לכבוד שבתות החורף: עוגות טעימות וקלות להכנה.

זהבוש

משתמש מקצוען
עוגת שיש שוקולד קפה (המתכון מתאים ל2 תבניות אנגליש קייק)

  • 1. כוס קמח.
  • 1.5 כוסות סוכר חום\לבן.
  • 3 ביצים
  • סוכר וניל
  • א.אפיה
  • כוס שמן
  • 2 כפיות קפה מומסות ברבע כוס מים רותחים.

להקציף את כל החומרים יחד לבלילה אחידה.
לשמור בצד כוס מהבלילה.

לחלק את הבלילה שבקערה ל2 תבניות האנגליש קייק בשווה.
(לא להילחץ שממלא רק רבע תבנית-זה תופח מאוד באפיה...)

  • את כוס הבלילה ששמרנו בצד לערבב עם 100 גרם שוקולד מריר מומס.

לשפוך פס של בלילת שוקולד לאורך 2 תבניות האנגליש קייק בשווה- שיווצרו עוגות לבנות ובאמצען פס עבה של שוקולד.

לאפות בחום של 180 מעלות בערך 20 דקות.

בתאבון!
תודה לך.
עשיתי אותה שעה לפני שבת ויצאה נפלא!!!
בדיוק מה שצריך בחורף- קל וטעים!!!
 

סא איור

מהמשתמשים המובילים!
איור וציור מקצועי
כשבאמת רוצים משהו טוב ולא רגיל במינימום עבודה:
עוגת אוכמניות:
בצק:

1 מרגרינה (אפשר להמיר ב1 כוס שמן)

1 כוס סוכר

3 כוסות קמח

1 סוכר וניל

1. א. אפיה

2 חלמונים

1 כף מים

1 כף חומץ

מלית:

1 מלית אוכמניות לאפיה


ללוש במיקסר, לשטוח בתבנית שלושת רבעי מכמות הבצק.

למרוח את מלית האוכמניות, ולעטר מלמעלה ברשת של בצק.

לאפות כ-25 דקות.
הכנתי ויצא מצוין- ממש לטעם האנין של מבוגרים{:
תודה!
 

עסק

משתמש פעיל
אני מחפשת זמן רב מתכון לעוגת שוקולד
בצבע חום בהיר (לא כושית)
עסיסית ורטובה
אבל לא דחוסה.

הרבה תנאים ;)

יש לך??

בעלי מאוד ישמח:)

יש לי עוגת קפה, אם עושים אותה בלי הציפוי היא מזכירה עוגת שוקולד....
היא בהירה וממש טעימה וקלה.
אם מענין אותך, אני אעלה...
 

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עוגת שיש שוקולד קפה (המתכון מתאים ל2 תבניות אנגליש קייק)

  • 1. כוס קמח.
  • 1.5 כוסות סוכר חום\לבן.
  • 3 ביצים
  • סוכר וניל
  • א.אפיה
  • כוס שמן
  • 2 כפיות קפה מומסות ברבע כוס מים רותחים.

להקציף את כל החומרים יחד לבלילה אחידה.
לשמור בצד כוס מהבלילה.

לחלק את הבלילה שבקערה ל2 תבניות האנגליש קייק בשווה.
(לא להילחץ שממלא רק רבע תבנית-זה תופח מאוד באפיה...)

  • את כוס הבלילה ששמרנו בצד לערבב עם 100 גרם שוקולד מריר מומס.

לשפוך פס של בלילת שוקולד לאורך 2 תבניות האנגליש קייק בשווה- שיווצרו עוגות לבנות ובאמצען פס עבה של שוקולד.

לאפות בחום של 180 מעלות בערך 20 דקות.

בתאבון!

למרות שאני נמנעת מלהכין מתכונים בכוסות חד פעמיות, המתכון הזה חייך אלי ביום שישי בבוקר והיה נראה בדיוק מה שאני צריכה השבת.
מתכון נפלא ומומלץ! אומץ בהחלט!
הכנתי ביד עם מטרפה , אפשר אפילו רק עם כף. הייתי ממליצה לטרוף קודם סוכר, שמן וביצים, ואחר כך להוסיף את היבשים, כדי למנוע ערבוב יתר שיכביד על העוגה.

תודה!
 

כוכב103

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
עימוד ספרים
רבע שעה לפני שבת החליטו כאן החברה שלכבוד שבת כ"כ קרה צריך סופלה למנה אחרונה לליל שבת:
הכנו את הסופלה ממתכון שקבלתי מחברה ויצא מעולה!!!

סופלה שוקולד מוצלח
200 גרם שוקולד
חצי כוס שמן
חצי מרגרינה
1 כוס סוכר (אפשר קצת פחות)
5 ביצים
1 כוס קורנפלור

להמיס את השוקולד עם השמן
להוסיף את המרגרינה והסוכר ולערבב היטב
להוסיף את הביצים תוך ערבוב מהיר, ואח"כ את הקורנפלור.
לצקת לכלים מתאימים, (12 יחי')
לשים בתוך כל אחד 1/3 קובית שוקולד מריר
ולאפות 8-10 דקות

השארתי בקצה הפלטה כך שנשאר חם ולא נשרף
והיה ממש מעדן מפנק לסוף סעודת שבת
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
אני מחפשת זמן רב מתכון לעוגת שוקולד
בצבע חום בהיר (לא כושית)
עסיסית ורטובה
אבל לא דחוסה.

הרבה תנאים ;)

יש לך??

בעלי מאוד ישמח:)[/QU



עוגת שוקולית קלה ורטובה- נראה לי שתענה על מבוקשך

ל 3 תבניות אינגליש +תבנית קצרה יותר

2 כוסות קמח
1 אפיון
2 כוסות אבקת שוקולית
3 כוסות סוכר
100 גרם אגוז מלך גרוס
8 ביצים
כוס שמן
כוס מים
חצי כוס ליקר שוקולד

לשים בשתי קערות-באחת את היבשים ובאחת את הרטובים
לאחד בעדינות לאפות בחום 180 כחצי שעה
 

שירונת

משתמש סופר מקצוען
למרות שאני נמנעת מלהכין מתכונים בכוסות חד פעמיות, המתכון הזה חייך אלי ביום שישי בבוקר והיה נראה בדיוק מה שאני צריכה השבת.
מתכון נפלא ומומלץ! אומץ בהחלט!
הכנתי ביד עם מטרפה , אפשר אפילו רק עם כף. הייתי ממליצה לטרוף קודם סוכר, שמן וביצים, ואחר כך להוסיף את היבשים, כדי למנוע ערבוב יתר שיכביד על העוגה.

תודה!
איזה כוסות חד פעמיות? הקטנות? (160-170 מ"ל)
תמיד אני משתמשת בכוסות של 240 מ"ל.
 

פרקטית

משתמש מקצוען
אני מחפשת זמן רב מתכון לעוגת שוקולד
בצבע חום בהיר (לא כושית)
עסיסית ורטובה
אבל לא דחוסה.

הרבה תנאים ;)

יש לך??

בעלי מאוד ישמח:)

יש לי מתכון לעוגת שוקולית רכה עסיסית ופשוטה להכנה.

מפרידים 3 ביצים
את החלבונים מקציפים עם 1 כוס סוכר
כשהקצף מתייצב מוסיפים את החלמונים+
1 כוס מים
1 כוס שמן
1 א. אפיה
1 סוכר וניל
כוס שוקולית
2 כוסות קמח

שוטחים בתבנית חד"פ גודל A4
אופים בחום בינוני בערך חצי שעה.

לשדרוג ניתן להכין ציפוי מעל: 50 גר' מרגרינה 2 כפות קקאו 2 כפות סוכר ו1/4 כוס מים - ממיסים ושופכים על העוגה כשהיא חמה.
 

פרקטית

משתמש מקצוען
בראוניז

ממיסים במיקרוגל 2 שוקולד מריר+150 גר' מחמאה+כוס סוכר

מערבבים בכף 4 ביצים
מוסיפים 2 כפות קקאו
1 סוכר וניל
כפית א.אפיה
1 כוס קמח

מוסיפים את תערובת השוקולד המומסת.
שוטחים בתבנית חד"פ A4
מפזרים מעל אגוזים קצוצים
אופים בחום של 180 מעלות למשך 25 דקות.
 

פרקטית

משתמש מקצוען
עוגת תפוחים קלה להכנה ומאוד טעימה

מגרדים בפומפיה 4 תפוחים
מערבבים בקערה 3 ביצים
1 כוס שמן
1.5 כוסות סוכר
1 כפית קנמון
2 כפיות א. אפיה
חצי כפית סודה לשתיה (לא חייב)
2 כוסות קמח
מוסיפים את התפוחים.
שוטחים ב2 תבניות אינגליש קייק ואופים ב180 מעלות למשך 40 דקות בדיוק.
 

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איזה כוסות חד פעמיות? הקטנות? (160-170 מ"ל)
תמיד אני משתמשת בכוסות של 240 מ"ל.
זו בדיוק הסיבה שאני לא משתמשת במתכונים כאלה, כי אני קונה חברה אחרת בכל פעם.
אני חושבת שבמתכון הזה הכוונה ל160-180. על כל פנים, זה מסתדר כך.
אולי אתקנן אותו לעצמי בגרמים או כוסות מדידה.
 

הסכת ושמע

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
למה התגובה שלי ''נדבקה'' לשאלה של חיה 12?
מה עשיתי לא נכון?
@טלטלה כשעושים ציטוט צריך לראות שכותבים ממתחת לשורות הציטוט וכן ממתחת לסוגריים המרובעות השניות (או אחרי זה אבל צריך לדעת איפה אז עדיף ממתחת)
ואז זה לא יכנס כציטוט אלא ציטוט ותגובה
בהצלחה
 

חוי ג

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
עוד עוגה קלה, אפילו בלי בישול
עוגת פרורים

4 כוסות קמח
כוס סוכר
11/4 כוס שמן
2 סוכר וניל
1 1/2 א. אפיה
ביצה

תבנית תנור להוציא חופן לפרורים

כוס קקאו
2 סוכר וניל
כפית גדושה קפה
6 ביצים
2 כפת חמאת בוטונים
1/2 כוס סוכר
1 1/3 שמן
1/2 א. אפיה
לערבב
לשפוך על הבצק ומעל פרורים
 

סופי12

משתמש סופר מקצוען
עוגת שיש שוקולד קפה (המתכון מתאים ל2 תבניות אנגליש קייק)

  • 1. כוס קמח.
  • 1.5 כוסות סוכר חום\לבן.
  • 3 ביצים
  • סוכר וניל
  • א.אפיה
  • כוס שמן
  • 2 כפיות קפה מומסות ברבע כוס מים רותחים.

להקציף את כל החומרים יחד לבלילה אחידה.
לשמור בצד כוס מהבלילה.

לחלק את הבלילה שבקערה ל2 תבניות האנגליש קייק בשווה.
(לא להילחץ שממלא רק רבע תבנית-זה תופח מאוד באפיה...)

  • את כוס הבלילה ששמרנו בצד לערבב עם 100 גרם שוקולד מריר מומס.

לשפוך פס של בלילת שוקולד לאורך 2 תבניות האנגליש קייק בשווה- שיווצרו עוגות לבנות ובאמצען פס עבה של שוקולד.

לאפות בחום של 180 מעלות בערך 20 דקות.

בתאבון!

יישר כח! הכפלתי ב2 ויצא מצוין. מהיר וטעים.

אגב, במקום להמיס שוקולד מריר, השתמשתי בממרח שוקולד מעולה בטעם אגוזים. זה חסך זמן והיה פתרון מצוין למחסור בשוקולד מריר.
 

ronron

משתמש רשום
רבע שעה לפני שבת החליטו כאן החברה שלכבוד שבת כ"כ קרה צריך סופלה למנה אחרונה לליל שבת:
הכנו את הסופלה ממתכון שקבלתי מחברה ויצא מעולה!!!

סופלה שוקולד מוצלח
200 גרם שוקולד
חצי כוס שמן
חצי מרגרינה
1 כוס סוכר (אפשר קצת פחות)
5 ביצים
1 כוס קורנפלור

להמיס את השוקולד עם השמן
להוסיף את המרגרינה והסוכר ולערבב היטב
להוסיף את הביצים תוך ערבוב מהיר, ואח"כ את הקורנפלור.
לצקת לכלים מתאימים, (12 יחי')
לשים בתוך כל אחד 1/3 קובית שוקולד מריר
ולאפות 8-10 דקות

השארתי בקצה הפלטה כך שנשאר חם ולא נשרף
והיה ממש מעדן מפנק לסוף סעודת שבת

הכנתי לשבת ויצא מצוין! קל להכנה וטעים! תודה!
המרתי את המרגרינה בשמן...
 

שושניתוש

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
עוד עוגה קלה, אפילו בלי בישול
עוגת פרורים

4 כוסות קמח
כוס סוכר
11/4 כוס שמן
2 סוכר וניל
1 1/2 א. אפיה
ביצה

תבנית תנור להוציא חופן לפרורים

כוס קקאו
2 סוכר וניל
כפית גדושה קפה
6 ביצים
2 כפת חמאת בוטונים
1/2 כוס סוכר
1 1/3 שמן
1/2 א. אפיה
לערבב
לשפוך על הבצק ומעל פרורים

הערבוב בכף או עם מערבל? (הביצים לא צריכות מקצף?)
 

sweet

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עוגת שקדים מהממת וקלה בטירוף!!

בצק:
כוס קמח
1 ביצה
1 סוכר וניל
חצי אבקת אפיה
חצי מרגרינה רכה

לשה הכל יחד ומשטחת בתבנית ח"פ עגולה

מפוררת מעל 150 גרם חלווה
מפזרת מעל החלווה 100 גרם אגוזים גרוסים
ומעל האגוזים 100 גרם שקדים מולבנים (פרוסים)

עוטפת בניית כסף ואופה חצי שעה
מורידה את הנייר כסף ואופה עוד 10 דקות

מוציאה מהתנור ומיד מזלפת על כל העוגה סירופ מייפל בנדיבות
נותנת לה להתקרר טוב לפני שעוטפת אותה

יוצא ממש טעיםםםםםםם ובקלי קלות!
 

sweet

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עוד משהו - לא עוגה אלא פצפוצים

ממיסה יחד על הגז:
חצי כוס טחינה
חצי כוס דבש
חצי כוס סוכר חום
(לדעתי אין צורך בסוכר בכלל, יוצא מספיק מתוק רק עם הדבש, יש כאלו שפשוט מערבבות את הטחינה והדבש אפילו לא על הגז..)

שופכת את הבלילה הזו על:
3 כוסות פצפוצי אורז
כוס שומשום קלוי

משטחת בתבנית, מקפיאה כמה דקות וחותכת ריבועים
או שמה במנג'טים.

יוצא כמו חטיף טעים לנשנוש....
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה