@medekאם אפשר לפרט מה זה מדק וטלפון לבירורים
ואם התינוק מתקדם ביעילות בבית לא אכפת לנו איך....
לא הוכח מחקרית ”הפיתוח של המוח”בסיעתא דשמיא
אם התינוק מתקדם זה מעולה
אבל אם הוא לא עושה את ההצלבה של יד רגל
הוא לא מרויח פיתוח של המוח
וזה חבל מאוד!!
לא הוכח מחקרית ”הפיתוח של המוח”
מוזמנת להכיר את הבן שלילא שמעתי על ילד שהיה במדק ולא זחל (זחילה תקינה על 6) על אלו שלא, דוקא כן.
לא הבנתילי עצמי יש אחות תסמונת דאון.......
ככה שיש לי קצת מודעות.
חמותי היתה רגועה מלאאא זמן.
בפסח אמרתי לחמותי שאני לא רגוע. היא נבהלה ממני.
הבת שלי הגיעה בגיל שנה וחמש למדק@יהושע י @AVIGAIIL M @chaia
בתור מטפלת בשיטת מדק(בין היתר) אשמח להציג בפניכם כמה עובדות על ההבדלים בין השיטות, וכל אחד יעשה את שיקול דעתו:
להגיע להתפתחות הילד בקופה, זה יכול לקחת כמה חודשים טובים(במיוחד בב"ב) אם בכלל (כי לא נותנים לכל אחד)
לחכות כמה חודשים זה הרבה זמן בשלב הזה, כי טיפול טוב ומוקדם ככל האפשר עשוי לקצר את תקופת הטיפול וההתקדמות,
להגיע למדק זה בד"כ די מיידי.
להתפתחות הילד יש את תרגילי הפיזיותרפיה הרגילים( אני לא מזלזלת בכלל!!!! אבל אמהות יושבות אצלי ואומרות לי,
עכשיו יש לי תור בהתפתחות הילד ואני פה כי אין לי זמן מיותר" אין לי מושג מה הם עושות שם, אבל המדק ללא ספק יותר מאסיבי
למדק יש תרגילים מאד מאסיביים וחזקים, אבל תכלס מקדמים ומחזקים.
בהתפתחות הילד לא בוכים (כך אמהות מספרות לי: "זה לא היום שלו" "הוא עייף" "תמשיכי בבית")
במדק התינוקות (מלבד בודדים) בוכים משך כל הטיפול,
הבכי שלהם מאד לגיטימי, זו הדרך שלהם לומר לנו "לא נוח לי" עיזבו אותי" "אמא הצילו זה ממש מעצבן"
חשוב לי לציין, התרגילים במדק לא כואבים בכלל!! הם פשוט מציקים, זה ממש שיעור התעמלות חזק מאד ורצוף, ובשביל התינוק זה בהחלט מעצבן, למה שלא יבכה?
אבל במדק רוצים לקדם, ולחזק וגם המטפל וגם האמא יודעים שזה לטובתו, אז מידי פעם עושים עצירה, חיבוק נשיקה וממשיכים הלאה, אין לנו זמן לחכות שהילד יפסיק לבכות או ירצה לשתף פעולה כי זה לא יקרה... אז לא צריך להבהל מתינוק שבוכה זה תקין לגמרי!
להפך תינוק שלא בוכה זה לא תקין (בד"כ פגועי מח)
בהתפתחות הילד לפעמים לוקח זמן עד שרואים התקדמות משמעותית
במדק אפשר בד"כ לראות שיפור אחרי הטיפול הראשון (לא מדברת על בעיות פתלוגיות מסובכות)
להגיע להתפתחות הילד זה בחינם (קחו בחשבון את הזמן , שלפעמים נמשך מידי הרבה, וביטול עבודה -אם יש)
להגיע למדק זה בין 150 ל250 לטיפול אבל לרוב הגורף הרבה יותר קצר ומהיר
בהתפתחות הילד המטופל מקבל טיפול מפיזיותרפיסטית מקצועית ומוסמכת
במדק המטפלות הן בד"כ לא פיזיותרפיסטיות בכלל אבל יש להן כלי נפלא לעזור לאלפי שוחרי מזור וקידום
ואפשר תמיד לברר טוב, לשמוע המלצות על המטפלת, לנסות, להתרשם, ומקסימום...- לא להמשיך!
ובנימה אישית, לא פגשתי שום ילד שסוחב בעיות ריגשיות או פיזיות שנוצרו לו מטיפולי מדק
בסה"כ המטפלות הן לא רובוט וכמו שכתבתי קודם במהלך הטיפול נותנים לילד עצירות, מדברים מחייכים ובסוף הם גם חברים טובים של המטפלים, הם מרגישים שרוצים את טובתם (מניסיון)
@הכל תפילות
ישבה אצלי פעם מטפלת רגשית גדולה מומחית לילדים, עם התינוקת שלה, היא אמרה לי שאחרי ניסיון עם הילדים הקודמים היא באה ישר למדק ולא מנסה עוד דברים.
שאלתי אותה, תגילי לי מה את אומרת על זה, על השיטה, על הבכיות וכ'ו
והיא עונה לי, "הכי טוב שבעולם!! תכלס התינוקות מרגישים כשרוצים את טובתם ולא אמורים להשאר עם משקעים...
אם יש למישהו עוד שאלות בשמחה!
בהצלחה לכם
מאחלת שכל אחד יגיע למקום הנכון עבורו!
נ.ב. לא שמעתי על ילד שהיה במדק ולא זחל (זחילה תקינה על 6) על אלו שלא, דוקא כן.
(המידע אינו מהוה תחליף לייעוץ/טיפול רפואי/מקצועי)
תסמונת דאון לא ככ הוכחה, כי יש יותר היפוטוניה מאשר היפרטוניה.מוזמנת להכיר את הבן שלי
(היום הוא כבר רץ, אבל מדק לא קידם אותו בכלוםםםםם, רק פיזיותרפיה רגילה.)
אני חושבת שלילד עם פגיעה נוירולוגית צריכים שילוב.. לא עשיתי מחקר על השלכות הטיפול במדק ולכן נזהרת בלשוני .א בל כן רואה את השפעת הגישה של אין לנו זמן לחכות ..ואנחנו...מתקנים את הילד...שגם אם מבחינה מוטורית זה עובד, בתחומים אחרים אין קיצורי דרך וצריך הרבה השלמה וכבוד למקום של הילד ולתהליך שלו.
כל הכבוד לך על הערנות והרגישות.דיברתי איתה.
הם התחילו אתמול פיזיו.
שם הפנו אותה גם לריפוי בעיסוק וקלינאיות תקשורת.
הם כרגע בודקים ולא רוצים סטיגמות על הילדה ולכן לא מעוניינים במעון שיקומי/ לקבל קצבה.
תודה לכן...
שיהיה בשורות טובות לכולם!
התפתחות הילד.יש לי גיסה שיש לה בת בכורה יפיפיה אבל בהתפתחות היא מאחור ממש.
הילדה עושה החודש שנתיים והיא עדיין לא עומדת. היא זוחלת מוזר וגם יושבת.
בנוסף היא ממלמלת הבהרות ועדיין לא מדברת בכלל.
כמו כן, לדעתי העיניים שלה לא ממש ממוקדות , מייררת הרבה, רגישה להרבה דברים והלשון שלה קצת בחוץ לפעמים.
כשהיא היתה בת 9 חודשים בערך כל הזמן אמרתי לבעלי ( אחותו) שהיא נראת לי תסמונת.
היום אני לא חושבת שיש לה תסמונת אבל ברור שיש לה איזה בעיה.
וכאן השאלה, עד עכשיו גיסתי היתה רגוע (מה שאני לא) כרגע הם מנסים לבדוק מה יש לה..... רק לא מבינה למה רופא ילדים לא מפנה אותם ל101 בדיקות.
איך הם אמורים לבדוק זאת???? בהתפתחות הילד??? בדיקות דם???
כמו כן, היא התקשרה לבעלי השבוע ממש בוכה. אני רוצה לדבר איתה. מה לומר למה?
כבר תקופה די ארוכה שאמרתי לה שתלך לפיזיוטרפיה וכו',,, (בסוף הלכה בפרטי, אבל לבנתיים היא לא עומדת)
אנחנו די חברות ואני בהחלט אוזן קשבת שלה.
אודה לעצות מחכימות.
ורק בשורות טובות
לכן כתבתי שבתיה גרמ עצמה מאד אחראית.@מיכל ב'
מנסיון שלי מדק בהבחלט יכול לגרום לנזק אקטיבי
פיזיו רגיל יכול לגרום לסוג של נזק בעקיפין אם הוא לא מספיק מקדם
אבל את מסכימה איתי שזה לא סוג של אותצו נזק כמו נזק בחוליות עקב פעילות אגרסיבית מדי ע"י מישהי שלא הוסמכה לעשות פיזיוטרפיה ע"י משרד הבריאות בצורה רשמית
אם אין לה בעיה מהותית - מעון שיקומי לא ישים עליה שום סטיגמה.תהיה לתקופה, תתפתח, ותלך לחינוך רגיל.דיברתי איתה.
הם התחילו אתמול פיזיו.
שם הפנו אותה גם לריפוי בעיסוק וקלינאיות תקשורת.
הם כרגע בודקים ולא רוצים סטיגמות על הילדה ולכן לא מעוניינים במעון שיקומי/ לקבל קצבה.
תודה לכן...
שיהיה בשורות טובות לכולם!
לא מבינה את המרמור של האימהות פה.היו גם את החכמים שאמרו לי : "כן הרגשנו שמשהו שונה אבל לא רצינו להגיד לך..."
לא מכירה - שכנעת למה לא ללכת.@יהושע י @AVIGAIIL M @chaia
בתור מטפלת בשיטת מדק(בין היתר) אשמח להציג בפניכם כמה עובדות על ההבדלים בין השיטות, וכל אחד יעשה את שיקול דעתו:
להגיע להתפתחות הילד בקופה, זה יכול לקחת כמה חודשים טובים(במיוחד בב"ב) אם בכלל (כי לא נותנים לכל אחד)
לחכות כמה חודשים זה הרבה זמן בשלב הזה, כי טיפול טוב ומוקדם ככל האפשר עשוי לקצר את תקופת הטיפול וההתקדמות,
להגיע למדק זה בד"כ די מיידי.
להתפתחות הילד יש את תרגילי הפיזיותרפיה הרגילים( אני לא מזלזלת בכלל!!!! אבל אמהות יושבות אצלי ואומרות לי,
עכשיו יש לי תור בהתפתחות הילד ואני פה כי אין לי זמן מיותר" אין לי מושג מה הם עושות שם, אבל המדק ללא ספק יותר מאסיבי
למדק יש תרגילים מאד מאסיביים וחזקים, אבל תכלס מקדמים ומחזקים.
בהתפתחות הילד לא בוכים (כך אמהות מספרות לי: "זה לא היום שלו" "הוא עייף" "תמשיכי בבית")
במדק התינוקות (מלבד בודדים) בוכים משך כל הטיפול,
הבכי שלהם מאד לגיטימי, זו הדרך שלהם לומר לנו "לא נוח לי" עיזבו אותי" "אמא הצילו זה ממש מעצבן"
חשוב לי לציין, התרגילים במדק לא כואבים בכלל!! הם פשוט מציקים, זה ממש שיעור התעמלות חזק מאד ורצוף, ובשביל התינוק זה בהחלט מעצבן, למה שלא יבכה?
אבל במדק רוצים לקדם, ולחזק וגם המטפל וגם האמא יודעים שזה לטובתו, אז מידי פעם עושים עצירה, חיבוק נשיקה וממשיכים הלאה, אין לנו זמן לחכות שהילד יפסיק לבכות או ירצה לשתף פעולה כי זה לא יקרה... אז לא צריך להבהל מתינוק שבוכה זה תקין לגמרי!
להפך תינוק שלא בוכה זה לא תקין (בד"כ פגועי מח)
בהתפתחות הילד לפעמים לוקח זמן עד שרואים התקדמות משמעותית
במדק אפשר בד"כ לראות שיפור אחרי הטיפול הראשון (לא מדברת על בעיות פתלוגיות מסובכות)
להגיע להתפתחות הילד זה בחינם (קחו בחשבון את הזמן , שלפעמים נמשך מידי הרבה, וביטול עבודה -אם יש)
להגיע למדק זה בין 150 ל250 לטיפול אבל לרוב הגורף הרבה יותר קצר ומהיר
בהתפתחות הילד המטופל מקבל טיפול מפיזיותרפיסטית מקצועית ומוסמכת
במדק המטפלות הן בד"כ לא פיזיותרפיסטיות בכלל אבל יש להן כלי נפלא לעזור לאלפי שוחרי מזור וקידום
ואפשר תמיד לברר טוב, לשמוע המלצות על המטפלת, לנסות, להתרשם, ומקסימום...- לא להמשיך!
ובנימה אישית, לא פגשתי שום ילד שסוחב בעיות ריגשיות או פיזיות שנוצרו לו מטיפולי מדק
בסה"כ המטפלות הן לא רובוט וכמו שכתבתי קודם במהלך הטיפול נותנים לילד עצירות, מדברים מחייכים ובסוף הם גם חברים טובים של המטפלים, הם מרגישים שרוצים את טובתם (מניסיון)
@הכל תפילות
ישבה אצלי פעם מטפלת רגשית גדולה מומחית לילדים, עם התינוקת שלה, היא אמרה לי שאחרי ניסיון עם הילדים הקודמים היא באה ישר למדק ולא מנסה עוד דברים.
שאלתי אותה, תגילי לי מה את אומרת על זה, על השיטה, על הבכיות וכ'ו
והיא עונה לי, "הכי טוב שבעולם!! תכלס התינוקות מרגישים כשרוצים את טובתם ולא אמורים להשאר עם משקעים...
אם יש למישהו עוד שאלות בשמחה!
בהצלחה לכם
מאחלת שכל אחד יגיע למקום הנכון עבורו!
נ.ב. לא שמעתי על ילד שהיה במדק ולא זחל (זחילה תקינה על 6) על אלו שלא, דוקא כן.
(המידע אינו מהוה תחליף לייעוץ/טיפול רפואי/מקצועי)
שבירת חוליהלכן כתבתי שבתיה גרמ עצמה מאד אחראית.
תלמידות שלה- מי שעובדת צמוד- מקבלת הדרכה איך לעבוד בלי להרוס.
מי שעובדת בעצמאות- כל אחת יש לבדוק.
ולאיזה נזק את מתכוונת?
פריקה? או מה?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: