נכתב ע"י wald;2422879:מצד שני נתן לילדה חומר למחשבה, למה שמישהו יגע בי בכלל?? גברים לא נוגעים בבנות
נכתב ע"י שנית;2422892:לא זוכרת שזה נתן לי חומר למחשבה, הוא לא דיבר על גברים,אלא בכלליות,
וזה נתן לי את התחושה שההורים שלי תמיד מגבים אותי בכזה מקרה ,
לצעוק, לדחוף, ולעשות כל מה שאני חושבת לנכון במצב זה.
נכתב ע"י יעל א;2422881:
חחח
הכי לא
ואם היית מכירה אותי היית יודעת את זה
אבל לבת שלי אכפת.
אני לא אגרום לה להיות חריגה
ואגב כאן בעיר לא מעלימים עין
בדיוק לאחרונה התפרסמה באתרים תמונה של גבר שצולם-מטריד ילדות בבנין והוא נתפס
ככה מטפלים בזה כאן.
למשל הוא
נכתב ע"י שנית;2422870:כשמלחיצים ילדים בנושא יש לספר להם סיפורים על התמודדות אמיצה,
ולתת להם תחושה שיש להם בהחלט כח להתמודד ולהתחמק ממצב כזה.
לא רק להפחיד ולטעת בהם חרדות .
אבי תמיד היה אומר לי - ''מי שנוגע בבנות שלי מגיע לו מכות''
ובאמת כמה פעמים ש''זכיתי'' להטרדות קטנות ופעם בסימטה חשוכה
מיד, אוטומטית השתמשתי בידיים שלי.
כי ''מגיע להם מכות''.
נכתב ע"י רחלי 1234;2422930:לא קראתי את הכל, אולי כבר כתבו את זה.
אין בכלל ויכוח שלא שולחים ילדים קטנים לבד (גן חובה נראה לי ממש קטן 5-6)
נכתב ע"י mali;2422813:לגמרי לא התכוונתי אליך. סליחה אם הבנת כך.
נכתב ע"י יעל א;2422709:הרהורים על עצמינו:
אצלינו בשכונה (חפציבה,גרין פארק-מודיעין עילית) ילד/ה ב/ת 6 הולכ/ת לבד לבית הספר. נקודה.
אם אמא שלה תיקח אותה יחשבו שיש לה פיגור סמוי או משהו..
זה ממש נח לי כאמא ביומיום.
אבל
יש לי מחשבות לא פעם-
איך התפתחה התרבות הזאת? זה שהיא לא הגיונית זה ברור.
נכתב ע"י רותי קפלר;2422541:וחוטפות מנה אחת אפיים ואיומי צילום של בנותיהן בנות השש וחצי שהולכות לבד למכולת (אין כביש בדרך, אגב).
אם אפשר רק שכל מגיבה כאן תציין את גילאי ילדיה, פשוט קצת מוזר לנו לקבל הטפות מוסר מאמהות לשני קטנטנים, על זה שבת השבע שלנו הולכת לבד לחברה.
האם יש כאן מישהי אחת עם ילדים גדולים (לפחות שניים מגיל 7 ומעלה), שלא מרשה לילד בן 7 ללכת לבד לשום מקום? שתצביע.
נכתב ע"י מלפפון;2423016:אשכולות כאלו גורמים לי קמטוט לבבי.
מצד אחד זה נכון שיש לנקוט זהירות.
לא לשלוח ילדים לבד עד גיל 12, לא לתת לילד לעבור את הכביש עד גיל 9, שלא ילך לחברים שרק האבא נמצא בבית, לא להביא תינוקות קטנים לאולמות בשל דציבלים גבוהים של התזמורת..
הבעיה היא שאם אנחנו רוצים לחיות נורמלי, אי אפשר לעמוד בכל הכללים.
תבוא אחת ותגיד: איך היא שולחת את בת ה7 שלה לבד בסמטאות ברכפלד?
והאם שיש לה עוד שלושה קטנטנים מתחת, ויש לה גם ראש שדואג להראות אותות כשאיננה ישנה בצהרים, והקטנה רוצה לחם עם שוקולד, וזה מעליה לחם עם גבינה וזיתים, ובת ה7 רוצה ללכת לחברה. אז היא נותנת לה. וכי מה היא תעשה?
תכלא אותה בבית?
ונגיד לה: עדיף שתהיה כלואה בבית מאשר שתלך לחברה.
עדיף שלא תלכי לחתוטנה של אחותך, העיקר שהתינוק לא ינזק מהמוזיקה הגבוהה.
אבל זה לא נכון. כי אי אפשר לחיות כך.
תקטלו אותי- אבל אני חושבת שאין מצב לגדל קטנטנים צפופים ולדאוג לשמור על כל הכללים הללו. אולי רק מלאכים.
לכן נראה לי שכל האמהות שמצקצקות בלשונן- אין מצב שלא עברו על הכללים.
אז זו שמקפידה לקחת כל יום את הילדים- לא מקפידה להביא להם פחמימה+ירק+ חלבון בכל ארוחה, ומרשה לבת ה8 שלה ללכת לחברה (עם ליווי) כשרק האב נמצא בבית.
וזו שמקפידה על תזונה מלאה, לא יכולה לצאת מהמטבח כדי ללוות את בת ה7 שלה לבית הספר, ולכן היא אומרת לה להיזהר כשהיא חוצה את הכביש, ומצד שני הלא תמצאו אותה מעולם לוקחת ילדים קטנים לחתונות, או משאירה את הילדים בבית אפילו לשניה בלעדיה.
ולכולנו יש את סדר היום שלנו ואת היכולות ואי היכולות.
יתכן שאם היה לנו ילד וכלב, היינו קונים לכלב בגד אדום גזעי ולוקחים אותו לטיולי בוקר.
אבל יש לנו ב"ה יותר, ואנחנו רק אחד ואחת. אבא ואמא, שצריכים לחלוש על הכל.
ואנחנו אחראים ושומרים על הילדים שלנו, אבל לא מתגלשים איתם יחד במגלשה.
עד כאן זו המחשבה הראשונית שלי למקרא אשכולות אלו.
ואז אני חושבת: אבל זה באמת מסוכן שילדה בת 4 תלך לבד לגן. וזה לא לענין להשאיר ילדים קטנים לבד בבית ולצאת להליכה זוגית.
וחשוב שתהיה מודעות.
ואין לי מושג איך מצד אחד אפשר לתת מודעות, ומצד שני לעשות את זה בצורה שלא תפגע במנגנוני המצפונים של האמהות.
ואין לי תשובה.
אני רק יכולה לומר שאני חרדתית למדי. ובד"כ אני לא נותנת לילדים ללכת למטה בלעדי, והיום שלחתי את בת ה-9 עם בן ה4 לגינה ממול הבית בשעת צהרים כדי 'להתנדנד ולחזור' בשעה שנחתי צהרים. ועד כה לא שלחתי ילדות לבד לבית הספר, והשנה נתתי לבת כיתה א' וכיתה ג' לחזור לבד ברגל כמה פעמים.
כי יש רצוי, וכדאי שנדע ונהיה מודעות לכך.
ויש מצוי.
ויש דברים שגם אם מצוי, באמת אסור לעשות אותם בשום אופן.
נכתב ע"י mali;2422786:אני כ"כ אוהבת שתולים התנהגות לא אחראית בעודף אמונה.
פשוט אין קשר בין הדברים.
מי שמאמין באמת יודע שילדים הם פקדונות יקרים יותר מכל דבר אחר. ולכן, השמירה עליהם צריכה להיות בהתאם.
אחוזי הפגיעה בילדים חרדים גבוהים ביחסם לעומת האוכלוסיה הכללית. (ביחסיות. וזה בדוק) בגלל:
1. תמימות!! וב"ה אלף פעמים שהיא קיימת. אבל דווקא בגלל זה צריך יותר לשמור על הילדים שלא יכולים להעלות בקצה דעתם כי אנשים מבוגרים יכולים להיות נוראיים. ילד חרדי מורגל להסתכל על מבוגר כגורם אחראי, נבון, ומה לעשות שלא תמיד זה כך?
2. העצמאות היתירה. וכן, זו עצמאות מוגזמת שקיימת רק ברחובותינו, לכאו' בגלל סיבת התמימות, אך בתוך עמי אנוכי יושבת ולצערי זו לגמרי לא הסיבה היחידה...
נכון. אין צורך לשמור עליהם בכספת וגם לא להיות חרדתיים אבל ילד בגיל 5 ו-6 הוא קטן!! לכל הדעות ובטח שלא להיות אחראי על עוד אחד/שניים אחריו.
זו לא חכמה לעצום עיניים ולהתנועע בדבקות שאני מאמין שבורא עולם שנתן לי את הילד והוא גם ישמור עליו דווקא בנושא הזה. תבדקו את עצמכם טוב טוב אם אתם גם מאמינים כך בכל התחומים. וכמובן זה לא סותר שאנחנו צריכים להתפלל על-כך ואם משהו צריך לקרות ח"ו - לא יעזור כלום. אבל לפחות להיות נקיים כלפי שמים.
חבל שהציבור שלנו שאמון על ערך החיים וקדושת החיים מרשה לעצמו בדברים כ"כ קריטיים לזלזל.
ומי שחושבת שזה יוצר בעיה לילדים, מוזמנת להכיר את הילדים שלי
נכתב ע"י mali;2422579:יש לי ילדים גדולים, ואת בת ה-7 שלי (הרביעית למי שזה מעניין) לא שולחת לבד. רק בתוך הבנין.
נכתב ע"י מקופלת;2423048:איך אפשר לאמר שאחוזי הפגיעה במגזר החרדי גבוהים יותר, אם אצלנו המון נפגעים לא מדברים ולא מתלוננים? (לעומת חילוני שיכול להתלונן במשטרה על פגיעה בילד שלו רק לצורך נקמה?)
נכתב ע"י מקופלת;2423048:איך אפשר לאמר שאחוזי הפגיעה במגזר החרדי גבוהים יותר, אם אצלנו המון נפגעים לא מדברים ולא מתלוננים? (לעומת חילוני שיכול להתלונן במשטרה על פגיעה בילד שלו רק לצורך נקמה?)
ובכלל לא מבינה את ההשוואה לציבור הכללי! אצלם גם הכלבים לא יוצאים בלי ליווי...
מה ההשוואה בין בית עם 2 ילדים לבית שמתחת לילד בן 7 יש עוד 4 ילדים קטנים ממנו?
ההבדל הוא גם ברחוב החרדי שנכון שיש בו חולי רוח, אבל יש בו ב"ה המון אנשים איכפתים שכשיראו חלילה ילד בוכה או כל דבר חריג, מיד יעצרו הכל ויטפלו בעניין.
ולא, אני לא שולחת את הילדים לבד כי אני סומכת על האנשים הנחמדים האלה, אבל זה מסביר את ההבדל בין המגזרים.
וכן, יש לנו את האמונה שאם ה' לא ישמור ... שווא אשמור ואטמין את ילדי במבצר המוגן!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: