השקעות 500k שקל.מה הייתם עושים עם סכום כזה

עובד על זה

משתמש רשום
השקעת פעם?
מה הממוצע תשואה בשנה?

איך אני עושה את זה?
יש לי חשבון מסחר עצמאי,
הs&p500 עשה ב5 שנים האחרונות מעל 100 אחוז תשואה (כולל עליית דולר ודיבידנדים),
אם אתה לא מבין בזה או לא רוצה להתעסק פשוט לפתוח קופת גמל במסלול מחקה מדד

tzach

משתמש רשום
יש לי חשבון מסחר עצמאי,
הs&p500 עשה ב5 שנים האחרונות מעל 100 אחוז תשואה (כולל עליית דולר ודיבידנדים),
אם אתה לא מבין בזה או לא רוצה להתעסק פשוט לפתוח קופת גמל במסלול מחקה מדד
דרך בנק לאומי זה פחות מומלץ? דמי ניהול גבוהים יותר משמעותית? או שמסלול מחקה מדד s&p 500 נמצא רק אצל קופות הגמל

Shoshi photography

משתמש חדש
מנוי פרימיום
השקעת פעם?
מה הממוצע תשואה בשנה?

איך אני עושה את זה?
אני מושקעת ב S&P ,התשואה הממוצעת לפי השנים האחרונות היא בסביבות 10% בשנה ,לדוגמה ב2023 המדד הזה עשה כמעט 30% ומתחילת 2024 המדד עשה כ 22%.
זה קישור למדד.

עובד על זה

משתמש רשום
דרך בנק לאומי זה פחות מומלץ? דמי ניהול גבוהים יותר משמעותית? או שמסלול מחקה מדד s&p 500 נמצא רק אצל קופות הגמל
דרך הבנק זה להשקיע דרך הפלטפורמה של הבנק לגבי עמלות תלוי בתנאים שהבנק יתן
קופת גמל פותחים בבתי השקעות השונים

Shoshi photography

משתמש חדש
מנוי פרימיום
מה שהכי מומלץ זה לפנות לבתי השקעות (בדר"כ כיוון שהתחום שהם עוסקים בו זה רק השקעות הם הכי טובים בתחום בשונה מחברות ביטוח שמתפזרות על כמה תחומים ) לדוגמה מור ,מיטב ,אלטשולר שחם ,ילין לפידות ,ולנסות לבקש את הדמי ניהול הכי נמוכים ,ע"י משא ומתן טוב אפשר להוריד את דמי ניהול לאזור 0.6 % שנתי וזה משמעותי בסכומים כאלה.

ה. שלמה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מה שהכי מומלץ זה לפנות לבתי השקעות (בדר"כ כיוון שהתחום שהם עוסקים בו זה רק השקעות הם הכי טובים בתחום בשונה מחברות ביטוח שמתפזרות על כמה תחומים ) לדוגמה מור ,מיטב ,אלטשולר שחם ,ילין לפידות ,ולנסות לבקש את הדמי ניהול הכי נמוכים ,ע"י משא ומתן טוב אפשר להוריד את דמי ניהול לאזור 0.6 % שנתי וזה משמעותי בסכומים כאלה.
אפשר להגיע גם לפחות מכך.
ואפשר גם להשקיע לבד ע"י פתיחת חשבון מסחר באחד מבתי ההשקעות וקניית קרנות סל עוקבי מדד, ואז לא משלמים דמי ניהול על התיווך של בתי ההשקעות, רק עמלות, שזה הרבה פחות.

יהושע אייזנבך

משתמש חדש
מנוי פרימיום
יש הרבה מאוד דרכים, אפשרויות, ורעיונות, איך להשקיע ולמנף את הכסף .
בצורה טובה ובטוחה.

הייתי ממליץ לך על שילוב השקעה טובה בשוק ההון + שילוב של השקעה טובה בנדל"ן.

- יש תכניות טובות מאוד להשקעה בשוק ההון . (כהמלצת @shimשימי )
- ויש עסקאות והזדמנויות טובות מאוד בנדל"ן . (כהמלצת @יאלילי )

"לעולם ישלש אדם נכסיו..."

אינני מתכוון לפסול את הרעיון .
רק כן חשוב מאוד לבדוק היטב היטב מה הביטחונות שיש למשקיע על הכסף .
- כן לבדוק אמינות .
- כן לבדוק שקיפות .
- כן לבדוק מקצוענות.
- כן לבדוק את הרזומה של ה"ידיד".
- לא רק לסמוך סתם גם אם הוא ממש קרוב..
לצערנו במגזר שלנו אין כ"כ מודעות לביטחון על הכסף וד"ל .

"אין לנו על מי להישען , אלא על אבינו שבשמים!"
-
אני חושב שלפזר סיכונים זה אחד הדברים הכי חשובים והמומלצים
עם זה בנדל''ן שכדי לקנות דירה נוספת עם סכום התחלתי ואת ההפרש לקחת משכנתא וכמובן לעשות חקר שוק חזק וטוב ולא לוותר על ההתייעצות עם אנשי מקצוע צד ג ללא שום אינטרס ולסמוך רק על המשווקים או המתווכים
עם זאת את ההפרש של הכסף שנשאר להשקיע לתווך ארוך בשוק ההון וגם בהתייעצות עם מי שמבין בזה ועוסק בתחום.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ס'

קיג סֵעֲפִים שָׂנֵאתִי וְתוֹרָתְךָ אָהָבְתִּי:קיד סִתְרִי וּמָגִנִּי אָתָּה לִדְבָרְךָ יִחָלְתִּי:קטו סוּרוּ מִמֶּנִּי מְרֵעִים וְאֶצְּרָה מִצְוֹת אֱלֹהָי:קטז סָמְכֵנִי כְאִמְרָתְךָ וְאֶחְיֶה וְאַל תְּבִישֵׁנִי מִשִּׂבְרִי:קיז סְעָדֵנִי וְאִוָּשֵׁעָה וְאֶשְׁעָה בְחֻקֶּיךָ תָמִיד:קיח סָלִיתָ כָּל שׁוֹגִים מֵחֻקֶּיךָ כִּי שֶׁקֶר תַּרְמִיתָם:קיט סִגִים הִשְׁבַּתָּ כָל רִשְׁעֵי אָרֶץ לָכֵן אָהַבְתִּי עֵדֹתֶיךָ:קכ סָמַר מִפַּחְדְּךָ בְשָׂרִי וּמִמִּשְׁפָּטֶיךָ יָרֵאתִי:
נקרא  11  פעמים

לוח מודעות

למעלה