עזרה שכר השדכנים - בעית הרווקים במגזר החרדי

דינמיקס

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
את יודעת כמה גירושים יש היום?!!
לא אומרת זה הכל משמים אבל צריכים להיסתכל גם על הצד הזה
אז לא לשלם שכר גבוה לשדכנים, כי אולי יתגרשו? יא?
אולי במקרה כזה שהשדכנים יתנו זיכוי...או פתק החלפה..
יש שדכנים מסוימים שמה שמעניין אותם זה כסף ולכן עובדים על כל הצדדים רק בשביל להרויח....
והתפקיד שלנו זה לבדוק את השידוכים שהם מציעים!!
וכן, גם השדכנים שעובדים רק בשביל כסף (ב''ה לא מכירה) זוכים ומארסים ועושים בסופו של דבר עבודת קודש!
עם יתנו לשדכנים בתור משכורת חודש זה יהיה מקצוע גם בשביל צעירות לא מנוסות וחבל....
אני מכירה דווקא הרבה צעירות וצעירים לא מנוסים שב''ה דווקא הם היו שליחים נאמנים לבניית בתים נאמנים!
דווקא ידוע שזוגות צעירים הם לפעמים השדכנים הכי גדולים... הוא מכיר את החבר מהישיבה,
היא את החברה מהסמינר ו....שידוך!!!
כל אחד יקפוץ על זה...
הלוואי וכל אחד יקפוץ על זה....זו בדיוק המטרה!! את בעצמך מודה שכסף יעשה את זה...
וכאמור, התפקיד שלנו זה לבדוק טוב טוב את ההצעות.
אבל שסוגרים שידוך!!! לא קודם....
ברור..! אבל אם היה שדכן שעבד קשה (לפעמים שבועות ארוכים...) על שידוך שלא יצא בסוף, צריך להכיר לו טובה על זה! לא חייבים בכסף...אפילו עוגה לשבת, או כל דבר אחר המביע תודה..! ומי שיש לו כסף, למה לא? זה רק מראה על מידות טובות!

נערך לאחרונה ב:

אלוווופה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
אני חושבת שעדיף שלפחות ייצא משהו מועיל מכל האשכול הזה ושדכנים שמעוניינים יפרסמו פה את פרטיהם, כיצד ניתן ליצור עימם קשר, עם איזה מגזר הם עובדים וכו׳.
ובעז״ה שיצא מזה שידוכים זה יהיה השכר של פותחת האשכול!
לטעמי שדכן שמבקש שיעלו לו את השכר זה קצת פוגם בכל העניין הזה אך בהחלט כל אחד יכול לקחת את הדברים לתשומת לבו ולהעניק לשדכנים גם על טרחה נטו למרות שלא יצא מזה כלום.
שנשמע בשורות טובות, אמן!

efshar

משתמש פעיל
אז לא לשלם שכר גבוה לשדכנים, כי אולי יתגרשו? יא?
אולי במקרה כזה שהשדכנים יתנו זיכוי...או פתק החלפה..

והתפקיד שלנו זה לבדוק את השידוכים שהם מציעים!!
וכן, גם השדכנים שעובדים רק בשביל כסף (ב''ה לא מכירה) זוכים ומארסים ועושים בסופו של דבר עבודת קודש!

אני מכירה דווקא הרבה צעירות וצעירים לא מנוסים שב''ה דווקא הם היו שליחים נאמנים לבניית בתים נאמנים!
דווקא ידוע שזוגות צעירים הם לפעמים השדכנים הכי גדולים... הוא מכיר את החבר מהישיבה,
היא את החברה מהסמינר ו....שידוך!!!

הלוואי וכל אחד יקפוץ על זה....זו בדיוק המטרה!! את בעצמך מודה שכסף יעשה את זה...
וכאמור, התפקיד שלנו זה לבדוק טוב טוב את ההצעות.

ברור..! אבל אם היה שדכן שעבד קשה (לפעמים שבועות ארוכים...) על שידוך שלא יצא בסוף, צריך להכיר לו טובה על זה! לא חייבים בכסף...אפילו עוגה לשבת, או כל דבר אחר המביע תודה..! ומי שיש לו כסף, למה לא? זה רק מראה על מידות טובות!
כל מילה!!! אני קצת בהלם, כתבת את כל מה שחשבתי על הנכתב (ממש נקודה-נקודה) ולא ידעתי איך לנסח...

חובב מוזיקה מושבע

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
לא קראתי את כל האשכול ואני לא יודעת אם הרעיון הזה עלה
אבל לדעתי אם כל שדכן יגבה כמו דמי מנוי קבועים ומוסכמים מכל אחד שרשום אצלו, משהו סימלי
ובתמורה לכך הוא יהיה חייב להציע נגיד 3 הצעות בחודש,
יש יותר סיכוי שהוא ירגיש מתוגמל וממילא הוא יצטרך גם לעבוד כדי שאכן יהיה לו את מס' ההצעות שהוא חייב להציע למועמד ויגדיל את המאגר ואז גם אם פגישה לא יצאה לפועל לפחות את השיחות טלפון הוא כיסה.
כמובן שאם מישהו חושב שאפשר לייעל את זה מוזמן להציע ואולי יקום מאגר כזה של שדכנים מקצועיים שמציעים באופן קבוע הצעות

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
חבל מאוד !!
יש כ"כ הרבה אנשים שאומרים לא כל אחד מסיבותיו אבל תפקיד השדכן זה לנסות להבין מה מפריע להם ולראות איך מתגברים על זה
נכון, אבל מבחינתי זה מעבר להשתדלות שאני צריכה לעשות.
קורה גם שאני יודעת שהתשובה השלילית היא בגלל משהו לא נכון,
(כמו למשל ביררו על בחורה ואמרו שהיא בחורה שקטה ואני יודעת בוודאות שהיא לא כזאת בכלל)
אבל כשאני מנסה להסביר מתיחסים אלי בד״כ בחוסר אמון כאילו מה שמענין אותי זה רק השידוך..
קשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף.
מצות השדכן היא להתאמץ.

הלל. פ.

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עימוד ספרים
לדעתי, בדרך כלל לא כדאי שהשדכן יהיה מעורב כלל בסיבה למה רוצים להוריד ומה הפריע!
לא נראה לי שתפקיד של שדכן הוא לדחוף, להסביר למה כן, לנסות אולי בכל זאת, וכדו'.
זה לרוב מכביד גם על השדכן וגם על המוצעים.
למה לא?
יש הרבה מועמדים שפשוט מפחדים להגיד את הכן בשביל להתחתן ופשוט מורידים,
וכשהשדכן בנעימות שואל, ולא חופר הוא יכול להבין את המניע אם זה פחד ולדחוף .
מנסיון ומהכרות קרובה.

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
לא מצליחה להבין למה קשור לציבור התשלום לשדכנים
מה ההבדל הגדול מכול דבר אחר שכל אדם משלם לעצמו
ולמה זה קשור לדיון האם לעלות את השכר
בכל מקרה לא זה מה שגורם להורים שמחתנים להכנס לחובות
רעיון מאד טוב שיהיה קופה ציבורית לצרכים שכל הציבור חייב להוציא
אבל למה דווקה לתשלום לשדכנים?
אפשר לכל דבר!!! (אפילו מדריכי חתנים וכלות:ROFLMAO:)
ומי שלא רוצה להנות מהצדקה לא יקח

אבל מי ימלא את הקופה??:unsure:
הענין הוא שישנו צורך ציבורי בעוד שדכנים.
והבעיה היא ששדכן רוצה להיות בטוח שהוא מרויח משהו.
שלא יקרה מצב שהוא עובד שעות על גבי שעות ולא מרוויח כלום.
השדכן עובד ועובד ובסוף הכל תלוי האם 'ילך' לו השידוך.
והדרך היחידה שהשדכן יהיה בטוח, היא מכספי הציבור.

מדריך חתנים ומדריכת-כלות וכל מקצוע אחר.
העובד יודע שעל כל שעת עבודה היא מקבלת כסף.
לכן אין כל חסר בתחום [אולי עודף...].

יוסייוסייוס

משתמש מקצוען
גם משתלם...
הוא ירצה להציע לך עוד הצעות ...

ברוך ר

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
מוזיקה ונגינה
עימוד ספרים
לא קראתי את כל האשכול ואני לא יודעת אם הרעיון הזה עלה
אבל לדעתי אם כל שדכן יגבה כמו דמי מנוי קבועים ומוסכמים מכל אחד שרשום אצלו, משהו סימלי
ובתמורה לכך הוא יהיה חייב להציע נגיד 3 הצעות בחודש,
יש יותר סיכוי שהוא ירגיש מתוגמל וממילא הוא יצטרך גם לעבוד כדי שאכן יהיה לו את מס' ההצעות שהוא חייב להציע למועמד ויגדיל את המאגר ואז גם אם פגישה לא יצאה לפועל לפחות את השיחות טלפון הוא כיסה.
כמובן שאם מישהו חושב שאפשר לייעל את זה מוזמן להציע ואולי יקום מאגר כזה של שדכנים מקצועיים שמציעים באופן קבוע הצעות
יש כבר
בית לשמי
אמנם הם עובדים בחורים מבוגרים ופרק ב' אבל הם עובדים בצורה הזו שיש דמי הרשמה 250 ש"ח ולוקחים לפרק א' ופרק ב' מחיר יותר גבוה מהשוק כדי שלשדכנים יהיה יותר מוטיבציה להציע

חוי חרצית

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
יש כבר
בית לשמי
אמנם הם עובדים בחורים מבוגרים ופרק ב' אבל הם עובדים בצורה הזו שיש דמי הרשמה 250 ש"ח ולוקחים לפרק א' ופרק ב' מחיר יותר גבוה מהשוק כדי שלשדכנים יהיה יותר מוטיבציה
יש עוד ארגון כזה שגובה דמי הרשמה , ומהיכרות עם כמה שנרשמו, לא זכו לקבל שיחת טלפון אחת במשך שנה!
זה יכול להפוך למסחטה לא רצינית.
אני בעד תגמול לשדכן, גם אם לא כספי. ומילים טובות!!!! גם אם אתם נפגעים/ לא מרוצים מההצעה, תכילו את זה שאין פה שום רצון לפגוע, רק לעזור! מילה טובה לשדכן יכולה לתת לו פוש רציני, יותר מכל סכום! סה''כ הוא התאמץ בשבילכם!

כמה פעמים עולה לנו בראש הצעה ואין לנו כח ועצבים להציע אותה? תעריכו את מי שכן לוקח את המושכות לידיים!

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
קשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף.
מצות השדכן היא להתאמץ.
קצת קשה לו להתאמץ כשמשחקים איתו משחקי כבוד מעצבנים,
ושוב לא כולם כאלו, יש הרבה שממש כיף להציע להם ובאמת מתאמצים בשבילם יותר ככה זה...

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
לדוגמא:
מפריע להם ש:
מפריע לבחורה המראה,
מפריע לבחור שהיא נמוכה,
מפריע להם שהאבא נוסע על אופנים,
מפריע להם האח הגרוש,
מפריע להם הדוד החולה,
מפריע לבחור שהיא גדולה ממנו בחצי שנה,
הסגנון לא מתאים,
מפריע שהיא גרה בבני ברק - הוא רוצה לגור רק בירושלים,
וכמובן: לא מסתדרים על הכסף....

לך תשכנע אנשים....

סודו של המלאך

משתמש מקצוען
לך תשכנע אנשים....

אולי זה גם חלק מהעניין
שהשדכן לא צריך לשכנע אף אחד
אלא למצוא את השידוך שהבחור / הבחורה מחפשים
וכמובן כמו שכתבתי בתחילת האשכול שכל אחד צריך להיות ריאלי
שורש הבעיה זה טיפול שורש בשכל של הבחורים שידעו מה הם רוצים, ויהיו ריאלים במה שהם רוצים.

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
אולי זה גם חלק מהעניין
שהשדכן לא צריך לשכנע אף אחד
אלא למצוא את השידוך שהבחור / הבחורה מחפשים
וכמובן כמו שכתבתי בתחילת האשכול שכל אחד צריך להיות ריאלי
מסכימה איתך ממש,

אני לא מנסה לשכנע כי פשוט אין לי כוחות לזה אבל תראה את זה...
מכירה כמה שידוכים שצד אחד לא רצה בהתחלה ושכנעו אותו
אני כמעט לא מכירה שדכן שמנסה ללחוץ אחרי שאמרו לו לא, פשוט כי אמרו לא
אגב בשידוך שלנו שני הצדדים אמרו לא על ההצעה, כל אחד בתורו... ואז הגיע שדכן אחר שידע מה להגיד למי ואנחנו נשואים היום באושר ב״ה!

מרחבית

משתמש מקצוען
לשדכנים שבעד 'לדחוף', זו אחריות מידי גדולה. לרוב בקושי מכירים את המועמד/מועמדת, וגם אם מלמעלה נראה שההצעה מתאימה, איך ייתכן לקחת אחריות כזו על חיים של אחרים?

החיים לא נגמרים ככששוברים צלחת, אלא רק מתחילים. ויש אנשים שחיים גרוע כל החיים בגלל דחיפות של אנשים שלחצו עליהם בחוסר אחריות (כמובן הכל משמים).
הרי אי אפשר להחליט לאחרים מה מתאים להם ומה לא, מה כן חשוב להם ומה לא חשוב להם, מה מפריע להם ומה לא. בני הזוג יצטרכו אחר כך לחיות את החיים המשותפים לפי מה שהם, לא השדכנים.

אין הכוונה על דברים שצריך לפעמים להבהיר כי לא היו ידועים, או לתקן טעות כשמישהו חושב משהו לא נכון עובדתית על הצד השני. או אם אחד הצדדים שואל מיוזמתו להתרשמות השדכן בנקודה כזו או אחרת.

התייעצנו מספר פעמים עם גדולים בנוגע לשידוכים, והגישה שלהם היתה הפוך מלדחוף. כל-כך שוקלים לפני שעונים, שואלים שאלות, מתייחסים במלוא הרצינות למה שמפריע לבחור/רה ועד כמה מפריע, חושבים על החיים שאחרי החתונה, ולא על איך לדחוף לוורט.

מגיע לשדכנים המון תודה והערכה על כך שהם מבררים, מציעים, עושים את הקשר. אי אפשר לדרוש מהם להציע הצעות לגמרי מתאימות, כי הם לא אמורים לערוך בירור יסודי במקום המשפחה.

מתכנתת+

משתמש מקצוען
לשדכנים שבעד 'לדחוף', זו אחריות מידי גדולה. לרוב בקושי מכירים את המועמד/מועמדת, וגם אם מלמעלה נראה שההצעה מתאימה, איך ייתכן לקחת אחריות כזו על חיים של אחרים?

החיים לא נגמרים ככששוברים צלחת, אלא רק מתחילים. ויש אנשים שחיים גרוע כל החיים בגלל דחיפות של אנשים שלחצו עליהם בחוסר אחריות (כמובן הכל משמים).
שידוכים הם משמיים!!! (לא רק בסוגריים...:))
שידוך שלא נגזר משמיים לא יצא לפועל
שידוך שנגזר יקרה בכל מקרה
הקב"ה יושב ומזווג זיווגים
ומחליט מי יזכה להיות השליח
צריך לעשות השתדלות
והשתדלות שקולה
אבל לא לשכוח את האמת שהקב"ה מזווג זיווגים ולא אף אחד אחר

הני כגנס

משתמש מקצוען
ערב טוב לכולם
לא קראתי את כל האשכול
כן נמצאת מהצד של 'אם הבחורים'
כמה תמיהות שעולות לי
מי בעיניכם מוגדר 'שדכן'? כיצד הגיע לתואר אם לא שעשה שידוך שניים?
שהתחיל כחובב והפך למקצוען (לא רכש מקצוע אלא מנסיון)
אלא, שכל השדכנים זו המשרה המשנית שלהם / הכנסה צדדית (אני כרגע לא ליד המחברת, אשלח לך את הפרטים בערב, זורקים הצעה ואחרי שבועיים מתקשרים אז מה יצא עם זה, ומיד מציעים משהו אחר וכו')
ולא עובדים ומנסים כמו משרה מלאה כך שאי אפשר לצפות למשכורת מלאה
פעמים, שהם מציעים הצעות שאין קשר בין הצדדים, או מנסים לשכנע שאין כל בעיה בהצעתם (וכבר אמרו לי פעם, אם אני מציע אין שום סיבה שתעמיקו בבירורים....)
עצתי לכל שדכן מתחיל אחרי ששמע את ההורים מה לדעתם מחפשים/מתאים לילדם
יברר אצל החברים/ות מה טיבו/ה של הבחור/ה - כך ידע במדויק מה האינפורמציה שישמעו הצדדים כשישלח אותם לברר - נראה לי יחסוך הרבה הצעות בלתי מתאימות, התיחסות יותר מכובדת מצד ההורים כי ההצעה תהיה יותר רלונטית.
וכל ארגון שמנסה ל'הרים את הכפפה' באמצעות מילוי טפסים וכו' - ידאגו שאיש מקצוע יצור קשר בהקדם עם ההורים ע"מ שיחושו שלא שלחו את הטופס לדואר זבל, או איסוף נתונים לסקר כמה מבוגרים/ות עדיין מחפשים את זיווגם.....
תודות לכל המנסים/המסייעים
בהצלחה רבה מן שמיא
ושיראו ברכה בעמל (גם באופן הגשמי)

וייס

משתמש פעיל
אחרי כל התגובות לכאן ולכאן נראה שיוצגו כאן בכבוד כל הצדדים השדכנים המשתדכים וההורים והתגובות כ"כ לא אחידות מה שמחייב את המסקנא שכשם שפרצופיהם שונים כך שידוכיהם....
יש שדכנים כאלה ויש אחרים יש הורים כאלה ויש אחרים ובסוף כמו בשידוך ש"לכל קוקו יש קוקיה" לכל שידוך יש את השדכן/הורים המתאימים יש שצריכים נודניק (הם נהנים מכל רגע ומשתדלים למצות את ההנאה גם כשזה לא נראה!) ויש שצריכים דווקא שיזרקו להם הצעה וילכו...
כללית כל עניין השדכנות מטבעו הוא חייב להיות מקצוע משני בלתי מחייב לפעמים יש היצף ולפעמים יובש הן במועמדים והן בהשראה ורעיונות כך שלא ניתן בשפו"א לקבוע כללים כגון תציע כך וכך לתקופה וכדו' כמו"כ לקבוע רף מחיר לשלבים בהצעה לא ישים כלל! יש שזורקים כפי שנאמר קודם ויש שיושבים ע"ז חודש עד שמציעים וכמו"כ גם אם כל מועצת חכמי פרוג יהיו תמימי דעים לגבי השכר הדבר לא ישנה במאום ואין באמת מי שידפוק על השולחן וודאי לא ארגון כלשהו
מה שאולי כן יכול לעזור זה לייקר את המקצוע ואת השדכנים בעיני הציבור ואת זה הם עצמם יכולים לעשות גם אם בתחילה לא נעים אבל לארגן כנס הנחיית הורים לילדים בשידוכים בכנס ינתנו כלים איך לברר ועל מה (ועל מה לא) איך לקבל הצעה וכו' וכו' הכנס יועבר ע"י השדכן המוסמך הרב.. מי אני??? כן אתה!!! כך תייקר אותך ואת המקצוע בעיני עצמך קודם כל ובעיני האחרים לדעתי זה יפתור את רוב הבעיות הנ"ל עייפתי מלפרט איך כ"א יחשוב לבד
אגב פעם נכחתי ליד שדכן בזמן שקיבל טלפונים מיד לאחר פגישה מכל ארבעת הצדדים זוג הורים וזוג משתדכים כל הסיפור נמשך כמה דקות בסה"כ הוא שמע כמה שניות בנימוס את הסיפורים וכשהתחילו הלבטים וכו' זה היה נשמע כך
"אה אז להוריד?"....
הםם לא!
אז להמשיך?
אתם רוצים קצת לחשוב אז תחזרו...
הוא אמר לי שכך הוא עובד תמיד נותן מלוא האינפרומציה אבל בקצרה ואז מתקשר אחרי יומיים מה קורה? הכל צריך להחתך ברור ומהר הוא סגר כבר שידוכים רבים ב"ה

אשמח לתגובות/הקפצות באשכולות לכולל שבראשות בעלי
https://www.prog.co.il/threads/הרתמות-לקניית-הסעה-לכולל.775849/

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  109  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה