תפקיד האישה בר''ה

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י אמאשל2;1771962:
שמעתי על הרעיון הזה, אבל בשביל לבצע אותו את צריכה שיהיו ליד הבית שלך שתי מנינים "נורמלים" אחד בנץ ואחד רגיל....

וגם בעל שיכול לקום בנץ.

רותי המניק

צלמת סופר מקצוענית (;
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
נכתב ע"י OR_Design;1771966:
תודה על תגובתך :)

אנחנו באמת לא בעד לקחת בכח או משהו , רק שכל החברים לכיתה שלו כן הולכים ומתפללים לכן מפריע לי שהוא לא, אבל כמובן שכל אחד יגיע הגיל שלו
(במחשבה שניה, הוא בגיל שנה פחות מכל הילדים בכיתה .. אז זה עוד בסדר :) )

ואגב , מה את משווה לימודים לבית כנסת?
בלימודים הוא ממש מסתדר ב"ה , יש מסגרת מסודרת, מורה, בבית כנסת מבחינתו הוא משועמם לחלוטין ולכן מחפש במה להעסיק את עצמו.. :(
שמחה לשמוע! ב"ה
אז באמת תני לו לגדול :)

קפוצון

משתמש מקצוען
נכתב ע"י GRN;1771833:
אני רק תהיתי לעצמי איך בכורתי תלמד להתפלל בבית הכנסת.
אני לא רואה את עצמי יוצאת לביהכנ"ס בשנים הקרובות והיא כבר בגיל מתאים להתפלל מעט בבית הכנסת.

ישנו סידור שנקרא בית רבן , יש שם סימון שמראה מתי לחכות לחזן מתי לעמוד וכו' מאז שהבנות שלי קיבלו אותו הן הולכות לתפלות לבד והן שולטות בתפילה יותר ממני

עט הדר

משתמש מקצוען
נכתב ע"י 23;1771953:
נשים יקרות אל תבואנה עם תינוקות לבית כנסת!!

בחסידויות שונות פתרו את הבעיה:
הודיעו מראש שאין להביא ילדים פחות מגיל מסוים
והעמידו על כך שומר נכרי בפתח עזרת הנשים.
פתרון מעולה!

שירה בנט

משתמש צעיר
ואני השנה העזתי ללכת קצת לטעום בית כנסת אחרי שברוך ה'. כבר שמונה שנים לא הייתי שם.היה מדהים להתפלל ולהרגיש תפילה עד.....שהגיעה פנסי ליידי שגמרה לגנדר את הילדים שלה ונכנסה לבית הכנסת.בית כנסת קטן ופצפון.הילדה שלה התחילה לבכות ורצתה ממתק כזה ורצתה לשתות.קמתי ממקומי ואמרתי בקול שהיא תישמע תודה רבה אבל את זה יש לי בבית ברוך ה' ופשוט קמתי והלכתי לשלי.באכזבה רבה רבה

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י עט הדר;1772005:
פתרון מעולה!

מביך

שירה בנט

משתמש צעיר
למה מביך בבני ברק אני מכירה אישית וגם בירושלים.יש שומר בכניסה לבית הכנסת ולא נכנסים מתחת לגיל מסוים אבל למטה באולם יש מנין מיוחד לילדים ויש מקום לאמהות להיות שם ממש ברכה.למעלה מתפללים בשקט וברוגע כל מי שיכולה ולמטה את יכולה להקשיב לתפילה ולא להפקיר את ילדיך לחסדי שמים.דרך אגב את המנין עורכים אברכים צדיקים שכל הכבוד להם שמוכנים לותר על תפילה למעלה במחיצת האדמור.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י עט הדר;1772005:
פתרון מעולה!

פצצה.

:eek:

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י שירה בנט;1772057:
למה מביך בבני ברק אני מכירה אישית וגם בירושלים.יש שומר בכניסה לבית הכנסת ולא נכנסים מתחת לגיל מסוים אבל למטה באולם יש מנין מיוחד לילדים ויש מקום לאמהות להיות שם ממש ברכה.למעלה מתפללים בשקט וברוגע כל מי שיכולה ולמטה את יכולה להקשיב לתפילה ולא להפקיר את ילדיך לחסדי שמים.דרך אגב את המנין עורכים אברכים צדיקים שכל הכבוד להם שמוכנים לותר על תפילה למעלה במחיצת האדמור.

מתאים למי שזה מתאים.
מזל שאצלנו זה לא כך.

bracha

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
נכתב ע"י גלבוע;1772062:
מתאים למי שזה מתאים.
מזל שאצלנו זה לא כך.

חבל שאצלנו זה לא כך.
אמנם מביך, אבל מי שהילדים שלה מסתובבים בבית כנסת ומפריעים, צריכה להיות יותר מובכת.

גלבוע

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י bracha;1772082:
חבל שאצלנו זה לא כך.
אמנם מביך, אבל מי שהילדים שלה מסתובבים בבית כנסת ומפריעים, צריכה להיות יותר מובכת.

טוב, כנראה שהקהילה שלנו בוגרת :)

פתקי האזהרה מהגבאים עושים את תפקידם, ברוך ה'.

אומנות

משתמש צעיר
נכתב ע"י OR_Design;1771870:
אגב , אולי יעזור ליום כיפור גם - לאמהות שנשארות בבית עם הילדים
משתפת ברעיון שעזר לי ממש במיוחד בענין התפילות בבית.

בערב החג הכנתי לילדים שלי "סדר יום" מסודר לכל החג ותלינו על הדלת ,
למשל:

יום שני - א ראש השנה

8:00 בוקר טוב , מודה אני, נטילת ידיים ותפילת שחרית
-- משחקים ב...
-- משחקים ב...
-- סעודת החג
-- שעת סיפור
-- מנוחת צהריים

וכו' וכו'

אין לכן מושג כמה שזה עזר, הם פשוט נצמדו לדפים, וכל הזמן הלכו לבדוק מה עכשיו,
מעבר לזה שלא רדפתי אחריהם שישבו לשחק כבר, ויכלתי להתפלל כמעט בשקט בשקט בלי הפרעות,
הם פשוט שיחקו בכל משחק שהעליתי על דעתי שבד"כ הם לא אוהבים לשחק בו.

*קרדיט למרפאה בעיסוק שנתנה לי פעם את הרעיון הזה, מאז אני מתלהבת כל פעם מחדש איך זה עובד יופי!

נכתב ע"י אמאשל2;1771885:
נשמע רעיון ממש מוצלח, השאלה אם הוא רלונטי גם לילדות בנות 3.5 ו2.5

אורטל, פשוט רעיון נהדר! אנסה ליישמו באמת ליו"כ.
ובנוגע לגילאים הקטנים יותר: בחופשה השתמשתי ב'סדר יום' כנ"ל, וזה עבד מתוק כל כך.
לא כתבנו, כן ציירנו: ספל לנט"י, בגד להתלבשות, סידור לתפילה, סנדוויץ לארוחת בוקר, פאזל להמשך, אחריו ה'לגו אנשים' וכן הלאה.... בטור יורד אחד אחרי השני. וזה היה מקסים כל כך.
לא היה חסר שם ציון השעות (אלא אם כן אני רציתי איזשהו אומדן של זמן...;))
והם נהנו כל כך לחזור ולהסתכל איזה משחק עכשיו משחקים (צויר בשיתוף עמם), ומה עושים כעת.
השיתוף פעולה שלהם היה מתוק!

ע.מ.

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י GRN;1771833:
אני לא רואה את עצמי יוצאת לביהכנ"ס בשנים הקרובות והיא כבר בגיל מתאים להתפלל מעט בבית הכנסת.
אל דאגה! ההיפך זו ברכה!
אישית, הייתי אוהבת ללכת לביהכנ''ס בשבתות עם סבתי ע''ה שהיתה מגיעה מחוץ לעיר (ידעתי לקרוא היטב מגיל מאד צעיר)
וכבר בכתות הנמוכות ממש הייתי בתפילות -אמי תחי' היתה בשמירה או עם הפיצקאלאך בבית.
לאמי הי' מקום טוב והשכנות-לתפילה, היו עוזרות-ומכוונות אותי, תרם לי מאד לבטחון עצמי!
לא התביישתי לשאול כי הן שמו לב לבד כשאני מתחילה להסתבך,-אפילו בקריאת התורה לפעמים אהבתי להישאר!
בנוסף למחמאות שקבלתי מהמבוגרות שילדונת כזו קטנה מתפללת בכוונה ויודעת מצוין להתמצא -יחסית! הבחורות שהסתכלו עלי בהערכה!
החברות-ששיחקתי איתן בהפסקה,
בבית, במשפחה המורחבת וכמובן בביה''ס כשמסרתי פתק למורה... !
כן, והיום כשאני פוגשת את אותן נשים מבוגרות ומודה להן שבזכותן אני יודעת להתפלל, לדמוע, להתחנן ולבקש-כמובן שראיתי זאת בביתי אצל אמי וסבתי כאמור!
הנשים מתרגשות, כל אחת בדרכה שלה: זאת את המיידאלע הקטנה שלימדת אותי להתפלל? שחייבת אותי להיות לדוג' אישית?
או:כמה אני מתרגשת להיזכר בילדונת בת ה-9 שדמעה ב"המלך" כמו מבוגרות!
או:כן בשידוך שלך הי' לי יד, התענינו עלייך וידעתי לספר על תפילות של ילדה קטנה...ועוד
לא מספרת כהתרברבות חלילה וודאי שיש לי עוד הרבה ללמוד, אבל רק רציתי להרגיע אתכן שאם יש לכן בביהכנ''ס חברה או סתם לבקש מאשה טובה שתשים עין על הילדונת-ובטוח שכל אחת תיענה בשמחה לפרויקט שכזה, זו נהנית וזו לא חסרה!
עמ''י אמון על חסד וכולן תשמחנה לעזור!
העיקר שתתקבלנה תפילותינו לרצון כל אחת באשר היא ומכל מקום!
גמר חתימה טובה
חדוי

להרגיש בבית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י GRN;1771833:

אני יכולה לומר לך מה לעשות כדי שהיא תלמד להתפלל:

לעבור איתה בבית על התפילות עם מחזור שבו אין צורך לדלג על הרבה קטעים שלא אומרים.
לעבור על התפילות ולהסביר את מעלתן ומשמעותן
לסמן את המקומות שקמים, אסור לדבר,
להדגים לה את קדושה ומודים
להסביר לה הלכות תפילה בקצרה ובשפה פשוטה ( לא מתישבים לפני אישה שמתפללת, לא מדברים בזמן קריאת התורה)
עושים לה סיור לפני בעזרת הנשים ומראים לה את המקום שלה, את השרותים, וכו
מצמידים לה אישה נחמדה שתראה לה איך ומה ומתי
מסבירים מראש כמה זמן יקח כל דבר בערך ומתי יש הפסקה

ובעיקר- מדברים על איזו זכות יש לה וכמה טוב לה שהיא יכולה להיות בבית הכנסת ולשמוע את התפילות אבל בגלל שהיא רק ילדה היא כמובן לא יכולה להתכוון הכל התפילה לכן זה הגיוני שיש קטעים שהיא לא תתכון בכל מילה ויש זמנים שמותר לה קצת לחלום או לצאת החוצה להתאוורר

ומבררים איתה מראש אם היא רוצה ללכת הלתפלל או שעדין לא מתאים לה להיות כ"כ הרבה זמן בביהכ"ס

ומה לא עושים?
לא לשלוח אותה לבד עם מחזור שצריכים לדלג בו על אלף דפים כדי לדעת איפה החזן.
לא לשלוח אותה לבית כנסת בו לא ברור לה איפה המקום שלה ואם יש שם כסא או שמשהו לקח אותו ואולי יש מזגן שמכוון בדיוק אליה...
לא לשלוח אותה בלי לווי ובלי תאום ציפיות

לא להשליך עליה את כל הציפיות שלך והתיסכולים משנים של תפילה בבית ולצפות שהיא תתפלל עכשיו כמו נערה בת 18

אסתי-בראון

להיות אמא מחוברת
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
נכתב ע"י גלבוע;1772085:
טוב, כנראה שהקהילה שלנו בוגרת :)

פתקי האזהרה מהגבאים עושים את תפקידם, ברוך ה'.
מה קשורה לכאן בגרות?
מדובר בבתי כנסת שבראש השנה מתללפים בהם אלפים, וכשמדובר בכאלו מספרים, אין לך שום שליטה על בגרותם של המתפללים. בדרך כלל מדובר באחוז זניח עד אפסי של אנשים שלא מבינים את הפתקים כפשוטם, וסדר העדיפויות שלהם מעוות. רואים את זה בכל מקום, ואי אפשר לחנך את הזולת.
מצד שני, אנשים משלמים ממיטב כספם (שאין להם) על מקום בבית הכנסת לימים הנוראים, והקהילה רואה זאת לעצמה כחובה לדאוג לרווחתם, ולמנוחת נפשם.
ולכן במקום כזה אכן זה יכול להיות פתרון להעמיד שומרים.

אגב, בבית הכנסת שלנו מתפללים כמה אלפים, אבל אני לא יודעת אם היו שם שומרים. מענין לשאול על כך את בעלי.

imagine

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אחרי שלומדים הלכות תפילה בבית ספר, מה שחשוב הוא להכין לילדה את הסידור/מחזור עם סימון מדוקדק של "מה אומרים ומה לא", "באיזה סדר", "מה החזן ומה הקהל", "מי קודם", "את מה מדלגים" וכו'. כשאת יודעת מראש באיזה בית כנסת היא עומדת להתפלל, פשוט לבקש מגבר שמתפלל שם ויודע את כל ההערות לסמן בעיפרון במחזור שלה. זה מעניק תחושת ביטחון גדולה ופשוט מאפשר "לזרום" עם התפילה הכללית.
אישית, אימי שתחי' הכינה לנו כך אפילו את "הסליחות" עם סוגריים מרובעות שמקיפות כל קטע וכותרת מה קורה בקטע הזה ("לא אומרים", "פסוק פסוק, קודם הרבי שליט"א ואח"כ הקהל", "בעמידה".....)
וכשהתחתנתי ונכנסתי לחסידות אחרת, הכין לי בעלי את המחזורים לימים הנוראים עם "קישוטים" רבים ומפורטים על כל קטע וקטע. וכך הרגשתי "בענינים". עד כדי כך שתפקדתי יותר טוב מהרבה נשים בנות הקהילה שאף פעם לא חשבו שאולי הן לא ממש מכירות את כל הכללים (יש למשל בקדושה, כמה וכמה קטעים שמדלגים, ומדלגים ומדלגים.... ואז פתאום (!) בסוף....... חוזרים לומר את כל אותם קטעים. והיה מצחיק לראות את "ההלם" של אלה שלצידי איך הם לא מבינות איך החזן כבר אוחז כל כך קדימה, איך מספיקים לומר את הכל כל כך מהר, ובסוף........ "מה למען ה' הם אומרים שם עכשיו:confused:", ואני, בעזרת "המקרא מפה" המפורש פשוט עשיתי כך כבקיאה ורגילה.) שנה אח"כ ביקשו כמה אברכים אם אפשר להעתיק מהמחזור שלי את כל "חוקי התנועה":D (כנראה שנשותיהם הלשינו להם על "המחזור המפורש במפורש"...)
מומלץ מאד!!! (הרבה יותר מאשר אישה צמודה שאת תלויה בחסדיה כל הזמן, ואם היא מאד התרגשה באיזה פיוט ו"נסחפה להיכלות עליונים" את נשארת פה בארץ עם סימני שאלה וריצודי אישונים:eek:)
בהצלחה!

nori

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אני מניחה שהולכים לסקול אותי. אבל הבהלה הציבורית הזו מילדים בבית הכנסת בעיני מוגזמת.
אפשר לחשוב. הם ילדים שלנו, נכדים של המבוגרים, ילדים גם של הגברים. הם לא איזה נטע זר.
אני לא חושבת שלא צריך להיות רגישים קדם כל אם זה מתאים לילד, ודבר שני שלא יפריע. אבל לא כל אה של ילד אמור להציק למתפללים. זה מציק בגלל הקיבוע הזה של אוי ואבוי יש פה מישהי שהעיזה להכניס ילד והוא אפילו מעיז להשתעל.

אני מניחה שיש כאלו שאפילו לא מבינות מה אני כותבת ומיד יתחילו לצעוק. אני לא מתכונת שילדים יצעקו, יבכו יפטפטו בבית כנסת. אבל יש כל מיני ילדים בכל מיני גילאים. ולא כל ילד הוא מוקצה מחמת לא יודעת מה..

באופן אישי ישבתי בבית הכנסת. בחדר אחורי (שאפשר לשמוע ממנו לשתי הכוונים) שסדרו לאמהות, עם תינוק ישן וילדון סבלן עם כמה ספרונים. למזלי בית הכנסת שלנו הוא קהילתי ונעים גם לילדים ומשפחות. (כן, ילדים יצאו ונכנסו מכל ולכל העזרות ואף אחד לא הרים עיניים זועפות) ברור לי שאף אחד לא חשב שמשהו לא בסדר. זה לא שאני לא מחכנת את הילדים שלי בגיל המתאים לכבוד בית הכנסת ומה אנחנו אמורים לעשות כשאנחנו שם. ואחרים כמוני.
אז כן, אפשר גם אחרת. לא חושבת שאני הולכת לשנות דעתו של מישהו. להכיר ברצון של אמהות להתפלל כשהתנאים מאפשרים זה סוג של סובלנות הדדית שלא קיימת אצל כולם לא כי זה בלתי אפשרי אלא כי פשוט גדלנו שזה אסור! ומפריע! ומזניח! ואי אפשר להתרכז! והתפקיד שלך לשבת עכשיו בחדר הילדים ולרקוד. (סליחה, כשהאדם המבוגר לידך משתעל? או יוצא ונכנס מהשרותים? או הולכת לחמם משהו על הפלטה? כן אנחנו בין אנשים עם צרכים שונים וכל עוד זה יראנו לנו סביר אז נצליח להתרכז בתפילה)

ושוב, לא סותרת את חובת האמהות שלא להפריע למתפללים האחרים, אבל זה גם לא סותר את הקבלה שבעיני נדרשת גם משאר המתפללים. בכל הגילאים. שהרבה פעמים עוד לפני שהילד הפריע הם כבר מדמינים את המכתב לעתון שמחר יכתבו על עד מתי אמהות יבואו להפריע בתפילה.

RacheliArt

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
נכתב ע"י nori;1772377:
אני מניחה שהולכים לסקול אותי. אבל הבהלה הציבורית הזו מילדים בבית הכנסת בעיני מוגזמת.
אפשר לחשוב. הם ילדים שלנו, נכדים של המבוגרים, ילדים גם של הגברים. הם לא איזה נטע זר.
אני לא חושבת שלא צריך להיות רגישים קדם כל אם זה מתאים לילד, ודבר שני שלא יפריע. אבל לא כל אה של ילד אמור להציק למתפללים. זה מציק בגלל הקיבוע הזה של אוי ואבוי יש פה מישהי שהעיזה להכניס ילד והוא אפילו מעיז להשתעל.

אני מניחה שיש כאלו שאפילו לא מבינות מה אני כותבת ומיד יתחילו לצעוק. אני לא מתכונת שילדים יצעקו, יבכו יפטפטו בבית כנסת. אבל יש כל מיני ילדים בכל מיני גילאים. ולא כל ילד הוא מוקצה מחמת לא יודעת מה..

באופן אישי ישבתי בבית הכנסת. בחדר אחורי (שאפשר לשמוע ממנו לשתי הכוונים) שסדרו לאמהות, עם תינוק ישן וילדון סבלן עם כמה ספרונים. למזלי בית הכנסת שלנו הוא קהילתי ונעים גם לילדים ומשפחות. (כן, ילדים יצאו ונכנסו מכל ולכל העזרות ואף אחד לא הרים עיניים זועפות) ברור לי שאף אחד לא חשב שמשהו לא בסדר. זה לא שאני לא מחכנת את הילדים שלי בגיל המתאים לכבוד בית הכנסת ומה אנחנו אמורים לעשות כשאנחנו שם. ואחרים כמוני.
אז כן, אפשר גם אחרת. לא חושבת שאני הולכת לשנות דעתו של מישהו. להכיר ברצון של אמהות להתפלל כשהתנאים מאפשרים זה סוג של סובלנות הדדית שלא קיימת אצל כולם לא כי זה בלתי אפשרי אלא כי פשוט גדלנו שזה אסור! ומפריע! ומזניח! ואי אפשר להתרכז! והתפקיד שלך לשבת עכשיו בחדר הילדים ולרקוד. (סליחה, כשהאדם המבוגר לידך משתעל? או יוצא ונכנס מהשרותים? או הולכת לחמם משהו על הפלטה? כן אנחנו בין אנשים עם צרכים שונים וכל עוד זה יראנו לנו סביר אז נצליח להתרכז בתפילה)

ושוב, לא סותרת את חובת האמהות שלא להפריע למתפללים האחרים, אבל זה גם לא סותר את הקבלה שבעיני נדרשת גם משאר המתפללים. בכל הגילאים. שהרבה פעמים עוד לפני שהילד הפריע הם כבר מדמינים את המכתב לעתון שמחר יכתבו על עד מתי אמהות יבואו להפריע בתפילה.

יפה כתבת!!!

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קיט ר'

קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ:
נקרא  5  פעמים

אתגר AI

דמות 3D הטובה ביותר • אתגר 133

לוח מודעות

למעלה