יאלילי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
לכל התקועים באינ', שהקרנות שלהם עדיין לא עברו, תתקשרו תתקשרו תתקשרו. רק ככה הקרנות יעברו.

ולא. שלא תטעו. הקרנות שלנו הולכות לעבור אחר כבוד מאינ' למיטב. זה טווח השקעה מספיק ארוך בשביל לוותר על הביטחון שבפיזור וליהנות מתשואה גבוהה יותר בעזהי.

או שאולי כבר אחכה עוד קצת, ואראה מה יהיה להראל להציע...

נערך לאחרונה ב:

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
גם ההתנצלות במכתב ממש חריגה.
ההתנצלות במכתב זה בגלל שעד היום הם אמנם הכשירו מסלולי S&P 500 שנצרכים להיתר עיסקא, אבל זה לא היה במקום מסלול קיים.
וכרגע הם הפכו מסלול שהוא מהודר יותר מבחינתם, למסלול שהוא טיפה פחות מהודר, ויש כאלו שיכולים לא לאהוב את זה, ועל כן באה ההתנצלות.

arye izerwerk

משתמש פעיל
ההתנצלות במכתב זה בגלל שעד היום הם אמנם הכשירו מסלולי S&P 500 שנצרכים להיתר עיסקא, אבל זה לא היה במקום מסלול קיים.
וכרגע הם הפכו מסלול שהוא מהודר יותר מבחינתם, למסלול שהוא טיפה פחות מהודר, ויש כאלו שיכולים לא לאהוב את זה, ועל כן באה ההתנצלות.
ומה עם אינפיניטי? יותר טוב?

מאיר 100

משתמש רשום
מזל טוב
קיבלתי היום מכתבים בדואר רגיל מאינ' שהצבירה עברה, לאחר חצי שנה.
שמתי לב שכתוב שם מהמועד הקובע הוא אמצע מרץ, האם זה אומר שאני מקבל את התשואה מאז? כי אם כן זה מצוין שההעברה התעכבה, כשמחד קיבלתי את התשואה של מיטב עד כה, ובמקביל את של אינ', זה נשמע לי ההשקעה המוצלחת ביותר בגלובוס.

קול מבשר

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
מאמר חדש:
כתוב פה שצפוי גם בהראל.
מעניין מתי..
אני התרעתי ראשון..

אני יכול לחשוף שבקרוב עוד חברות ובתי השקעות נוספים ישנו את החיסכון לכל ילד הלכה למנייתי העוקב אחר מדדים שונים
בכל מקרה אין צורך במגוון רחב של מסלולי הלכה בסיכון בינוני, לעומת זאת במסלולים בסיכון גבוה חשוף המגוון והפיזור אחר מדדים שונים.

ישראל רץ

משתמש חדש
יש אולי למישהו מחשבון לחשב את התשואה של S&P 500
שיביא אותו לכאן בכדי לראות את ההפרש במיטב מכל החברות האחרות

טוב מאוד

משתמש מקצוען
יש אולי למישהו מחשבון לחשב את התשואה של S&P 500
שיביא אותו לכאן בכדי לראות את ההפרש במיטב מכל החברות האחרות

-יעלה-

משתמש פעיל
קופצת על האשכול- בחור שהגיע ממש עכשיו לגיל 21..........
אני מניחה שאין טעם להעביר- מה כדאי לעשות עד שיצטרך את הכסף (לחתונה, בעז"ה.....)
וכן- מאיזה גיל כדאי להעביר?......כולל תינוקות....
תודה מראש לכל העונים!!

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
ומה עם אינפיניטי? יותר טוב?
אינפיניטי קיבלה מהם את הכשרות אחרי שהמסלול היה כבר מחקה מדד.
ולכן אין להם על מה להתנצל כשהם נותנים הכשר לעוד מסלול.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
קופצת על האשכול- בחור שהגיע ממש עכשיו לגיל 21..........
אני מניחה שאין טעם להעביר- מה כדאי לעשות עד שיצטרך את הכסף (לחתונה, בעז"ה.....)
מסלול סולידי יכול להתאים.
מסלול מנייתי לכאורה לא מתאים.

יאלילי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
מעניין שיש הבדלים בין המחשבונים...

בהפקדה ראשונית של 120,000 ש"ח + הפקדה חודשית של 10,000 ש"ח, למשך 15 שנה, עם 10% תשואה, וללא חישוב וניכוי דמי ניהול, במחשבון המצוטט התקבלה התוצאה 4,485,709.48
ובמחשבון של פרופיטי התקבלה התוצאה 4,695,237.36

איך זה קורה? ומי הצודק?
מדובר בפער העולה על 200,000 ש"ח.

נערך לאחרונה ב:

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
מזל טוב
קיבלתי היום מכתבים בדואר רגיל מאינ' שהצבירה עברה, לאחר חצי שנה.
שמתי לב שכתוב שם מהמועד הקובע הוא אמצע מרץ, האם זה אומר שאני מקבל את התשואה מאז? כי אם כן זה מצוין שההעברה התעכבה, כשמחד קיבלתי את התשואה של מיטב עד כה, ובמקביל את של אינ', זה נשמע לי ההשקעה המוצלחת ביותר בגלובוס.
המועד הקובע זה התאריך שבו ביקשת להעביר, או איזשהו פרק זמן קבוע לאחר מכן (אולי שבועיים)
אם המסלול שאליו העברת עשה תשואה יותר גבוהה מהמסלול שבו היית, אתה אמור לקבל את הפרשי התשואה שבין המסלולים.
אך ורק ההפרש שלטובתך
ומומלץ לעקוב שזה אכן מגיע.

דניאל נבון

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
מעניין שיש הבדלים בין המחשבונים...

בהפקדה ראשונית של 120,000 ש"ח + הפקדה חודשית של 10,000 ש"ח, למשך 15 שנה, עם 10% תשואה, וללא חישוב וניכוי דמי ניהול, במחשבון המצוטט התקבלה התוצאה 4,485,709.48
ובמחשבון של פרופיטי התקבלה התוצאה 4,695,237.36

איך זה קורה? ומי הצודק?
מדובר בפער העולה על 200,000 ש"ח.
גם אני זיהיתי זאת וגיליתי שמשום מה חלק מהמחשבונים מבצעים את החישוב רק בצורה שנתית,
לדוגמה אם רשמת הפקדה חודשית של 1,000 ש"ח אז מבחינתם בתחילת השנה אתה משקיע 12,000 ש"ח.

לעומת זאת מחשבונים אחרים מדויקים יותר מחשבים בצורה חודשית את הריבית לפי חודש בחודשו (1,000 ש"ח בחודש הראשון, 1,000 ש"ח נוספים בחודש השני וכן הלאה).

אתה יכול להריץ את הניסוי הבא בשני המחשבונים ולראות את ההבדל בתוצאות בצורה בולטת לעין:
הפקדה ראשונית - 1,000 ש"ח.
הפקדה חודשית - 100 ש"ח.
תשואה שנתית - 10%.
שנות השקעה - 1.

במחשבון ריבית דריבית חודשי אתה תקבל תוצאה של 2,354.05 ש"ח - זאת גם התוצאה האמיתית אם תפקיד חודש בחודשו 100 ש"ח (זה גם המחשבון שזמין באתר TradingIL - גילוי נאות זה האתר שלי)

במחשבון ריבית דריבית שנתי אתה תקבל תוצאה של 2,420 ש"ח - לדעתי זה שגוי לכאורה אם ההפקדה היא אכן חודש בחודשו כפי שנהוג.

נערך לאחרונה ב:

יאלילי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
@דניאל נבון
מה שאתה כותב זה וואוו אחד גדול. כי זה באג מטופש שיוצרי המחשבונים, כלומר חלקם, לא חשבו על כתיבה נכונה של הנוסחא.. וזה יוצר פערים אמיתיים העלולים להגיע גם למאות אלפים, וכדלעיל, בין התוצאה במחשבון לתוצאה המציאותית.. בפרט שהפרמטר במחשבון הוא במפורש הפקדה חודשית ולא ח"פ שנתית.

אגב, ידוע לי שאתה בעל האתר הנ"ל 😉
שאפו ענק.

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
@דניאל נבון
מה שאתה כותב זה וואוו אחד גדול. כי זה באג מטופש שיוצרי המחשבונים, כלומר חלקם, לא חשבו על כתיבה נכונה של הנוסחא.. וזה יוצר פערים אמיתיים העלולים להגיע גם למאות אלפים, וכדלעיל, בין התוצאה במחשבון לתוצאה המציאותית..
בפרט שהפרמטר במחשבון הוא במפורש הפקדה חודשית ולא ח"פ שנתית.

אגב, ידוע לי שאתה בעל האתר הנ"ל 😉
שאפו ענק.
זה לא באג.
העניין הוא שתשואה חודשית זה משהו מאוד חמקמק ולא מדוייק.
לדוגמה היה לך ממוצע של 10%, איזה חודשים בדיוק אחראיים לתשואה?
לכן משתמשים עם מונחים שנתיים, כשהתשואה היא מתחילת השנה.
במחשבון ההפוך שלי החישוב הוא חודשי.
(אם אתה רוצה לבנות מחשבון כזה באקסל זה פשוט מאוד בעזרת הנוסחה FV, ובמקום של הריבית אם ברצונך לחלק לחודשים, באמצעות הנוסחה NOMINAL ואח"כ מחלק ל12)

יאלילי

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
זה לא באג.
העניין הוא שתשואה חודשית זה משהו מאוד חמקמק ולא מדוייק.
לדוגמה היה לך ממוצע של 10%, איזה חודשים בדיוק אחראיים לתשואה?
לכן משתמשים עם מונחים שנתיים, כשהתשואה היא מתחילת השנה.
אף אחד לא מתיימר לדעת בדיוק באיזה חודש נוצרה התשואה וכמה, אבל בהתחשב בנתונים היבשים שנכתבו במחשבון, התוצאה המתקבלת באמצעות הנוסחא שכתב בעל המחשבון, היא שגויה מיסודה..

נערך לאחרונה ב:

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אף אחד לא מתיימר לדעת בדיוק באיזה חודש נוצרה התשואה וכמה, אבל בהתחשב בנתונים היבשים שנכתבו במחשבון, התוצאה המתקבלת באמצעות הנוסחא שכתב בעל המחשבון, היא שגויה מיסודה..
זה לא עניין של שגיאה.
כל מחשבון ריבית דריבית לא יהיה מדוייק, מהסיבה הפשוטה שאין לדעת מה יהיו התשואות, ומה יהיה סדר התשואות שהרי סדר התשואות שונה מתיק לתיק. ומשפיע על תיק שיש בו הפקדה \ משיכה בתשלומים
ולכן הצורך לבנות מחשבון מדוייק הוא זניח.

אמת מארץ תצמח

משתמש מקצוען
זה לא עניין של שגיאה.
כל מחשבון ריבית דריבית לא יהיה מדוייק, מהסיבה הפשוטה שאין לדעת מה יהיו התשואות, ומה יהיה סדר התשואות שהרי סדר התשואות שונה מתיק לתיק. ומשפיע על תיק שיש בו הפקדה \ משיכה בתשלומים
ולכן הצורך לבנות מחשבון מדוייק הוא זניח.
מי שעובד קבוע על הפקדות חודשיות, זה משנה.
ולכן יותר מתבקש לעשות ממוצע, ולחלק את התשואה על מהלך השנה.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה