צודק.ורוב הכסף החכם לא מאמין בה ולא פועל לפיה
כי זה שומט לו את הקרקע לגמרי.
השאלה אם יש נתון המציג את היקף הנכסים שבידי הכסף החכם, ואם הוא יותר מהכסף ה'טיפש'
צודק.ורוב הכסף החכם לא מאמין בה ולא פועל לפיה
כיחידים? לא.מדד עולמי מורכב משווקים המורכבים ממניות.
יש סיבה להניח שהשווקים באירופה, באסיה, וכו' מסוכנים פחות ומניבים פחות?
איזה מסלול באינפיניטי מחקה s&p500 ?
בוודא שיש לאינפיניטי מסלול מחקה סנ"פ 500לא ידוע לי שיש להם מחקה s&p500 .
אא"ט המחקי מדדים יש להם רק בעולמי
אני די בטוח שיש להם רק בפנסיה מקיפה.בוודא שיש לאינפיניטי מסלול מחקה סנ"פ 500
פשוט קוראים לזה - כמו בכל חברה - מחקה סנ"פ 500
מסלולי ההלכה שלהם הם מחקה מדד עולמי
(ד"א מה שאין בשום חברה אחרת כיום)
בטענה שהסנ"פ 500 הוא מרוכז גאוגרפית יש ממשאתה מדבר על חלוקה גיאוגרפית בלבד.
אני מציין לך שסקטוריאלית ישנו משקל עודף ומכריע לחברות טכנולוגיות. כך שאתה מוטה מאוד טכנולוגית...
זה לא נחשב פיזור מספק.
יפן לא הייתה כך אבל סקטורים במהלך ההיסטוריה ידעו ליפול.
ובהתייחס לנושא האשכול לאורך השנים המדדים הציגו תשואות דומות.
ולקחת 18 שנים ספציפיות ולהוכיח מהם זו לא הוכחה מספקת.
יש להם את המסלול בכל המוצרים ההונייםאני די בטוח שיש להם רק בפנסיה מקיפה.
אני הבנתי לתומי מהשואל שמחפש אפיקי השקעה כלליים ולא פנסיוניים
מעניין אותי להשוות למדד S&P 500, האם לטווח הארוך בממוצע זה יכול לצאת פחות כסף באופן משמעותי?
הנאסדק כולו טכנולוגי.בטענה שהסנ"פ 500 הוא מרוכז גאוגרפית יש ממש
(אם כי לא באופן מובהק ככלכלות אחרות כי כאמור כלכלת ארה"ב כיום מרכיבה את רוב/חלק גדול מכלכלת העולם)
אבל לומר שהוא נחשב למרוכז סקטוריאלית?
ממש לא
אולי הנאסד"ק מוטה טכנולוגית
הסנ"פ מורכב מכל 11 הסקטורים שמרכיבים את שוק ההון
אמנם בעשורים האחרונים סקטור הטכנולוגיה העניק את ה'פוש' הרציני לתשואות
אבל גם במקרה שסקטור אחר ייטול את ההובלה -
הסנ"פ בפנים
הנאסדק כולו טכנולוגי.
והs&p500 מורכב ביחסית למדד עולמי ב12% יותר טכנולוגיה.
ניתן לטעון שזו הכלכלה האמיתית שיש משקל רב יותר לטכנולוגיה.
אבל ודאי שהוא מחזיק אחוז ניכר של טכנולוגיה ממדדים מקבילים.
אמת והנאסד"ק לא כולו טכנולוגי
אני אמרתי את זה אתמול ולא עמדתי במילה שליאני חושב שמיצינו
אבל לא מקטין את תוחלת הרווח.כיחידים? לא.
כציבור? כן.
פיזור מעצם טבעו 'מחלק' סיכון - ובכך מקטין אותו.
פוסט מהסולידיתאם השוק הוא יעיל לגמרי
השאלה אם לדעתך התאוריה צריכה להתיישב עם הפרקטיקה או להיפךאני לא יכול להבין מצב שמדינות חלשות יותר משיאים פחות בתכנון. התמחור שלהם אמור להיות יותר זול בהרבה.
דווקא אני רואה שבקורונה וב-2022 הירידה של סנופי היתה יותר תלולה.כשהסנופי ירד, העולמי ירד יחד איתו בערך באותה פורפורציה,
מה המסקנה?פוסט מהסולידית
ציטוט משם:השוק יעיל יותר ממני, מכם וממשקיעי הערך - הסולידית
לבלוג הזה יש נטייה להוציא אנשים מסוימים משלוותם. אנשים המגדירים עצמם "פעילים חברתיים", למשל, נוטים להתרגז כשאני כותבת שהאחריות למצבו הכלכלי של הפרט רובצת בעיקר על כתפיו (ולא על כתפי "המערכת"). צרכנים-קרייריסטים כועסים כשאני מגנה את בחירתם להתרוצץ כעכברים מבוהלים במעגל אין-סופי של עבודה, מיסים...www.hasolidit.com
קשה מאד להוכיח שהשוק אינו יעיל לפי הצורה החלשה. מחירי השוק הנוכחיים לא אומרים לנו דבר על מחירי השוק בטווח הקצר, הבינוני והארוך. התנודות בשווקים תלויות במידע חדש שיגיע לאזני המשקיעים. המידע הזה מעצם הגדרתו הוא בלתי ידוע, או כפי שהטיבו לנסח זאת אנשים חכמים ממני, "אקראי".
באותה מידה, קשה מאוד להוכיח שהשוק יעיל לפי הצורה החזקה. ניתן בהחלט להשיג יתרון (לא הוגן) על פני השוק באמצעות שימוש במידע פנים שאינו נגיש לציבור. זו הסיבה לכך שמסחר בבורסה תוך שימוש במידע פנים הוא עבירה על החוק שעונשה מאסר בפועל.
השאלה אם לדעתך התאוריה צריכה להתיישב עם הפרקטיקה או להיפך
לא הסקתי מסקנותמה המסקנה?
הפיזור על פני שווקים נוספים לא בא לייעל את ההשקעה יותר מבחינת תשואותלפי השוק היעיל אוכל להרוויח יותר מאי פיזור מדינתי?
אתה שוב לוקח נקודת זמן ספציפית, ואיתה מנפנף על תשואות שנמשכות על פני עשרות שנים, שהוכיחו את עצמם.ממש לא.
קח ממוקד על העשור האבוד
לא.אני טועה?
אמת.התייחסתי על התגובה שלך על העשור האבוד.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: