SOS מטבח

carizma

משתמש מקצוען
מה עושים עם שמנת מתוקה שנהרסה בהקצפה??
יש מה לעשות איתה או לזרוק??
 

shira bira

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
 

20:39

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
קמח שקדים,
במה אפשר להמיר?
אם אמיר בקמח לבן זה יהיה נורא?
 

20 דנייר

משתמש מקצוען
אפשר להשתמש בקצפת צמחית במקום שמנת מתוקה בעוגת גבינה שדורשת הקצפה?
דחוף
 

ארבע

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הפקות ואירועים
רוצה להכין פוקאצ'ות לחג, אבל המשלוח יגיע רק מחר ואין לי מצרכים לטופינג. פחות רוצה לאפות מחר כי מחכה לי יום עמוס.
ההאם אפשר להכין היום את הבצק ומחר לקרוץ עיגולים ולשלוח לאפייה?
אודה להכוונה.

ממש תודה!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
רוצה להכין פוקאצ'ות לחג, אבל המשלוח יגיע רק מחר ואין לי מצרכים לטופינג. פחות רוצה לאפות מחר כי מחכה לי יום עמוס.
ההאם אפשר להכין היום את הבצק ומחר לקרוץ עיגולים ולשלוח לאפייה?
אודה להכוונה.

ממש תודה!
את יכולה להכין בלילה ולשלוח למקרר להתפחה איטית. אבל לעבוד בשעות הבוקר ולא לחכות לצהריים/ערב
 

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
מה עושים עם שמנת מתוקה שנהרסה בהקצפה??
יש מה לעשות איתה או לזרוק??
מה פתאום לזרוק
יש לך עכשיו חמאה משובחת ממש!!

מצרפת לך הסבר ממכון דוידסון:

ייצור של חמאה הוא למעשה תהליך הפוך לייצור של חלב: חלב מכיל בעיקר מים (כ-90 אחוז ממנו). בין המרכיבים החשובים האחרים שלו נמצאים סוכרים, שומנים (כ-3 אחוז) וקבוצה של חלבונים בשם קזאין שעוזרים לפזר את השומן בתוך החלב. שמן ומים לא נמסים זה בזה ובדרך כלל לא מתערבבים זה בזה. ובכל זאת בחלב, מים ושמן כן מעורבבים - השומן מפוזר במי החלב כטיפות זעירות ובלתי נראות לעין שמוקפות במולקולות של חלבון, בדומה לאופן שבו סבון ממיס שומנים. התוצאה היא מעין תחליב (אמולסיה), כלומר טיפות זעירות של נוזל אחד שמפוזרות באופן אחיד בנוזל אחר. תחליבים נראים בדרך כלל לבנים מאחר שהטיפות הקטנות שמפוזרות בתוכם מחזירות את האור שפוגע בהן ומפזרות אותו לכל הכיוונים – ואור מוחזר ומפוזר נראה לבן.


כל היונקים מיצרים בגופם חלב – והגוף שלהם צריך להשקיע הרבה עבודה כימית כדי לייצר נוזל שמכיל שמן ומים יחד. בייצור חמאה אנחנו הופכים את התהליך וגורמים לשמן ולמים להיפרד.

שמנת וחביצה

אם מניחים לחלב שנחלב לעמוד במשך זמן מה, באופן טבעי תצוף על חלקו העליון שמנת – שזה החלק של החלב העשיר יותר בשומן. השמנת צפה על פני שאר החלב בדיוק כמו ששמן צף על מרק – וזה בגלל ששמן הוא פחות צפוף ממים (יותר "קל") ולכן צף על פניהם. במחלבות מפרידים מתוך החלב את השמנת (באמצעות מכונות סירכוז / צנטריפוגה) – וממנה מיצרים גבינות שמנות וגם חמאה שהיא למעשה מאכל המורכב ברובו (מעל 80 אחוז) משומן החלב.


כאמור השומן מפוזר בתוך החלב והשמנת ככדוריות ממש קטנטנות, שאי אפשר לראות בעין וגם לא במיקרוסקופ אור פשוט (כאן ניתן לראות תמונה של כדוריות השומן שבחלב כפי שצולמו במיקרוסקופ אלקטרונים). כל כדורית מכילה במרכזה שומן המוקף בחלבונים שמונעים מהכדוריות להידבק זו לזו וכך שומרים אותן מפוזרות בתוך המים. פעולת ייצור החמאה נקראת חביצה – ובה מפעילים כוח פיזי כדי שיגרום לכדוריות הקטנות להתנגש זו בזו בחוזקה מספקת – כך שהחלבון כבר לא יצליח למנוע מהן להתאחד לגוש גדול. עם הזמן הכדוריות מתנגשות ומתאחדות עם עוד כדוריות – כך שנוצרים כדורוני שומן גדולים יותר ויותר, עד שנוצר ממש גוש שומן נראה לעין – זו החמאה.


בנוסף לחמאה נשארים לנו כל שאר רכיבי השמנת – וזה החובצה או ה'חלב חמאה'. החובצה דלה מאוד בשומן, פחות מאחוז אחד, (כי כל השומן עבר לחמאה) אך היא עשירה בחלבון ומשמשת לבישול ויצור מזונות רבים אחרים, כמו גלידה.
 

רִפְקִי.

משתמש סופר מקצוען
היי חברות של חני גרינשטיין!
אתן פה ויכולות לפרט?
מוסיפים תוך כדי הקצפה? לפני?
חני גרינשטיין, אפשר להיות חברות?
:)
אני עשיתי ככה, ובשביל הטעם שדרגתי והקצפתי עם כוס שמנת לבישול.
מערבבים לפני ההקצפה, כמובן.
יצא מעולה.
 

אביגיל9876

משתמש מקצוען
קניתי אבקת נוגט, לראשונה...
היא עשויה גושים גושים, זה תקין? דמיינתי אותה יותר בסגנון של אינסטנט פודינג...

ועוד כמה שאלות:
כמה לשים במוס כדי לקבל טעם נוגט?
ואיך לאחסן?

תודה!
 

20 דנייר

משתמש מקצוען
תודה חני על העצה לגבי שילוב חלב בקצפת.
מסתבר שהיא יצאה מעולה...
לגבי העוגה עצמה- נדווח
1.png
 

ש+

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
כמה לשים במוס כדי לקבל טעם נוגט?
שימי כף
תוך כדי שהמיקסר על מינימום ותראי אם זה מספיק אם לא תוסיפי עוד כף
ואיך לאחסן?
במקום קריר ויבש:p
היא עשויה גושים גושים, זה תקין? דמיינתי אותה יותר בסגנון של אינסטנט פודינג...
זה מצוין
ואם את רוצה להפוך את זה למחית נוגט תוסיפי על כל 2 כפות נוגט כף אחת שמן
 

גלגלים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
נשאר לי הרבה מילוי של גביניות-דעלקלעך
יש רעיון מה לעשות עם זה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  54  פעמים

אתגר AI

תרפיה בבעלי חיים • אתגר 143

לוח מודעות

למעלה