התחלת מהלך זה משהו אחרת לגמרי מהצלחת מהלך.לפני כמה שנים כבר התחילו מהלך ציבורי גדול בענין הזה, והוא הגיע לשלב מתקדם, אבל היו רבנים (חשובים) שמנעו את זה בדיוק מחמת הסיבה שכתבתי
התחלת מהלך זה משהו אחרת לגמרי מהצלחת מהלך.לפני כמה שנים כבר התחילו מהלך ציבורי גדול בענין הזה, והוא הגיע לשלב מתקדם, אבל היו רבנים (חשובים) שמנעו את זה בדיוק מחמת הסיבה שכתבתי
נניח שההורים לקחו משכנתא ע''ס 500 אש''ח, ושילמו במשך 10 שנים 300 אש''ח, אחרי 10 שנים יקחו הזוג משכנתא אחרת ע''ס 600 אש''ח, יחזירו 300 להורים וישלמו את השאר בתשלומים רגילים של משכנתאאחרי 10 שנים הם יצטרכו להתחיל לשלם כל חודש גם את המשך המשכנתא וגם את ההחזר להורים?
אני כתבתי מה שהיה. יש הרבה דברים שהצליחו לשנות בציבור, כאשר הדברים מגובים על ידי האנשים המשפיעים. אבל אם יש מהם שעוצרים את המהלך מסיבות מסוימות זה בעיה, וצריך למצוא פתרון לבעיההתחלת מהלך זה משהו אחרת לגמרי מהצלחת מהלך.
אני מסכים שזה קשה, אבל זה בלי שום השוואה למצב כיום.בבקשה תסביר שוב את המתווה.
איך זה בדיוק יעבוד? ההורים ישלמו משכנתא כהלוואה? לכמה ילדים בו זמנית? גם בזה יש שאלה גדולה איך יעמדו...
מה למשל?אני כתבתי מה שהיה. יש הרבה דברים שהצליחו לשנות בציבור, כאשר הדברים מגובים על ידי האנשים המשפיעים.
זה נכון שהמהלך מתחיל תמיד מלמטה, אבל אם האנשים המשפיעים השולטים בדעת הקהל עוצרים אותו, אין למהלך כל כך סיכוי בדרך כלל. יש להם כח גדולמה למשל?
בדרך כלל דברים משתנים מהכרח שמניע את הציבור הקטן למטה, קשה לי לראות מוסכמות חברתיות שהשתנו מ"למעלה".
אני לא מדבר על מהלכים גדולים שנעשים בפתע פתאום מול מוסכמות, דברים כאלו לא מצליחים בכלל, לא מלמעלה ולא מלמטה.זה נכון שהמהלך מתחיל תמיד מלמטה, אבל אם האנשים המשפיעים השולטים בדעת הקהל עוצרים אותו, אין למהלך כל כך סיכוי בדרך כלל. יש להם כח גדול
רוב האברכים שאני מכיר לא קנו דירה שניה, וגם אלו שכן עשו זאת רק בגלל הדאגה לדירות לילדיםהרעיון נחמד.
אך אליה וקוץ בה...
לפי המתווה, בעצם מה שקורה שהזוג מתחיל לשלם על הדירה של עצמו 10 שנים אחרי החתונה....
מה שאומר שהדירה משועבדת לבנק במשך 30 שנה.... (לפחות...)
מה שאומר, שאין לזוג איך למנף את הכסף של עצמו והם יישארו תמיד במעמד של השכבות החלשות.
אף פעם לא יוכלו לקנות עוד דירה ולמשכן את הדירה של עצמם.
כל הזמן יצטרכו להיחנק עם משכנתא בלי יכולת לגמור את החודש.
ולא נשכח, שזוג שנשוי 10 שנים כבר יש לו כמה וכמה ילדים שזה גם הרבה הוצאות.
ויותר מזה, אם הם לוקחים משכנתא לעוד 25 שנה בשביל לשלם את הדירה שקנו לפני 10 שנים.
הווי אומר שכשהם עדין יהיו באמצע לשלם את הדירה של עצמם, הם כבר יתחילו לחתן, ויצטרכו להתחיל לשלם את ה"הלוואות" של הילדים הבאים.
לוידת.
אני לא פוסלת לגמרי.
אבל ברור לי שזה לא מתאים לכל אחד. וצריך עוד הרבה עיבוד.
(גם בגלל זה הוקם ה"גמ"ח המרכזי" שיתחילו לשלם את הכסף לפני שהילד מגיע לגיל שידוכים).
הרעיון נחמד.
אך אליה וקוץ בה...
לפי המתווה, בעצם מה שקורה שהזוג מתחיל לשלם על הדירה של עצמו 10 שנים אחרי החתונה....
מה שאומר שהדירה משועבדת לבנק במשך 30 שנה.... (לפחות...)
מה שאומר, שאין לזוג איך למנף את הכסף של עצמו והם יישארו תמיד במעמד של השכבות החלשות.
אף פעם לא יוכלו לקנות עוד דירה ולמשכן את הדירה של עצמם.
כל הזמן יצטרכו להיחנק עם משכנתא בלי יכולת לגמור את החודש.
ולא נשכח, שזוג שנשוי 10 שנים כבר יש לו כמה וכמה ילדים שזה גם הרבה הוצאות.
ויותר מזה, אם הם לוקחים משכנתא לעוד 25 שנה בשביל לשלם את הדירה שקנו לפני 10 שנים.
הווי אומר שכשהם עדין יהיו באמצע לשלם את הדירה של עצמם, הם כבר יתחילו לחתן, ויצטרכו להתחיל לשלם את ה"הלוואות" של הילדים הבאים.
לוידת.
אני לא פוסלת לגמרי.
אבל ברור לי שזה לא מתאים לכל אחד. וצריך עוד הרבה עיבוד.
(גם בגלל זה הוקם ה"גמ"ח המרכזי" שיתחילו לשלם את הכסף לפני שהילד מגיע לגיל שידוכים).
וזה מאד עצוב, כי הרבה מהם יכלו לעשות את זה. ולממן לפחות לחלק מהילדים דירות ברוגע.רוב האברכים שאני מכיר לא קנו דירה שניה, וגם אלו שכן עשו זאת רק בגלל הדאגה לדירות לילדים
אם זה כל הבעיה במתווה, הרי שבהשוואה למצב כיום זה גן עדן
במקום שאדם יצטרך לשלם 4 מלש''ח שאין לו, הוא צריך לשלם רק משכנתא אחת
אני מדבר לגמרי על הילדים ולא על ההורים. הם מתחילים לשלם בגיל 34 משכנתא אחת, במקום להתחיל לשלם בעוד 5 שנים 7 משכנתאותאצל ההורים זה יהיה גן עדן, לילדים זה יכול להיות גיהנום.
שוב, אני לא פוסלת, יכול להיות שיהיו הורים שזאת הדרך היחידה שלהם לתת דירה לילדים, וזאת לגמרי אופציה.
הייתי מפחדת לקחת את זה באופן גורף, כי באמת זה לא פשוט. זה יכול לחנוק את הילדים בעתיד. בצורה שתשאיר אותם כל הזמן על הקצה... של סוחבים עוד חודש ועוד חודש.
יש הרבה דברים שיכלו לעשות. אני מדבר על המציאותוזה מאד עצוב, כי הרבה מהם יכלו לעשות את זה. ולממן לפחות לחלק מהילדים דירות ברוגע.
ואת המציאות הזאת הרבה יותר קל לשנות....יש הרבה דברים שיכלו לעשות. אני מדבר על המציאות
אני לגמרי לא בטוח.ואת המציאות הזאת הרבה יותר קל לשנות....
הלוואי שזה יצליח.אני לגמרי לא בטוח.
חוץ מזה, גם ככה יש כיום לרוב הזוגות משכנתא על הדירה ל20-25 שנה
ויש גם כאלו שהפסידו בנדל''ן, אני מכיר.
ובכל אופן אני לא מכיר מישהו שהצליח לחתן עם זה כמה ילדים כפי שכתבת. אולי רווח של כמה מאות אלפים בודדים במקרה הטוב
ואני מבקש אם מישהו מכיר סופרים מוכשרים ואמיצים שנמצאים כאן, לתייג אותםלדעתי האפשרות לשנות מוסכמות עובר בעיקר דרך ספרות – שבועונים, ספרי קריאה וכיוצא.
יש סופרים אמיצים שהצליחו לשנות מוסכמות שינוי מרחיק לכת, ואולי הם עצמם לא יודעים עד כמה.
אני חושב שצריך כאן שילוב של כוחות חזקים בתחום הספרות, שיהיו מוכנים להתלבש על הנושא ולהשקיע בו בלא להרפות, עד שיווצר מצב תודעתי שאלו שממשיכים את המנהג הישן ומסרבים להצטרף למיזם הם המגוחכים, שהרי הם ממשיכים להשקיע סכומים אדירים שאין להם - כביכול למען התורה של האברכים הצעירים - ואינם מבינים שדוקא אם יסכימו לשינוי ויצטרפו למיזם, יגרמו לאברכים הצעירים ישוב הדעת גדול הרבה יותר, בלי לגרום נזקים עצומים לעצמם ולמשפחתם ולאחרים.
אני רוצה בזה לקרוא לסופרים המוכשרים שבינינו, כל מי שמוכן להתמסר לזה – אם תמורת תשלום ואם בהתנדבות – נא להשאיר לי הודעה.
וזה בעיקר מה שמעניין אותי איך הורים ישלמו גם את המשכנתא של עצמם וגם את המשכנתא של הילדים.אני מדבר לגמרי על הילדים ולא על ההורים. הם מתחילים לשלם בגיל 34 משכנתא אחת, במקום להתחיל לשלם בעוד 5 שנים 7 משכנתאות
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: