תוהה לעצמי....

מצב
הנושא נעול.

צחור

משתמש מקצוען
נכתב ע"י יעל א;2422709:
הרהורים על עצמינו:

אצלינו בשכונה (חפציבה,גרין פארק-מודיעין עילית) ילד/ה ב/ת 6 הולכ/ת לבד לבית הספר. נקודה.
אם אמא שלה תיקח אותה יחשבו שיש לה פיגור סמוי או משהו..
זה ממש נח לי כאמא ביומיום.
אבל
יש לי מחשבות לא פעם-
איך התפתחה התרבות הזאת? זה שהיא לא הגיונית זה ברור.
אני אסביר לך בדיוק-
שאף אחד לא מדבר אצלינו!
לכי פה לכל עו"ית מצויה ופסיבולוגית במגזר -הם ידעו להגיד לך מה היקף הפגיעות...
השכן עם הילדה הקטנה של השכנים מתחתיו..שממול... ועוד סיפורים כהנה ואחרים...(שלא מדברים עליהם!!!!!!!!!!)

מקופלת

משתמש מקצוען
נכתב ע"י טוליפ;2422746:
זה מאוד יפה, אבל לא מספיק, לפי סקרים האחוזים הגבוהים של המקרים אלו אנשים שקרובים ומוכרים לילד.

ההוראות שלה לא חלים רק על זרים

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
כל הנתונים האלה - שארעו מקרים גם בשעות עמוסות, גם ובעיקר עם אנשים קרובים
רק מלמדים אותי
ששומר פתאים ד'!
השתדלות יתרה מראה על אמונה קטנה, השתדלות מועטה מדי היא עצלות או מידות רעות אחרות.
וזה משתנה מאחד לאחד.
כל אחד צריך להיות כנה עם עצמו, מה אצלו בגדר השתדלות ברמה הנצרכת לו באופן אישי.
לא שמירה יתרה היא שתגן על ילדינו. לא שמירה מזניחה היא שתחשוף אותם לפגיעות.
מה שצריך לקרות - קורה, גם מקומות המוגנים ביותר (לצערינו יש גם אבות/אמהות פוגעים, נדיר נדיר אבל קורה)
אמונה ותפילה. והתבוננות עמוקה ואכנה פנימה כמה ומה לשמור, זה משתנה מעיר לעיר, מאמא לאמא ומילד לילד.

משהי כתבה כאן שפגיעה = פגיעה לדורות.
גם שמירה יתרה שמובילה לחרדות יכולה להיות פגיעה לדורות!!!

זהירות נצרכת לכל כוון.
הורות זה צעידה על חבל דק שמצריכה עירנות ודיוק.
ובעצם לא רק הורות - כל העולם הוא גשר צר. אבל העיקר לא לפחד כלל. אנחנו נצרכים ללהטט מפה לשם כדי לעבור, קבלנו כלים!

טוליפ

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני מחכה שיצא חוק שילד שלא מגיע מסיבה כל שהיא ללימודים, על ההורים לידע את המורה. והמורה צריך להתקשר לברר על העדרות של תלמיד שלא קיבל עדכון מההורים.
אחרי הכל לא בכל גיל מלווים ילד עד הפתח, או מקרים של נסיעה בהסעה.

צחור

משתמש מקצוען
נכתב ע"י גולדס;2422604:
מתחילת השנה ועד לפני כשבוע הייתי מחכה לילדת כיתה א' שלי בתחנה של ההסעה, שצמודה לבנין המגורים שלנו, בשבוע האחרון היא התחילה להתלונן שאני האמא היחידה שממתינה וכו'... החלטתי לוותר ולחכות לה בבית.
בתחילת השבוע ירדתי מהאוטובוס כמה דקות לפני זמן ההגעה שליה, איתי בתחנה ירד גבר (חרדי למהדרין...) שההתנהלות שלו לא מצאה חן בעיני, הוא נעמד בפינה נסתרת במקום בו חייבים לעבור כשנכנסים לבנין והתחיל לעשן, התלבטתי מה נכון לעשות - האם להמתין לילדה או לא... בסוף אזרתי אומץ, ניגשתי אליו ואמרתי לו שזה שטח פרטי ואסור לעשן כאן... הוא היה המום, נתן בי מבט שרצה להרוג אותי, אבל הרים רגליים ועזב - - -
מאז אני שוב לא רגועה, אחרי שפגעו בי בילדותי... (גבר חרדי למהדרין...)
הנה צצות כל אלה שפגעו בהן....
מהכרות בתחום כשאת נחשפת למקרים את מרגישה שזה פשוט מקיף אותך...
פתאום הבת של החברה והשכנה של הגיסה...
מפחיד
והאדישות(כבר אמרו לפני- )הורגת!

ורוד פוקסיה

משתמש חדש
נכתב ע"י צחור;2422764:
הנה צצות כל אלה שפגעו בהן....
מהכרות בתחום כשאת נחשפת למקרים את מרגישה שזה פשוט מקיף אותך...
פתאום הבת של החברה והשכנה של הגיסה...
מפחיד
והאדישות(כבר אמרו לפני- )הורגת!

הנה הן צצות
והנה גם אני אצוץ
כמי שההורים שלה גדלו אותה בצמר גפן בנושא, וכשכל החברות, מכל סוגי הבתים, יכלו ללכת למקומות מסויימים בגילאים גדולים יותר אותה שמרו בבית ושתחזור מוקדם וכו' וכו'
וגדלתי מתוך חרדות של הורים, עם הפחדות מיותרות.
שגרמו לי לחרדות בנושא, (כל נסיעה במונית צביטות של פחד, גם אם זה עם בעלי אני רועדת שהוא ירד לפני והנהג ישים ברקס וכו' וכו')
אז בבקשה, גבול האמצע הוא הנכון.
מן הזהירות שלא תרבה להזהר.

שרהה

משתמש פעיל
נכתב ע"י wald;2422759:
כל הנתונים האלה - שארעו מקרים גם בשעות עמוסות, גם ובעיקר עם אנשים קרובים
רק מלמדים אותי
ששומר פתאים ד'!
השתדלות יתרה מראה על אמונה קטנה, השתדלות מועטה מדי היא עצלות או מידות רעות אחרות.
וזה משתנה מאחד לאחד.
כל אחד צריך להיות כנה עם עצמו, מה אצלו בגדר השתדלות ברמה הנצרכת לו באופן אישי.
לא שמירה יתרה היא שתגן על ילדינו. לא שמירה מזניחה היא שתחשוף אותם לפגיעות.
מה שצריך לקרות - קורה, גם מקומות המוגנים ביותר (לצערינו יש גם אבות/אמהות פוגעים, נדיר נדיר אבל קורה)
אמונה ותפילה. והתבוננות עמוקה ואכנה פנימה כמה ומה לשמור, זה משתנה מעיר לעיר, מאמא לאמא ומילד לילד.

משהי כתבה כאן שפגיעה = פגיעה לדורות.
גם שמירה יתרה שמובילה לחרדות יכולה להיות פגיעה לדורות!!!

זהירות נצרכת לכל כוון.
הורות זה צעידה על חבל דק שמצריכה עירנות ודיוק.
ובעצם לא רק הורות - כל העולם הוא גשר צר. אבל העיקר לא לפחד כלל. אנחנו נצרכים ללהטט מפה לשם כדי לעבור, קבלנו כלים!
ללא קשר לכל הדיון כאן
כתבתי כבר פעם, שאת חזקה באמונה, יש מה ללמוד ממך

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שרהה;2422776:
ללא קשר לכל הדיון כאן
כתבתי כבר פעם, שאת חזקה באמונה, יש מה ללמוד ממך

תודה :eek:

(האמת שאני חייבת את תודתי למחנכת שלי מכיתה י' בסמינר (רחל שטרסברג, כהנא, בני ברק) שהיא הכניסה לנו את זה חזק)

mali

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
אני כ"כ אוהבת שתולים התנהגות לא אחראית בעודף אמונה.
פשוט אין קשר בין הדברים.

מי שמאמין באמת יודע שילדים הם פקדונות יקרים יותר מכל דבר אחר. ולכן, השמירה עליהם צריכה להיות בהתאם.

אחוזי הפגיעה בילדים חרדים גבוהים ביחסם לעומת האוכלוסיה הכללית. (ביחסיות. וזה בדוק) בגלל:
1. תמימות!! וב"ה אלף פעמים שהיא קיימת. אבל דווקא בגלל זה צריך יותר לשמור על הילדים שלא יכולים להעלות בקצה דעתם כי אנשים מבוגרים יכולים להיות נוראיים. ילד חרדי מורגל להסתכל על מבוגר כגורם אחראי, נבון, ומה לעשות שלא תמיד זה כך?

2. העצמאות היתירה. וכן, זו עצמאות מוגזמת שקיימת רק ברחובותינו, לכאו' בגלל סיבת התמימות, אך בתוך עמי אנוכי יושבת ולצערי זו לגמרי לא הסיבה היחידה...
נכון. אין צורך לשמור עליהם בכספת וגם לא להיות חרדתיים אבל ילד בגיל 5 ו-6 הוא קטן!! לכל הדעות ובטח שלא להיות אחראי על עוד אחד/שניים אחריו.

זו לא חכמה לעצום עיניים ולהתנועע בדבקות שאני מאמין שבורא עולם שנתן לי את הילד והוא גם ישמור עליו דווקא בנושא הזה. תבדקו את עצמכם טוב טוב אם אתם גם מאמינים כך בכל התחומים. וכמובן זה לא סותר שאנחנו צריכים להתפלל על-כך ואם משהו צריך לקרות ח"ו - לא יעזור כלום. אבל לפחות להיות נקיים כלפי שמים.

חבל שהציבור שלנו שאמון על ערך החיים וקדושת החיים מרשה לעצמו בדברים כ"כ קריטיים לזלזל.

ומי שחושבת שזה יוצר בעיה לילדים, מוזמנת להכיר את הילדים שלי:)

צחור

משתמש מקצוען
נכתב ע"י mali;2422786:
פשוט אין קשר בין הדברים.

מי שמאמין באמת יודע שילדים הם פקדונות יקרים יותר מכל דבר אחר. ולכן, השמירה עליהם צריכה להיות בהתאם.

אחוזי הפגיעה בילדים חרדים גבוהים ביחסם לעומת האוכלוסיה הכללית. (ביחסיות. וזה בדוק) בגלל:
1. תמימות!! וב"ה אלף פעמים שהיא קיימת. אבל דווקא בגלל זה צריך יותר לשמור על הילדים שלא יכולים להעלות בקצה דעתם כי אנשים מבוגרים יכולים להיות נוראיים. ילד חרדי מורגל להסתכל על מבוגר כגורם אחראי, נבון, ומה לעשות שלא תמיד זה כך?

2. העצמאות היתירה. וכן, זו עצמאות מוגזמת שקיימת רק ברחובותינו, לכאו' בגלל סיבת התמימות, אך בתוך עמי אנוכי יושבת ולצערי זו לגמרי לא הסיבה היחידה...
נכון. אין צורך לשמור עליהם בכספת וגם לא להיות חרדתיים אבל ילד בגיל 5 ו-6 הוא קטן!! לכל הדעות ובטח שלא להיות אחראי על עוד אחד/שניים אחריו.

זו לא חכמה לעצום עיניים ולהתנועע בדבקות שאני מאמין שבורא עולם שנתן לי את הילד והוא גם ישמור עליו דווקא בנושא הזה. תבדקו את עצמכם טוב טוב אם אתם גם מאמינים כך בכל התחומים. וכמובן זה לא סותר שאנחנו צריכים להתפלל על-כך ואם משהו צריך לקרות ח"ו - לא יעזור כלום. אבל לפחות להיות נקיים כלפי שמים.

חבל שהציבור שלנו שאמון על ערך החיים וקדושת החיים מרשה לעצמו בדברים כ"כ קריטיים לזלזל.

כתבת את כל מה שרציתי לכתוב!
תודה רבה!

צחור

משתמש מקצוען
נכתב ע"י ורוד פוקסיה;2422775:
הנה הן צצות
והנה גם אני אצוץ
כמי שההורים שלה גדלו אותה בצמר גפן בנושא, וכשכל החברות, מכל סוגי הבתים, יכלו ללכת למקומות מסויימים בגילאים גדולים יותר אותה שמרו בבית ושתחזור מוקדם וכו' וכו'
וגדלתי מתוך חרדות של הורים, עם הפחדות מיותרות.
שגרמו לי לחרדות בנושא, (כל נסיעה במונית צביטות של פחד, גם אם זה עם בעלי אני רועדת שהוא ירד לפני והנהג ישים ברקס וכו' וכו')
אז בבקשה, גבול האמצע הוא הנכון.
מן הזהירות שלא תרבה להזהר.
(ולמה הם גידלו אותך כך ?אולי זה גם קשור....)
בכל אופן
גם את מן הנפגעות רק מהצד ההפוך.
היסוד הוא מודעות זה הכל.

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י mali;2422786:
פשוט אין קשר בין הדברים.

חמודה, כדאי שתסתכלי בדיוק מה כתבתי.

רחליR

משתמש צעיר
עיצוב גרפי
נכתב ע"י יעל א;2422709:
הרהורים על עצמינו:

אצלינו בשכונה (חפציבה,גרין פארק-מודיעין עילית) ילד/ה ב/ת 6 הולכ/ת לבד לבית הספר. נקודה.
אם אמא שלה תיקח אותה יחשבו שיש לה פיגור סמוי או משהו..
זה ממש נח לי כאמא ביומיום.
אבל
יש לי מחשבות לא פעם-
איך התפתחה התרבות הזאת? זה שהיא לא הגיונית זה ברור.

אז איכפת לך מה יגידו אנשים עליך?
הילדים חשובים לנו לפני הכל!

mali

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
נכתב ע"י wald;2422797:
חמודה, כדאי שתסתכלי בדיוק מה כתבתי.

לגמרי לא התכוונתי אליך. סליחה אם הבנת כך.

רותי ינאי.

צילום מקצועי
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
wald
עלינו מוטלת חובת ההשתדלות
אז בא נדבר במושגים של, מה ההשתדלות שלנו למנוע...

הנושא הזה בוער לי, כי אני יודעת בפירוש שבציבור שלנו מעלימים עין!!! כואב הלב!

שנית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
כשמלחיצים ילדים בנושא יש לספר להם סיפורים על התמודדות אמיצה,
ולתת להם תחושה שיש להם בהחלט כח להתמודד ולהתחמק ממצב כזה.
לא רק להפחיד ולטעת בהם חרדות .
אבי תמיד היה אומר לי - ''מי שנוגע בבנות שלי מגיע לו מכות''
ובאמת כמה פעמים ש''זכיתי'' להטרדות קטנות ופעם בסימטה חשוכה
מיד, אוטומטית השתמשתי בידיים שלי.
כי ''מגיע להם מכות''.

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י ינאי;2422847:
wald
עלינו מוטלת חובת ההשתדלות
אז בא נדבר במושגים של, מה ההשתדלות שלנו למנוע...

הנושא הזה בוער לי, כי אני יודעת בפירוש שבציבור שלנו מעלימים עין!!! כואב הלב!

אני עדיין לא יודעת.
הילד היחיד שלי בן 9 חודשים
ואני מתחבטת ביני לבין עצמי על זה מדי פעם. בלי תשובה.
עד לא מזמן כשחשבתי על זה ממש דאגתי, כי אין לי שמץ של מושג איך להכניס את זה בצורה נכונה, מצד אחד זהירות ומודעות מצד שני בלי חרדות.
אבל לאחרונה נבטה בי האמונה שכשיגדל הקב"ה יתן לי את התבונה פנימה, כמו שנותן לי ב"ה היום את התבונה הנצרכת לגידול שלו.
ואם לא אדע? אתייעץ.

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נכתב ע"י שנית;2422870:
כשמלחיצים ילדים בנושא יש לספר להם סיפורים על התמודדות אמיצה,
ולתת להם תחושה שיש להם בהחלט כח להתמודד ולהתחמק ממצב כזה.
לא רק להפחיד ולטעת בהם חרדות .
אבי תמיד היה אומר לי - ''מי שנוגע בבנות שלי מגיע לו מכות''
ובאמת כמה פעמים ש''זכיתי'' להטרדות קטנות ופעם בסימטה חשוכה
מיד, אוטומטית השתמשתי בידיים שלי.
כי ''מגיע להם מכות''.

מצד שני נתן לילדה חומר למחשבה, למה שמישהו יגע בי בכלל?? גברים לא נוגעים בבנות :rolleyes:

יעל אייזיקוביץ

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מרצה בבית פרוג
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
נכתב ע"י רחליR;2422799:
אז איכפת לך מה יגידו אנשים עליך?
הילדים חשובים לנו לפני הכל!
:D
חחח
הכי לא
ואם היית מכירה אותי היית יודעת את זה;)

אבל לבת שלי אכפת.
אני לא אגרום לה להיות חריגה

ואגב כאן בעיר לא מעלימים עין
בדיוק לאחרונה התפרסמה באתרים תמונה של גבר שצולם-מטריד ילדות בבנין והוא נתפס
ככה מטפלים בזה כאן.
למשל הוא

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  58  פעמים

לוח מודעות

למעלה