לכבוד שבתות החורף: עוגות טעימות וקלות להכנה.

ש.ז.י.

משתמש מקצוען
איור וציור מקצועי
עוגת גבינה טעימה וקלה, בלי מיקסר...
5 ביצים
אחד סוכר וניל
כוס וחצי סוכר
חצי כוס שמן
כוס וחצי קמח
1/2 א.אפיה
לערבב ולשפוך חצי מהבלילה לתבנית עגולה גדולה - אני שמתי בשתי תבניות מרובעות קטנות
לחצי השני להוסיף 2 גבינה
אחד סוכר וניל
3 כפות סוכר
1 גילה גדול
לאפות 100 מעלות בערך שעה שעה ורבע

אני מרחתי מעל מלית תות. מאד משדרג


איך זה יוצא?
הגבינה לא שוקעת בטורט?
איזה מרקם יוצא לשתי השכבות תודה רבה
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
איך זה יוצא?
הגבינה לא שוקעת בטורט?
איזה מרקם יוצא לשתי השכבות תודה רבה
זה יוצא 2 שכבות, לא שוקע כ"כ.
השכבה של הגבינה יוצאת במרקם של עוגת גבינה, והבסיס יותר ספוגי
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
אני העליתי את המתכון בפעם הראשונה, מהפעם השניה שהכנתי ואילך זה אף פעם לא מתערבב אצלי.
העיקרון שצריך לשמור עליו הוא שהשכבה התחתונה שהיא שכבת השוקולד היא הכי כבדה בגלל הפודינג שוקולד מעליה הקפה שלשכבה הזו אני מוסיפה כף קמח אז היא פחות כבדה מהשוקולד אבל עדיין יותר כבדה מהשכבה העליונה שלא מוסיפים לה כלום.
את התוספות שמוסיפים לבלילה המחולקת כמו הפודינג שוקולד או הקפה והקמח צריך לקפל בעדינות כדי למנוע מהבלילה ליפול.
בנוסף צריך להמנע מלשפוך את הבלילה על אותו מקום, אני מכינה בתבנית עגולה עם חור, אני שופכת את בלילת השוקולד, כמה שיותר מהר אני שופכת את בלילת הקפה בתנועה סיבובית (מקווה שאני מובנת, אני שופכת מהקערה לא באותו מקום) ומיד אחרי אני שופכת את הבלילה הלבנה ומיד (!) מכניסה לתנור.
לגבי הזיגוג, צריך לשפוך אותו על העוגה כשהעוגה קרה, הזיגוג צריך לצאת במרקם של טחינה יחסית לא סמיכה מידי, המרקם צריך להיות נזיל מצד אחד אבל עדיין סמיך ברמה שיכול ליפול מהכפית.

אני רואה שהיה לי קצת קשה להגיד במילים מה שאני עושה אבל מקווה שהובנתי.
אני פה לכל שאלה, מכינה את זה כבר בעצימת עיניים.
1661
רציתי לשאול לגבי התבנית שבה אפית את העוגה-היא נראית מעוגלת אם אני רואה נכון-איזה סוג תבנית זו?
 

1661

משתמש פעיל
1661
רציתי לשאול לגבי התבנית שבה אפית את העוגה-היא נראית מעוגלת אם אני רואה נכון-איזה סוג תבנית זו?
זה נקרא bundt pan, אני מאוד אוהבת אותה, כל עוגה, אפילו הפשוטה ביותר נראית יפה בה.
בתמונה שצירפתי רואים יותר טוב את הצורה של התבנית. זה סתם עוגת שוקולד פשוטה עם הזיגוג של העוגת קפוצ'ינו.
 

קבצים מצורפים

  • עוגת מוקה (2).JPG
    עוגת מוקה (2).JPG
    3.6 MB · צפיות: 267

זהר מושקוביץ

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
@1661 העוגה הזו מככבת אצלנו כבר תקופה ארוכה
תודה רבה לך!
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
זה נקרא bundt pan, אני מאוד אוהבת אותה, כל עוגה, אפילו הפשוטה ביותר נראית יפה בה.
בתמונה שצירפתי רואים יותר טוב את הצורה של התבנית. זה סתם עוגת שוקולד פשוטה עם הזיגוג של העוגת קפוצ'ינו.
איפה קונים?
 

nar

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
@1661 איך מכינים את הזיגוג?
 

עפיפון

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עוגת גבינה טעימה וקלה, בלי מיקסר...
5 ביצים
אחד סוכר וניל
כוס וחצי סוכר
חצי כוס שמן
כוס וחצי קמח
1/2 א.אפיה
לערבב ולשפוך חצי מהבלילה לתבנית עגולה גדולה - אני שמתי בשתי תבניות מרובעות קטנות
לחצי השני להוסיף 2 גבינה
אחד סוכר וניל
3 כפות סוכר
1 גילה גדול
לאפות 100 מעלות בערך שעה שעה ורבע

אני מרחתי מעל מלית תות. מאד משדרג

תודה רבה. הכנתי השבת, יצא ממש טעים!
הכי טובה אחרי קרור מוחלט במקרר.
שתי שאלות:
1. מענין אותי איך את שופכת את החלק השני של הבלילה בלי שיתערבב עם הראשון,
בלילת הבסיס ממש נוזלית וכששפכתי את החלק העליון - כל הבסיס נדחק לצדדים (עשיתי בתבנית עגולה) ויצא כעין מסגרת.
2. לגבי האפיה - את בטוחה שעל 100 מעלות? כי זה בקושי נאפה אחרי שעה, העליתי ל-150 מעלות ורק אז היא נאפתה.
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
תודה רבה. הכנתי השבת, יצא ממש טעים!
הכי טובה אחרי קרור מוחלט במקרר.
שתי שאלות:
1. מענין אותי איך את שופכת את החלק השני של הבלילה בלי שיתערבב עם הראשון,
בלילת הבסיס ממש נוזלית וכששפכתי את החלק העליון - כל הבסיס נדחק לצדדים (עשיתי בתבנית עגולה) ויצא כעין מסגרת.
2. לגבי האפיה - את בטוחה שעל 100 מעלות? כי זה בקושי נאפה אחרי שעה, העליתי ל-150 מעלות ורק אז היא נאפתה.
לפעמים זה קצת עולה לי בצדדים, אבל נשאר 2 שכבות. רצוי כמובן לא לשפוך הכל במקום אחד אלא בתנועה סיבובית.
לגבי האפיה- אני קיבלתי את המתכון עם ההמלצה הזו, ואצלי זה יצא מעולה. אולי זה תלוי בתנור. התנור שלי די חזק
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
בעוגות טורט כמו הקפוצינו שהעלו פה יש צורך במיץ תפוזים
במה משתמשים בקיץ כשעונת פירות ההדר הסתיימה?
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
בעוגות טורט כמו הקפוצינו שהעלו פה יש צורך במיץ תפוזים
במה משתמשים בקיץ כשעונת פירות ההדר הסתיימה?
אני שמה מיץ תפוזים קנוי. של גאמפ או פריגת
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
נכתב ע"י תכלס:
עוגת תפוחים קלה להכנה ומאוד טעימה

מגרדים בפומפיה 4 תפוחים
מערבבים בקערה 3 ביצים
1 כוס שמן
1.5 כוסות סוכר
1 כפית קנמון
2 כפיות א. אפיה
חצי כפית סודה לשתיה (לא חייב)
2 כוסות קמח
מוסיפים את התפוחים.
שוטחים ב2 תבניות אינגליש קייק ואופים ב180 מעלות למשך 40 דקות בדיוק.

משנה באיזה סוג תפוחים משתמשים?
חמוץ? מתוק?אדום, צהוב, ירוק?

תודה רבה.
 

ברוך אתה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב ואדריכלות פנים
לגבי העוגה ב3 צבעים אני לא רוצה לעשות בתבנית עגולה אז איזה תבנית אחרת מתאימה?
 

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמו

א הַלְלוּיָהּ הַלְלִי נַפְשִׁי אֶת יְהוָה:ב אֲהַלְלָה יְהוָה בְּחַיָּי אֲזַמְּרָה לֵאלֹהַי בְּעוֹדִי:ג אַל תִּבְטְחוּ בִנְדִיבִים בְּבֶן אָדָם שֶׁאֵין לוֹ תְשׁוּעָה:ד תֵּצֵא רוּחוֹ יָשֻׁב לְאַדְמָתוֹ בַּיּוֹם הַהוּא אָבְדוּ עֶשְׁתֹּנֹתָיו:ה אַשְׁרֵי שֶׁאֵל יַעֲקֹב בְּעֶזְרוֹ שִׂבְרוֹ עַל יְהוָה אֱלֹהָיו:ו עֹשֶׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ אֶת הַיָּם וְאֶת כָּל אֲשֶׁר בָּם הַשֹּׁמֵר אֱמֶת לְעוֹלָם:ז עֹשֶׂה מִשְׁפָּט לָעֲשׁוּקִים נֹתֵן לֶחֶם לָרְעֵבִים יְהוָה מַתִּיר אֲסוּרִים:ח יְהוָה פֹּקֵחַ עִוְרִים יְהוָה זֹקֵף כְּפוּפִים יְהוָה אֹהֵב צַדִּיקִים:ט יְהוָה שֹׁמֵר אֶת גֵּרִים יָתוֹם וְאַלְמָנָה יְעוֹדֵד וְדֶרֶךְ רְשָׁעִים יְעַוֵּת:י יִמְלֹךְ יְהוָה לְעוֹלָם אֱלֹהַיִךְ צִיּוֹן לְדֹר וָדֹר הַלְלוּיָהּ:
נקרא  21  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה