לכבוד שבתות החורף: עוגות טעימות וקלות להכנה.

תזרים

משתמש מקצוען
מצאתי אצלי גם את המתכונים שהעלתה @1661 :

upload_2018-1-28_22-20-37.png


עדכונים מהתגובות:
המתכון של העוגה ב-3 צבעים ב3 תבניות אינגלישקייק יוצא מצוין! אפשר גם בלי הזיגוג (לא חסר..)

אפשרי - אינסטנט וניל + קקאו. (במקום אינסטנט שוקולד)

כדי שלא יתערבבו הצבעים: העיקרון שצריך לשמור עליו הוא שהשכבה התחתונה שהיא שכבת השוקולד היא הכי כבדה בגלל הפודינג שוקולד מעליה הקפה שלשכבה הזו אני מוסיפה כף קמח אז היא פחות כבדה מהשוקולד אבל עדיין יותר כבדה מהשכבה העליונה שלא מוסיפים לה כלום.
את התוספות שמוסיפים לבלילה המחולקת כמו הפודינג שוקולד או הקפה והקמח צריך לקפל בעדינות כדי למנוע מהבלילה ליפול.
בנוסף צריך להמנע מלשפוך את הבלילה על אותו מקום, אני מכינה בתבנית עגולה עם חור, אני שופכת את בלילת השוקולד, כמה שיותר מהר אני שופכת את בלילת הקפה בתנועה סיבובית (מקווה שאני מובנת, אני שופכת מהקערה לא באותו מקום) ומיד אחרי אני שופכת את הבלילה הלבנה ומיד (!) מכניסה לתנור.
לגבי הזיגוג, צריך לשפוך אותו על העוגה כשהעוגה קרה, הזיגוג צריך לצאת במרקם של טחינה יחסית לא סמיכה מידי, המרקם צריך להיות נזיל מצד אחד אבל עדיין סמיך ברמה שיכול ליפול מהכפית. (@1661 )
 

הדס'וש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
מצאתי אצלי גם את המתכונים שהעלתה @1661 :

צפה בקובץ המצורף 324224

עדכונים מהתגובות:
המתכון של העוגה ב-3 צבעים ב3 תבניות אינגלישקייק יוצא מצוין! אפשר גם בלי הזיגוג (לא חסר..)

אפשרי - אינסטנט וניל + קקאו. (במקום אינסטנט שוקולד)

כדי שלא יתערבבו הצבעים: העיקרון שצריך לשמור עליו הוא שהשכבה התחתונה שהיא שכבת השוקולד היא הכי כבדה בגלל הפודינג שוקולד מעליה הקפה שלשכבה הזו אני מוסיפה כף קמח אז היא פחות כבדה מהשוקולד אבל עדיין יותר כבדה מהשכבה העליונה שלא מוסיפים לה כלום.
את התוספות שמוסיפים לבלילה המחולקת כמו הפודינג שוקולד או הקפה והקמח צריך לקפל בעדינות כדי למנוע מהבלילה ליפול.
בנוסף צריך להמנע מלשפוך את הבלילה על אותו מקום, אני מכינה בתבנית עגולה עם חור, אני שופכת את בלילת השוקולד, כמה שיותר מהר אני שופכת את בלילת הקפה בתנועה סיבובית (מקווה שאני מובנת, אני שופכת מהקערה לא באותו מקום) ומיד אחרי אני שופכת את הבלילה הלבנה ומיד (!) מכניסה לתנור.
לגבי הזיגוג, צריך לשפוך אותו על העוגה כשהעוגה קרה, הזיגוג צריך לצאת במרקם של טחינה יחסית לא סמיכה מידי, המרקם צריך להיות נזיל מצד אחד אבל עדיין סמיך ברמה שיכול ליפול מהכפית. (@1661 )
תודה תודה.
 

chhf

משתמש רשום
נהניתי מאד מהעוגת טורט 3 צבעים היה טעים לא רגיל
אבל התאכזבתי שהצבעים התערבבו ביחד, הייתי בטוחה שרואים כל שכבה בנפרד
איך זה יצא אצלכם? גם כמו שיש?
ניסיתי אפילו להקפיא בין שכבה לשכבה וגם לא הלך לי ...

גם אני עושה הרבה מאוד - מתכון מוצלח ממש
עמ"נ שלא יתערבבו הצבעים ערכי מעט שינויים
לשבת הקקאו הראשונה המרתי את הפודינג קקאו ב1/2 כוס קקאו 4 כפות סוכר ו2 כפות קמח
לשכבת הקפה בנוסף לתוספת מוסיפה כף מים כך שהיא קלה יותר מהשכבה הראשונה ובשכבת הוניל לא משנה כלום והיא קלה יותר משכבת הקפה כך שהשכבות לא מתערבבות ועוגה מתקבלת נהדר
אגב על הזיגוג בכלל ויתרתי ולא חסר כלל
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
לט''ו בשבט-(ולא רק)

חיתוכיות מהממות של פצוחים\שיבולת שועל

כוס שיבולת שועל שלימה
כוס שומשום
חצי כוס מכל דבר: חמניה ,דלעת,בוטן מולבן,חמוציות,גפרורי\חתיכות שקדים
4 כוסות פצפוצי אורז

קולים במחבת גדולה קודם את השיבולת ואח''כ גרעינים למיניהם ובסוף בזהירות שומשום

מבשלים: 1 מרגרינה (אפשר גם שמן אך אז זה פחות עמיד ואוכלים הישר מן המקפיא)
כוס סוכר חום
130 ג/ חלבה מפוררת
5 כפות דבש\סילאן
3 כפות קפה

שופכים על תערובת הפצפוצים הגרעינים והחמוציות
מערבבים היטב ושוטחים בתבנית ח''פ גדולה על ניר אפיה- מהדקים הדק היטב בגב כף רטובה
מקפיאים לזמן קצר וחותכים מלבנים \ריבועים או קורצים פרחים

אם תתקעו עם כמות פירות יבשים תוסיפו-זה רק ישביח..
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
מעוניינת במתכון מוצלח של נשות החיל לפסי שמרים עסיסיים במילוי שוקולד וכן במילוי תפוחים
יש לי נסיון מר בעוגות יבשות כבדות ודחוסות
 

aser

משתמש מקצוען
לט''ו בשבט-(ולא רק)

חיתוכיות מהממות של פצוחים\שיבולת שועל

כוס שיבולת שועל שלימה
כוס שומשום
חצי כוס מכל דבר: חמניה ,דלעת,בוטן מולבן,חמוציות,גפרורי\חתיכות שקדים
4 כוסות פצפוצי אורז

קולים במחבת גדולה קודם את השיבולת ואח''כ גרעינים למיניהם ובסוף בזהירות שומשום

מבשלים: 1 מרגרינה (אפשר גם שמן אך אז זה פחות עמיד ואוכלים הישר מן המקפיא)
כוס סוכר חום
130 ג/ חלבה מפוררת
5 כפות דבש\סילאן
3 כפות קפה

שופכים על תערובת הפצפוצים הגרעינים והחמוציות
מערבבים היטב ושוטחים בתבנית ח''פ גדולה על ניר אפיה- מהדקים הדק היטב בגב כף רטובה
מקפיאים לזמן קצר וחותכים מלבנים \ריבועים או קורצים פרחים

אם תתקעו עם כמות פירות יבשים תוסיפו-זה רק ישביח..

תודה, נשמע מעולה!!
לא הבנתי את השורה הזו
חצי כוס מכל דבר: חמניה ,דלעת,בוטן מולבן,חמוציות,גפרורי\חתיכות שקדים

מכל סוג חצי כוס? או שחצי כוס מסוג אחד?
 

תמר אלי

משתמש מקצוען
2 כוסות חלב לערבב עם חבילה אינסטנט וניל
שיעמוד כמה דקות, להכניס 1/2 ק"ג גבינה
ו2-3 כפות סוכר (לא חייבים)
לסדר בתבנית ביסקויט על זה הגבינה ועוד שכבה ביסקויט.
טעים וקל
א פריילאכן שבת!
את הביקויטים אפשר לטבול בחלב מעורבב עם קפה כך זה יוצא רך וטעים..
 

אסתי אחת

משתמש מקצוען
כלומר שצריך בסך הכל 2.5 כוסות מלאים בפיצוחים בתפזורת לפי בחירה?
כן

ואפשר להיות יצירתיים ולא בדיוק מה שכתבתי

טעים גם עם זרעוני פשתן כל סוגי האגוזים\בוטנים צימוקים

זה כל שנה התשורה שלי לגננות \רבה'ס \מטפלות לט''ו בשבט בקופסה נאה חתוכים יפה עם מכתב מתאים

טעים להפליא!
 

שושן ורד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כן

ואפשר להיות יצירתיים ולא בדיוק מה שכתבתי

טעים גם עם זרעוני פשתן כל סוגי האגוזים\בוטנים צימוקים

זה כל שנה התשורה שלי לגננות \רבה'ס \מטפלות לט''ו בשבט בקופסה נאה חתוכים יפה עם מכתב מתאים

טעים להפליא!
אשמח אם יש לך מכתב מתאים(אפילו שלא קשור לאשכול..)
תודה רבה
 

bekkiback

משתמש מקצוען
מחפשת בנרות עוגת טורט רכה ואוורירית עם רוטב מייפל.
מכירה אחת כזאת אבל אין לי מתכון מדוייק.

המוצא הישר - אלי.
 

נחמה רובין

ביצועיסטית בנשמה.
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אני עושה עם כוסות ח"פ לשתיה חמה
ויוצא מצוין

(נראה לי שכווסת ח"פ רגילים קטנים מידי)
 

leahhecht

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מחפשת בנרות עוגת טורט רכה ואוורירית עם רוטב מייפל.
מכירה אחת כזאת אבל אין לי מתכון מדוייק.

המוצא הישר - אלי.


הנה אחת מעולה ממש, כל מי שטעם מיד ביקש מתכון...

6 ביצים

2 כוסות סוכר(אפשר בהחלט פחות )

2 סוכר וניל

1.5 כוסות שמן

1 כוס מיץ תפוזים (אם אין אז אפשר כל מיץ אחר או מים ,אבל הכי טעים זה מיץ תפוזים)

2.5 כוסות קמח ( שווה לנסות קמח מלא 70%,העוגה המקורית היתה עם קמח לבן )

1.5 שקיות אבקת אפיה

1 כפית קינמון

100 גרם אגוזי מלך קצוצים


לערבב ידנית את כל החומרים ,ללא האגוזים

לשפוך ל3 תבניות אינגליש קייק

להכניס לתנור חם ב180 מעלות

לאחר 3-5 דקות כשהעוגה קצת התייצבה(להזהר שלא תתיצב מדי ...) ,לפזר את האגוזים ולהחזיר לתנור להמשך אפיה -עד שהקיסם יוצא יבש ....

מיד בתום האפיה לשפוך בנדיבות סירופ מייפל בפסים לאורך ולרוחב ולתת לעוגה להתקרר


כבר אמרנו 5 דקות עבודה ....?
 

bekkiback

משתמש מקצוען
הנה אחת מעולה ממש, כל מי שטעם מיד ביקש מתכון...

6 ביצים

2 כוסות סוכר(אפשר בהחלט פחות )

2 סוכר וניל

1.5 כוסות שמן

1 כוס מיץ תפוזים (אם אין אז אפשר כל מיץ אחר או מים ,אבל הכי טעים זה מיץ תפוזים)

2.5 כוסות קמח ( שווה לנסות קמח מלא 70%,העוגה המקורית היתה עם קמח לבן )

1.5 שקיות אבקת אפיה

1 כפית קינמון

100 גרם אגוזי מלך קצוצים


לערבב ידנית את כל החומרים ,ללא האגוזים

לשפוך ל3 תבניות אינגליש קייק

להכניס לתנור חם ב180 מעלות

לאחר 3-5 דקות כשהעוגה קצת התייצבה(להזהר שלא תתיצב מדי ...) ,לפזר את האגוזים ולהחזיר לתנור להמשך אפיה -עד שהקיסם יוצא יבש ....

מיד בתום האפיה לשפוך בנדיבות סירופ מייפל בפסים לאורך ולרוחב ולתת לעוגה להתקרר


כבר אמרנו 5 דקות עבודה ....?
מהממת את! תודה.
 

פרספכתיבה

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
פרסום וקופי
יוצרי ai
חוזרת לפה שוב להמליץ על עוגת הקופוצינו-השבוע ניסיתי גם את הזיגוג-יצא מדהים! כולם התלקקו.
השאלה שלי אם למישהיא יש טיפ איך לחלק את הבלילה ל3 בצורה מדוייקת (אין לי משקל מזון)?
אני שואלת כי שמתי לב שלפעמים הצבעים כן מתערבבים לי טיפה ואני מבינה שכנראה זה בגלל הכובד של השכבות, ואולי אם אמדוד ממש מדויק ייצא יותר יפה.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

לוח מודעות

למעלה