נכתב ע"י אמאשל2;1771962:שמעתי על הרעיון הזה, אבל בשביל לבצע אותו את צריכה שיהיו ליד הבית שלך שתי מנינים "נורמלים" אחד בנץ ואחד רגיל....
וגם בעל שיכול לקום בנץ.
נכתב ע"י אמאשל2;1771962:שמעתי על הרעיון הזה, אבל בשביל לבצע אותו את צריכה שיהיו ליד הבית שלך שתי מנינים "נורמלים" אחד בנץ ואחד רגיל....
שמחה לשמוע! ב"הנכתב ע"י OR_Design;1771966:תודה על תגובתך
אנחנו באמת לא בעד לקחת בכח או משהו , רק שכל החברים לכיתה שלו כן הולכים ומתפללים לכן מפריע לי שהוא לא, אבל כמובן שכל אחד יגיע הגיל שלו
(במחשבה שניה, הוא בגיל שנה פחות מכל הילדים בכיתה .. אז זה עוד בסדר )
ואגב , מה את משווה לימודים לבית כנסת?
בלימודים הוא ממש מסתדר ב"ה , יש מסגרת מסודרת, מורה, בבית כנסת מבחינתו הוא משועמם לחלוטין ולכן מחפש במה להעסיק את עצמו..
נכתב ע"י GRN;1771833:אני רק תהיתי לעצמי איך בכורתי תלמד להתפלל בבית הכנסת.
אני לא רואה את עצמי יוצאת לביהכנ"ס בשנים הקרובות והיא כבר בגיל מתאים להתפלל מעט בבית הכנסת.
נכתב ע"י OR_Design;1772000:נשמע רעיון מעולה
יש את זה בכמה נוסחים?
נכתב ע"י 23;1771953:נשים יקרות אל תבואנה עם תינוקות לבית כנסת!!
נכתב ע"י עט הדר;1772005:בחסידויות שונות פתרו את הבעיה:
הודיעו מראש שאין להביא ילדים פחות מגיל מסוים
והעמידו על כך שומר נכרי בפתח עזרת הנשים.
פתרון מעולה!
נכתב ע"י עט הדר;1772005:בחסידויות שונות פתרו את הבעיה:
הודיעו מראש שאין להביא ילדים פחות מגיל מסוים
והעמידו על כך שומר נכרי בפתח עזרת הנשים.
פתרון מעולה!
נכתב ע"י שירה בנט;1772057:למה מביך בבני ברק אני מכירה אישית וגם בירושלים.יש שומר בכניסה לבית הכנסת ולא נכנסים מתחת לגיל מסוים אבל למטה באולם יש מנין מיוחד לילדים ויש מקום לאמהות להיות שם ממש ברכה.למעלה מתפללים בשקט וברוגע כל מי שיכולה ולמטה את יכולה להקשיב לתפילה ולא להפקיר את ילדיך לחסדי שמים.דרך אגב את המנין עורכים אברכים צדיקים שכל הכבוד להם שמוכנים לותר על תפילה למעלה במחיצת האדמור.
נכתב ע"י גלבוע;1772062:מתאים למי שזה מתאים.
מזל שאצלנו זה לא כך.
נכתב ע"י bracha;1772082:חבל שאצלנו זה לא כך.
אמנם מביך, אבל מי שהילדים שלה מסתובבים בבית כנסת ומפריעים, צריכה להיות יותר מובכת.
נכתב ע"י OR_Design;1771870:אגב , אולי יעזור ליום כיפור גם - לאמהות שנשארות בבית עם הילדים
משתפת ברעיון שעזר לי ממש במיוחד בענין התפילות בבית.
בערב החג הכנתי לילדים שלי "סדר יום" מסודר לכל החג ותלינו על הדלת ,
למשל:
יום שני - א ראש השנה
8:00 בוקר טוב , מודה אני, נטילת ידיים ותפילת שחרית
-- משחקים ב...
-- משחקים ב...
-- סעודת החג
-- שעת סיפור
-- מנוחת צהריים
וכו' וכו'
אין לכן מושג כמה שזה עזר, הם פשוט נצמדו לדפים, וכל הזמן הלכו לבדוק מה עכשיו,
מעבר לזה שלא רדפתי אחריהם שישבו לשחק כבר, ויכלתי להתפלל כמעט בשקט בשקט בלי הפרעות,
הם פשוט שיחקו בכל משחק שהעליתי על דעתי שבד"כ הם לא אוהבים לשחק בו.
*קרדיט למרפאה בעיסוק שנתנה לי פעם את הרעיון הזה, מאז אני מתלהבת כל פעם מחדש איך זה עובד יופי!
נכתב ע"י אמאשל2;1771885:נשמע רעיון ממש מוצלח, השאלה אם הוא רלונטי גם לילדות בנות 3.5 ו2.5
אל דאגה! ההיפך זו ברכה!נכתב ע"י GRN;1771833:אני רק תהיתי לעצמי איך בכורתי תלמד להתפלל בבית הכנסת.
אני לא רואה את עצמי יוצאת לביהכנ"ס בשנים הקרובות והיא כבר בגיל מתאים להתפלל מעט בבית הכנסת.
נכתב ע"י GRN;1771833:אני רק תהיתי לעצמי איך בכורתי תלמד להתפלל בבית הכנסת.
מה קשורה לכאן בגרות?נכתב ע"י גלבוע;1772085:טוב, כנראה שהקהילה שלנו בוגרת
פתקי האזהרה מהגבאים עושים את תפקידם, ברוך ה'.
נכתב ע"י nori;1772377:אני מניחה שהולכים לסקול אותי. אבל הבהלה הציבורית הזו מילדים בבית הכנסת בעיני מוגזמת.
אפשר לחשוב. הם ילדים שלנו, נכדים של המבוגרים, ילדים גם של הגברים. הם לא איזה נטע זר.
אני לא חושבת שלא צריך להיות רגישים קדם כל אם זה מתאים לילד, ודבר שני שלא יפריע. אבל לא כל אה של ילד אמור להציק למתפללים. זה מציק בגלל הקיבוע הזה של אוי ואבוי יש פה מישהי שהעיזה להכניס ילד והוא אפילו מעיז להשתעל.
אני מניחה שיש כאלו שאפילו לא מבינות מה אני כותבת ומיד יתחילו לצעוק. אני לא מתכונת שילדים יצעקו, יבכו יפטפטו בבית כנסת. אבל יש כל מיני ילדים בכל מיני גילאים. ולא כל ילד הוא מוקצה מחמת לא יודעת מה..
באופן אישי ישבתי בבית הכנסת. בחדר אחורי (שאפשר לשמוע ממנו לשתי הכוונים) שסדרו לאמהות, עם תינוק ישן וילדון סבלן עם כמה ספרונים. למזלי בית הכנסת שלנו הוא קהילתי ונעים גם לילדים ומשפחות. (כן, ילדים יצאו ונכנסו מכל ולכל העזרות ואף אחד לא הרים עיניים זועפות) ברור לי שאף אחד לא חשב שמשהו לא בסדר. זה לא שאני לא מחכנת את הילדים שלי בגיל המתאים לכבוד בית הכנסת ומה אנחנו אמורים לעשות כשאנחנו שם. ואחרים כמוני.
אז כן, אפשר גם אחרת. לא חושבת שאני הולכת לשנות דעתו של מישהו. להכיר ברצון של אמהות להתפלל כשהתנאים מאפשרים זה סוג של סובלנות הדדית שלא קיימת אצל כולם לא כי זה בלתי אפשרי אלא כי פשוט גדלנו שזה אסור! ומפריע! ומזניח! ואי אפשר להתרכז! והתפקיד שלך לשבת עכשיו בחדר הילדים ולרקוד. (סליחה, כשהאדם המבוגר לידך משתעל? או יוצא ונכנס מהשרותים? או הולכת לחמם משהו על הפלטה? כן אנחנו בין אנשים עם צרכים שונים וכל עוד זה יראנו לנו סביר אז נצליח להתרכז בתפילה)
ושוב, לא סותרת את חובת האמהות שלא להפריע למתפללים האחרים, אבל זה גם לא סותר את הקבלה שבעיני נדרשת גם משאר המתפללים. בכל הגילאים. שהרבה פעמים עוד לפני שהילד הפריע הם כבר מדמינים את המכתב לעתון שמחר יכתבו על עד מתי אמהות יבואו להפריע בתפילה.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ר'
קנג רְאֵה עָנְיִי וְחַלְּצֵנִי כִּי תוֹרָתְךָ לֹא שָׁכָחְתִּי:קנד רִיבָה רִיבִי וּגְאָלֵנִי לְאִמְרָתְךָ חַיֵּנִי:קנה רָחוֹק מֵרְשָׁעִים יְשׁוּעָה כִּי חֻקֶּיךָ לֹא דָרָשׁוּ:קנו רַחֲמֶיךָ רַבִּים יי כְּמִשְׁפָּטֶיךָ חַיֵּנִי:קנז רַבִּים רֹדְפַי וְצָרָי מֵעֵדְוֹתֶיךָ לֹא נָטִיתִי:קנח רָאִיתִי בֹגְדִים וָאֶתְקוֹטָטָה אֲשֶׁר אִמְרָתְךָ לֹא שָׁמָרוּ:קנט רְאֵה כִּי פִקּוּדֶיךָ אָהָבְתִּי יי כְּחַסְדְּךָ חַיֵּנִי:קס רֹאשׁ דְּבָרְךָ אֱמֶת וּלְעוֹלָם כָּל מִשְׁפַּט צִדְקֶךָ: