מאמין בניסים
משתמש פעיל
קראת את כל ההודעה? או חצי השארת לאחר כך?אז למה להשקיע בסנופי ולא ב10 הגדולים לדוגמא?
קראת את כל ההודעה? או חצי השארת לאחר כך?אז למה להשקיע בסנופי ולא ב10 הגדולים לדוגמא?
איפה אני רואה גרף השוואה בין עולמי לS&P ?ואני רק מציין שאני חושב שאתה נוטל סיכון גדול יותר
בירידות העולמי סוחב למטה בעליות הוא מקשה
שומן רווי מיותר
איפה אני רואה גרף השוואה בין עולמי לS&P ?
בגרף הנ"ל אפשר לראות ממש בבירור את זה:Backtesting for the European index investor
Backtest by Curvo is the best backtesting simulator for European index investors. Discover the historical performance of your portfolio and compare it to others.curvo.eu
כשהסנופי ירד, העולמי ירד יחד איתו בערך באותה פורפורציה,בירידות העולמי סוחב למטה בעליות הוא מקשה
שומן רווי מיותר
במילים אחרות . 30 - 40 אחוז מהכסף שלך לא עושה כלום. וזה חתיכת סיכוןלעומת זאת כשהסנופי עלה, העולמי אמנם גם עלה, אבל ממש לא באותה פורפורציה.
אכן כן.במילים אחרות . 30 - 40 אחוז מהכסף שלך לא עושה כלום. וזה חתיכת סיכון
לא (גדול עליי אף אחד... אני לא)אף אחד לא חושש פה מיתרת החוב הגבוהה בהסטוריה של ארצות הברית? האם מדד S&P קשור לזה?
זו השיטה בישראל כמו בתקשורתאני מצטט חכמים ממני
”1950 – 1989 שאר העולם הוביל על ארה”ב ב2.65% לשנה
בתוך תקופת הזמן הזאת מ1968 עד 1982 ארה”ב נתנה תשואה של 0.08- לשנה ושאר העולם 3.61% לשנה (כולל התחשבות באינפלציה)
2000 – 2009 מה שנקרא “העשור האבוד” ארה”ב הפסידה 2.25% לשנה (כולל התחשבות באינפלציה) ושאר העולם נתן 1.01% לשנה.
נראה ששאר העולם מוביל על ארה”ב בעיקר בתקופות “רעות” בשוק האמריקאי.
– כאשר השוק האמריקאי נתן פחות מ4% שאר העולם הוביל עליו ב100% מהפעמים
– כאשר השוק האמריקאי נתן פחות מ6% שאר העולם הוביל עליו ב96% מהפעמים”
אין לדעת לעולם מה יהיה במיוחד שהיסטורית כלכלות עלו וירדו וסקטורים עלו וירדו.
מה שמגוחך ממש בטענות פה ש40% מהכסף לא עושה כלום...
רווח של 10% בנותני שירותים זה רווח נאה ממש ולא יכול להיקרות כלום...
הs&p500 מורכב מהמון נותני שירות ולא טכנולוגיה אז לטענתכם גם כשאתם מושקעים בs&p 500 אתם מפסידים כסף. לוענתכם אמורים ליצור מדד שכולל רק חברות מסוימות לצורך העניין 30 חברות הגדולות.
בכלל אמורים להשקיע רק בנאסדק כי הוא טכנולוגי לחלוטין???
ובשוק דובי הזמירות שישמעו פה יהיו אחרות.
וכשאחוז ניכר מבתי ההשקעות המובילים בארה”ב כדוגמת גולדמן זאקס מנבאים שחורות ריאלית לכלכלה האמריקאית הייתי חושב פעמיים לפני הנחרצות שהוצגו פה הדברים.
כל האמור פה הוא נסיון מוזר מאוד לתזמן שווקים וסקטורים ואנטיתזה לכל תיאוריית השוק היעיל.
כאן התייחסתי לזה. וכן יש כאלה שהם בסדר גמור עם תיק כזה . מבחינתי זה קיצון כמו שמדד עולמי זה קיצון. לפחות הם עשו כסף מהקיצוניות שלהםאז לא אני לא יקנה רק את המאגניפיק סבן כי בסוף אני יקנה רק אינבידה ואין לזה סוף
אז התמהיל הנכון לכל אחד הוא איפשהוא באמצע. או בקיצון. לכאן או לכאן
לי אישית מתאים ספ בהרכב הרגיל לא שווה . אישית גם משלב נאסדק אבל לא רלוונטי.
לא כתוב כאן הפוך?2000 – 2009 מה שנקרא “העשור האבוד” ארה”ב הפסידה 2.25% לשנה (כולל התחשבות באינפלציה) ושאר העולם נתן 1.01% לשנה.
למה בעיה?הבעיה היא איך זה מסתדר עם תאוריית השוק היעיל והכל מתומחר.
לא ידוע לי שיש להם מחקה s&p500 .איזה מסלול באינפיניטי מחקה s&p500 ?
אוהב, אני יודע.שהכסף הטיפש אוהב להיות צודק
הכסף החכם אוהב לעשות כסף
ממש לא.לא כתוב כאן הפוך?
Backtesting for the European index investor
Backtest by Curvo is the best backtesting simulator for European index investors. Discover the historical performance of your portfolio and compare it to others.curvo.eu
מדד עולמי מורכב משווקים המורכבים ממניות.למה בעיה?
השוק היעיל לא אומר שלא יווצרו עליות/ירידות כאשר הדבר יתממש.
אלא שהתשואה עכשיו היא מותאמת לסיכון.
ולכן מדד עולמי מסוכן פחות (כי הוא 'מכסה' את הסיכון הנ"ל) אבל 'מפצה' פחות מבחינת תשואה.
הדעה של תיאוריית שוק היעיל נטחנה פה עד תום. יש עוד דעות .אנו מורידים את הכובע לפני כבודו.
כידוע אתה אחרי לימודי כלכלה מחקרית ואפי' קיבלת על כך פרס נובל.
קצת, קצת ענווה וכבוד לדעתו של האחר. וודאי כשהוא למד את התחום באמת ואתה לא.
נודה לך אם תביא את דעת החולקים.הדעה של תיאוריית שוק היעיל נטחנה פה עד תום. יש עוד דיעות . תכבד
נושא לא קשורתסביר למשתמשים מדוע גרפים של מניות משקפים את עתיד המניות..
אני מדבר רק על השקעה במדדים לטווח ארוך. המשקיע הפאסיבי הרגוע שלא חי את השוק לא יכול להרשות לעצמו להשקיע בשום מניה לטווח ארוך אפילו לא גוגל . עע אינטל. אני שחי את השוק שנים מחזיק לטווח ארוך רק 4 מניות . כל השאר מדדים וקרנות סל שונים.כבר כמה שנים שאני מחפש שיטה שתכה את המדדים
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: