפית.

אני רואה שהיה לי קצת קשה להגיד במילים מה שאני עושה אבל מקווה שהובנתי.
אני פה לכל שאלה, מכינה את זה כבר בעצימת עיניים.
בעבר הדפסתי את המתכון והכנתי אותה מלא פעמים (כל פעם שיניתי משהו),
המתכון אבד, ומאז אני בחיפושים אחריו.
בשישי האחרון חפרתי באתר ולא מצאתי.
ובמקרה היום אני רואה אותו.

דאבל לייק :D
 

תזרים

משתמש מקצוען
וואו!
איזה אשכול מוצלח!

אתרום את חלקי בעוגת שיש עסיסית ומוצלחת מאד,
אמנם דורשת הקצפה במיקסר והמסה בסיר קטן אבל כדאי!

טורט שיש

החמרים:


2+1/2 כוסות סוכר

9 ביצים

3/4 כוס מיץ

1 אפיון

2 ס. וניל

1 כוס שמן

3 כוסות קמח

לתערובת השוקולד:

1 כוס קקאו

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס מים

1 כפית קפה

מעט יין

המיסי את כל החמרים, כבי הלהבה

והוסיפי 75 גר' מרגרינה

ההכנה:

2/3 מהטורט צקי ל-4 תבניות אינגליש קייק ארוכות

1/3 הנותר, הוסיפי לשוקולד,

צקי מעל הטורט בתבניות וקשקשי במזלג.

בהצלחה
ושבת שלום.

הכנתי בשבוע שעבר, מעולה! תודה!
 

הדס'וש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
@1661 אפשר בבקשה גם את המתכון?
כולם מתלקקים כאן.
ועיני יוצאות.

תודה מראש
 

הדס'וש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בעבר הדפסתי את המתכון והכנתי אותה מלא פעמים (כל פעם שיניתי משהו),
המתכון אבד, ומאז אני בחיפושים אחריו.
בשישי האחרון חפרתי באתר ולא מצאתי.
ובמקרה היום אני רואה אותו.

דאבל לייק :D
תוכלי לשתף.
תודה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קנ

א הַלְלוּיָהּ הַלְלוּ אֵל בְּקָדְשׁוֹ הַלְלוּהוּ בִּרְקִיעַ עֻזּוֹ:ב הַלְלוּהוּ בִגְבוּרֹתָיו הַלְלוּהוּ כְּרֹב גֻּדְלוֹ:ג הַלְלוּהוּ בְּתֵקַע שׁוֹפָר הַלְלוּהוּ בְּנֵבֶל וְכִנּוֹר:ד הַלְלוּהוּ בְתֹף וּמָחוֹל הַלְלוּהוּ בְּמִנִּים וְעוּגָב:ה הַלְלוּהוּ בְצִלְצְלֵי שָׁמַע הַלְלוּהוּ בְּצִלְצְלֵי תְרוּעָה:ו כֹּל הַנְּשָׁמָה תְּהַלֵּל יָהּ הַלְלוּיָהּ:
נקרא  2  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה