נכתב ע"י DigiTali;2402684:שאלה -
האם יש דברים הידועים כבעיתיים לכליות ועלולים לגרום נזק בלתי הפיך?
ידוע לי שצריכה של משככי כאבים ממשפחת הנורופנים ללא אוכל עלולה להזיק לכליות...
באיזה רמה של צריכה? יש עוד דברים?
תודה רבה
נורופן מתפנה דרך הכליות ולכן צריכה מרובה שלו לא בריאה לכליות, כשם שצריכה מרובה של אקמול לא בריאה לכבד כי הוא מתפנה דרך הכבד.
צריכה מרובה של חלבונים, בצורה מוגזמת, ללא שילוב של פחמימות גם מכביד על הכליות. דיאטה כדוגמת אטקינס עלולה להזיק לכליות, אם ממשיכים איתה ברבה זמן.
ויטמין D בצריכה מוגזמת גם מקשה על הכליות כי הויטמין מתפרק על ידי הכליות וצריכה מופרזת מקשה על הליות זה כמו שנשים יותר מדי אבקת כביסה במכונה. חלק מהאבקה לא יתמוסס אלא ידבק לבגדים כך עודפי הויטמין שהכליות לא מצליחות לפרק יתיישבו על הכליות ועלולות לסתום כלי דם שלו. אני מכירה סיפור כזה. מישהו שבהמלצת רופא שידוע כנותן כמויות של ויטמין D לקח כפי ההמלצה. אני שידעתי שזה לא בריא ביקשתי שיעשה בדיקות לתפקודי כלה אחרי חודש. עשה. ראה חריגה. ירד במינון הויטמין D לרמה נורמלית ותפקודי הכליה חזרו לנורמה.
על פי הסטטיסטיקה 1 ל 10 אנשים יפתחו מחלת כליות במהלך החיים. זה לא אומר ש 1 מכל 10 יצטרכו השתלה או דיאליזה אבל מעקב כן. בכלל זה נכללים פרוטינורה [חלבון בשתן], אבנים בכליות, דלקות בדרכי השתן שעולים לכליות, ועוד. לכן כולם צריכים לאכול בצורה בריאה לכליות כי אי אפשר לדעת מי יפתח מחלת כליות.
אגב, דלקת גרון [סטרפטיקוק] שלא מטופל באנטיביוטיקה כמו שצריך עלול להביא לקריסה של הכליות [אני אישית כירה כמה כאלו]. הסטרפטיקוק מאוד אוהב את הכליות ואת הלב. הרבה אנשים שהטצרכו להחלפת מסתם בלב או להשתלת כליה בם כאלו שבילדותם סבלו מדלקות גרון שלא טופלו כראוי. אני מכירה לפחות 2 שהוצרכו להשתלה כתוצאה מקריסת כליות מיד אחרי דלקת גרון שלא טופלה כמו שצריך.
אז אנא, אל תזלזלו בדלקות שמצריכות אנטיביוטיקה.