למה?זה עוד יותר לא נכון עובדתית, וגם לא הגיוני.
למה?זה עוד יותר לא נכון עובדתית, וגם לא הגיוני.
מי הפסיד יותר, זה שהשקיע את כל הסכום בבת אחת, והיה לו שנה רצינית של נפילה?למה?
לא מבין בכלל את האשכול הזה. בטח שלא את הכותרת שלו.
כל המעלה של המשקיע הפאסיבי, שגם אם יש ירידה של 30%, הלב שלו לא זז במילימטר.
אז היתה איזו ירידה קטנה, וכבר יש דיונים? לחכות או לא לחכות, להוציא או לא להוציא, האם יש מה לפחד וכו'...
טווח ארוך זה אומר שנים על גבי שנים! לא מודדים שום דבר במונחים של השבוע ירד כך, והחודש ירד כך...
אז מי שמרגיש שאם תהיה פתאום ירידה חדה הוא יתחיל לפחד ואולי להוציא או לשנות מסלול, מוטב שיוציא כמה שיותר מהר. זה פשוט לא בשבילו.
רק מי שמבין טוב טוב שהוא לא מחשבן כלום, כביכול "ראש בקיר" - לא משנה כמה ירד הוא לא זז - הוא "משקיע פסיבי", שלטווח הארוך יהנה בעז"ה מרווחים גדולים.
בשביל זה פתחתי את האשכול
אין לי שום מידע או השערה לגבי המגמה של המדד
אבל היות שלכאו', אכן יהיה ירידה מתישהו
מי שמושקע במדד
צריך להיות לו ברור ומוחשי
שהמדד עלול ליפול ובגדול (בטווח הזמן הקצר)
להיות מוכן לזה, ולא להתרגש מזה
ולזכור שבטווח זמן הארוך, השוק בעליה
ומי שבכל זאת מרגיש שזה לא בשבילו
אז שיצא הכי מהר שהוא יכול, לפני שהמדד יפול באמת.
לא יועץ לא מבין בכלום, כלום.
ההגיון אומר, שאם אתה משקיע קצת כל פעם הסיכון שלך להפסיד הוא נמוך יותר, ולכן גם אם הפסדת, בד"כ ההפסד הוא קטן יותר, וההתאוששות תיהיה מהירה יותר.מי הפסיד יותר, זה שהשקיע את כל הסכום בבת אחת, והיה לו שנה רצינית של נפילה?
או מי שהשקיע טיפין טיפין, ושנות הרווח היו בתחילה, ושנות ההפסד בסוף?
שאלתי אותך שאלה, ומשום מה המענה שקיבלתי ממך, לא היה על השאלה.ההגיון אומר, שאם אתה משקיע קצת כל פעם הסיכון שלך להפסיד הוא נמוך יותר, ולכן גם אם הפסדת, בד"כ ההפסד הוא קטן יותר, וההתאוששות תיהיה מהירה יותר.
יש לך פה סימולציה תנסה ותווכח שאני צודק.האם יש לך נתונים שמוכיחים אחרת?
אוי אוי אוי.האם התחילו הירידות המדוברות שכולם "צפו" אותם?
בעצם גם אם כן מה זה משנה למשקיע "הפאסיבי"?
(למה נראה לי שכולם היום נהיו כאלה?)
תכלס לדעתי זה לא משנה כלום, אבל מעניין מה כל "הפאסיביי.ם" (ובתוכם אני) יגיבו כשהמדד ירד ב30% נגיד.(אם ירד)
השנישאלתי אותך שאלה, ומשום מה המענה שקיבלתי ממך, לא היה על השאלה.
תקדיש קצת מחשבה ותענה.
עפ"י ההיסטוריה - בהשקעה של 10-11 שנה לא היה הפסדים ב100 שנה האחרונות
למה לא נכונות?אלו עובדות לא נכונות!!
א. הטבלה של ויקיפדיה, היא כפי שכתבתם רק 54 שנים, המדד בתצורתו הנוכחית קיים מ1957 ובתצורה אחרת קיים מ 1926 ותברר בבקשה מה היה בין 10/1929 ל07/1933, וכמה זמן לקח להתאושש, ותעדכן.למה לא נכונות?
עפ"י הטבלה של ויקיפדיה יוצא שמ1970 (השנה הראשונה בטבלה) לא היה אדם שהשקיע בs&p ל-11 שנים ויצא מופסד.
זה נכון אם מדברים על תשואת המדד ללא דיבידנדים.ואם אני זוכר נכון בתקופת "השפל הגדול" (1930 בערך), מי שהשקיע בשיא לקח לו כ 25 שנים (!!!) להחזיר לעצמו את ההשקעה.
לשם הדיוק, כמעט 16 שנים כולל מס דיבידנדים.זה נכון אם מדברים על תשואת המדד ללא דיבידנדים.
אבל כשכוללים את הדיבידנדים זה היה באזור 15 שנים.
האם התחילו הירידות המדוברות שכולם "צפו" אותם?
בעצם גם אם כן מה זה משנה למשקיע "הפאסיבי"?
(למה נראה לי שכולם היום נהיו כאלה?)
תכלס לדעתי זה לא משנה כלום, אבל מעניין מה כל "הפאסיביי.ם" (ובתוכם אני) יגיבו כשהמדד ירד ב30% נגיד.(אם ירד)[/IS
גם היועץ לא יודע מה יהיה העתידמה שעצוב ששוב הציבור נוהר כמו עדר אחרי כל שמועה בשטיבלאך
במקום שכל אחד ישב עם יועץ השקעות וישלם קצת ולאחמ"כ יתנהל בחכמה
ובאמת ירויח ולא כל יום יחשוב אולי להוציא אולי להכניס
העניין הוא להימנע מטעויות קריטיות.
ברור שזה דבר טוב להתייעץהעניין הוא להימנע מטעויות קריטיות.
ומי שלא מבין בנושא ורק הולך אחרי העדר יש סיכוי רב לעשות טעויות קריטיות שיגרמו לו הפסדים גדולים. [ו/או מניעת רווחים גדולים]
אבל אם אותו אחד לפני קבלת החלטה כלכלית משמעותי יפנה למישהו מקצועי, רוב הסיכויים שאותו אדם לא יעשה את אותם טעויות קריטיות.
גם אותו אחד שלא מבין בנושא אבל הוא חכם יותר מכולם והולך בכוונה נגד העדר יש סיכוי רב וכנ״ל...ומי שלא מבין בנושא ורק הולך אחרי העדר יש סיכוי רב לעשות טעויות קריטיות שיגרמו לו הפסדים גדולים. [ו/או מניעת רווחים גדולים]
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: