עקרונית, עד היום לא הייתה בעיה כמעט של צריוף מוצרים לתקרת הסכום של 75$ באלי-אקספרס,
אלי-אקספרס בנוי מאלפים רבים של מוכרים שונים, והאתר הוא רק הפלטפורמה לחנויות שלהם, כך שניתן בהזמנה אחת לקנות ב-1,000$ מהרבה מוכרים שונים, ולא להתחייב במס כלל, כל עוד ממוכר אחד אין הזמנה מעבר ל-75$.
לאחרונה עם התפתחות שיטת המשלוח החדשה (כבר לא כ"כ חדשה) והמהירה -
AliExpress Standard Shipping התחילו לצרף באמצע הדרך מספר חבילות קטנות לתוך אריזה נוספת, וכך זה חוסך להם בעלויות השילוח, אני נתקלתי בזה שחיברו לי מספר חבילות קטנות יחד, מאד התפלאתי בהתחלה, ומבירור קצר זה העניין, אז התחלתי לחשוש אולי במכס זה עלול להיתקע, כשיצרפו יחד מספר חבילות שיגיעו יחד לסכום גבוה יותר.
@כותב מוסמך כתב לאחרונה שהם לא מחברים חבילות יקרות יחד, אני לא שמעתי על זה, ואני גם לא חושב שהם הולכים לבדוק את עלויות המוצרים לפני שהם מחברים אותם...
בגדול, החשש הוא קטן מאד, לא כמו מנקסט או אמזון שמחיר יקר בשקל מעבר לסכום הפטור ממס, מיד מחייב במס את כל ההזמנה, כאן הבדיקה היא רנדומלית, כלומר שלא כל החבילות נבדקות אלא רק אחוז קטן מהם בלבד, וגם א"כ, המוכרים בד"כ כותבים סכום נמוך יותר, כך שאפי' מאותו מוכר ישנם הרבה שקונים ללא חשש,
וודאי שמכמה מוכרים שונים אין מה לחשוש, לענ"ד (אבל אני לא לוקח אחריות).
דבר נוסף, לא יעזור לכם לחכות יום-יומיים כי המוכרים שולחים את החבילות בזמנים שונים, ותמיד יכול להיות שהחבילות ייפגשו בדרך מתישהו...