GRN
משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
•
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י nori;1772377:אני מניחה שהולכים לסקול אותי. אבל הבהלה הציבורית הזו מילדים בבית הכנסת בעיני מוגזמת.
אפשר לחשוב. הם ילדים שלנו, נכדים של המבוגרים, ילדים גם של הגברים. הם לא איזה נטע זר.
אני לא חושבת שלא צריך להיות רגישים קדם כל אם זה מתאים לילד, ודבר שני שלא יפריע. אבל לא כל אה של ילד אמור להציק למתפללים. זה מציק בגלל הקיבוע הזה של אוי ואבוי יש פה מישהי שהעיזה להכניס ילד והוא אפילו מעיז להשתעל.
אני מניחה שיש כאלו שאפילו לא מבינות מה אני כותבת ומיד יתחילו לצעוק. אני לא מתכונת שילדים יצעקו, יבכו יפטפטו בבית כנסת. אבל יש כל מיני ילדים בכל מיני גילאים. ולא כל ילד הוא מוקצה מחמת לא יודעת מה..
באופן אישי ישבתי בבית הכנסת. בחדר אחורי (שאפשר לשמוע ממנו לשתי הכוונים) שסדרו לאמהות, עם תינוק ישן וילדון סבלן עם כמה ספרונים. למזלי בית הכנסת שלנו הוא קהילתי ונעים גם לילדים ומשפחות. (כן, ילדים יצאו ונכנסו מכל ולכל העזרות ואף אחד לא הרים עיניים זועפות) ברור לי שאף אחד לא חשב שמשהו לא בסדר. זה לא שאני לא מחכנת את הילדים שלי בגיל המתאים לכבוד בית הכנסת ומה אנחנו אמורים לעשות כשאנחנו שם. ואחרים כמוני.
אז כן, אפשר גם אחרת. לא חושבת שאני הולכת לשנות דעתו של מישהו. להכיר ברצון של אמהות להתפלל כשהתנאים מאפשרים זה סוג של סובלנות הדדית שלא קיימת אצל כולם לא כי זה בלתי אפשרי אלא כי פשוט גדלנו שזה אסור! ומפריע! ומזניח! ואי אפשר להתרכז! והתפקיד שלך לשבת עכשיו בחדר הילדים ולרקוד. (סליחה, כשהאדם המבוגר לידך משתעל? או יוצא ונכנס מהשרותים? או הולכת לחמם משהו על הפלטה? כן אנחנו בין אנשים עם צרכים שונים וכל עוד זה יראנו לנו סביר אז נצליח להתרכז בתפילה)
ושוב, לא סותרת את חובת האמהות שלא להפריע למתפללים האחרים, אבל זה גם לא סותר את הקבלה שבעיני נדרשת גם משאר המתפללים. בכל הגילאים. שהרבה פעמים עוד לפני שהילד הפריע הם כבר מדמינים את המכתב לעתון שמחר יכתבו על עד מתי אמהות יבואו להפריע בתפילה.
אני לא גדלתי על כך שזה אסור! ומפריע! ומזניח! (התפללנו בישיבה שהייתה בה חצר סגורה, וכך כל הילדים הגיעו ל"תפילות" וזה בכלל לא היה נושא), אבל כשהגעתי למוסף בתור אמא, וכמובן שהילדים שלי לא היו איתי, הנוכחות של ילדי המתפללות בפירוש הפריעה מאוד ונחלתי אכזבה.
הרבה יותר קל לי להתפלל בבית עם הילדים שלי מאשר להתפלל בבית הכנסת עם הילדים של כל אלו "שהילדים שלהם בכלל לא מפריעים".
תוספת: אני לא אומרת שנכונה מדיניות של יקוב הדין את ההר, אבל עדיין.