מתכנתנת בכירה
משתמש פעיל
מי לא פותח היום אגרון מיד שמגיעה הצעה?דבר כזה אפילו לא חושבים לברר….
זה כמו לברר אם באמת היא גרה במקום שאמרו ששם היא מתגוררת….
מי לא פותח היום אגרון מיד שמגיעה הצעה?דבר כזה אפילו לא חושבים לברר….
זה כמו לברר אם באמת היא גרה במקום שאמרו ששם היא מתגוררת….
אז לא לשלם שכר גבוה לשדכנים, כי אולי יתגרשו? יא?את יודעת כמה גירושים יש היום?!!
לא אומרת זה הכל משמים אבל צריכים להיסתכל גם על הצד הזה
והתפקיד שלנו זה לבדוק את השידוכים שהם מציעים!!יש שדכנים מסוימים שמה שמעניין אותם זה כסף ולכן עובדים על כל הצדדים רק בשביל להרויח....
אני מכירה דווקא הרבה צעירות וצעירים לא מנוסים שב''ה דווקא הם היו שליחים נאמנים לבניית בתים נאמנים!עם יתנו לשדכנים בתור משכורת חודש זה יהיה מקצוע גם בשביל צעירות לא מנוסות וחבל....
הלוואי וכל אחד יקפוץ על זה....זו בדיוק המטרה!! את בעצמך מודה שכסף יעשה את זה...כל אחד יקפוץ על זה...
ברור..! אבל אם היה שדכן שעבד קשה (לפעמים שבועות ארוכים...) על שידוך שלא יצא בסוף, צריך להכיר לו טובה על זה! לא חייבים בכסף...אפילו עוגה לשבת, או כל דבר אחר המביע תודה..! ומי שיש לו כסף, למה לא? זה רק מראה על מידות טובות!אבל שסוגרים שידוך!!! לא קודם....
והדולר היה 1.5 שקל (לא חדש)שכר מינימום אז היה גם 2000 ש״ח....
וכיכר לחם עלתה 2 ש״ח....
כל מילה!!! אני קצת בהלם, כתבת את כל מה שחשבתי על הנכתב (ממש נקודה-נקודה) ולא ידעתי איך לנסח...אז לא לשלם שכר גבוה לשדכנים, כי אולי יתגרשו? יא?
אולי במקרה כזה שהשדכנים יתנו זיכוי...או פתק החלפה..
והתפקיד שלנו זה לבדוק את השידוכים שהם מציעים!!
וכן, גם השדכנים שעובדים רק בשביל כסף (ב''ה לא מכירה) זוכים ומארסים ועושים בסופו של דבר עבודת קודש!
אני מכירה דווקא הרבה צעירות וצעירים לא מנוסים שב''ה דווקא הם היו שליחים נאמנים לבניית בתים נאמנים!
דווקא ידוע שזוגות צעירים הם לפעמים השדכנים הכי גדולים... הוא מכיר את החבר מהישיבה,
היא את החברה מהסמינר ו....שידוך!!!
הלוואי וכל אחד יקפוץ על זה....זו בדיוק המטרה!! את בעצמך מודה שכסף יעשה את זה...
וכאמור, התפקיד שלנו זה לבדוק טוב טוב את ההצעות.
ברור..! אבל אם היה שדכן שעבד קשה (לפעמים שבועות ארוכים...) על שידוך שלא יצא בסוף, צריך להכיר לו טובה על זה! לא חייבים בכסף...אפילו עוגה לשבת, או כל דבר אחר המביע תודה..! ומי שיש לו כסף, למה לא? זה רק מראה על מידות טובות!
חבל מאוד !!
יש כ"כ הרבה אנשים שאומרים לא כל אחד מסיבותיו אבל תפקיד השדכן זה לנסות להבין מה מפריע להם ולראות איך מתגברים על זה
קשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף.נכון, אבל מבחינתי זה מעבר להשתדלות שאני צריכה לעשות.
קורה גם שאני יודעת שהתשובה השלילית היא בגלל משהו לא נכון,
(כמו למשל ביררו על בחורה ואמרו שהיא בחורה שקטה ואני יודעת בוודאות שהיא לא כזאת בכלל)
אבל כשאני מנסה להסביר מתיחסים אלי בד״כ בחוסר אמון כאילו מה שמענין אותי זה רק השידוך..
למה לא?לדעתי, בדרך כלל לא כדאי שהשדכן יהיה מעורב כלל בסיבה למה רוצים להוריד ומה הפריע!
לא נראה לי שתפקיד של שדכן הוא לדחוף, להסביר למה כן, לנסות אולי בכל זאת, וכדו'.
זה לרוב מכביד גם על השדכן וגם על המוצעים.
הענין הוא שישנו צורך ציבורי בעוד שדכנים.לא מצליחה להבין למה קשור לציבור התשלום לשדכנים
מה ההבדל הגדול מכול דבר אחר שכל אדם משלם לעצמו
ולמה זה קשור לדיון האם לעלות את השכר
בכל מקרה לא זה מה שגורם להורים שמחתנים להכנס לחובות
רעיון מאד טוב שיהיה קופה ציבורית לצרכים שכל הציבור חייב להוציא
אבל למה דווקה לתשלום לשדכנים?
אפשר לכל דבר!!! (אפילו מדריכי חתנים וכלות)
ומי שלא רוצה להנות מהצדקה לא יקח
אבל מי ימלא את הקופה??
גם משתלם...ברור..! אבל אם היה שדכן שעבד קשה (לפעמים שבועות ארוכים...) על שידוך שלא יצא בסוף, צריך להכיר לו טובה על זה! לא חייבים בכסף...אפילו עוגה לשבת, או כל דבר אחר המביע תודה..! ומי שיש לו כסף, למה לא? זה רק מראה על מידות טובות!
יש כברלא קראתי את כל האשכול ואני לא יודעת אם הרעיון הזה עלה
אבל לדעתי אם כל שדכן יגבה כמו דמי מנוי קבועים ומוסכמים מכל אחד שרשום אצלו, משהו סימלי
ובתמורה לכך הוא יהיה חייב להציע נגיד 3 הצעות בחודש,
יש יותר סיכוי שהוא ירגיש מתוגמל וממילא הוא יצטרך גם לעבוד כדי שאכן יהיה לו את מס' ההצעות שהוא חייב להציע למועמד ויגדיל את המאגר ואז גם אם פגישה לא יצאה לפועל לפחות את השיחות טלפון הוא כיסה.
כמובן שאם מישהו חושב שאפשר לייעל את זה מוזמן להציע ואולי יקום מאגר כזה של שדכנים מקצועיים שמציעים באופן קבוע הצעות
יש עוד ארגון כזה שגובה דמי הרשמה , ומהיכרות עם כמה שנרשמו, לא זכו לקבל שיחת טלפון אחת במשך שנה!יש כבר
בית לשמי
אמנם הם עובדים בחורים מבוגרים ופרק ב' אבל הם עובדים בצורה הזו שיש דמי הרשמה 250 ש"ח ולוקחים לפרק א' ופרק ב' מחיר יותר גבוה מהשוק כדי שלשדכנים יהיה יותר מוטיבציה
קצת קשה לו להתאמץ כשמשחקים איתו משחקי כבוד מעצבנים,קשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף.
מצות השדכן היא להתאמץ.
לך תשכנע אנשים....
שורש הבעיה זה טיפול שורש בשכל של הבחורים שידעו מה הם רוצים, ויהיו ריאלים במה שהם רוצים.
מסכימה איתך ממש,אולי זה גם חלק מהעניין
שהשדכן לא צריך לשכנע אף אחד
אלא למצוא את השידוך שהבחור / הבחורה מחפשים
וכמובן כמו שכתבתי בתחילת האשכול שכל אחד צריך להיות ריאלי
אני כמעט לא מכירה שדכן שמנסה ללחוץ אחרי שאמרו לו לא, פשוט כי אמרו לא
אגב בשידוך שלנו שני הצדדים אמרו לא על ההצעה, כל אחד בתורו... ואז הגיע שדכן אחר שידע מה להגיד למי ואנחנו נשואים היום באושר ב״ה!
שידוכים הם משמיים!!! (לא רק בסוגריים...)לשדכנים שבעד 'לדחוף', זו אחריות מידי גדולה. לרוב בקושי מכירים את המועמד/מועמדת, וגם אם מלמעלה נראה שההצעה מתאימה, איך ייתכן לקחת אחריות כזו על חיים של אחרים?
החיים לא נגמרים ככששוברים צלחת, אלא רק מתחילים. ויש אנשים שחיים גרוע כל החיים בגלל דחיפות של אנשים שלחצו עליהם בחוסר אחריות (כמובן הכל משמים).
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: