עזרה שכר השדכנים - בעית הרווקים במגזר החרדי

יודיתתתתתתת

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
השדכן צריך לדעת שגם שידוך שלא הצליח הוא מקדם לקראת שידוך.
א. המשודכים יותר מתגבשים מה הם רוצים.
ב. המשודך שקיבל 'לא', הוא לומד יותר אלו סוג לא רוצים אותו.
ג. המשודכים לומדים יותר טוב לנהל פגישות.
==========
בקיצור:
שדכן שהציע ולא הצליח צריך לומר לעצמו.
א. הוא קיים מצווה ! גם אם הוא לא הצליח, את המצוה שלו הוא קיים !
ב. הוא שימח את הצדדים שרואים שיש הצעות [תשאלו את הבחורות המבוגרות, כמה הם שמחות שמישהו מציע...].
ג. הוא מקדם את הצדדים לשידוך שךהם.
ד. מידה כנגד מידה, יסייעו לו משמים כאשר הוא יחתן את ילדיו.
הם רוצים גם שכר מצווה בעולם הזה

113570

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
בתור אחת שהציעה (והפגישה) מספר זוגות, החלק הכי טרגי בעיניי זה להגיד לצד שמעוניין , שהצד השני לא מעוניין.
עד שאין פיתרון ל"בעיה" הזו ולבעיה שאנשים נעלבים מהצעות (גם אם הם צודקים- נגיד הבחורה שמנה או הבחור פחות מידי מתמיד וכו' ), יחידי סגולה יכולים לשרוד ב"מקצוע"
1. יש דרכים להגיד את ה"לא" בכבוד הראוי .

2. לדעתי ההצעה לצד החתן אמור להגיע רק אחרי שהמדוברת נתנה אוקי להמשיך ולא לזרוק בתוך 5 דקות את הצעת השידוך לשני הצדדים ושניהם מתבשלים עם ספק לכאן ולכאן.

3. באמת על השדכנים לשים לב ולברר קצת על הצדדים שלא יצא תקלה תחת ידו.

בברכת הצלחה וסעייתא דשמיא

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
הסוגריים נכתבו כיוון שהנידון הוא איך צריכה להיות צורת ההשתדלות, ובזה מתמקד הדיון.
ודאי ששידוכים הם משמים - כמו כל דבר אחר.
וכמו בכל דבר אחר - רפואה, פרנסה, גידול ילדים - ההשתדלות צריכה להיעשות בצורה אחראית והגיונית.
אם על פי דרך הטבע לדחוף זוג לסגור על מה שלא נראה להם איננו נכון ואף מתכון לבעיות, לא רק שזו לא השתדלות שקולה, אלא זה דבר שאסור לעשותו.
שידוכים זה השגחה מיוחדת.
ארבעים יום קודם יצירת הוולד.

bracha5

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אוטומציה עסקית
הם רוצים גם שכר מצווה בעולם הזה
האמת שמבחינתי זה לא העניין, אלא יותר החרדה שמא פגעתי בצדדים.
1. יש דרכים להגיד את ה"לא" בכבוד הראוי .
הלוואי! זה לא רק הכבוד, זה גם כאב לב.
2. לדעתי ההצעה לצד החתן אמור להגיע רק אחרי שהמדוברת נתנה אוקי להמשיך ולא לזרוק בתוך 5 דקות את הצעת השידוך לשני הצדדים ושניהם מתבשלים עם ספק לכאן ולכאן.
לדעתי דווקא הפוך (אולי זה תלוי מגזר. בציבור הליטאי מצב הבנות קשה יותר, יכול להיות שבחסידי זה שונה) אני כן מאמינה בברור ראשוני ולהמתין לאוקיי לבירור מעמיק.
3. באמת על השדכנים לשים לב ולברר קצת על הצדדים שלא יצא תקלה תחת ידו.
לא תמיד הברורים מאוד זמינים. ברורים זה מסיכת קשה, ואני יודעת על הצעות שיורדות רק כי לאחד הצדדים אין איך לברר.
בברכת הצלחה וסעייתא דשמיא

גבעתית

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
כידוע בציבור החרדי ישנה בעיה קשה מאוד של רווקים שמתקשים למצוא את זיווגם,
בעוד ששכר כל השרותים במשק עלה הדבר היחיד שנשאר במקום הוא שכר השדכנים,
בתור אחת שבעלה מקדיש המון כוחות וזמן לזה, (לא רק בגלל הכסף..) אני חושבת שהגיע הזמן לשינוי שיטת התשלום.
שתי נקודות:
1- בעבר הממוצע של הפגישות (במגזר הליטאי) היה 3 כיום שידוך יכול לרדת גם אחרי 8 פגישות (קרה לנו כמה פעמים) בלי שתקבל שקל.
2- הערך של הכסף ירד ולכן התשלום צריך לעלות בהתאם.

אני חושבת שהפתרון הוא תשלום של 100 ש״ח בפגישה ראשונה, 500 ש״ח בפגישה שלישית ואת היתר בזמן סגירת השידוך, זה מה שידרבן יותר שדכנים להציע הצעות ויעזור לפתור את הבעיה

נפתח בעקבות השרשור הזה:
אם יש פה מישהו רציני שהנושא חשוב לו, אדרבה שיפנה לגדולי ישראל ויתייעץ איתם עם כל הצדדים שקשורים לנושא, האם צריך לעלות את שכר השדכנים? כמה? ואיך?
ואז שגדולי ישראל יוציאו מכתב מסודר לציבור וכדו'.
אז הרעיון הזה עלה ביתד פסח (מוסף יתד השבוע חלק 2 עמוד 86) עם כמה שינויים
הנה כמה ציטוטים מפי הרב נחום דיאמנט שהוא מגדולי הרבנים המבינים בתחום השידוכים בדורינו.
"שכל אחד יציע לשדכן על כל פגישה שמתקיימת 100 ש"ח בין אם תהיה המשכיות, ובין אם לא, הוא יקבל את חלקו. ואם בע"ה השידוך יגיע ליד גמר, הסכום הסופי יקוזז עם דמי הפגישות שכבר ניתנו לו. זה עובד יופי.! אפשר לשלם אפילו 200 לפגישה ראשונה כדי להגביר את המוטיבציה ואח"כ 100 לכל פגישה. זה מדרבן פלאים וכל מי שניסה הודה לי על כך."
בהמשך הוא כותב תגובה על כל מי שהפריע לו ששדכן חושב יותר מדי על כסף, "חז"ל כבר אמרו שרופא שמרפא בחינם שווה חינם. אני בעד שדכנים יקבלו תמורה כדי שיעשו עבודה טובה......"
שווה קריאה!!!

קוה אל ה'

משתמש צעיר
הנה כמה ציטוטים מפי הרב נחום דיאמנט שהוא מגדולי הרבנים המבינים בתחום השידוכים בדורינו.
"שכל אחד יציע לשדכן על כל פגישה שמתקיימת 100 ש"ח בין אם תהיה המשכיות, ובין אם לא, הוא יקבל את חלקו. ואם בע"ה השידוך יגיע ליד גמר, הסכום הסופי יקוזז עם דמי הפגישות שכבר ניתנו לו. זה עובד יופי.! אפשר לשלם אפילו 200 לפגישה ראשונה כדי להגביר את המוטיבציה ואח"כ 100 לכל פגישה. זה מדרבן פלאים וכל מי שניסה הודה לי על כך."
בהמשך הוא כותב תגובה על כל מי שהפריע לו ששדכן חושב יותר מדי על כסף, "חז"ל כבר אמרו שרופא שמרפא בחינם שווה חינם. אני בעד שדכנים יקבלו תמורה כדי שיעשו עבודה טובה......"
שווה קריאה!!!
תוכלי להעלות כאן?

גמ"ח רק בס"ד

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
שווה קריאה!!!
זה אולי ושוב אולי מתאים לציבור הליטאי, לציבור הספרדי פחות, במיוחד שאצלם גם תשלומים עבור שדכן לא מנוהלים בקריטריונים ברורים.

במידה והם יצטרכו לשלם החל מהפגישה הראשונה, הם עלולים להירתע או להימנע מההצעה או להיות בררנים כ"כ ברמה שירצו רק הצעה 'מושלמת'.

לעניות דעתי, לא כדאי לקחת עבור 2/3 פגישות ראשונות, אלא לדוג' 200/300 ש"ח עבור פגישה 3/4, וזה אחרי שהם הספיקו 'להתבשל' עם ההצעה ולהבין האם יש כיוון כלשהו, כך שהם כבר יצרו אמון לגבי ההמשכיות.

ובקשה גדולה לכלל, כיזמת ומו"ל של הקונטרס "עיני לאה", כך שאני חשופה מאוד לקהל הבחורות שבשידוכים, ובמיוחד למעוכבות, אבקש לנצל את הבמה הזו ע"מ לבקש מכל מי שיכול ל-ה-צ-י-ע!!

כן להציע הצעות, אתם לא חייבים להיות שדכנים ובטח לא שדכנים מקצועיים ע"מ לחשוב על בחורים ובחורות שבסביבתכם, ישנה מצוקה נוראית בתחום ומה שצריך זה בסה"כ רצון טוב, אכפתיות ולנסות להציע הצעה מתאימה.

את עובדת? יש לך חברה שעדיין בשידוכים? תפרסמי אצל הקולגות/ בגינה/ בערב משפחתי/ בכל שיחת טלפון, שיש לך חברה ולמי שיש הצעה תשמחי לשמוע עבורה.

מכיר בחור בשידוכים? אתה עובד/ לומד? זה פחות משנה, כי וודאי אתה מתפלל במניין מידי יום, כך שתוכל אחרי התפילה לשאול מתפללים אם יש להם הצעה לחבר.

עוד פחות משבוע חג השבועות
הנשואים ישבו סביב שולחן עם המשפחה הענפה, לקול מצהלות הקטנים, ומתנות לקראת הרגל הקרב ויתעניינו מי מארח את מי...

והרווקים, הרווקות?!?!

הבדידות זועקת והלב בוכה.

אבקש מכל מי שקורא את פנייתי
א.
מי האדם שקרוב לליבכם ועדיין ממתין לזיווג?
מי האדם שממתין לזיווג וייתכן שנפל בין הכיסאות?
יש לו שם נכון?

ב. קבלו על עצמכם מהרגע 'לפרסם' בכל מפגש או שיחת טלפון שיש לכם בחור/ה שיש לכם הכרות אישית והאם יש להם הצעה טובה להציע.
קחו את אותו ממתין לזיווג לפרויקט האישי שלכם.

אתם שדכנים? אנא מכם, נכון שבעוד פחות משבוע חג השבועות ואתם בלחץ לפני החג, אבל דווקא עכשיו אל תרפו מלהציע הצעות, דווקא עכשיו הרווקים מרגישים יותר מתמיד חסרי אונים והם זקוקים להצעה טובה שתיתן להם תקווה.

ורק שתדעו
גם הצעה טובה שלא הגיע לגמר יכולה להיות פתח והצלה לנפש המשתוקקת להקים בית.

אל תעמדו מנגד
ובתפילה שתזכו להיות שליחים טובים.
חג שבועות שמח
לכולנו
ל-כ-ו-ל-ם!!

ח פ

משתמש רשום
ראיתי את כל ההצעות
בעיה היא לא בהצעות (שאולי אפשר יותר ) אני מכירה כאלו שמביאים רשימת מכולת איזה 20 הצעות ולא יוצא כלום . כי צריך לדעת לקדם את זה,

אני אשתף סיפור: אחת שאני מכירה הצעתי לה איזה שידוך, היא אמרה לי שהיצעו לה את זה אבל לא מתאים , שאלתי למה , אמרה לי שאני גבוהה ממנו ב 7 ס"מ וזה קשה לי
מכיוון ג"כ בגובה שאני רואה את כולם "מלמעלה" הצלחתי לשכנע את שתי הצדדים שהוא ילבש נעליים גבוהות היא תלך עם נעליים שטוחות ועוד היא אלו כאלו הצעות איך בגדים ללבוש , הם נפגשו עוד שלוש פעמים וסגרו !!! .

ואני חשבתי לעצמי הפרש של 7 ס"מ גרם לשידוך לעצור כמעט שנה !!! ורק עם קצת כוח יצא הדבר לפועל
כמובן הכל מהשם !!! ולא ח"ו באים לערר . רק צריך יותר לעשות השתדלות בעניין הזה ,
[אגב נא לא לדון אותם שתעכבו ע"ז , כי קשה מאוד לשפוט אדם במצבים האלו הדמיונות רצים לכל הכיוונים , אני יותר גבוהה מבעלי וכ' וכ' , רק צריך אדם שידע איך לגשת למקרים אלו ויכול להיות בגלל שאני ז'ירפה .. הצלחתי לשכנע אותה , אבל יש עשרות כאלו דוגמאות ]

לסיכום אני חושבת שכל אחד יכול לפעול ולתעניין ומידת האפשר קצת להסביר /ללחוץ שלא נורא אם לא נותנים דירה ,או לומדת בסימנר פחות טוב, ישיבה פחות טובה, ועוד ועוד

tbh

משתמש מקצוען
די, באמת לא הצלחתי להבין.
יש לכם פה אדם שמרוויח 8,000 ש"ח כשהוא סוגר שידוך. זה לא קצת. זה הרבה. בנ"א שעובד 35 ש"ח שעה, 10 שעות ביום, עדיין לא יגיע לסכום הזה בחודש. אתם מרוויחים ככה על כמה שעות של טלפונים, והרבה זמן המתנה וכאב ראש. אז נכון לפעמים הטלפונים האלו לוקחים יותר מכמה שעות. אבל אני לא חושבת שמדובר ביותר מ200 שעות עבודה. אתם הרי לא יושבים על הטלפונים האלו 10 שעות ביום, נכון?
אז ד' מחליט אם תסגרו שידוך אחד בחודש או אחד בחודשיים, כך שצריכה להיות לכם יותר אמונה מאשר אחד עם תלוש משכורת מסודר.

אבל למה למען ד' צריך להוסיף על זה?!

אודה, שבכל שידוך שהגיע לשלב הפגישות, גם כשלא יצא לפועל, שלחתי שוקולדים בשווי של כ100-150 ש"ח (תלוי בשלב שבו נגמר). כך שאני לא מתקמצנת דווקא על הכסף. אלא כועסת על העזות.
שלא לדבר על זה שאם משלמים לו פר פגישה, למה שיתאמץ לסגור את השידוך? הוא יכול להרוויח כמה אלפים רק משכנועים של פגישות (ושדכנים מומחים בשכנועים)

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
ראיתי את כל ההצעות
בעיה היא לא בהצעות (שאולי אפשר יותר ) אני מכירה כאלו שמביאים רשימת מכולת איזה 20 הצעות ולא יוצא כלום . כי צריך לדעת לקדם את זה,

אני אשתף סיפור: אחת שאני מכירה הצעתי לה איזה שידוך, היא אמרה לי שהיצעו לה את זה אבל לא מתאים , שאלתי למה , אמרה לי שאני גבוהה ממנו ב 7 ס"מ וזה קשה לי
מכיוון ג"כ בגובה שאני רואה את כולם "מלמעלה" הצלחתי לשכנע את שתי הצדדים שהוא ילבש נעליים גבוהות היא תלך עם נעליים שטוחות ועוד היא אלו כאלו הצעות איך בגדים ללבוש , הם נפגשו עוד שלוש פעמים וסגרו !!! .

ואני חשבתי לעצמי הפרש של 7 ס"מ גרם לשידוך לעצור כמעט שנה !!! ורק עם קצת כוח יצא הדבר לפועל
כמובן הכל מהשם !!! ולא ח"ו באים לערר . רק צריך יותר לעשות השתדלות בעניין הזה ,
[אגב נא לא לדון אותם שתעכבו ע"ז , כי קשה מאוד לשפוט אדם במצבים האלו הדמיונות רצים לכל הכיוונים , אני יותר גבוהה מבעלי וכ' וכ' , רק צריך אדם שידע איך לגשת למקרים אלו ויכול להיות בגלל שאני ז'ירפה .. הצלחתי לשכנע אותה , אבל יש עשרות כאלו דוגמאות ]

לסיכום אני חושבת שכל אחד יכול לפעול ולתעניין ומידת האפשר קצת להסביר /ללחוץ שלא נורא אם לא נותנים דירה ,או לומדת בסימנר פחות טוב, ישיבה פחות טובה, ועוד ועוד
יש כמה בודדים שמציעים כמו רשימת מכולת... רוב השדכנים לא,
ובאמת גובה זה משהו שניתן לשכנע אליו אבל רוב השידוכים לא יורדים בגלל דברים כאלו
לדוגמא:
מפריע להם ש:
מפריע לבחורה המראה,
מפריע לבחור שהיא נמוכה,
מפריע להם שהאבא נוסע על אופנים,
מפריע להם האח הגרוש,
מפריע להם הדוד החולה,
מפריע לבחור שהיא גדולה ממנו בחצי שנה,
הסגנון לא מתאים,
מפריע שהיא גרה בבני ברק - הוא רוצה לגור רק בירושלים,
וכמובן: לא מסתדרים על הכסף....

לך תשכנע אנשים....
ומבחניתי כשאומרים לי לא בד״כ אין מה לדחוף, עשיתי את ההשתדלות שלי, אנשים שמורידים אמורים לעשות את השיקולים הנכונים.
התפקיד שלי בשלב ההצעה זה להתלהב, לעשות חשק לצד השני, וגם לעזור בברורים, לא רואה ענין בשכנוע

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
המטרה להקים בתים ובשביל שזה יקרה חייבם להעלות את השכר של השדכנים,
בעבר שילמו 1000 דולר (יותר ממחיר של פאה לצורך הענין) אין סיבה שהשכר היום יהיה כ״כ נמוך.
רוב השדכנים עם המון המון סבלנות, רגישות, והכלה אבל גם בני אדם,
אנחנו עוסקים (בעיקר בעלי, אני קצת....) בתחום כבר שנה וחצי, הפגשנו למעלה מ30 זוגות ועשינו שידוך אחד,
ירדו לנו 5 שידוכים אחרי פגישה רביעית (כמה זמן התלבטויות ושיחות זה אחרי כל פגישה, אתה חצי פסיכולוג)...
לא מדברת על היחס המחפיר והמזלזל של חלק מהאנשים, שזה גם עוד נושא,
יש חלק ששוכחים אפילו לומר תודה, ונותנים הרגשה כזאת מזלזלת!!
את יודעת כמה הצעות צריך להציע בשביל להפגיש 30 זוגות?? באזור ה300!!!!

אנחנו ב״ה במצב כלכלי מצוין ולא צריכים את הכסף הזה,
אבל זה בהחלט דירבון להציע עוד שידוכים

די, באמת לא הצלחתי להבין.
יש לכם פה אדם שמרוויח 8,000 ש"ח כשהוא סוגר שידוך. זה לא קצת. זה הרבה. בנ"א שעובד 35 ש"ח שעה, 10 שעות ביום, עדיין לא יגיע לסכום הזה בחודש. אתם מרוויחים ככה על כמה שעות של טלפונים, והרבה זמן המתנה וכאב ראש. אז נכון לפעמים הטלפונים האלו לוקחים יותר מכמה שעות. אבל אני לא חושבת שמדובר ביותר מ200 שעות עבודה. אתם הרי לא יושבים על הטלפונים האלו 10 שעות ביום, נכון?
אז ד' מחליט אם תסגרו שידוך אחד בחודש או אחד בחודשיים, כך שצריכה להיות לכם יותר אמונה מאשר אחד עם תלוש משכורת מסודר.

אבל למה למען ד' צריך להוסיף על זה?!

אודה, שבכל שידוך שהגיע לשלב הפגישות, גם כשלא יצא לפועל, שלחתי שוקולדים בשווי של כ100-150 ש"ח (תלוי בשלב שבו נגמר). כך שאני לא מתקמצנת דווקא על הכסף. אלא כועסת על העזות.
שלא לדבר על זה שאם משלמים לו פר פגישה, למה שיתאמץ לסגור את השידוך? הוא יכול להרוויח כמה אלפים רק משכנועים של פגישות (ושדכנים מומחים בשכנועים)
את יודעת כמה התיאשו מלעסוק בתחום? זאת חלק מהבעיה אין מספיק שדכנים,
למה מתווך מקבל 2 אחוז ממחיר של דירה, מה הוא כבר עושה?
כתבתי כבר שהשקענו יותר מ300 שעות בתחום ועשינו שידוך אחד...

נערך לאחרונה ב:

ח פ

משתמש רשום
מבחניתי כשאומרים לי לא בד״כ אין מה לדחוף, עשיתי את ההשתדלות שלי, אנשים שמורידים אמורים לעשות את השיקולים הנכונים.
התפקיד שלי בשלב ההצעה זה להתלהב, לעשות חשק לצד השני, וגם לעזור בברורים, לא רואה ענין בשכנוע
זה בדיוק הסיבה שכ"כ הרב תקועים כי אין מי שידחוף (כמובן הכל מלמעלה אבל כאן מדברים על השתדלות )

יש כמה בודדים שמציעים כמו רשימת מכולת... רוב השדכנים לא,
ובאמת גובה זה משהו שניתן לשכנע אליו אבל רוב השידוכים לא יורדים בגלל דברים כאלו
לא יודעת באחוזים כמה כן וכמה לא אבל יש . ודי הרבה !

ואגב גובה זה דבר אולי הכי קשה לשנות כי זה בולט מאוד
ויש עוד הרבה מאוד דוגמאות בעיקר על עניין הכספי , שקצת דחיפה עשו עשרות שידוכים

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
זה בדיוק הסיבה שכ"כ הרב תקועים כי אין מי שידחוף (כמובן הכל מלמעלה אבל כאן מדברים על השתדלות )

לא יודעת באחוזים כמה כן וכמה לא אבל יש . ודי הרבה !

ואגב גובה זה דבר אולי הכי קשה לשנות כי זה בולט מאוד
ויש עוד הרבה מאוד דוגמאות בעיקר על עניין הכספי , שקצת דחיפה עשו עשרות שידוכים
אני לא רוצה לקחת אחריות על כזה דבר,
אני חושבת שאנשים מבררים ובודקים ובד״כ אין מה לשנות,
מה שיוצא דופן באמת זה הענין הכספי שכאן אני כאן מנסה לשכנע, אם כי זה לא הולך בד״כ...

ח פ

משתמש רשום
אני לא רוצה לקחת אחריות על כזה דבר,
אני חושבת שאנשים מבררים ובודקים ובד״כ אין מה לשנות,
מה שיוצא דופן באמת זה הענין הכספי שכאן אני כאן מנסה לשכנע, אם כי זה לא הולך בד״כ...
מכיוון ג"כ בגובה שאני רואה את כולם "מלמעלה" הצלחתי לשכנע את שתי הצדדים שהוא ילבש נעליים גבוהות היא תלך עם נעליים שטוחות ועוד היא אלו כאלו הצעות איך בגדים ללבוש , הם נפגשו עוד שלוש פעמים וסגרו !!!
זה הסיפור שכתבתי לפני זה
ואני יודעת מקרוב מאוד על עוד כמה כאלו דברים

tbh

משתמש מקצוען
סליחה, אני עורכת את ההודעה.
זה נכתב מתוך סערת רגשות ותסכול שלי עם עשרות שדכנים שעבדו לשם הכסף בלבד.

נערך לאחרונה ב:

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
3גם מתווך מקבל רק כשהוא סוגר עסקה.

ואם אתם לא מצליחים לעשות שידוך בפחות מ300 שעות, אז תבינו שזה לא אמור להיות הפרנסה שלכם
זה יכול להיות חסד מטורף.
אישית, מי שעשה את השידוך שלי היה אח של בעלי. אחרי שעברתי עשרות שדכנים התיישבתי יום אחד ואמרתי זהו. אני לא הולכת לשדכנים יותר.
שדכן שעושה את זה רק למען הכסף ולא למען החסד, לעניות דעתי, ואני יודעת שהרבה לא יסכימו איתי, לא אמור לעשות שידוכים.
תקראי את כל התגובות שלי כאן....
אז בתמצות:
ב״ה אנחנו לא עושים את זה בשביל הכסף, אבל הכסף כן מוסיף דירבון
אנחנו ב״ה במצב כלכלי מצוין ולא צריכים את הכסף הזה,
אבל זה בהחלט דירבון להציע עוד שידוכים

מי שמתעסק עם שידוכים יודע כמה זה מייאש וכמה שדכנים בפוטנציאל עוזבים את ה"מקצוע" המתיש, המעייף והלא מתגמל
עם כל הרצון והלב אי אפשר לשרוד בחסד לא קל שכזה בצורתו הנוכחית

מסכימה עם כל מילה.
שכר השדכנים חייב לעלות כדי לדרבן עוד ועוד אנשים להתעסק ולתרום לבחורים ולבחורות המצפים.
העבודה היא קשה ומייאשת לפעמים מאד.
ובאין דרבון מתאים העוסקים בו פורשים אט אט ומדלדלים.

סורי אבל פגשתי כמה וכמה כאלה
לאנשים יש רעיונות ומחוסר זמן וממקום מאוד עייף ומהתשה סביב ההתנהלות של השידוכים כיום הם לא מציעים!

לא מחשבים שעות, באתי להבהיר שאך אחד לא עושה את זה בשביל הכסף,
אבל הכסף מטרתו להמריץ שדכנים להציע שידוכים וכיום זה פשוט לא ממריץ...
אף אחד לא עוסק בשדכנות בשביל פרנסה כי זה פשוט לא...

נכון לא מציעים כל הצעה, מציעים שידוך שנראה יכול להתאים,

זה טבעי ונורמלי שסטטיסטית מתוך 10 הצעות אחת תגיע לפגישה, אנשים לא ניגשים לכל הצעה מסיבה מצוינת שהם מבררים וזה לא נראה להם מתאים, לא הגיוני ששדכן ידייק את עצמו כ״כ בכל הצעה. וזה תפקיד של האנשים לברר שזה באמת מתאים.

בתור אחת שהיתה בשידוכים , היו לי 100 הצעות בערך מתוכן 40 שיכלו להתאים ואחד שנפגשתי איתו ב״ה... מן הסתם זה משתנה בין אנשים, אבל הרעיון הוא שזוג נפגש עם הצעה טובה ומתאימה ולכן לשדכן המגיע תגמול על זה,

חלק מהבעיה של עולם השידוכים היום הוא חוסר בהצעות, אנחנו משקיעים הרבה אנרגיה כי אכפת לנו מהמצב!,
אכפת לנו לראות סביבנו כ״כ הרבה בחורים ובחורות ששוועים לשידוך!!
עובדה שאנחנו ממשיכים לעסוק בתחום, אפילו רוצים מתחרים :),

ח פ

משתמש רשום
גם מתווך מקבל רק כשהוא סוגר עסקה.

ואם אתם לא מצליחים לעשות שידוך בפחות מ300 שעות, אז תבינו שזה לא אמור להיות הפרנסה שלכם
זה יכול להיות חסד מטורף.
אישית, מי שעשה את השידוך שלי היה אח של בעלי. אחרי שעברתי עשרות שדכנים התיישבתי יום אחד ואמרתי זהו. אני לא הולכת לשדכנים יותר.
שדכן שעושה את זה רק למען הכסף ולא למען החסד, לעניות דעתי, ואני יודעת שהרבה לא יסכימו איתי, לא אמור לעשות שידוכים.
או לעשות שידוכים לאנשים תתי רמה שמה שמענין אותם זה גובה ומשקל.
אני יכולה לספר אינספור סיפורים על שדכנים. זה לא המקום.
אבל שידוך זה חסד ענק ועצום!!!! ששכרה בצידה.
במקום לשכנע להעלות את השכר לשדכנים, נסו להסביר לשדכנים שזה חסד. הלוואי שהם יבינו.
כל מילה בסלע

אבל את כותבת "תתי רמה " וזה לא נכון א"א לשדך אם אחד לא נראה לשני וזה לא תת רמה !!! אני למשל גבוהה והתנגדתי נחרצות לנמוך ממני (הגבוהות שבנינו די יסכימו איתי ...) בסוף נפתחה לי הראש אבל אני לא חושבת שהייתי בתת רמה

tbh

משתמש מקצוען
כל מילה בסלע

אבל את כותבת "תתי רמה " וזה לא נכון א"א לשדך אם אחד לא נראה לשני וזה לא תת רמה !!! אני למשל גבוהה והתנגדתי נחרצות לנמוך ממני (הגבוהות שבנינו די יסכימו איתי ...) בסוף נפתחה לי הראש אבל אני לא חושבת שהייתי בתת רמה
גם לי היו כל מיני ענינים פיזיים שעניינו אותי, ודברים קטנים שהיו חשובים לי, וזה בסדר גמור! ומותר. ואסור בשום אופן לשכנע מישהו להתחתן עם מישהו שלא מוצא חן בעיניו. אבל עדיין זה תת רמה, ואני מודה בזה.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה