נכתב ע"י חנון;1778597:הרבה מהמילים שהוזכרו הם באידיש לאו דווקא ירושלמית אבל דוברי העברידיש כיום לא מכירים את המילים וכותבים בשגיעוט קטיוו חמורות
כמו אופניים זה באידיש בייזיק ובאנגלית בייק-ביציקל
תרומתי הצנועה:
קאמאד - כוננית
צ'אפעצ'ולע - מפוזרת
פאסקוצווע - מישהי רעה
נכתב ע"י עדיאל;1779617:מוחה,
לא בבית ספרנו...
נישט ביי אונז...
מסכימה, יש לה בסיס גרמני ועליו התווספו הרבה מילים סלובניות עם תוספות אופייניות של יידיש.נכתב ע"י צצפ;1779626:יידיש היא אשכנזית (גרמנית, טפו טפו..)
שקיבלה תוספות שונות ממסלול הנדודים הארוך של עמינו.
מרוסית, מפולנית, מאוקרינית, מעריבת, מאנגלית, ומעברית..
נכתב ע"י צצפ;1779618:ילדיי סיפרו פעם בגאווה שקנו להם מיטה בצבע לילה (סגול בשפתם של ילדי ירושלים)
הבניברקים פתחו עליהם זוג עיניים...
ואגב, רק בירושלים אומרים מאאאתים...
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;1779488:אצלנו תמיד אמרו שאין תרגום לפארגינען משום שא"א לפרגן בעברית.
וברור שההשאלה באה מאידיש. למילה לפרגן יש כמה מאפיינים של לע"ז
חני
נכתב ע"י קול-התור;1779945:ואם כבר הזכרתם געהאט - זי טראגט שיין - היא כבר בהריון.
אמא מתקיימת מ'העבירות' של הילדים שלה, אלו השאריות שעבירה לזרוק.נכתב ע"י קול-התור;1779945:ואם כבר הזכרתם געהאט - זי טראגט שיין - היא כבר בהריון.
זי האט געהאט (א אינגל/ א מיידל) - היא ילדה.
האבנס - לידות - אלע מאל אין האבנס איך גיי אין ביקר חיילים שפעטאל...
ועוד משהו שנזכרתי - די נעביירעס - א מאמע לעבט פון די נעביירעס - אמא מתקיימת מהשיריים של ילדייה - כלומר - אמא אוכלת את מה שהילדים משאירים.
נכתב ע"י יפית כוכב;1778229:אוקיי, אני אנסה--- אם כי יתכנו הבדלים קלים בכתיבה המקורית.. (אתם שם בשורה האחרונה, לא לצחוק!)
אז ככה:
*בלים- פרח
*שערל- מספריים
*צויבל- בצל
*איי- ביצה
*קלייבצעך- נדבק
*אינגלע- ילדון
*מיידאלע- ילדונות
*פישקע- קופסא
*פומפעס- נעלי בית...
בקיצור, כל שניה נתקע לי המחשב מהמילים הלא-מוכרות, אני יכולה להמשיך עד אין סוף, זה פשוט מה שנשלף לי עכשיו...
בהצלחה עם שיעורי הבית, תכתבו גם את הפירושים כדי שגם המורה תבין...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: