שמרים!

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

michal23

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אמיתית שהתמונה שצירפת שלך ????
הזוי נראה אמיתי לחלוטין מנאמן .
 

start

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
נשמח מאד להכין לכבוד שבת קודש!
נראה טעים במיוחד
ומנסה לאסוף ממך כוחות ולסגור יותר את הפה בימים המתישים האלו פה בבית
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
טוב.

האמת שחשבתי להעלות כבר אתמול, אבל זה ארוך עם כל התמונות וכבר עייפתי.

אז סליחה באמת על בלוטות רוק שהופעלו לשווא.
אממה, זה היה קורה גם עם מתכון כי אף אחת לא היתה מתחילה בצק באמצע הלילה.

אז הנה, קבלו.

רק משהו קטן קודם.
במאפים האלו בנאמן, הבצק מרגיש לי כמו בצק שמרים דפוף. לא רגיל.
ועל אף שמאוד רציתי לחקות אותם אד על אחד, החלטתי לוותר על הבצק הזה.
ולמה?
יש בו המון מרגרינה/חמאה.
משהו כמו 400 גרם לקילו.
אז לא תודה.
גם לבני הבית אני לא מפרגנת חטא כל כך עסיסי וגדול.

השתמשתי במתכון בצק שמרים מעולה שיש לי. ולמרות שמאז המתכון שזהבהלה העלתה אני משתמשת הרבה בבצק שהיא הביאה. כאן חזרתי למקור. בצק שמרים ממתכון של הונגריה אמיתית. אלופת אפיה. אבל באמת. קרובת משפחה שהיא ובעלה לא זכו לילדים אחרי שעברה מה שעברה בשואה. אנחנו, כל קרובי המשפחה מסביב, היינו הילדים שלה. לבקר אותם במושב ניר גלים בו גרו, היה עבורינו פרס של ממש. אבל השמרים שלה. וואו. מעולם ועד עכשיו לא טעמתי משהו שמשתווה לזה. גם לא במאפיות. רולדות שמרים מגולגלות בדיוק. בצק דקיק ממש. המון סיבובים בכל רולדה. לצערינו הרב שתיהם נפטרו ממחלה קשה. יהי זכרם ברוך.

שוב נאמתי :p

לבצק:
1 כף מלח
קילו קמח
2 כפות גדושות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר [או 3 חופנים סוכר, במקור]
3/4 כוס שמן
3 חלמונים
3 כוסות מי סודה פושרים- טמפרטורת חדר [חשוב ממש כי הבצק יוצא אורירי הרבה יותר עם המי סודה]

מילוי:
שוקולד למריחה של פרה או השחר [או משהו אחר משובח]

ציפוי:
ביצה
סוכריות חומות לקישוט עוגה

הכנה:
שמים בקערה את רכיבי הבצק לפי הסדר. לשים לבצק אחיד. רך ונעים.
מברישים בשמן, מכסים בניילון ומפיחים שעה וחצי להכפלת הנפח.
מחלקים ל-4


מרדדים עלה לקיבוע גדול. חשוב לרדד דק כדי שלא יהיה יותר מדי בצק ביחס למילוי.
IMG_3189.jpg


חותכים לרצועות רוחב:
IMG_3193.jpg


מסמנים משולשים על הרצועות. רק סימון, לא חיתוך. את הקצה חותכים:
IMG_3194.jpg


מניחים ממרח שוקולד בנדיבות במשולש השני [בנדיבות, באמת, אחרת זה לא המשולש החונק הזה:eek:]
IMG_3195.jpg


מתחלים לקפל. חשוב לסגור את כל קצוות המשולש כדי לשמור על המילוי]

שלב ראשון:
מקפלים את המשולש החיצוני על המשולש עם המילוי:
IMG_3196.jpg


שלב שני:
מקפלים את 2 המשולשים הראשונים על המשולש השלישי:
IMG_3197.jpg


שלב שלישי:
מקפלים את שלושת המשולשים הראשונים על המשולש הרביעי:
IMG_3198.jpg


זהו. כל הקצוות סגורות. חותכים. מניחים בתבנית מרופדת בניר אפיה. מושחים בביצה טרופה ומפזרים סוכריות. ממשיכים כך עם כל הרצועות וכל חתיכות הבצק [בהחלט לוקח זמן. אני עשיתי רק חצי כמות והשאר רוגעלאך וסינרולים ענקיים]
IMG_3199.jpg


IMG_3200.jpg


אופים ב 180 מעלות כ 35 דקות להשחמה נאה.

IMG_3212.jpg


תכינו. תברכו. תכוונו.

תשתפו

בתיאבון
 
נערך לאחרונה ב:

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אמיתית שהתמונה שצירפת שלך ????
הזוי נראה אמיתי לחלוטין מנאמן .
די
עוד רגע אני בעלבון.
אבל עכשיו שהעליתי את המתכון עם תמונות שלב שלב אני מקווה שכבר לא תחשבו שאלו שבתמונה מנאמן. אין לי בכל נאמן בעיר ולא יצאתי מהעיר מלפני פורים, למעט לבית חולים, אבל לא קניתי שם כלום, ברחתי מהר ככל האפשר]
 

ראש צוות

משתמש סופר מקצוען
אני חייבת להכין.
מקווה שהיום.
כבר מדמיינת איך מייד נגמרת לי הנגלה הראשונה (את השאר אני לא מרשה :) )

רק שאלה אחת לא קשורה,
אני מחפשת טיפים לרידוד נקי, בתמונה את מרדדת על השיש או על ניילון על השיש?
תמיד עשיתי על ניילון שפרסתי על שיש רטוב וכך הוא נדבק, לאחרונה זה לא הולך. כנראה שהגליל העכשוי דק מדי.
 

michal23

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
די
עוד רגע אני בעלבון.
אבל עכשיו שהעליתי את המתכון עם תמונות שלב שלב אני מקווה שכבר לא תחשבו שאלו שבתמונה מנאמן. אין לי בכל נאמן בעיר ולא יצאתי מהעיר מלפני פורים, למעט לבית חולים, אבל לא קניתי שם כלום, ברחתי מהר ככל האפשר]
חלילה זה לא היה בכוונה להעליב
פשוט מרוב שאת אלופה זה היה נראה אחד לאחד ממאפייה
מגרה ברמות על
השוקולדדדדד הנוטף הזה
וההדרכה שלך מקסימה
איזה כיף פירוט השלבים עם תמונות
מדהימה שאת!
 

Kings hwy

משתמש פעיל
מרגשת את!
נתחזק כולנו לעילוי נשמתו הטהורה.

מי סודה פושרים - איך? מחממים את מי הסודה מבקבוק?
מידת כוס - מדידה או אחרת?

מעריכה מאד את היכולת שלך לעשיה מבורכת בזמנים קשים.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אני חייבת להכין.
מקווה שהיום.
כבר מדמיינת איך מייד נגמרת לי הנגלה הראשונה (את השאר אני לא מרשה :) )

רק שאלה אחת לא קשורה,
אני מחפשת טיפים לרידוד נקי, בתמונה את מרדדת על השיש או על ניילון על השיש?
תמיד עשיתי על ניילון שפרסתי על שיש רטוב וכך הוא נדבק, לאחרונה זה לא הולך. כנראה שהגליל העכשוי דק מדי.
על השיש. מקומח. אח"כ מנקה.
חלילה זה לא היה בכוונה להעליב
פשוט מרוב שאת אלופה זה היה נראה אחד לאחד ממאפייה
מגרה ברמות על
השוקולדדדדד הנוטף הזה
וההדרכה שלך מקסימה
איזה כיף פירוט השלבים עם תמונות
מדהימה שאת!
everything is all right
מרגשת את!
נתחזק כולנו לעילוי נשמתו הטהורה.

מי סודה פושרים - איך? מחממים את מי הסודה מבקבוק?
מידת כוס - מדידה או אחרת?

מעריכה מאד את היכולת שלך לעשיה מבורכת בזמנים קשים.
טמפרטורת חדר.
כוסות חד פעמיים פשוטים.
 

*טובית*

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
טוב, קודם לייקתי, כי מגיע לך בגדול.
עכשיו הולכת לקרוא.
ולא, בחיים לא הייתי חושדת שהעלית תמונה ממקום אחר.
צריך להכיר את העני, בשביל לחשוב אחרת.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
טוב, קודם לייקתי, כי מגיע לך בגדול.
עכשיו הולכת לקרוא.
ולא, בחיים לא הייתי חושדת שהעלית תמונה ממקום אחר.
צריך להכיר את העני, בשביל לחשוב אחרת.
גם אנחנו לא חשבנו ככה, חלילה.
זו היתה מחמאה :)
 

נחמי מן

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
@hbecker היקרה!
הבוקר כשפתחתי את הפורום הצצתי ונפגעתי.
באתי להכין, ואני מודיעה ג"כ לבעלי שהיום אני מכינה שמרים משו מדהיםםם!!!! :)
אבל- - - -
כמה דקות אח"כ קיבלתי טלפון מהרופאה... הסוכר גבוה :(
החלום נגנז ואיתו גם הטעם.....

:( :(
בעז"ה ננסה עוד כמה שבועות..
 

*טובית*

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
@hbecker , שנים כבר אין לי ממרח שוקולד בבית.
תחליף?
והנאום, (על הדודה, התרגשתי. לא ידעתי שהיית קרובה אלי בתור ילדה. אולי אפילו נפגשנו שם לפעמים..)
והמתכון,
והתמונות,
וההסבר,
הכלללללללללללללללללללללללל
אלופה שאת, כמו תמיד.
בהכל.
שלמות!
חייבת להוסיף לך כאן ברכת בריאות איתנה עד מאה ועשרים!!!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@hbecker היקרה!
הבוקר כשפתחתי את הפורום הצצתי ונפגעתי.
באתי להכין, ואני מודיעה ג"כ לבעלי שהיום אני מכינה שמרים משו מדהיםםם!!!! :)
אבל- - - -
כמה דקות אח"כ קיבלתי טלפון מהרופאה... הסוכר גבוה :(
החלום נגנז ואיתו גם הטעם.....

:( :(
בעז"ה ננסה עוד כמה שבועות..
אויש.
לא בגלל שלא תכיני אלא בגלל הסוכר.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@hbecker , שנים כבר אין לי ממרח שוקולד בבית.
תחליף?
והנאום, (על הדודה, התרגשתי. לא ידעתי שהיית קרובה אלי בתור ילדה. אולי אפילו נפגשנו שם לפעמים..)
והמתכון,
והתמונות,
וההסבר,
הכלללללללללללללללללללללללל
אלופה שאת, כמו תמיד.
בהכל.
שלמות!
חייבת להוסיף לך כאן ברכת בריאות איתנה עד מאה ועשרים!!!
אהמממ...
תקני במיוחד.
גם אצלי אין אבל קניתי בשביל זה.
כמו שאת קונה כל רכיב אחר בשביל עוגה.
 

*טובית*

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
אהמממ...
תקני במיוחד.
גם אצלי אין אבל קניתי בשביל זה.
כמו שאת קונה כל רכיב אחר בשביל עוגה.
אוף העני, הרגע חזרתי מהמכולת.
ואין פה מישו שמתקרב אליה חוץ ממני.
נחשוב על פתרון יצירתי.
חוץ מזה,
כמה בערך את שמה על משולש, כפית? יותר?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה