נכתב ע"י GRN;1771839:
היא ביקשה ממני ללכת לבית הכנסת ושאלתי את עצמי באמת איך אלמד אותה?
מה עושות אמהות אחרות?
אני שולחת ליד הסבתא והדודה.
אבל את אומרת שאין לך אופציה של שכנה/דודה/חברה שתארח את ביתך בבית הכנסת.
על כן אני חושבת שתיאלצי להסתפק בהסברה בבית פלוס מתן עידוד להיעמד ליד מישהי נחמדה בבית הכנסת שתאיר לה פנים ותעזור לה בשמחה.
בת כמה הילדה? בכל מקרה, גם כשאת שולחת אותה, תני לה את האופציה לחזור הביתה מתי שבא לה. זוכרת את עצמי בת 12 וחצי, ילדה גדולה, נכון? אמורה להתפלל את כל חזרת הש"ץ בתפילה הארוכה מאד אצלנו, משועממת עד כלות, ומיחלת שה'סיוט' הזה יסתים.
נכתב ע"י OR_Design;1771855:
הבן שלי עוד לא בן 7 , די גדול לדעתי בשביל ללכת לבית כנסת,
אבל הוא לא מסוגל , שבת אחרונה שהלך עם אבא שלו אחרי הרבה שבתות הוא גם כמעט דאג להוציא חבר שלו מבית הכנסת שישחק איתו, ושפך כוס מים על ילד אחר שהיה בחוץ (תופסת מים
) אז החלטתי שזה ממש מיותר שילך "להתפלל".
במקרה זה היה שבת שהייתי שם בסביבה וראיתי בדיוק מה קורה שם.
(אולי זה תזכורת לכל מיני אמהות שהבנים שלהם דואגים ג"כ לכל מיני אקשנים כאלה בסביבתם , תקחו בחשבון שזה רק מפריע למתפללים , ועד שלא ראיתי לא הבנתי!)
ילד בן שבע הוא ילד קטן בשביל ללכת לבית הכנסת, גם ילד לא במיוחד תזזיתי. אולי רק לתקיעות, אני לא יודעת.
אבל לשלוח אותו לכמה שעות? נראה לי שלא הוגן לעשות את זה לילד.
(וסתם כך מחשבה שעלתה לי, אולי צריך להשאיר אותם בבית עד שהם יתחננו ללכת...)
ביום הראשון התישב אחין שלי ליד בעלי, ילד חכם, ורגוע, ובוגר, בן שמונה. הוא היה ילד טוב, ישב בשקט אבל פשוט השתעמם. בעלי ביקש ממנו שליום המחר יביא איתו אנשים של פלימוביל...
סליחה, בית כנסת זה לא חדר משחקים.
ולכל האמהות שישבו השנה בבית, ואני בתוכן!
מילאתן את התפקיד שלכן בצורה הכי טובה שיכולה להיות.
ולא רק זאת, אף אחד אחר לא היה יכול למלא את התפקיד הזה שהוא שלכן.
בשנה שעברה התאפשר לי להיות בחלק גדול מהתפילות בר"ה, וכן ביום כיפור. היתה לי ילדה בעגלה, אבל אחותה הבכורה שמרטפה ברצון ליד בית הכנסת ביחד עם חברותיה.
ואילו השנה, ב"ה, היינו בבית, ויצאנו רק לשמוע תקיעות במניין מיוחד לנשים.
והרגש מנסה לדגדג, איפה תשע"ה ואיפה תשע"ו... מצא את ההבדלים, וזה ממש לא קשה.
ואז בא השכל, וניער אותי.
אני זוכרת את עצמי לפני כמה שנים בסיטואציה דומה, ולא הייתי חזקה ובטוחה בעצמי כמו השנה. התגעגעתי, ודמעתי על ה'הפסד'. וב"ה השנה זה היה ממקום אחר. מבין, ומודה.
כנראה שהתבגרתי.