אני תמיד מסכימה עם
@מרחבית עוד לפני שאני קוראת
בנקודה הזו אני הבנתי דווקא אחרת. הגל השלישי נעצר בזכות החיסונים. הגל הרביעי פרץ בגלל זנים חדשים אמנם, אבל פגע במחוסנים בגלל ירידה בנוגדנים שחלה עם הזמן. כהוכחה אני חושבת שניתן לראות את ההשפעה המשמעותית של החיסון השלישי. מדובר באותו חיסון בדיוק. רק הטיימינג שונה.
להבנתי נכון לעכשיו החיסונים של פייזר ושל מודרנה הציגו עמידות מרשימה בפני כל הזנים. ולכן פחות מטרידים זנים חדשים. מקסימום נצטרך להתחסן פעם בחצי שנה, שוין.
קצת מורכב העניין. החיסונים בנויים על יצור נוגדנים בגוף נגד דמוי המעטפת של הנגיף (שמתפתח על ידי החיסון). ואז, כשמגיע הנגיף האמיתי עם מעטפת כזו, מערכת החיסון מייד מסתערת עליו.
במעטפת יש הרבה תכונות. בזנים החדשים היה שינוי במעטפת, אבל לא בכל הדברים. חלק נשאר אותו הדבר. אך זה כבר פחות. והיה צורך בחיזוק הנוגדנים גם בגלל זה. חוץ מירידת הנוגדנים עם הזמן. כך לפחות הבנתי.
יש מלא מוטציות בנגיף בזמן שהוא כל-כך נמצא בעולם. אלא שכל המוטציות שלא קשורות למעטפת, לא מעניינות אותנו. כי כשיש נוגדנים שהם נגד המעטפת, ברגע שייכנס נגיף עם מעטפת כזו - הנוגדנים יסתערו עליו.
המוטציות המדאיגות אותנו הם כאלה שמעטפת הנגיף שלהם השתנתה. ואם תהינה מוטציות שתשתנה בהן עוד ועוד המעטפת, ככל שיהיה בה יותר שינוי, כך הנגיפים בעלי מעטפת כזו - שונה - עלולים לחדור מתחת לראדאר (של מערכת החיסון שבגוף).
ודאי צריך תפילות תמיד. על הכל. ויש חשש כזה.
כאמור, עובדים על זה במעבדות כבר מזמן. אפילו היתה שאלה אם לחכות עם החיסון השלישי עוד כמה חודשים עד שיהיה בע''ה מוכן חיסון משופר בפייזר - מותאם לשינויים - אך הוחלט שלא, כי ההתפרצות היתה מידי גדולה ומסוכנת.
ד' נותן לנו תרופות וידע ואפשרויות. שרק נכיר בעומק אלו מתנות נפלאות הוא שולח לנו לצד המכות. ונדע לצד האמונה החזקה שהכל לטובה, להודות לו על הניסים שהוא שולח לנו, ואנחנו מקבלים אותם לפעמים כמובן מאליו ולפעמים דוחים אותם ביד גסה...ואין בעל הנס מכיר בניסו...