אני כ"כ אוהבת שתולים התנהגות לא אחראית בעודף אמונה.
פשוט אין קשר בין הדברים.
מי שמאמין באמת יודע שילדים הם פקדונות יקרים יותר מכל דבר אחר. ולכן, השמירה עליהם צריכה להיות בהתאם.
אחוזי הפגיעה בילדים חרדים גבוהים ביחסם לעומת האוכלוסיה הכללית. (ביחסיות. וזה בדוק) בגלל:
1. תמימות!! וב"ה אלף פעמים שהיא קיימת. אבל דווקא בגלל זה צריך יותר לשמור על הילדים שלא יכולים להעלות בקצה דעתם כי אנשים מבוגרים יכולים להיות נוראיים. ילד חרדי מורגל להסתכל על מבוגר כגורם אחראי, נבון, ומה לעשות שלא תמיד זה כך?
2. העצמאות היתירה. וכן, זו עצמאות מוגזמת שקיימת רק ברחובותינו, לכאו' בגלל סיבת התמימות, אך בתוך עמי אנוכי יושבת ולצערי זו לגמרי לא הסיבה היחידה...
נכון. אין צורך לשמור עליהם בכספת וגם לא להיות חרדתיים אבל ילד בגיל 5 ו-6 הוא קטן!! לכל הדעות ובטח שלא להיות אחראי על עוד אחד/שניים אחריו.
זו לא חכמה לעצום עיניים ולהתנועע בדבקות שאני מאמין שבורא עולם שנתן לי את הילד והוא גם ישמור עליו דווקא בנושא הזה. תבדקו את עצמכם טוב טוב אם אתם גם מאמינים כך בכל התחומים. וכמובן זה לא סותר שאנחנו צריכים להתפלל על-כך ואם משהו צריך לקרות ח"ו - לא יעזור כלום. אבל לפחות להיות נקיים כלפי שמים.
חבל שהציבור שלנו שאמון על ערך החיים וקדושת החיים מרשה לעצמו בדברים כ"כ קריטיים לזלזל.
ומי שחושבת שזה יוצר בעיה לילדים, מוזמנת להכיר את הילדים שלי