מידע שימושי תרומת כליה - זה נהנה וזה לא חסר

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י DigiTali;2402684:
שאלה -
האם יש דברים הידועים כבעיתיים לכליות ועלולים לגרום נזק בלתי הפיך?
ידוע לי שצריכה של משככי כאבים ממשפחת הנורופנים ללא אוכל עלולה להזיק לכליות...
באיזה רמה של צריכה? יש עוד דברים?
תודה רבה

נורופן מתפנה דרך הכליות ולכן צריכה מרובה שלו לא בריאה לכליות, כשם שצריכה מרובה של אקמול לא בריאה לכבד כי הוא מתפנה דרך הכבד.

צריכה מרובה של חלבונים, בצורה מוגזמת, ללא שילוב של פחמימות גם מכביד על הכליות. דיאטה כדוגמת אטקינס עלולה להזיק לכליות, אם ממשיכים איתה ברבה זמן.

ויטמין D בצריכה מוגזמת גם מקשה על הכליות כי הויטמין מתפרק על ידי הכליות וצריכה מופרזת מקשה על הליות זה כמו שנשים יותר מדי אבקת כביסה במכונה. חלק מהאבקה לא יתמוסס אלא ידבק לבגדים כך עודפי הויטמין שהכליות לא מצליחות לפרק יתיישבו על הכליות ועלולות לסתום כלי דם שלו. אני מכירה סיפור כזה. מישהו שבהמלצת רופא שידוע כנותן כמויות של ויטמין D לקח כפי ההמלצה. אני שידעתי שזה לא בריא ביקשתי שיעשה בדיקות לתפקודי כלה אחרי חודש. עשה. ראה חריגה. ירד במינון הויטמין D לרמה נורמלית ותפקודי הכליה חזרו לנורמה.

על פי הסטטיסטיקה 1 ל 10 אנשים יפתחו מחלת כליות במהלך החיים. זה לא אומר ש 1 מכל 10 יצטרכו השתלה או דיאליזה אבל מעקב כן. בכלל זה נכללים פרוטינורה [חלבון בשתן], אבנים בכליות, דלקות בדרכי השתן שעולים לכליות, ועוד. לכן כולם צריכים לאכול בצורה בריאה לכליות כי אי אפשר לדעת מי יפתח מחלת כליות.
אגב, דלקת גרון [סטרפטיקוק] שלא מטופל באנטיביוטיקה כמו שצריך עלול להביא לקריסה של הכליות [אני אישית כירה כמה כאלו]. הסטרפטיקוק מאוד אוהב את הכליות ואת הלב. הרבה אנשים שהטצרכו להחלפת מסתם בלב או להשתלת כליה בם כאלו שבילדותם סבלו מדלקות גרון שלא טופלו כראוי. אני מכירה לפחות 2 שהוצרכו להשתלה כתוצאה מקריסת כליות מיד אחרי דלקת גרון שלא טופלה כמו שצריך.
אז אנא, אל תזלזלו בדלקות שמצריכות אנטיביוטיקה.

DigiTali

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י hbecker;2402891:
נורופן מתפנה דרך הכליות ולכן צריכה מרובה שלו לא בריאה לכליות, כשם שצריכה מרובה של אקמול לא בריאה לכבד כי הוא מתפנה דרך הכבד.

צריכה מרובה של חלבונים, בצורה מוגזמת, ללא שילוב של פחמימות גם מכביד על הכליות. דיאטה כדוגמת אטקינס עלולה להזיק לכליות, אם ממשיכים איתה ברבה זמן.

ויטמין D בצריכה מוגזמת גם מקשה על הכליות כי הויטמין מתפרק על ידי הכליות וצריכה מופרזת מקשה על הליות זה כמו שנשים יותר מדי אבקת כביסה במכונה. חלק מהאבקה לא יתמוסס אלא ידבק לבגדים כך עודפי הויטמין שהכליות לא מצליחות לפרק יתיישבו על הכליות ועלולות לסתום כלי דם שלו. אני מכירה סיפור כזה. מישהו שבהמלצת רופא שידוע כנותן כמויות של ויטמין D לקח כפי ההמלצה. אני שידעתי שזה לא בריא ביקשתי שיעשה בדיקות לתפקודי כלה אחרי חודש. עשה. ראה חריגה. ירד במינון הויטמין D לרמה נורמלית ותפקודי הכליה חזרו לנורמה.

על פי הסטטיסטיקה 1 ל 10 אנשים יפתחו מחלת כליות במהלך החיים. זה לא אומר ש 1 מכל 10 יצטרכו השתלה או דיאליזה אבל מעקב כן. בכלל זה נכללים פרוטינורה [חלבון בשתן], אבנים בכליות, דלקות בדרכי השתן שעולים לכליות, ועוד. לכן כולם צריכים לאכול בצורה בריאה לכליות כי אי אפשר לדעת מי יפתח מחלת כליות.
אגב, דלקת גרון [סטרפטיקוק] שלא מטופל באנטיביוטיקה כמו שצריך עלול להביא לקריסה של הכליות [אני אישית כירה כמה כאלו]. הסטרפטיקוק מאוד אוהב את הכליות ואת הלב. הרבה אנשים שהטצרכו להחלפת מסתם בלב או להשתלת כליה בם כאלו שבילדותם סבלו מדלקות גרון שלא טופלו כראוי. אני מכירה לפחות 2 שהוצרכו להשתלה כתוצאה מקריסת כליות מיד אחרי דלקת גרון שלא טופלה כמו שצריך.
אז אנא, אל תזלזלו בדלקות שמצריכות אנטיביוטיקה.
לא ידעתי שיש כאלו אחוזים גבוהים....
האם בדיקת דם שיגרתית מראה סימנים חריגים?

yehudiss

משתמש חדש
זה לא סיפור כ"כ גדול....

תרמתי כליה. לפני 3 שנים.
מדובר באירוע מכונן ומשנה-חיים, שממלא את החיים בסיפוק ובמשמעות שלא היו שם קודם.

אבל מבחינה פיזית וטכנית - זה הרבה יותר קל ופשוט ממה שזה נשמע. נכון שלא כולם יכולים לתרום כליה, והרבה נפסלים על בסיס רפואי, תורם חייב להיות מאד-מאד בריא. אבל מי שבריא בד"כ עובר את המהלך בקלות יחסית. אישפוז של 2-4 ימים, כשבועיים בבית (אלא אם הפרנסה מגיעה מעבודה מאד קשה פיזית, אז זה לוקח קצת יותר זמן) וחוזרים לשגרה. לרוב המוחץ אין קשיים מיוחדים ואין בעיות שלא חולפות במהירות. הרבה אנשים מדווחים על בריאות טובה עוד יותר לאחר התרומה, כי הם מקפידים יותר על אורח חיים בריא ועל בדיקות שגרה תקופתיות.

תורמי כליה הם לא צדיקים ולא מלאכים. מדובר באנשים רגילים שרוצים לשדרג את פעילות החסד שלהם, זה הכל. לדעתי לדיבורים על "צדיקים" יש אפקט שלילי כי הם מאפשרים לאנשים להרחיק את עצמם מהמצווה החשובה הזאת ("טוב, הוא צדיק ולכן הוא תרם, אבל אני סתם בן אדם רגיל..."). הסוד שיודעים כל תורמי הכליה היא שהתורם "מרוויח" לפחות כמו המושתל - מהידיעה שהוא הציל חיים ומהסיפוק העצום שמלווה אותו לאחר התרומה. אני מכירה עשרות תורמי כליה ואין אחד (!) שלא אומר שהיה שמח לבצע שוב את המעשה.

DigiTali

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
נכתב ע"י yehudiss;2402997:
תרמתי כליה. לפני 3 שנים.

אבל מבחינה פיזית וטכנית - זה הרבה יותר קל ופשוט ממה שזה נשמע. נכון שלא כולם יכולים לתרום כליה, והרבה נפסלים על בסיס רפואי, תורם חייב להיות מאד-מאד בריא. אבל מי שבריא בד"כ עובר את המהלך בקלות יחסית. אישפוז של 2-4 ימים, כשבועיים בבית (אלא אם הפרנסה מגיעה מעבודה מאד קשה פיזית, אז זה לוקח קצת יותר זמן) וחוזרים לשגרה. לרוב המוחץ אין קשיים מיוחדים ואין בעיות שלא חולפות במהירות. הרבה אנשים מדווחים על בריאות טובה עוד יותר לאחר התרומה, כי הם מקפידים יותר על אורח חיים בריא ועל בדיקות שגרה תקופתיות.

תורמי כליה הם לא צדיקים ולא מלאכים. מדובר באנשים רגילים שרוצים לשדרג את פעילות החסד שלהם, זה הכל. לדעתי לדיבורים על "צדיקים" יש אפקט שלילי כי הם מאפשרים לאנשים להרחיק את עצמם מהמצווה החשובה הזאת ("טוב, הוא צדיק ולכן הוא תרם, אבל אני סתם בן אדם רגיל..."). הסוד שיודעים כל תורמי הכליה היא שהתורם "מרוויח" לפחות כמו המושתל - מהידיעה שהוא הציל חיים ומהסיפוק העצום שמלווה אותו לאחר התרומה. אני מכירה עשרות תורמי כליה ואין אחד (!) שלא אומר שהיה שמח לבצע שוב את המעשה.
מדהימה!
מסכימה עם כל מילה..

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י DigiTali;2402900:
לא ידעתי שיש כאלו אחוזים גבוהים....
האם בדיקת דם שיגרתית מראה סימנים חריגים?

לא בהכרח. ובד"כ בשלב ראשוני לא.
לא כל בעיה כלייתית היא "סופנית" לכליות. עם חלבון בשתן למשל אפשר לחיות כל החיים.
יש גם בעיות שמתפתחות בגיל מבוגר יותר אבל נכנסות לסטטיסטיקה.

לח"ד גבוה יכול להיות סימן מקדים כשאין סיבה אחרת ויש עוד המון דברים.
הסטטיסטיקה היא לא בשביל להפחיד אלא בשביל שתהיה מודעות לשמירה על אורח חיים בריא.
אכילה מאוזנת מכל אבות המזון וכו'.
נטילת אנטביוטיקה כשצריך בלי לזלזל ובלי להפסיק כשהחום יורד אלא לגמור את הטיפול. חום שירד לא אומר שהחיידק מוגר....

בסטטיסטיקה נכללים גם כאלו שהכליה שלהם לא תעבוד כתוצאה מסיבוך של סכרת או מחלות כליה שלא מסכנים את הכליה אבל מצריכים מעקב. כלומר, כל הסקאלה של מה שנחשב "בעיות נפרולוגיות".

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
תרמתי כליה. לפני 3 שנים.

ריגשת אותי!
אני יושבת מול המחשב עם דמעות בעיניים.
מי כעמך ישראל!

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
תודה לפותחת האשכול שהביאנו עד הלום.
מגלגלין זכות.....
הסיפורים מן הסוג הזה לגמרי משכנעים לתרום.

מקצב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
בקשר לסטרפוקוקוס אם אני מטפלת בזה בעזרת כדורי מציצה הומפאטיים וזה עובר לי זה גם נקרא שלא טופל היטב? (אני רגישה לאנגינה וזה תוקף אותי הרבה ואנטיביוטיקה לא טוב לגוף שלי מסיבה שונה. אגב זה נראה שיש לך דוקטרט ברופאה...מאיפה כל הידע הזה..

מקצב

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
אשכול כזה מרתק מפעים ומעורר לא זכור לי בהסטוריה של פרוג...
אני חושבת שעם כל העמדות לכאן ולכאן להקב"ה יש הרבה נחת ...
והתעוררות האישית שלי שגם אני במצבי לא מתאפשר לי לתרום (מכל סיבה שהיא..)
אני לפחות מתפללת על החולים שיתרפאו ושלא יתוספו אחרים!!
בתפילה שנזכה במהרה לביאת משיח צדקינו ואז כל הגויים יעמדו בתור לתרום לנו כליה.. כן כן גם טראמפ.. רק הבעיה שלהם תהיה שכבר אז לא יהיו חולים ... בעז"ה אמן!

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י מקצב;2403479:
בקשר לסטרפוקוקוס אם אני מטפלת בזה בעזרת כדורי מציצה הומפאטיים וזה עובר לי זה גם נקרא שלא טופל היטב? (אני רגישה לאנגינה וזה תוקף אותי הרבה ואנטיביוטיקה לא טוב לגוף שלי מסיבה שונה. אגב זה נראה שיש לך דוקטרט ברופאה...מאיפה כל הידע הזה..

את מרדימה את החיידק ולא ממגרת אותו. הוא יכול בכיף להתיישב לך על הכליות. רק אנטיביוטיקה הורגת אותם. כשמדובר בסטרפטיקוק שצריכים בשבילו אנטיביוטיקה.
זה גם מסביר את זה שזה תוקף אותך הרבה. את מרדימה אותו ואז שוב מתעורר, שוב מרדימה וחוזר חלילה.

ולא אין לי דוקטורט...אבל ידע יש לי, מכל מיני.

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
סטרפטוקוקוס לא מטופל יכול לגרום להרבה מחלות אוטואימוניות.
אנשים מזלזלים בפצעים או בדלקות. לפעמים לא מטפלים כלל ולפעמים מפסיקים את הטיפול באמצע. אני מכירה מקרוב כמה מקרים, שהובילו למחלה כרונית שמקשה על התפקוד.

poto12

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יש לי בת שרופא מזלזול לא דיווח לי שיש לה סטרפ ולאחר מכן שנוןדע לי לא רצה להביא לה אנטיביטיקה
מאז יש לה פריחה בפנים שכמה רופאים אמרו שזה אטופיק (ולי זה לא ממש נראה המשחות ממש לא מזיזות לה)
יכול להיות שיש קשר?

FL

משתמש צעיר
נכתב ע"י FL;2397186:
אגב, לכל תורמי הדם, נקודה חשובה שלא הייתי מודעת לה עד שמישהו קרוב אלי קיבל כמה מנות דם,
המנות שאתם תורמים למד"א ניתנות לחולים תמורת תשלום, מה שאין כן דרך עזר מציון.
חולה שקיבל מנות דם דרך מד"א חייב לשלם עליהם תשלום גבוה (או לחילופין שמישהו יתרום בעד מנות הדם שקיבל).
בעזר מציון, לעומת זאת, נותנים את הדם לחולים בתרומה.

נכתב ע"י FL;2399078:
מה לא נכון? שמשלמים על המנות?

צר לי, אבל מניסיון קרוב וכואב של לפני בערך שבועיים-שלוש
בשערי צדק דרשו גם דרשו כסף על כל מנת דם שהגיעה ממד"א.
הבנתי שמנות מעזר מציון ניתנות בהתנדבות גמורה (זה אני לא יודעת מניסיון, רק משמועה שנשמעת לי סבירה מהכרות עם עזר מציון)

נכתב ע"י FL;2399195:
לא יודעת מה היו הנסיבות אצלך, בטח את לא רוצה לפרט, וגם אני לא ;)
אבל זה היה מקרה לגמרי רגיל של תושב ישראל עם קופ"ח.
יכול להיות שיש שוני בנסיבות שבהם נותנים את הדם.
מה שבטוח שיש פעמים בוודאות שדורשים כסף/מנות דם בתמורה.

סליחה מכולם, אבל בסופו של ענין בבירור מול הבי"ח אנחנו לא צריכים לשלם על מנות הדם.
אמנם יש כאלה שכתבו כאן שכן היו צריכים לתרום בתמורה, אנחנו כאמור, לא.
(אולי בגלל שהיה אשפוז, זה לא לגמרי ברור לנו)

אמנם זה ממש לא הנושא פה, אבל כיון שכתבתי נחרצות כל כך, לא רוצה שתצא תקלה תחת ידי ובגלל זה אנשים יתרמו פחות.

מימי זו

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י poto12;2403635:
יש לי בת שרופא מזלזול לא דיווח לי שיש לה סטרפ ולאחר מכן שנוןדע לי לא רצה להביא לה אנטיביטיקה
מאז יש לה פריחה בפנים שכמה רופאים אמרו שזה אטופיק (ולי זה לא ממש נראה המשחות ממש לא מזיזות לה)
יכול להיות שיש קשר?

לגבי אטופיק לא יודעת. אבל פסוריאזיס - כן.
מניסיון קרוב - קשר בין נטילת אנטיביוטיקה לא עקבית לבין התפרצות של מחלה כרונית מטרידה זו.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י poto12;2403635:
יכול להיות שיש קשר?

הפריחה של האטופיק הולכת בדרך כלל עם סטאפילוקוקוס.
זה חיידק אחר מסטרפ.

(היא לא מתחילה מהחיידק, היא מתחילה מהיותו של העור חדיר ל'מפגעים'.
אבל מהרגע שהיא מתחילה - הסטאף תופס עליה 'טרמפ'.)

אגב, לא רוצה להסיט את נושא האשכול, אבל אם בא לך תכתבי לי באישי באלו משחות את משתמשת.

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
נכתב ע"י FL;2403639:
סליחה מכולם, אבל בסופו של ענין בבירור מול הבי"ח אנחנו לא צריכים לשלם על מנות הדם.
אמנם יש כאלה שכתבו כאן שכן היו צריכים לתרום בתמורה, אנחנו כאמור, לא.
(אולי בגלל שהיה אשפוז, זה לא לגמרי ברור לנו)

אמנם זה ממש לא הנושא פה, אבל כיון שכתבתי נחרצות כל כך, לא רוצה שתצא תקלה תחת ידי ובגלל זה אנשים יתרמו פחות.

תודה שעידכנת כי הרגשתי כבר מפגרת. כל כל הרבה קיבלתי ומעולם לא נדרשתי לשלם או שיתרמו בתמורה.
מה גם שהתקשרתי לבנק הדם בהדסה ע"כ ואמרו לי "מה פתאום?" אם את רוצה לתרום זה יפה, אבל לא מחייבים ולא גובים תשלום.

ואלו שכן שילמו- לה' הפתרונים למה שילמו.

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
ביררתי שוב לגבי תשלום עבור תרומת דם,

עד לא מזמן הי' לנו בן משפחה שתרם בקביעות וזה היווה מעין ביטוח משפחתי.
[עד אז היינו צריכים לדאוג ל-2 מ' דם לפני ניתוח]!

כיום הסבירו לי שרוב קהילות יש להם הסכם עם מד"א וע"כ לא דורשים תשלום!

יועץ_סתרים

משתמש רשום
מהיכרות עם כמה תורמי כליה, במתנת חיים דאגו לשים להם את המציאות מול העיניים ובוועדות זה בכלל לא "נחמד".
לא מדובר בלבוא לתרום וללכת. אפשר אפילו לומר בהומור שהכאב הגדול של התרומה זה הטרטורים לפני, עוד יותר מהליך התרומה בפועל.
אם תורם מאושר לתרומה, מוכרח להיות שהכל מסביב בסדר.
גילוי נאות: אני מכיר את הרב הבר, שמעתי ממנו לא פעם על חשיבות התרומה והמציאות של הצלת חיים בצורה המדהימה ביותר שניתן, אבל אף פעם, לא קרה שהוא עודד לתרום.
הוא מניח מידע ותעשה אתה מה שאתה חושב. הוא לא מסתיר לרגע את מה שכרוך בתרומה. גם לא שווה לו להסתיר, כי מספיק אחד שלא היה שלם עם זה, בשביל להרוס הכל.

יוסי לוי

משתמש צעיר
נכתב ע"י מקצב;2403479:

אם כדורי מציצה הומאופתיים עוזרים, כנראה שגם קוביית שוקולד היתה עושה את העבודה.

Rרחמים

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
D I G I T A L
עימוד ספרים
תרמתי כליה. לפני 3 שנים.

בשביל להציל חיים אין צורך לתרום כיליה !
אלף ואחת דרכים להציל חיים ולהשאר בריא עם שתי כליות שיתנו המון כח להציל חיים הרבה פעמים ולא רק חיים של אדם אחד [שגם הוא ספק אם יחלים או ימות].
התורה דרכיה דרכי נועם, אין צורך לחתוך אדם בריא כדי להיות בעל חסד [וכמו שהבאתי לעיל בשם שו"ת הרדב"ז].
מי שתורם הוראת קבע לישיבה או כולל למה שלא יהיה לו סיפוק לפחות כמו מי שתרם כיליה? לימוד תורה דרבים אף עדיף כיון שגורם שאנשים מלכתחילה לא יחלו בזכותו.

אם כדי להרגיש סיפוק האדם זקוק למעשה כל כך דרמתי של תרומת כליה אז באמת יש לו חוסר הערכה ללימוד תורה! לתרום לכולל אפילו 1000 ש"ח זה הרבה יותר מאשר לתרום כיליה, חד וחלק!

נקודה נוספת: מי יחיה ומי ימות ה' קובע, לא זה שתורם כיליה קובע שפלוני יחיה, התפקיד שלנו זה רק לעשות רצון ה', לנתח אדם ולהוציא לו איבר לא נשמע מתאים לתורה שדרכיה דרכי נועם, ואין זה רצון ה'. לא שמענו על שום גדול בישראל שהלך לתרום כיליה, אבל כל גדולי ישראל מזכים את רבים בלימוד התורה ובצדקה וחסד.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  109  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה