פרווה תפריט לשבת קודש

מתייעצת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
שווה גם את המחיר?
מאד התחשק לי לגוןן את הסלמון שלנו, בחנות הדגים הבנתי שמנת דניס אמורה לעלות לכל הפחות עשרים ש"ת (ק"ג דניס לא מפולט ב49 ש"ח, המוכר אמר לי שיוציא ממנו שתי מנות) בהתחשב בעובדה שסועדים אצלנו יותר מעשר ולפעמים קרוב לעשרים סועדים כ"י זה נשמע לי תקציב קצת הזוי (נתח סלמון הגון עולה בערל 120 ש"ח וגם זה המון.)
זה באמת המחיר? או שאתן מכינות דגים שלמים?
 

הקוטב הצפוני

משתמש מקצוען
דגים שלמים מעולה כשאין אורחים...
ממלאים את בטן הדג בתערובת עלים,
שום כתוש ושמן זית ויוצא מעדן.
(טוב לעטוף את כל הדג בנייר כסף וכך להניח בתבנית).
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

כבי800

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
מה במקום? אין לי.. ולמען האמת לא השתמשתי בזה מעולם...
מה זה נותן? טעם? פריכות?
מאמינה שבצל מטוגן ביתי ייתן את התשובה בטעם
מן הסתם התערובת תהיה יותר רכה ופחות קראנצ'ית, אבל עם טעם דומה.
 

פלמונה

משתמש פעיל
מאמינה שבצל מטוגן ביתי ייתן את התשובה בטעם
מן הסתם התערובת תהיה יותר רכה ופחות קראנצ'ית, אבל עם טעם דומה.
תודה! ננסה, בעז”ה.
אגב הכנתי לשבת את הדג ברוטב אדום פיקנטי, יצא מעולה!
ראיתי שכתבת שיש לך מתכון לרוטב חרדל עם קשיו - אוכל להטריח אותך לרשום?
תודה רבה!
 

shir4

משתמש פעיל
אשמח למתכון של הסופריטו.
תודה!
בכיף
מטגנים תפוחי אדמה חתוכים לציפסים עבים קצת טיגון חלקי לא עד הסוף
מעבירים לסיר מוסיפים בצל קצת וחלקי עוף כמספר הסועדים
מטבלים במלח פפריקה פלפל שחור מי שאוהב אפשר גם קצת סילאן
מוסיפים מים ומבשלים בערך שעה וחצי
 

רבקה רייזל

משתמש פעיל
סלט שמגישה ליד הסלט בייצים
חסה
עגבניות שרי
קוביות בטטה אפויות בצילי ושומשום
מלפפונים
רצועות פסטרמה דקיקות(יש לגלאט עוף)
רוטב:
1/2 כוס שמן
1/4 כוס מים
3 כפות סוכר
כף מיונז
כף דבש
כפית חרדל
מעט מיץ לימון
מלח ופלפל שחור
להכין את הרוטב בבלנדר
את יכולה במקום פסטרמה לשים קוביות חזה עוף שאפויות בסויה שמן ושומשום
ממליצה להכפיל את כמויות הרוטב אני משתמשת בו גם לחסה ונשנושים
טוב עד חודש במקרר
 

yd7691

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
אשמח למתכון של העוף בפירורי לחם
תודה
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
@חני גרינשטיין , ממש לא התכוונתי להתבשר על עוף עם אורז, אבל לא יכולתי לעמוד בריח!!!
יצא אליפות אליפות. איפה הייתי עד היום?!
איפה היית את?

כתבתי את ההודעה הזו לפני שלוש שנים וחצי...

שמחה שיצא טעים.
ותודה שחזרת לעדכן.
 

דפה

משתמש מקצוען
איפה היית את?

כתבתי את ההודעה הזו לפני שלוש שנים וחצי...

שמחה שיצא טעים.
ותודה שחזרת לעדכן.
הוא אשר כתבתי, איפה אני הייתי, ראיתי בשעתו את ההודעה וגם ראיתי את התגובות, לא מבינה למה לא ניסיתי...
בעלי עכשיו גם החליט להתבשר וטוען שמהיום אין גיוונים, פשוט מעדן.
 

מתייעצת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עוף עם אורז וירקות
זה מתכון ישן של אמא שלי, וכל פעם שאני מכינה, אני שואלת את עצמי למה אני לא מכינה יותר.
שימו לב - הוא דורש זמן תנור ארוך.

שמים בתבנית
2 כוסות אורז לבן
מעליהם - 1 בצל חתוך לקוביות, 1 פלפל ירוק כהה חתוך לקוביות ו- 1 פלפל אדום ג''כ קוביות (אפשר להוסיף עוד צבעים, תורם למראה, לא כ''כ לטעם)
מכסים ב3 כוסות מים שמעורבב בהם מלח ואבקת מרק עוף (קצת קשה כאן לוותר על האבקת מרק כי היא מוסיפה הרבה טעם, אבל אפשר לוותר אם אתם מתעקשים)
מכינים משחת תיבול לעוף מ- שום כתוש, פפריקה ושמן, מורחים את חלקי העוף מכל הצדדים ומניחים על האורז המכוסה במים.
מכסים את התבנית בנייר כסף.
עד כאן אפשר ורצוי להכין יום מראש כך העוף והאורז סופגים את הטעמים.
מכניסים לתנור מחומם בחום בינוני גבוה (220 מעלות).
אופים שעתיים ואפילו 3 שעות מכוסה ועוד כשלושת רבעי שעה גלוי עד שהעוף מקבל צבע יפה (אני אופה עם העור כך העוף לא מתייבש)
מדי פעם צריך לבדוק שיש מספיק מים באורז, אם חסר - תוסיפו.
רק לקראת הסוף כל המים צריכים להיספג באורז.
האורז יוצא רך רך ומלא טעם
והבית מלא ניחוחות.



חציל בטחינה
זה לא ממש מתכון
קולים חציל על האש (עטוף בכמה שכבות של נייר כסף, כך הכיריים לא מתלכלכות)
מקלפים ומשתדלים להשאיר אותו שלם.
שופכים מעליו טחינה מוכנה, מקשטים בפפריקה ועלה פטרוזיליה.
להגשה יותר אלגנטית, אבל פחות נוחה, לא מקלפים את החציל, אלא חוצים אותו לאורכו, רק למעלה הוא נשאר מחובר עם העלה, ומפצלים אותו לשני הצדדים, באמצע שמים טחינה ומקשטים כנ''ל.

במעדניות מוכרים חציל בטחינה שהוא טחון (אצלי פחות אוהבים את הגירסא הזאת)
מקלפים את החציל הקלוי
מוסיפים טחינה מוכנה וקצת מיונז
מרסקים בבלנדר מקל.
קיבלתי חשק להכין את העוף עם האורז.
לא מתייבש על הפלטה? נשאר עסיסי?
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
הוא אשר כתבתי, איפה אני הייתי, ראיתי בשעתו את ההודעה וגם ראיתי את התגובות, לא מבינה למה לא ניסיתי...
בעלי עכשיו גם החליט להתבשר וטוען שמהיום אין גיוונים, פשוט מעדן.
חחחח
את כתבת איפה הייתי
ואני קראתי - איפה היית....
 

מתייעצת

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
אם תשימי מספיק נוזלים זה לא יתייבש.
(אשר להוסיף קצת מים לפני שאת מניחה על הפלטה)
איזה נס שאת עוד כאן!
חשבתי שפרשת לישון, איך, איך למען ד' יהיה לך כוח ללמד מחר מתמתיקה??!
מה פרוש מספיק נוזלים?
כמה מנות בערך יש לך מהכמות הזו?
 

חני גרינשטיין

משתמש סופר מקצוען
איזה נס שאת עוד כאן!
חשבתי שפרשת לישון, איך, איך למען ד' יהיה לך כוח ללמד מחר מתמתיקה??!
מה פרוש מספיק נוזלים?
כמה מנות בערך יש לך מהכמות הזו?
אני באמת בדרך למיטה....
"תרגישי" את האורז שהוא קצת לח ולא יבש - הוא יוצא די עיסתי במתכון הזה
כמה מנות? כמספר חלקי העוף שתשימי - כך יהיו מס' מנתות העוף
והאורז? את מכירה את המשפחה שלך וכמה אורז הם אוכלים. אז מזה הם, כנראה, יאכלו יותר, כי זה באמת מאד טעים.
לי זה מספיק ברווח למשפחה שלי (7 נפשות)
 

צרצר

משתמש חדש
תנו רעיונות לתוספות שמתאימות לשבת בבוקר ליד הטשונט (חוץ מאורז ושניצלים)
(יש לנו אורחים לשבת ורוצים להכין מיוחד יותר...)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמו

א הַלְלוּיָהּ הַלְלִי נַפְשִׁי אֶת יְהוָה:ב אֲהַלְלָה יְהוָה בְּחַיָּי אֲזַמְּרָה לֵאלֹהַי בְּעוֹדִי:ג אַל תִּבְטְחוּ בִנְדִיבִים בְּבֶן אָדָם שֶׁאֵין לוֹ תְשׁוּעָה:ד תֵּצֵא רוּחוֹ יָשֻׁב לְאַדְמָתוֹ בַּיּוֹם הַהוּא אָבְדוּ עֶשְׁתֹּנֹתָיו:ה אַשְׁרֵי שֶׁאֵל יַעֲקֹב בְּעֶזְרוֹ שִׂבְרוֹ עַל יְהוָה אֱלֹהָיו:ו עֹשֶׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ אֶת הַיָּם וְאֶת כָּל אֲשֶׁר בָּם הַשֹּׁמֵר אֱמֶת לְעוֹלָם:ז עֹשֶׂה מִשְׁפָּט לָעֲשׁוּקִים נֹתֵן לֶחֶם לָרְעֵבִים יְהוָה מַתִּיר אֲסוּרִים:ח יְהוָה פֹּקֵחַ עִוְרִים יְהוָה זֹקֵף כְּפוּפִים יְהוָה אֹהֵב צַדִּיקִים:ט יְהוָה שֹׁמֵר אֶת גֵּרִים יָתוֹם וְאַלְמָנָה יְעוֹדֵד וְדֶרֶךְ רְשָׁעִים יְעַוֵּת:י יִמְלֹךְ יְהוָה לְעוֹלָם אֱלֹהַיִךְ צִיּוֹן לְדֹר וָדֹר הַלְלוּיָהּ:
נקרא  18  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה