אפשר מתכונים?פילה סלמון על מצע בצל ופטריות עם רוטב טריאקי וכוסברה.
גרבלקס סלמון
סלט טרטר טונה אדומה
סשימי טונה אדומה עם רוטב פונזו ביתי
אני לאחרונה מכינה עוף עם תפו"א ברוסטר בתנור ממש לפני שבת ומשאירה בתנור סגור עד לשעת האכילהאם תשימי מספיק נוזלים זה לא יתייבש.
(אשר להוסיף קצת מים לפני שאת מניחה על הפלטה)
אפשר מתכונים?
בורקס בשרתנו רעיונות לתוספות שמתאימות לשבת בבוקר ליד הטשונט (חוץ מאורז ושניצלים)
(יש לנו אורחים לשבת ורוצים להכין מיוחד יותר...)
פסטרמות לכל סוגיהם ומיניהםתנו רעיונות לתוספות שמתאימות לשבת בבוקר ליד הטשונט (חוץ מאורז ושניצלים)
(יש לנו אורחים לשבת ורוצים להכין מיוחד יותר...)
@יואל ארלנגר - קקטוסגרבלקסדגים - סלט דג נא על ברוקסטה בנגיעת רוטב אוכמניות
יש הרבה דרכים לאכול דג נא, אחד מהם הוא סביצ'ה מאכל דרום אמריקאי שנפוץ במגוון וריאציות ומכיל בדרך כלל פיסות קטנות של דג נא, במיץ ליים, עם בצל סגול, פלפל צ'ילי וכוסברה. הסלט הזה מפרק את הסביצ'ה לחלקיו, ומרכיב אותם מחדש בסלט שקצת מזכיר סביצ'ה, וקצת טרטר. לצורך הסלט יש להשתמש בדג טרי ואיכותי מאוד...www.prog.co.il
לוקחים חתיכה של סלמון (אני הולך על 400 גרם) טרי. מומלץ להסיר את שכבת השומן של הדג.
מכינים תערובת של מלח גס וסוכר בער ביחס של 1:1 מוסיפים זרעי כוסברה כתושים, פלפל שחור גרוס טרי, וזרעי חרדל.
מוסיפים עלי שמיר קצוצים ומערבבים.
קוברים את הדג בתוך התערובת של הסוכר והמלח, כך שיכסה אותו מלמעלה, מלמטה ומהצדדים.
מכסים ומכניסים למקרר ל24 שעות.
יש כאלה ששמים גם משקולת למעלה, ויש כאלה שמאריכים את זמן הכבישה, אני אוהב בערך יממה.
מוציאים מהתערובת ושוטפים את המלח והסוכר מתחת לברז.
פורסים דק באמצעות סכין חדה, ומגישים.
סלמון בבצל ופטריות עם טריאקי וכוסברה.
מכינים רוטב מטריאקי ושמן זית וקצת לימון, ומשרים בו את הדגים לכמה דקות
פורסים בצל סגול ולבן ומסדרים בתבנית אפיה.
מוסיפים שכבה של פטריות פרוסות דק
מוסיפים את הדגים עם הרוטב שלהם
מוסיפים עוד פטריות בין הנתחים ומעליהם.
קוצצים כוסברה ומסדרים בנדיבות בין הנתחים.
מתבלים במלח ופלפל.
אם משתמשים ברוטב טריאקי יפני, צריך לחשוב כמה מלח רוצים, כי הרוטב מלוח.
אם משתמשים בטריאקי תעשייתי, הייתי מעט מדלל אותו במים ומוסיף יחסית יותר מלח.
כדאי לשים לב לזמן האפיה ולכמות הנוזלים, כי אם הרוטב מתקרמל יותר מדי, הוא נותן טעם לא נעים כל כך.
אפיה בחום גבוה למשך עד 10 דקות.
או אפשר לשים על הפלטה מכוסה בכניסת שבת, ועד הסעודה זה יהיה מוכן (ואפילו לפעמים יותר מדי עשוי, כדאי לעקוב בזהירות)
אפשר לוותר לגמרי
יש דמוי כבד מאד טעים..מה אפשר להגיש בבוקר במקום כבד?
אין לי
עדיף משהו פרווה
וכן, תוספות ליד הצולנט פרווה?
אפשר לשים ישר במרק, רק צריך לשים ממש מעט כי הם מתנפחים ותופסים נפח כמו שתארתועוד שאלה - אנינ רוצה לשים לוקשים במרק,
פעם אחת שמתי וחוררתי את השקית והאטריות שתו את כל המים - נשאר תבשיל ספוגי
איך צריך לשים אותן? בתוך שקית נפרדת?
מבשלים בנפרדועוד שאלה - אנינ רוצה לשים לוקשים במרק,
פעם אחת שמתי וחוררתי את השקית והאטריות שתו את כל המים - נשאר תבשיל ספוגי
איך צריך לשים אותן? בתוך שקית נפרדת?
עוף עם אורז וירקות
זה מתכון ישן של אמא שלי, וכל פעם שאני מכינה, אני שואלת את עצמי למה אני לא מכינה יותר.
שימו לב - הוא דורש זמן תנור ארוך.
שמים בתבנית
2 כוסות אורז לבן
מעליהם - 1 בצל חתוך לקוביות, 1 פלפל ירוק כהה חתוך לקוביות ו- 1 פלפל אדום ג''כ קוביות (אפשר להוסיף עוד צבעים, תורם למראה, לא כ''כ לטעם)
מכסים ב3 כוסות מים שמעורבב בהם מלח ואבקת מרק עוף (קצת קשה כאן לוותר על האבקת מרק כי היא מוסיפה הרבה טעם, אבל אפשר לוותר אם אתם מתעקשים)
מכינים משחת תיבול לעוף מ- שום כתוש, פפריקה ושמן, מורחים את חלקי העוף מכל הצדדים ומניחים על האורז המכוסה במים.
מכסים את התבנית בנייר כסף.
עד כאן אפשר ורצוי להכין יום מראש כך העוף והאורז סופגים את הטעמים.
מכניסים לתנור מחומם בחום בינוני גבוה (220 מעלות).
אופים שעתיים ואפילו 3 שעות מכוסה ועוד כשלושת רבעי שעה גלוי עד שהעוף מקבל צבע יפה (אני אופה עם העור כך העוף לא מתייבש)
מדי פעם צריך לבדוק שיש מספיק מים באורז, אם חסר - תוסיפו.
רק לקראת הסוף כל המים צריכים להיספג באורז.
האורז יוצא רך רך ומלא טעם
והבית מלא ניחוחות.
חציל בטחינה
זה לא ממש מתכון
קולים חציל על האש (עטוף בכמה שכבות של נייר כסף, כך הכיריים לא מתלכלכות)
מקלפים ומשתדלים להשאיר אותו שלם.
שופכים מעליו טחינה מוכנה, מקשטים בפפריקה ועלה פטרוזיליה.
להגשה יותר אלגנטית, אבל פחות נוחה, לא מקלפים את החציל, אלא חוצים אותו לאורכו, רק למעלה הוא נשאר מחובר עם העלה, ומפצלים אותו לשני הצדדים, באמצע שמים טחינה ומקשטים כנ''ל.
במעדניות מוכרים חציל בטחינה שהוא טחון (אצלי פחות אוהבים את הגירסא הזאת)
מקלפים את החציל הקלוי
מוסיפים טחינה מוכנה וקצת מיונז
מרסקים בב
אפשר מתכון מדויק?בורקס פסטרמה (בצק עלים פסטרמה קטשופ וחרדל)
ממני זה בסדר מתכון?אפשר מתכון מדויק?
כשאני מכינה ככה שמה אורז לא מבושל.לגבי העוף והאורז
שמים אורז מבושל בעוף? או אורז מהחבילה?
כשהיא תפתח את המחשב היא תראה שציטטת אותהמישהי יודעת איך לסמן לחני גרינשטיין ששאלתי אותה שאלה?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: