תפקיד האישה בר''ה

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י nori;1772377:
אני מניחה שהולכים לסקול אותי. אבל הבהלה הציבורית הזו מילדים בבית הכנסת בעיני מוגזמת.
אפשר לחשוב. הם ילדים שלנו, נכדים של המבוגרים, ילדים גם של הגברים. הם לא איזה נטע זר.
אני לא חושבת שלא צריך להיות רגישים קדם כל אם זה מתאים לילד, ודבר שני שלא יפריע. אבל לא כל אה של ילד אמור להציק למתפללים. זה מציק בגלל הקיבוע הזה של אוי ואבוי יש פה מישהי שהעיזה להכניס ילד והוא אפילו מעיז להשתעל.

אני מניחה שיש כאלו שאפילו לא מבינות מה אני כותבת ומיד יתחילו לצעוק. אני לא מתכונת שילדים יצעקו, יבכו יפטפטו בבית כנסת. אבל יש כל מיני ילדים בכל מיני גילאים. ולא כל ילד הוא מוקצה מחמת לא יודעת מה..

באופן אישי ישבתי בבית הכנסת. בחדר אחורי (שאפשר לשמוע ממנו לשתי הכוונים) שסדרו לאמהות, עם תינוק ישן וילדון סבלן עם כמה ספרונים. למזלי בית הכנסת שלנו הוא קהילתי ונעים גם לילדים ומשפחות. (כן, ילדים יצאו ונכנסו מכל ולכל העזרות ואף אחד לא הרים עיניים זועפות) ברור לי שאף אחד לא חשב שמשהו לא בסדר. זה לא שאני לא מחכנת את הילדים שלי בגיל המתאים לכבוד בית הכנסת ומה אנחנו אמורים לעשות כשאנחנו שם. ואחרים כמוני.
אז כן, אפשר גם אחרת. לא חושבת שאני הולכת לשנות דעתו של מישהו. להכיר ברצון של אמהות להתפלל כשהתנאים מאפשרים זה סוג של סובלנות הדדית שלא קיימת אצל כולם לא כי זה בלתי אפשרי אלא כי פשוט גדלנו שזה אסור! ומפריע! ומזניח! ואי אפשר להתרכז! והתפקיד שלך לשבת עכשיו בחדר הילדים ולרקוד. (סליחה, כשהאדם המבוגר לידך משתעל? או יוצא ונכנס מהשרותים? או הולכת לחמם משהו על הפלטה? כן אנחנו בין אנשים עם צרכים שונים וכל עוד זה יראנו לנו סביר אז נצליח להתרכז בתפילה)

ושוב, לא סותרת את חובת האמהות שלא להפריע למתפללים האחרים, אבל זה גם לא סותר את הקבלה שבעיני נדרשת גם משאר המתפללים. בכל הגילאים. שהרבה פעמים עוד לפני שהילד הפריע הם כבר מדמינים את המכתב לעתון שמחר יכתבו על עד מתי אמהות יבואו להפריע בתפילה.

אני לא גדלתי על כך שזה אסור! ומפריע! ומזניח! (התפללנו בישיבה שהייתה בה חצר סגורה, וכך כל הילדים הגיעו ל"תפילות" וזה בכלל לא היה נושא), אבל כשהגעתי למוסף בתור אמא, וכמובן שהילדים שלי לא היו איתי, הנוכחות של ילדי המתפללות בפירוש הפריעה מאוד ונחלתי אכזבה.

הרבה יותר קל לי להתפלל בבית עם הילדים שלי מאשר להתפלל בבית הכנסת עם הילדים של כל אלו "שהילדים שלהם בכלל לא מפריעים".

תוספת: אני לא אומרת שנכונה מדיניות של יקוב הדין את ההר, אבל עדיין.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים

צברית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
נכתב ע"י GRN;1772474:

גברים בכללי (יש יוצאים מן הכלל לא הלתחיל לענות לי בעלי ממש לא וכו...)
אם היו אומרים להם בר"ה הזה אתם צריכים לשמור על הילדים ולא ללכת לבית כנסת, אף אחד מהם לא היה מעלה על קצה דעתו לעמוד בפתח של הבית כנסת עם ילדים וכו.
עושים מה שצריך, לא מה שמרגישים/רוצים לעשות.

ואני בתור בחורה מאווד כעסתי על הנשים שנדחפו עם 2 ילדים בוכים, בפרט שהבית כנסת גדול ולא שומעים את החזן אם אין שקט מוחלט.
זה לא הילדים שלי ואין שום סיבה שאני לא ישמע את התפילה כי אמא שלהם רוצה לשמוע אותה.
והיום כשאני אמא- לא העליתי על קצה דעתי ללכת לבית כנסת מעבר לתקיעת שופר.
תפילה של אמא שהילדים שלה מרעישים ליושבי בית הכנסת לדעתי הרבה פחות שווה מתפילה של אמא בבית עם לגו ובמבה.

start

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני חושבת שללכת עם הקטנים זה ממש צער בעלי חיים לסחוב אותם בחום ולתת להם לשחק למטה או בחוץ בהשגחת ילדות שלא תמיד מסוגלות לעשות זאת בכזה מקום, כי פתאם גילו חברות או לא הבחינו שעולל אחד ברח ועד שירוצו לקרא לאמא מלמעלה ירחם ה' מה עוד יקרה..
שנים אני ביחד עם אחות ולה גם ילדים עושה תורנות, אחת יוצאת על הבוקר לתפילת שחרית והשניה שומרת על הצאן, ולתפילת מוסף מתחלפים. למחרת הפוך.
יוצא שכל יום את מתפללת תפילה אחת טובה בבית כנסת משוחררת בלי לבדק ולהיות כל רגע בלחץ מה קורה שם למטה. כי אז עדיף לשבת באמת בבית.
ממליצה לאמץ את הרעיון הוא מוצלח ביותר! לילדים טוב הם בבית ממוזג אוכלים ומשחקים ותחת שליטה.

nc

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י nori;1772377:
אני מניחה שהולכים לסקול אותי. אבל הבהלה הציבורית הזו מילדים בבית הכנסת בעיני מוגזמת.
אפשר לחשוב. הם ילדים שלנו, נכדים של המבוגרים, ילדים גם של הגברים. הם לא איזה נטע זר.
אני לא חושבת שלא צריך להיות רגישים קדם כל אם זה מתאים לילד, ודבר שני שלא יפריע. אבל לא כל אה של ילד אמור להציק למתפללים. זה מציק בגלל הקיבוע הזה של אוי ואבוי יש פה מישהי שהעיזה להכניס ילד והוא אפילו מעיז להשתעל.

אני מניחה שיש כאלו שאפילו לא מבינות מה אני כותבת ומיד יתחילו לצעוק. אני לא מתכונת שילדים יצעקו, יבכו יפטפטו בבית כנסת. אבל יש כל מיני ילדים בכל מיני גילאים. ולא כל ילד הוא מוקצה מחמת לא יודעת מה..

באופן אישי ישבתי בבית הכנסת. בחדר אחורי (שאפשר לשמוע ממנו לשתי הכוונים) שסדרו לאמהות, עם תינוק ישן וילדון סבלן עם כמה ספרונים. למזלי בית הכנסת שלנו הוא קהילתי ונעים גם לילדים ומשפחות. (כן, ילדים יצאו ונכנסו מכל ולכל העזרות ואף אחד לא הרים עיניים זועפות) ברור לי שאף אחד לא חשב שמשהו לא בסדר. זה לא שאני לא מחכנת את הילדים שלי בגיל המתאים לכבוד בית הכנסת ומה אנחנו אמורים לעשות כשאנחנו שם. ואחרים כמוני.
אז כן, אפשר גם אחרת. לא חושבת שאני הולכת לשנות דעתו של מישהו. להכיר ברצון של אמהות להתפלל כשהתנאים מאפשרים זה סוג של סובלנות הדדית שלא קיימת אצל כולם לא כי זה בלתי אפשרי אלא כי פשוט גדלנו שזה אסור! ומפריע! ומזניח! ואי אפשר להתרכז! והתפקיד שלך לשבת עכשיו בחדר הילדים ולרקוד. (סליחה, כשהאדם המבוגר לידך משתעל? או יוצא ונכנס מהשרותים? או הולכת לחמם משהו על הפלטה? כן אנחנו בין אנשים עם צרכים שונים וכל עוד זה יראנו לנו סביר אז נצליח להתרכז בתפילה)

ושוב, לא סותרת את חובת האמהות שלא להפריע למתפללים האחרים, אבל זה גם לא סותר את הקבלה שבעיני נדרשת גם משאר המתפללים. בכל הגילאים. שהרבה פעמים עוד לפני שהילד הפריע הם כבר מדמינים את המכתב לעתון שמחר יכתבו על עד מתי אמהות יבואו להפריע בתפילה.

את צודקת לגמרי, אבל באשכול דיברו על ילדים שמפריעים.

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י nori;1772377:
. (כן, ילדים יצאו ונכנסו מכל ולכל העזרות ואף אחד לא הרים עיניים זועפות)

זה שהם לא הרימו עיניים זועפות, לא אומר שזה לא הפריע להם.

נכתב ע"י nori;1772377:
כאני לא חושבת שלא צריך להיות רגישים קדם כל אם זה מתאים לילד, ודבר שני שלא יפריע. אבל לא כל אה של ילד אמור להציק למתפללים. זה מציק בגלל הקיבוע הזה של אוי ואבוי יש פה מישהי שהעיזה להכניס ילד והוא אפילו מעיז להשתעל.

אם תשימי לב, כל הסיפורים שהעלו כאן השנה ובשנים קודמות, לא דיברו על ילדים שעשו אה או השתעלו.
אני בטוחה שכל הניקיות שהגיבו כאן לא יפריע להן שהבן שלך משתעל לידן. והם לא יחשבו על שום עיתון. זה אולי בעיניים שלך כאמא, שמפחדת שאולי הבן שלך מפריע.

נכתב ע"י nori;1772377:
כי פשוט גדלנו שזה אסור! ומפריע! ומזניח! ואי אפשר להתרכז! והתפקיד שלך לשבת עכשיו בחדר הילדים ולרקוד.

לא גדלנו על זה שזה אסור ומפריע, אלא פשוט הרגשנו שזה מפריע.
בתור בחורה, ישבה לידי אמא שהילדים שלה נכנסו ויצאו וכל פעם עלו לי על הכסא בעודי יושבת בו. נגעו בי ולכלכו אותי בדבק של טופי או בפירורים של במבה.
ובלע"ר משפחה מרובת ילדים, כל שניה ילד אחר, וכל פעם זה כלל דיבור צפוף עם אמא שזה עשה לי וזה גמר לי וקיבלתי מכה, ואני צמא, וכו' וכו'.

נכתב ע"י nori;1772377:
(סליחה, כשהאדם המבוגר לידך משתעל? או יוצא ונכנס מהשרותים? או הולכת לחמם משהו על הפלטה? כן אנחנו בין אנשים עם צרכים שונים וכל עוד זה יראנו לנו סביר אז נצליח להתרכז בתפילה)

גם אנחנו כאנשים מבוגרים, חושבים פעמים אם להרים אותך עכשיו מהכסא כדי לעבור, או שזה לא דחוף. ואם כבר עשינו את זה לפני שניה, אז נחכה קצת, כי לא נעים... ונתנצל אלף פעמים.

efrat1

משתמש סופר מקצוען
יוצרי ai
כמה טוב להתפלל בישיבה שלנו!
בחיים! לא ראיתי אפילו אישה אחת שהעזה להכנס עם ילד!

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
נכתב ע"י nori;1772377:

צודקת.
הדבר החשוב ביותר זה לבחור את בית הכנסת המתאים.
זה יותר מסובך מלבחור נתח בשר לצלי, אבל כשמוצאים, הרבה מהסוגיות המטרידות כאן את הציבור, נפתרות מאליהן.
(אני באופן אישי מתפלל בנץ כדי לאפשר לאשתי להגיע למוסף, אבל אני כן מביא את הילדים לבית הכנסת, כי הוא בנוי בצורה כזאת שהם לא מהווים הפרעה למתפללים (עניין של אקוסטיקה ומרחב))

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י צברית;1772493:
גברים בכללי (יש יוצאים מן הכלל לא הלתחיל לענות לי בעלי ממש לא וכו...)
אם היו אומרים להם בר"ה הזה אתם צריכים לשמור על הילדים ולא ללכת לבית כנסת, אף אחד מהם לא היה מעלה על קצה דעתו לעמוד בפתח של הבית כנסת עם ילדים וכו.
עושים מה שצריך, לא מה שמרגישים/רוצים לעשות.

הצלחת להפוך חסרון למעלה בהינף מקלדת. ר' לוי יצחק היה גאה בך :).
עכשיו תעשי אותו דבר גם עם הנשים.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
האשכול הזה עמד לי מהבוקר וחיכיתי לזמן פנוי כדי לקרוא.
ואני פשוט נפעמת מכל הנשים פה!
לא צריך להיות הרבי מברדיטשוב כדי להתפעל!
תראו מה נשות ישראל רוצות ושואפות! להתפלל במנין בבית הכנסת!

לכשעצמי לא חלמתי השנה אפילו ללכת לבית הכנסת. לא מבינה איך אפשר טכנית. (מישהו שאל את בעלי אם הצלחתי להתפלל בבית הכנסת וזה כ"כ הצחיק אותי, כי שמחתי שבעלי הצליח להתפלל השנה את כל התפילות במנין ושהצלחתי לשמור על כל החבריה בלי להטריד אותו בכל השעות הארוכות הללו). אבל אני יודעת שיש ילדים שמגיעים עם האבות לכולל ויושבים כל הבוקר בעגלה ומוצצים מוצץ ולא נעים ולא זעים. הילדים שלי קופצים מהעגלה אחרי דקה, כל חמש דקות מחליפים תעסוקה, וגם סוכריה על מקל נגמרת אצלם תוך שניה (מעוכה על הרצפה)..

לא מפריעים לי ילדים של אחרים וגם בתור נערה לא הפריעו לי. הייתי מרוכזת בתפילה, ונשים שהביאו ילדים שמרו עליהם והיו מספיק אחראיות. הכירו את הילדים ועובדה שאני מנסה עכשיו להיזכר בילדים שבכו ולא נזכרת. והיו בהחלט עגלות.
כנראה האמהות שהביאו ילדים היו נשותיהם של הבעלים מהכולל עם התינוקות הרגועים בעגלה..

אני בהחלט מתרגשת מהשאיפה של נשים פה ללכת להתפלל במנין ובושה בעצמי שהתפילה בבית הכנסת לפעמים קצת ארוכה עבורי. אשריכן.

mirier

משתמש מקצוען
אצלנו היה מקרה הפוך השנה.
הבן בן החמש ביקש מעצמו להצטרף קצת לאבא שלו בתפילה.
הרשינו לו כיון שהוא ילד רגוע ונוח, אבל היה לי ברור שתוך כמה דקות הוא בבית בחזרה.
הילד ישב שם שעתיים וחצי!! ישב בשקט, נהנה ולא הפריע כלל.
כבר כמעט פרחה נשמתי מדאגה בבית, אבל לא היה את מי לשלוח לבי"כ לבדוק מה קורה...
אמנם ממש לא מתוכנן ובפעם הבאה נתאם זמן ברור, אבל זה רק סיפור שממחיש שיש כל מיני ילדים, ולא כל ילד שיושב בבית כנסת מטריד את הסביבה שלו.

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י mirier;1773035:
אצלנו היה מקרה הפוך השנה.
הבן בן החמש ביקש מעצמו להצטרף קצת לאבא שלו בתפילה.
הרשינו לו כיון שהוא ילד רגוע ונוח, אבל היה לי ברור שתוך כמה דקות הוא בבית בחזרה.
הילד ישב שם שעתיים וחצי!! ישב בשקט, נהנה ולא הפריע כלל.
כבר כמעט פרחה נשמתי מדאגה בבית, אבל לא היה את מי לשלוח לבי"כ לבדוק מה קורה...
אמנם ממש לא מתוכנן ובפעם הבאה נתאם זמן ברור, אבל זה רק סיפור שממחיש שיש כל מיני ילדים, ולא כל ילד שיושב בבית כנסת מטריד את הסביבה שלו.

נו, זה ברור.

צברית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
נכתב ע"י גלבוע;1772770:
הצלחת להפוך חסרון למעלה בהינף מקלדת. ר' לוי יצחק היה גאה בך :).
עכשיו תעשי אותו דבר גם עם הנשים.

לא ניסיתי ללמד זכות- לא רואה בזה חיסרון בכלל,
להיפך אם תתעמקי תראי שהחיים שלהם הרבה יותר פשוטים משלנו :)

ולימוד זכות לגבי נשים... אממ הרעיון היחיד שעולה במוחי כרגע זה שאמרו להן/הן חושבות שזה חובה להיות בבית הכנסת בר"ה כמו שחובה לשמוע שופר.

א.ישראל

משתמש פעיל
עריכה תורנית
מתוך העלון החשוב "נר לשולחן שבת" פרשת נצבים

קבצים מצורפים

• NER2.jpg
    KB 190.6 · צפיות: 29

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
וניתן להזכיר את המשל הבא:
בסיומו של יום הכתרת המלך התלונן השומר בפתח: כל היום שמרתי על השערים, פתחתי וסגרתי, הייתי מרוכז לשמור שלא יאונה למלך כל רע. והנה היום התפספס לי! לא נשארו לי ידיים פנויות כדי להרימן ולהריע למלך!
אמרו לו: סכל שכמוך. אתה עשית תפקיד חשוב עוד יותר מכל המריעים. שכן אם אתה לא היית עומד ושומר בפתח, כל המריעים לא היו יכולים להרים את ידיהם ולהריע.
השומר ביצע את התפקיד שלו ובכך עזר למריעים לעשות את תפקידם.

חויד

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
אם אפשר לסכם:
כל אחד אמור לעשות את תפקידו
האשה: לשמור על הצאן.
הגבר: להיות בבית הכנסת.

חבל לנסות להפוך תפקידים, אף אחד לא יוצא נשכר.
---
והאבות כאן שכתבו שהם שומרים על הילדים מצדיעה להם מאוד! זה לא עניין פשוט בכלל לגבר, בפרט אחרי תפילה ארוכה. (נטו לתת תחושה טובה לאשה, כי באמת האשה לא אמורה ללכת לביה"כ ע"ח בייביסטר של בעלה)

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה