תפקיד האישה בר''ה

mig

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
צילום מקצועי
כואבות לי כבר הרגליים, אבל אי אפשר לשבת כאן על הרצפה, הכל מלא פרורים ונמלים, ואמא הלבישה לי שמלה כל כך חגיגית, אוף, הסיכה מושכת לי בשער...

אמא, אה, הפנים שלה בתוך המחזור, כ"כ חם לי, אבל אני ילדה טובה, כמו ששרה הגננת אמרה אני מתגברת ולא קוראת לאמא, טוב, אוציא את הספר מהסל, אופס, המים נשפכו? אוי, כל הספר נרטב, ומה זה, איפה הפאקלה שלי? אבל אני לא אגיד לאמא, אהיה ילדה טובה, בטח אמא תספר לאבא איך נתתי לה להתפלל, ותכתוב אחרי ראש השנה פתק לגננת.

אמא אמרה שנלך לשמוע תקיעת שופר, היא קצת תתפלל ונחזור הביתה, אבל כבר תקעו בשופר ואמא התפללה הרבה, למה אנחנו עדיין לא חוזרים? בבית יש פליימוביל חדש, וגם סבתא קנתה איזה קלפים, אוף, אולי אני רק אגיד לאמא בשקט שאני יוצאת לחצר, אולי בחוץ יש עוד ילדות?
אבל הפנים של אמא במחזור, הי אמא בוכה!
למה אמא עצובה?
ראש השנה הוא עצוב או שמח? אוכלים סעודות חג כאלה חגיגיות, החלה בדבש כ"כ טעימה, אני אגיד לאמא שתמיד כדאי לאכול חלה בדבש זה הרבה יותר טעים מחצילים וטחינה.

נו, מתי כבר אמא באה, אני כ"כ צמאה והמים נשפכו, אבל אני ילדה גדולה וצדיקה, ככה אמא אמרה, שאני גדולה וצדיקה אז אשב לידה יפה ואתן לה להתפלל, בטח תהיה לנו שנה טובה, שיהיה לנו הרבה ממתקים ומשחקים, שלאמא תהיה עבודה, (היא מאד מחפשת, אפילו שמעתי אותה אומרת שהיא עובדת בלחפש עבודה) שנצליח, שנהיה ילדים טובים, שנהיה בריאים ואף אחד לא יפטר (שנה שעברה נפטרה סבתא של אסתי, ה' שסבתא שלנו לא תפטר היא כזו טובה ותמיד מביאה לנו פרסים)
טוב, כבר אין לי כוח, אז אני רק יגיד לאמא בשקט בשקט,

"אמא, מתי כבר הולכים הביתה"?

שששששששששששש.........ששששששששששששש..........שששששששששששש........

אז אחרי כזה אשכול,
אם יש סיבה משמעותית להשאר עם הילדים בבית חוץ משמירה על כבוד התפילה,
זה בגללם.

רחמנות עליהם,
צער בעלי חיים!!

גם הילדים הכי טובים מתייבשים ומשתעממים בפנים,
ומתעלפים מחום בחוץ,
ר-ח-מ-נ-ו-ת.

רותי המניק

צלמת סופר מקצוענית (;
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
השנה ביום השני 2 הקטנים שלי נרדמו וב"ה הבת שלי הגדולה גם כבר גדולה ושומרת
אז יכולתי ללכת לבית כנסת למוסף (מה שלא עשיתי כבר שנים ארוכות)
אודה שממש היה לי קשה להתרכז בתפילה מכמה סיבות

- סיבה אחת שכל הזמן דאגתי מה קורה בבית (קפצתי באמצע לבדוק)
- סיבה שניה הרבה יותר קשה לי להתרכז בתפילה בבית כנסת מלא מאשר בבית בחדר שקט
- וסיבה שלישית כן גם הילדים שהיו שם ולא הפריעו
היתה לפני ילדונת מתוקה בת 5 עם בובה ועגלה מהודרים והיא היתה מאד עסוקה בהם
אני יכולה להעיד שאני ולא היחידה שעקבו אחריה בערנות רבה..
זה מבלבל בעיניים ובמח שכל הזמן יש פעילות (שקטה לגמרי) לפניך.
והיא לא היתה היחידה.
גם בבית אם אני רוצה להצליח להתרכז אני נכנסת לחדר שקט וסוגרת את הדלת.

רוצה טוב

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
אני ממש מקנא בכם נשות ישראל.
אתם כ"כ רוצות ללכת להתפלל.
זה יהיה יפה אם אני יספר לכם שהרבה גברים מרגישים לפעמים שאין להם כח לתפילות כה ארוכות, והם כל כך היו מעדיפים ללכת הביתה (אני לא יודע אם יהיו מוכנים לשמור על הילדים) ולנוח במקום כל התפילות האלו?
ובפרט ביום כיפור שהצום לפעמים מעצבן, ואין כח ועצבים לשבת כל כך הרבה זמן על מקום אחד ולהתפלל.

אבל אולי בגלל שאנחנו חייבים יש לנו יצר הרע יותר גדול על עניין זה, ואתם הנשים שאין לכם חיוב אתם רוצות יותר?

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נכתב ע"י nori;1774211:
נכון מאד, ואת תחליטי לאן כן ולאן לא. ואני סומכת עלייך ועל שיקול דעתך.
יש כאלו שמאד אוהבים לבלות עם ילדים. ויש כאלו שמאד אוהבים ילדים בחתונות. ויש כאלו שלא רוצים ילדים בשבתות שמחה ומזמינים רק מבוגרים, ויש ילדים במטוסים, וכאלו שנשארים אצל הסבא והסבתא.

אין י כח לפרט לאיפה אני מביאה את הילדים שלי. זה לא אומר שכל פעם שאראה ילד במקום ששלי לא באו אני אצקצק בלשוני בכל הכח. (מקסימום אשמח על מזלי הטוב שאני יודעת להנות גם בלעדיהם)
זו הבחירה שלי כהורה. מה נכון לי. ומה נכון לילדי.
ואני מצפה שאחרים יכבדו את הבחירות שלי.

ונראה לי שאני צריכה כבר להוסיף בחתימה:
ושוב, במקביל יש לחשוב על אחרים ולהתחשב ברגשותיהם.

אעשה חור בתא שלי בספינה, מה אכפת לכם?..
בחתונה הילדים שלך הם היחידים שסובלים,
בבית כנסת זה בפירוש גורם סבל לאחרים,
וכמות ההודעות והתודות מעידה שמדובר בקהל רב.
זאת בנוסף לדעות ההלכתיות הלא מעטות.

אספרה

כל מה שצריך כדי שמילים שהשמעתם יגיעו אל הדף
מנוי פרימיום
נכתב ע"י nc;1774161:
האם נשים מתקשות להתרכז יותר מגברים? או שלגברים לא אכפת שמפריעים להם להתרכז בתפילה?
אני באמת תוהה לעצמי איך זה שהגברים שמתפללים כל שבת עם ילדים שנכנסים ויוצאים, מוצצים חמצוצים , משתעלים ומדי פעם ל"ע אפילו שואלים את אבא שלהם שאלה- לא מתלוננים על קשיי ריכוז בתפילה?

ההשוואה בין כל שבת לחגים לא נכונה ביסודה.
בחגים בתי הכנסת מלאים וצפופים יותר (בישיבות ובחסידויות, השכונתיים אולי לא).
התפילה בחגים הרבה יותר ארוכה, נאמרת בהרבה יותר כובד ראש.
וכמו שכבר כתבו- בשבת הם יושבים בפנים עם חמצוצים או משחקים בחוץ.

וחוץ מזה- ברור שיש גברים שזה מטריד אותם, רק שהם לא מתלוננים על זה פה בפרוג.
תשאלי כל ילד/גבר באזורך ויספר לך על המתפלל המבוגר שצועק על הילדים.

bbr

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
נכתב ע"י nori;1774211:
נכון מאד, ואת תחליטי לאן כן ולאן לא. ואני סומכת עלייך ועל שיקול דעתך.
יש כאלו שמאד אוהבים לבלות עם ילדים. ויש כאלו שמאד אוהבים ילדים בחתונות. ויש כאלו שלא רוצים ילדים בשבתות שמחה ומזמינים רק מבוגרים, ויש ילדים במטוסים, וכאלו שנשארים אצל הסבא והסבתא.

אין י כח לפרט לאיפה אני מביאה את הילדים שלי. זה לא אומר שכל פעם שאראה ילד במקום ששלי לא באו אני אצקצק בלשוני בכל הכח. (מקסימום אשמח על מזלי הטוב שאני יודעת להנות גם בלעדיהם)
זו הבחירה שלי כהורה. מה נכון לי. ומה נכון לילדי.
ואני מצפה שאחרים יכבדו את הבחירות שלי.

ונראה לי שאני צריכה כבר להוסיף בחתימה:
ושוב, במקביל יש לחשוב על אחרים ולהתחשב ברגשותיהם.

יש לי רק שאלה אחת!
בליל ראש השנה, בליל סוכות, במנחה בשבת, בליל הסדר ובשבועות בבוקר, את גם כל כך מקפידה ללכת לבית הכנסת להתפלל?????

או שאז את צריכה לסדר את הסימנים במגשים (ר"ה), לשבת עם האורחים(סוכות), לסיים את מנוחת צהרי השבת, לערוך את שולחן הסדר, ולשים על הפלטה את מאכלי הגבינה... ואז אי אפשר ללכת להתפלל.
מי שהולכת בכל הזמנים הנ"ל לבית הכנסת עם הילדים אין לי שום זכות להגיד לה לא לבוא בר"ה גם כן, אבל אם היא נזכרת לבוא לביהכנ"ס רק בשביל למלא את הצורך הרגשי שלה של התעלות בתפילה, אאין לה שום זכות לבקש שכל אלה שישבו שנים בבית עם ילדיהם יתחשבו בה!!

כדאי לבדוק מאיזה מקום בא אצלינו הרצון ללכת לביהכנ"ס בדיוק בראש השנה...
לפעמים יש לי הרגשה שזה פשוט מעשה שטן:rolleyes:

להרגיש בבית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מזוית אחרת בהשראת mig:

הנה ילדים צדיקים! כל אחד מקבל פקעלע ענק לכבוד ר"ה( כמו שאמא שלי היתה עושה) עם המון ממתקים מיוחדים !
את הפקעלע אני נותנת לכם רק בבית הכנסת ( כמו שאמא שלי עשתה כדי שתוכל להתפלל בשקט ) ואתם צדיקים שלי, תהיו בשקט בשקט ותשמעו שויפור!( שופר)
שרהלה את כבר גדולה נכון?( בדיוק בגיל שאני הייתי כשאמא נתנה לי את הזכות לעזור לה לשמור על הקטנים ולתת לה להתפלל)
כשנגיע לחצר של בית הכנסת אתם תשבו יפה ושרהלה תחלק לכם את השקיות.
שרהלה רק מי שיושב בשקט!ועושה נחת לאמא.( אני זוכרת איך כולם היו בשקט ואמא עלתה למעלה להתפלל, אחרי ששנים היא לקחה אותי לעזרת נשים ביחד עם הקטנים סוף סוף הייתי גדולה, בת 6, ויכולתי לשמור עליהם לבד למטה)
אתם תעמדו ליד החלונות ותשמעו את השויפור והלב שלכם ירעד( וגם שלי כמובן.. איזו התרגשות ! יום הדין, ר"ה!)
ומי שיסיים את הפקעלע אני שמה פה ספרים והוא יוכל להסתכל בהם.
דבורי, את תעזרי לשרהלה עם שלומי בסדר? (גם חיימקה אחי הקטן , היום הוא בן 20 כבר, היה אז תינוק, שכב בשקט בעגלה וכאילו הבין את גודל מעלת היום)

הנה אנחנו מגיעים לבית הכנסת, פה בחצר תשבו על הספסל,( לנו בשכונה היה בית כנסת כ"כ מיוחד, עזרת נשים ממש על הרחוב שבנו לכבוד החג. כל הנשים ישבו שם קרוב לחלונות והתפללו ואנחנו הילדים שיחקנו ברחוב ממש ליד. הנשים הצעירות ישבו עם העגלות חצי בפנים, חצי בחוץ ויכלו לשמוע תקיעות ואפילו להמשיך למוסף בלי שום בעיה.)

אמא! אין פה ספסל!
בכלל אין פה חצר. זה חדר מדרגות.

לא נורא.( אופס! איך שכחתי שפה זה לא כמו בשכונה של ההורים שלי...טוב לא נורא , אני חייבת לשמוע תקיעות ולפחות קצת מוסף, ר"ה! )
בואי, שרהלה, שבי כאן על המדרגות, אני עולה לעזרת הנשים.
זוכרים? מי שמתנהג יפה ה' שמח מאוד! וגם אמא נותנת פרס מיוחד מהשקית בבית.

) זהו. אני עולה. איזו התרגשות, כבר אומרים למנצח... אני מתחילה מהר...)
"אמממא!! איפה הפעקעלע של דבורי?"...
"שששש...הנה כאן, על הגגון של העגלה..."
"למנצח לבני קורח מזמור..."( פעם ראשונה..האווירה של ר"ה,זה דבר שא"א לשכוח כל השנה...)

"וווואאאאאההה....." אמא ! שלומי בוכה, מה לעשות?"

"נו...אאהה...."(קשה להתכוון ככה, ה'! אני יודעת שר"ה עכשיו ואני כ"כ רוצה להיות כל כולי עסוקה בלהמליך אותך.)

-------כעבור דקות אחדות וגערות סמויות וגלויות...-------

( הלכתי משם.. לא שייך עם כל הצעקות האלו..מה ? אני יודעת שילד בוכה זה מפריע. הנה לקחתי אותו משם! ויתרתי על התפילה בשביל כמה צרות עין. אצלנו בשכונה לאף אחד לא הפריע שהילדים בוכים קצת. אז מה זה עובר. אנשים התעלו מעל זה. באמת. ר"ה! יום הדין! לא רוצים זכויות? אז ילד בכה! שוין.
אמא שלי התפללה כל שנה. לא פספסה אפילו כשהיתה שבועיים אחרי לידה.
אני אנסה בבית כנסת אחר..)

חויד

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
זה מצווה נורא גדולה שהלכת לעשות את זה במסירות נפש ?
או שהמצווה שלך הייתה להישאר בבית ולהתפלל עם הילדים ?

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
יש לי תובנות מעניינות מהדיון הזה, ברשותכם, נתחיל בעזרת הגברים.
בעוד בעזרת הגברים ברוב המקומות שבהם התפללתי. ותאמינו לי, התפללתי בהרבה מאוד בתי כנסת, מרוב המגזרים - למעט המגזר התימני, שאצלם התפללתי מעט מאוד פעמים.
אין מצב של שקט סטרילי, תמיד יש ילדים שנכנסים ויוצאים, תמיד יש תנועה ותזוזה, ובסוד אני יכול לומר, תמיד יש חבורה של פרוסטערים שמדברים באמצע קריאת התורה.
כמעט ולא שמעתי מבוגר שגוער בילדים, במבוגרים כן, אבל ילדים בדרך כלל לא סופגים גערות, הם כן מקבלים טופי מהזקן שיושב באחד הספסלים הקדמיים של בית הכנסת.
זה המצב לאשורו.
יבואו עכשיו אנשים ויאמרו: "מה פתאום, אצלנו שקט ודממה"
יתכן שהם צודקים, אבל הם במיעוט זניח ביותר.

בעזרת הנשים לעומת זאת, ישנה דרישה לשקט היסטרי מגזרת הילדים. מידי פעם אני רואה פתקים תלויים בערב ראש השנה "נא לא להביא ילדים וכו'" סיפורים כאן בפורום על ההפרעה הנוראית לתפילה.
יתכן שזה נעוץ בגיל הילדים שהנשים מביאות (שנתים וחצי מינוס) או באיזה מנגנון שונה של קשב וריכוז שהשם חנן את הנשים להיות ערות לכל בכי של תינוק, במין אינסטינקט אימהי מיוחד, שלגברים פשוט אין אותו.
לא פלא שבעוד לגבר ממוצע לא מזיז שתינוק בוכה אי שם, אישה ששומעת את הבכי הזה יוצא לחלוטין מריכוז.
זה מובן.

בקיצור, שלחו את הילדים עם הבעל, והכל יהיה בסדר.;)

רוצה טוב

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
נכתב ע"י קקטוס;1774520:
יש לי תובנות מעניינות מהדיון הזה, ברשותכם, נתחיל בעזרת הגברים.
בעוד בעזרת הגברים ברוב המקומות שבהם התפללתי. ותאמינו לי, התפללתי בהרבה מאוד בתי כנסת, מרוב המגזרים - למעט המגזר התימני, שאצלם התפללתי מעט מאוד פעמים.
אין מצב של שקט סטרילי, תמיד יש ילדים שנכנסים ויוצאים, תמיד יש תנועה ותזוזה, ובסוד אני יכול לומר, תמיד יש חבורה של פרוסטערים שמדברים באמצע קריאת התורה.
כמעט ולא שמעתי מבוגר שגוער בילדים, במבוגרים כן, אבל ילדים בדרך כלל לא סופגים גערות, הם כן מקבלים טופי מהזקן שיושב באחד הספסלים הקדמיים של בית הכנסת.
זה המצב לאשורו.
יבואו עכשיו אנשים ויאמרו: "מה פתאום, אצלנו שקט ודממה"
יתכן שהם צודקים, אבל הם במיעוט זניח ביותר.

בעזרת הנשים לעומת זאת, ישנה דרישה לשקט היסטרי מגזרת הילדים. מידי פעם אני רואה פתקים תלויים בערב ראש השנה "נא לא להביא ילדים וכו'" סיפורים כאן בפורום על ההפרעה הנוראית לתפילה.
יתכן שזה נעוץ בגיל הילדים שהנשים מביאות (שנתים וחצי מינוס) או באיזה מנגנון שונה של קשב וריכוז שהשם חנן את הנשים להיות ערות לכל בכי של תינוק, במין אינסטינקט אימהי מיוחד, שלגברים פשוט אין אותו.
לא פלא שבעוד לגבר ממוצע לא מזיז שתינוק בוכה אי שם, אישה ששומעת את הבכי הזה יוצא לחלוטין מריכוז.
זה מובן.

בקיצור, שלחו את הילדים עם הבעל, והכל יהיה בסדר.;)

ברשותך אחלוק על כמה מהדברים שכתבת

1. לא בכל מקום יש חבורה של פרוסטרים שמדברים בתוך בית הכנסת אלא מקסימום הם מדברים בחוץ, כך זה לפחות אצלנו בבית כנסת שהתפללו בו כ1300 מתפללים בראש השנה.

2. בבית הכנסת שלנו יש מנין מיוחד לילדים עם משגיחים, גם מחוסר מקום וגם בגלל הבעיות האלו שלא יפריעו לתפילה.
וילדים פחות מגיל 5 באמת מפריעים ולכן כמעט ולא מגיעים לבית כנסת, ולא מוכרים מקומות בשום אופן לגילאים האלו.

3. אין מה להשוות בין אבא שמביא ילד או שניים לאמא שלפעמים נסחבת עם 5 או 6 ילדים שהגדול בן 8 והקטן בן שנה.

4.הנשים שומעות פחות טוב את התפילה כי הם בעזרת נשים, ולכן כל הפרעה קטנה כבר מפריעה להם לאחוז את הראש בתפילה.

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י רוצה טוב;1774539:
ברשותך אחלוק על כמה מהדברים שכתבת

1. לא בכל מקום יש חבורה של פרוסטרים שמדברים בתוך בית הכנסת אלא מקסימום הם מדברים בחוץ, כך זה לפחות אצלנו בבית כנסת שהתפללו בו כ1300 מתפללים בראש השנה.

2. בבית הכנסת שלנו יש מנין מיוחד לילדים עם משגיחים, גם מחוסר מקום וגם בגלל הבעיות האלו שלא יפריעו לתפילה.
וילדים פחות מגיל 5 באמת מפריעים ולכן כמעט ולא מגיעים לבית כנסת, ולא מוכרים מקומות בשום אופן לגילאים האלו.

3. אין מה להשוות בין אבא שמביא ילד או שניים לאמא שלפעמים נסחבת עם 5 או 6 ילדים שהגדול בן 8 והקטן בן שנה.

4.הנשים שומעות פחות טוב את התפילה כי הם בעזרת נשים, ולכן כל הפרעה קטנה כבר מפריעה להם לאחוז את הראש בתפילה.
אתה מתפלל בבית המדרש של החסידות שלך?

שירי כהן

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
גברים בדרך כלל הולכים לבית הכנסת עם ילדים גדולים יותר,
איזה גבר ייקח ילד שיכריז פתאום באמצע השמונה עשרה - 'אני צריך'?..
אין מצב...
ובאמת יש ילדים קטנים שמפריעים, בהחלט שומעים אנשים שזה מפריע להם.

רוצה טוב

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה תורנית
דרך אגב אנקדוטה קטנה שגרמה לי השנה להיות בטוח שאת הילד שלי אני לא לוקח לבית הכנסת.

שנה שעברה בין הברכה לתקיעות נזכר הילד שלי שהגיע לבית כנסת לכבוד התקיעות בלבד, שהוא צריך לשירותים, וזה אחרי ששאלתי אותו 5 פעמים לפני כן אם הוא צריך ואמר לי שלא.
את התקיעות כבר לא שמעתי, רצתי לאחר התפילה ללוות שופר והתקיעות שלי היו על הפנים.

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים

חישוקים

מעטפת פרסום לעסקים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
D I G I T A L

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י חישוקים;1774570:
כי התנאים שם שונים, כפי שהוא פירט: מניין מיוחד לילדים, תקנות בנוגע לדיבור בתפילה נאכפות בדרך כלל על ידי הגבאים, עזרת נשים בדרך כלל מרוחקת ואטומה יחסית.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  6  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה