תוהה לעצמי....

מצב
הנושא נעול.

עוגת בוקר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אוטומציה עסקית
היה כאן לא מזמן אשכול של סדנאות מוגנות
מעבירה אותן אחת בשם גליה סברסוב.
יש לה שיעורים מוסרטים שמדברים הרבה על הנושא.
ו---אין לי שום קשר אליה.

שנית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
נכתב ע"י wald;2422879:
מצד שני נתן לילדה חומר למחשבה, למה שמישהו יגע בי בכלל?? גברים לא נוגעים בבנות :rolleyes:

לא זוכרת שזה נתן לי חומר למחשבה, הוא לא דיבר על גברים,אלא בכלליות,
וזה נתן לי את התחושה שההורים שלי תמיד מגבים אותי בכזה מקרה ,
לצעוק, לדחוף, ולעשות כל מה שאני חושבת לנכון במצב זה.

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שנית;2422892:
לא זוכרת שזה נתן לי חומר למחשבה, הוא לא דיבר על גברים,אלא בכלליות,
וזה נתן לי את התחושה שההורים שלי תמיד מגבים אותי בכזה מקרה ,
לצעוק, לדחוף, ולעשות כל מה שאני חושבת לנכון במצב זה.

אם כך - התחברתי.

RacheliM

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י יעל א;2422881:
:D
חחח
הכי לא
ואם היית מכירה אותי היית יודעת את זה;)

אבל לבת שלי אכפת.
אני לא אגרום לה להיות חריגה

ואגב כאן בעיר לא מעלימים עין
בדיוק לאחרונה התפרסמה באתרים תמונה של גבר שצולם-מטריד ילדות בבנין והוא נתפס
ככה מטפלים בזה כאן.
למשל הוא

אני הייתי מלמדת אותה ללכת בראש מורם.
להיות גאה בזה שאמא לוקחת אותה.
להגיד לחברות שאמא שלה אוהבת אותה!! ומי שאמא שלה אוהבת אותה באמת אז היא הולכת איתה ביחד ודואגת לה.
ובכלל,זה נורא כייף ללכת עם אמא.
מה שתשדרי לילדה זה מה שהיא תאמין בו.

אבל היי,
הבת שלך לא בת 6....

מנגנת

משתמש מקצוען
נכתב ע"י שנית;2422870:
כשמלחיצים ילדים בנושא יש לספר להם סיפורים על התמודדות אמיצה,
ולתת להם תחושה שיש להם בהחלט כח להתמודד ולהתחמק ממצב כזה.
לא רק להפחיד ולטעת בהם חרדות .
אבי תמיד היה אומר לי - ''מי שנוגע בבנות שלי מגיע לו מכות''
ובאמת כמה פעמים ש''זכיתי'' להטרדות קטנות ופעם בסימטה חשוכה
מיד, אוטומטית השתמשתי בידיים שלי.
כי ''מגיע להם מכות''.

תודה שנית. זו גישה חלקה מצד אחד, ויעילה מצד שני.
סוף סוף מישהו נותן דוגמא טובה מה כן להגיד לילדים.

רחלי 1234

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
לא קראתי את הכל, אולי כבר כתבו את זה.
אין בכלל ויכוח שלא שולחים ילדים קטנים לבד (גן חובה נראה לי ממש קטן 5-6)
רציתי להעיר משהו נוסף
ילדים שמאחרים לבית ספר, החל מהשעה 9 בבוקר- סכנת נפשות לשלוח לבד גם בגיל 12, חוץ מבני דודים, הרחובות בדר"כ ריקים מאדם. לא לדבר שאני רואה גם ילדים בני 5 הוכלכים לבד בשעות האלו... הזוי.

אפשרי

מהמשתמשים המובילים!
נכתב ע"י רחלי 1234;2422930:
לא קראתי את הכל, אולי כבר כתבו את זה.
אין בכלל ויכוח שלא שולחים ילדים קטנים לבד (גן חובה נראה לי ממש קטן 5-6)

אז הנה, עובדה שיש.

YAELJ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
קראתי רק את רוח הדברים..
לא נכנסת לדיון מפורט, רק רוצה לומר שבנערותי גרתי באיזור מאאד שקט בבני ברק ותמיד חברות ידעו שאני לא הולכת לבד, ליוו אותי עד הרחוב הקרוב הסואן ומשם ההורים שלי באו לקחת אותי גם ב10:00 בערב (וממש לא הייתי בת יחידה במשפחתי), ההורים שלי פשטו לא התרגלו לנורמה הזו שילדים הולכים לבד, ולימדו אותנו לדעת שיש סכנות שלא רואים על פני השטח וצריך להזהר. בשבילי זה היה מקור לגאווה :) הרגשתי שאכפת ממני ושאני לא תמימה כמו הרבה בנות אחרות.. ופעם חברה יצאה ממני בשעה 2:00 בלילה והתעקשה שיכולה ללכת בלי ליווי, הלב שלי פרפר בשבילה ועד היום אני חושבת איזה חסרת זהירות היא הייתה..
אני כן חושבת שהורים יכולים וחייבים לטעת בילד תחושה של זהירות מבלי להכניס לפחדים, מקווה שאצליח לעשות זאת לילדי (הם עדיין קטנים..) אבל לא להשמר ולא לדבר זה ממש לטמון את הראש בחול...
וללכת לבד זה עניין של נורמות שמשום מה התאזרחו בציבור החרדי, באזורים חרדיים (בשום מגזר אחר אין את זה!) ואחרי שמתרגלים לזה באמת קשה לשנות...

רחלי 1234

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
הגדולה שלי -9 הולכת לבד (המשך הרחוב)
הקטנים 5 ו-2.5 אני כמובן לוקחת. (עד לבתוך הגן)
ובכל אופן, לא מתחילה את הבוקר בלי מטבע לצדקה, ותפילה: "שהקב"ה ישמור על ילדינו היקרים שלא יפגעו(עם פתח ב-ג') לא בגוף, לא בנפש ולא ברגש"
כי תכלס אנחנו יכולים רק להשתדל, וחייבים להשתדל, אבל שום דבר באמת לא בידיים שלנו.

מלפפון

משתמש סופר מקצוען
אשכולות כאלו גורמים לי קמטוט לבבי.
מצד אחד זה נכון שיש לנקוט זהירות.
לא לשלוח ילדים לבד עד גיל 12, לא לתת לילד לעבור את הכביש עד גיל 9, שלא ילך לחברים שרק האבא נמצא בבית, לא להביא תינוקות קטנים לאולמות בשל דציבלים גבוהים של התזמורת..

הבעיה היא שאם אנחנו רוצים לחיות נורמלי, אי אפשר לעמוד בכל הכללים.

תבוא אחת ותגיד: איך היא שולחת את בת ה7 שלה לבד בסמטאות ברכפלד?
והאם שיש לה עוד שלושה קטנטנים מתחת, ויש לה גם ראש שדואג להראות אותות כשאיננה ישנה בצהרים, והקטנה רוצה לחם עם שוקולד, וזה מעליה לחם עם גבינה וזיתים, ובת ה7 רוצה ללכת לחברה. אז היא נותנת לה. וכי מה היא תעשה?
תכלא אותה בבית?

ונגיד לה: עדיף שתהיה כלואה בבית מאשר שתלך לחברה.
עדיף שלא תלכי לחתוטנה של אחותך, העיקר שהתינוק לא ינזק מהמוזיקה הגבוהה.
אבל זה לא נכון. כי אי אפשר לחיות כך.

תקטלו אותי- אבל אני חושבת שאין מצב לגדל קטנטנים צפופים ולדאוג לשמור על כל הכללים הללו. אולי רק מלאכים.
לכן נראה לי שכל האמהות שמצקצקות בלשונן- אין מצב שלא עברו על הכללים.

אז זו שמקפידה לקחת כל יום את הילדים- לא מקפידה להביא להם פחמימה+ירק+ חלבון בכל ארוחה, ומרשה לבת ה8 שלה ללכת לחברה (עם ליווי) כשרק האב נמצא בבית.

וזו שמקפידה על תזונה מלאה, לא יכולה לצאת מהמטבח כדי ללוות את בת ה7 שלה לבית הספר, ולכן היא אומרת לה להיזהר כשהיא חוצה את הכביש, ומצד שני הלא תמצאו אותה מעולם לוקחת ילדים קטנים לחתונות, או משאירה את הילדים בבית אפילו לשניה בלעדיה.

ולכולנו יש את סדר היום שלנו ואת היכולות ואי היכולות.

יתכן שאם היה לנו ילד וכלב, היינו קונים לכלב בגד אדום גזעי ולוקחים אותו לטיולי בוקר.
אבל יש לנו ב"ה יותר, ואנחנו רק אחד ואחת. אבא ואמא, שצריכים לחלוש על הכל.
ואנחנו אחראים ושומרים על הילדים שלנו, אבל לא מתגלשים איתם יחד במגלשה.

עד כאן זו המחשבה הראשונית שלי למקרא אשכולות אלו.

ואז אני חושבת: אבל זה באמת מסוכן שילדה בת 4 תלך לבד לגן. וזה לא לענין להשאיר ילדים קטנים לבד בבית ולצאת להליכה זוגית.
וחשוב שתהיה מודעות.

ואין לי מושג איך מצד אחד אפשר לתת מודעות, ומצד שני לעשות את זה בצורה שלא תפגע במנגנוני המצפונים של האמהות.

ואין לי תשובה.

אני רק יכולה לומר שאני חרדתית למדי. ובד"כ אני לא נותנת לילדים ללכת למטה בלעדי, והיום שלחתי את בת ה-9 עם בן ה4 לגינה ממול הבית בשעת צהרים כדי 'להתנדנד ולחזור' בשעה שנחתי צהרים. ועד כה לא שלחתי ילדות לבד לבית הספר, והשנה נתתי לבת כיתה א' וכיתה ג' לחזור לבד ברגל כמה פעמים.
כי יש רצוי, וכדאי שנדע ונהיה מודעות לכך.
ויש מצוי.

ויש דברים שגם אם מצוי, באמת אסור לעשות אותם בשום אופן.

שרהה

משתמש פעיל
נכתב ע"י mali;2422813:
לגמרי לא התכוונתי אליך. סליחה אם הבנת כך.

ואם התכוונת אלי, הדגשתי "ללא קשר לכל הדיון כאן"

אבל האמת שלדעתי כן קשור כאן אמונה (לכל דבר קשור אמונה כמובן)
אבל כאן ההתשדלות שלנו מוגבלת מאוד אוד
כי מה שלא תעשי או מה שכן תעשי, יש מינוס ופלוס
אי אפשר לסגור ילדים גדולים בבית,
ואי אפשר שלא להכניס להם לראש שיש אנשים שפלים וכו'
ואי אפשר שלא להכניס להם פחד יותר מידי,
בקיצור מה שנעשה אנחנו חייבים לסייעתא דשמיא מיוחדת מלמעלה

GRN

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עיצוב ואדריכלות פנים
נכתב ע"י יעל א;2422709:
הרהורים על עצמינו:

אצלינו בשכונה (חפציבה,גרין פארק-מודיעין עילית) ילד/ה ב/ת 6 הולכ/ת לבד לבית הספר. נקודה.
אם אמא שלה תיקח אותה יחשבו שיש לה פיגור סמוי או משהו..
זה ממש נח לי כאמא ביומיום.
אבל
יש לי מחשבות לא פעם-
איך התפתחה התרבות הזאת? זה שהיא לא הגיונית זה ברור.

זה היה מקובל בעבר בכל המגזרים. השינוי הוא במגזרים מקבילים ויש לכך מגוון סיבות.

אמת אחת

משתמש פעיל
נכתב ע"י רותי קפלר;2422541:
וחוטפות מנה אחת אפיים ואיומי צילום של בנותיהן בנות השש וחצי שהולכות לבד למכולת :( (אין כביש בדרך, אגב).

אם אפשר רק שכל מגיבה כאן תציין את גילאי ילדיה, פשוט קצת מוזר לנו לקבל הטפות מוסר מאמהות לשני קטנטנים, על זה שבת השבע שלנו הולכת לבד לחברה.

האם יש כאן מישהי אחת עם ילדים גדולים (לפחות שניים מגיל 7 ומעלה), שלא מרשה לילד בן 7 ללכת לבד לשום מקום? שתצביע.

הבת שלי בת 10 עד עכשיו אני לא שלחתי אותה לבד...
ובתקופה האחרונה, כשהיא הולכת לחברה / למכולת זה רק אם היא מצוידת בטלפון ניד!
עדיף להיות טיפה יותר מידי שומרת ולא להצטער על פעם אחת שהיא יותר מידי לכל הדעות
וד"ל

RacheliM

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מלפפון;2423016:
אשכולות כאלו גורמים לי קמטוט לבבי.
מצד אחד זה נכון שיש לנקוט זהירות.
לא לשלוח ילדים לבד עד גיל 12, לא לתת לילד לעבור את הכביש עד גיל 9, שלא ילך לחברים שרק האבא נמצא בבית, לא להביא תינוקות קטנים לאולמות בשל דציבלים גבוהים של התזמורת..

הבעיה היא שאם אנחנו רוצים לחיות נורמלי, אי אפשר לעמוד בכל הכללים.

תבוא אחת ותגיד: איך היא שולחת את בת ה7 שלה לבד בסמטאות ברכפלד?
והאם שיש לה עוד שלושה קטנטנים מתחת, ויש לה גם ראש שדואג להראות אותות כשאיננה ישנה בצהרים, והקטנה רוצה לחם עם שוקולד, וזה מעליה לחם עם גבינה וזיתים, ובת ה7 רוצה ללכת לחברה. אז היא נותנת לה. וכי מה היא תעשה?
תכלא אותה בבית?

ונגיד לה: עדיף שתהיה כלואה בבית מאשר שתלך לחברה.
עדיף שלא תלכי לחתוטנה של אחותך, העיקר שהתינוק לא ינזק מהמוזיקה הגבוהה.
אבל זה לא נכון. כי אי אפשר לחיות כך.

תקטלו אותי- אבל אני חושבת שאין מצב לגדל קטנטנים צפופים ולדאוג לשמור על כל הכללים הללו. אולי רק מלאכים.
לכן נראה לי שכל האמהות שמצקצקות בלשונן- אין מצב שלא עברו על הכללים.

אז זו שמקפידה לקחת כל יום את הילדים- לא מקפידה להביא להם פחמימה+ירק+ חלבון בכל ארוחה, ומרשה לבת ה8 שלה ללכת לחברה (עם ליווי) כשרק האב נמצא בבית.

וזו שמקפידה על תזונה מלאה, לא יכולה לצאת מהמטבח כדי ללוות את בת ה7 שלה לבית הספר, ולכן היא אומרת לה להיזהר כשהיא חוצה את הכביש, ומצד שני הלא תמצאו אותה מעולם לוקחת ילדים קטנים לחתונות, או משאירה את הילדים בבית אפילו לשניה בלעדיה.

ולכולנו יש את סדר היום שלנו ואת היכולות ואי היכולות.

יתכן שאם היה לנו ילד וכלב, היינו קונים לכלב בגד אדום גזעי ולוקחים אותו לטיולי בוקר.
אבל יש לנו ב"ה יותר, ואנחנו רק אחד ואחת. אבא ואמא, שצריכים לחלוש על הכל.
ואנחנו אחראים ושומרים על הילדים שלנו, אבל לא מתגלשים איתם יחד במגלשה.

עד כאן זו המחשבה הראשונית שלי למקרא אשכולות אלו.

ואז אני חושבת: אבל זה באמת מסוכן שילדה בת 4 תלך לבד לגן. וזה לא לענין להשאיר ילדים קטנים לבד בבית ולצאת להליכה זוגית.
וחשוב שתהיה מודעות.

ואין לי מושג איך מצד אחד אפשר לתת מודעות, ומצד שני לעשות את זה בצורה שלא תפגע במנגנוני המצפונים של האמהות.

ואין לי תשובה.

אני רק יכולה לומר שאני חרדתית למדי. ובד"כ אני לא נותנת לילדים ללכת למטה בלעדי, והיום שלחתי את בת ה-9 עם בן ה4 לגינה ממול הבית בשעת צהרים כדי 'להתנדנד ולחזור' בשעה שנחתי צהרים. ועד כה לא שלחתי ילדות לבד לבית הספר, והשנה נתתי לבת כיתה א' וכיתה ג' לחזור לבד ברגל כמה פעמים.
כי יש רצוי, וכדאי שנדע ונהיה מודעות לכך.
ויש מצוי.

ויש דברים שגם אם מצוי, באמת אסור לעשות אותם בשום אופן.

את יכולה לקחת תינוק קטן לאולם אם תשימי לו פקקים באוזניים.או שתשלחי לבייביסיטר.
את יכולה לשלוח ילדה בת 12 לבדה (כמובן) אבל את צריכה ללמד אותה להזהר ולהתגונן אם צריך.
כל הקטע עם הפחמימות זה שטויות בעיני,כי יום אחד שהילד לא יאכל עגבניה לא יקרה לו כלום.
אבל יום אחד שהוא ירוץ לכביש לבד - יכול לגמור לו ולאמא שלו את החיים.

אחת השכנות פה סיפרה לי יום אחד שהיא משאירה את התינוקת שלה (בת חצי שנה) לבד בבית כשהיא יושנת והולכת לקניות.
כי היא יודעת שעכשיו יש לה שעתיים לישון ומה כבר יכול לקרות.....

תאמת? כמעט התעלפתי לי רק מלשמוע.
מה זה מה כבר יכול לקרות?!! מי משאיר תינוקת לבד בבית והולך לקניות????
אני ממש מקוה שלא התכוונת ברצינות לחלק של 'להשאיר לבד ילדים קטנים בבית ולצאת להליכה זוגית' כי זה נורא.

יש דברים שפשוט לא עושים אותם.

מקופלת

משתמש מקצוען
נכתב ע"י mali;2422786:
אני כ"כ אוהבת שתולים התנהגות לא אחראית בעודף אמונה.
פשוט אין קשר בין הדברים.

מי שמאמין באמת יודע שילדים הם פקדונות יקרים יותר מכל דבר אחר. ולכן, השמירה עליהם צריכה להיות בהתאם.

אחוזי הפגיעה בילדים חרדים גבוהים ביחסם לעומת האוכלוסיה הכללית. (ביחסיות. וזה בדוק) בגלל:
1. תמימות!! וב"ה אלף פעמים שהיא קיימת. אבל דווקא בגלל זה צריך יותר לשמור על הילדים שלא יכולים להעלות בקצה דעתם כי אנשים מבוגרים יכולים להיות נוראיים. ילד חרדי מורגל להסתכל על מבוגר כגורם אחראי, נבון, ומה לעשות שלא תמיד זה כך?

2. העצמאות היתירה. וכן, זו עצמאות מוגזמת שקיימת רק ברחובותינו, לכאו' בגלל סיבת התמימות, אך בתוך עמי אנוכי יושבת ולצערי זו לגמרי לא הסיבה היחידה...
נכון. אין צורך לשמור עליהם בכספת וגם לא להיות חרדתיים אבל ילד בגיל 5 ו-6 הוא קטן!! לכל הדעות ובטח שלא להיות אחראי על עוד אחד/שניים אחריו.

זו לא חכמה לעצום עיניים ולהתנועע בדבקות שאני מאמין שבורא עולם שנתן לי את הילד והוא גם ישמור עליו דווקא בנושא הזה. תבדקו את עצמכם טוב טוב אם אתם גם מאמינים כך בכל התחומים. וכמובן זה לא סותר שאנחנו צריכים להתפלל על-כך ואם משהו צריך לקרות ח"ו - לא יעזור כלום. אבל לפחות להיות נקיים כלפי שמים.

חבל שהציבור שלנו שאמון על ערך החיים וקדושת החיים מרשה לעצמו בדברים כ"כ קריטיים לזלזל.

ומי שחושבת שזה יוצר בעיה לילדים, מוזמנת להכיר את הילדים שלי:)

איך אפשר לאמר שאחוזי הפגיעה במגזר החרדי גבוהים יותר, אם אצלנו המון נפגעים לא מדברים ולא מתלוננים? (לעומת חילוני שיכול להתלונן במשטרה על פגיעה בילד שלו רק לצורך נקמה?)

ובכלל לא מבינה את ההשוואה לציבור הכללי! אצלם גם הכלבים לא יוצאים בלי ליווי...
מה ההשוואה בין בית עם 2 ילדים לבית שמתחת לילד בן 7 יש עוד 4 ילדים קטנים ממנו?

ההבדל הוא גם ברחוב החרדי שנכון שיש בו חולי רוח, אבל יש בו ב"ה המון אנשים איכפתים שכשיראו חלילה ילד בוכה או כל דבר חריג, מיד יעצרו הכל ויטפלו בעניין.
ולא, אני לא שולחת את הילדים לבד כי אני סומכת על האנשים הנחמדים האלה, אבל זה מסביר את ההבדל בין המגזרים.

וכן, יש לנו את האמונה שאם ה' לא ישמור ... שווא אשמור ואטמין את ילדי במבצר המוגן!

מקופלת

משתמש מקצוען
נכתב ע"י mali;2422579:
יש לי ילדים גדולים, ואת בת ה-7 שלי (הרביעית למי שזה מעניין) לא שולחת לבד. רק בתוך הבנין.

ובתוך הבניין היא שמורה?
אז עכשיו תגידו שצצות הנפגעות... :)
אבל בגיל 5 עברתי סיפור לא נעים שב"ה נעצר בזמן רק בגלל שצרחתי ומיד אנשים נחמדים ואיכפתים באו לבדוק מה קורה.
וזה היה בבניין!

וכשהבת שלי בת 5.5 נדנדה שהא רוצה ללכת לבד, בתחילה היה לי ברור שאין מצב!
אבל אחרי תקופה הגעתי למסקנה שגם לא לתת לה ללכת לבד יכול לגרום לשריטות...
אז נתתי לה בתחילה עם ליווי חלקי. את דפיקות הלב שלי שמעו בכל הבניין...
בימים הראשונים התקשרתי לגננת לבדוק שהיא הגיעה.
ועד היום אני מלווה אותה בתפילות וחששות, אבל זה כנראה יעבור לי רק אחרי החתונה (שלה)...

RacheliM

משתמש סופר מקצוען
נכתב ע"י מקופלת;2423048:
איך אפשר לאמר שאחוזי הפגיעה במגזר החרדי גבוהים יותר, אם אצלנו המון נפגעים לא מדברים ולא מתלוננים? (לעומת חילוני שיכול להתלונן במשטרה על פגיעה בילד שלו רק לצורך נקמה?)

רק לצורך 'נקמה'??
מי שהולך ומתלונן עושה את הדבר הנכון,ומונע בכך המשך התעללות בילדים אחרים.
אצלנו משתיקים את זה,כדי לא להרוס בתים.
אבל הורסים מכיוון אחר.

אני יכולה לספר לך ממקור ראשון,
על אישה שהוטרדה (לא ילדה,אישה) ולא דיווחו על זה לאף אחד,
כי לא רצו להרוס את הבית.
בכ"ז,בית עם ילדים...
אז שתקו.

חודש וחצי אחרי - הבית הזה התפרק.
כי גילו שהאבא פגע בילדה שלו.

ואם היא היתה הולכת ומספרת? אולי היתה מונעת את זה...

ולא,זה לא לצורך נקמה.

mali

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
נכתב ע"י מקופלת;2423048:

ובכלל לא מבינה את ההשוואה לציבור הכללי! אצלם גם הכלבים לא יוצאים בלי ליווי...
מה ההשוואה בין בית עם 2 ילדים לבית שמתחת לילד בן 7 יש עוד 4 ילדים קטנים ממנו?

ההבדל הוא גם ברחוב החרדי שנכון שיש בו חולי רוח, אבל יש בו ב"ה המון אנשים איכפתים שכשיראו חלילה ילד בוכה או כל דבר חריג, מיד יעצרו הכל ויטפלו בעניין.
ולא, אני לא שולחת את הילדים לבד כי אני סומכת על האנשים הנחמדים האלה, אבל זה מסביר את ההבדל בין המגזרים.

וכן, יש לנו את האמונה שאם ה' לא ישמור ... שווא אשמור ואטמין את ילדי במבצר המוגן!

מה שכתבתי אני יודעת בוודאות ואלו שמסתירים מקרי פגיעות עוד מעלים את זה.

למה אני משווה לציבור הכללי? כי משום מה מס' הילדים נעשה תירוץ וזה לא כך. ברור שקשה לך (לא לך אישית, לא להיפגע) לתמרן להוציא בעצמך 3 קטנים (מתחת לגיל 9) לעומת אם בציבור הכללי שמוציאה רק אחד. אבל זה לא תירוץ.

כן נח, לא נח זה כבר שאלה אחרת. אבל מי אמר שלגדל ילדים תמיד זה קל? זו זכות, זה אושר, זה כל מילות השבח שבעולם, אבל זו אחריות.

כל מה שאני כותבת כאן הוא כי אכפת לי וכואב לי, מתוך שאני מודעת, ואני רק רוצה לעורר מודעות. כמו שכתבת שבציבור הכללי אפ' כלב לא יוצא לבד. למה? כי הם יודעים שהרחוב מסוכן. כך כדאי שנפנים אצלנו. הרחוב מסוכן מאוד! והרחוב החרדי לא פחות, לצערנו.

אנחנו לא מצילים את ילדינו בזה שאנחנו סוגרים אותם בבית. אנחנו חייבים לתת להם כל מה שהם צריכים , אבל עם אחריות. ואני אחזור ילדים בגיל 6 ו7 הם קטנים ממש. ולסמוך עליהם מעבר ליכולותיהם זה לא מגיע מאמונה עזה.

וגם אני נמנית על הציבור החרדי ששם לב מה קורה עם ילדים ברחוב (אואי כמה שזה לא נכון. ממרפסת ביתי ראיתי איך חולפים לפחות 10 מבוגרים ליד תינוק פחות משנה שנעמד בעגלה וכמעט נפל, אחיו בן ה-5 לא הצליח למנוע את זה. אני שלחתי את ביתי הגדולה למטה ותך כדי איתרתי את מס' הטלפון של האם. או פעם אחרת שגיליתי ילד שהושאר ברכב..) אבל אף-פעם אסור להסתמך על זה כמו שכתבת.

ערסל

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אם את מדברת על להשאיר ילדים לבד בבית זה דבר מזעזע!!
סיפרה לי פעם חברה שהיא נסעה לחתונה מחוץ לעיר, והשאירה את התינוק בן השנה פלוס ישן לבד בבית, כי הוא כמובן לא מתעורר בלילה וגם אם כן הוא סגור בכלוב ולא יודע לצאת מהלול, באמצע הדרך היא נזכרה ששכחה לכבות את האש מתחת לסיר, אז מה עשתה החכמולוגית? :rolleyes:התקשרה לשכנה שתכנס לכבות את הגז, והכי הזוי שהיא מתלהבת לי שאפילו השכנה לא שמה לב שיש בבית תינוק ישן!
אפילו להגיב לא הצלחתי מרוב הלם:eek::eek::eek::eek:

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה