פילו לא מטגנים בד"כ.לראשונה בחיי יש לי עלי פילו ואני רוצה למלא אותם בהודו טחון מוקפץ עם ירקות,
אבל לא לטגן.
איך אופים אותם?
מפשירים בהדרגה במקרר.
מניחים את העלים על משטח העבודה מתחת למגבת לחה (לא רטובה אלא סחוטה היטב).
פורשים עלה, חותכים במידת הצורך, משמנים במברשת או ספריי שמן, אם כתוב שצריכים כמה שכבות אז יש להניחם באופן חופף ולשמן כל עלה בנפרד.
ממלאים וסוגרים.
מברישים חיצונית במעט שמן ואופים בתנור שחומם מראש.
חשוב מאד לעבוד בזריזות כי העלים מתייבשים באויר ונשברים.
חשוב שהמלית לא תהיה עתירת נוזלים כי אז המאפים יהיו רטובים בתחתיתם.