אחד המתכונים שאני עושה שוב ושוב, אין פשלות, קלה מאד להכנה, אוורירית, ופשוט טעימה!!
אפשרי, ומומלץ, להכין כפול.
עוגת אננס בננה
לתבנית בגודל 33/23 ס"מ
רכיבים:
4 ביצים M
2 כוסות סוכר [של 200 מ"ל]
1 כוס שמן [של 200 מ"ל]
1 כוס מיץ אננס בננה של ספרינג [של 200 מ"ל] ניתן להמיר במיצים דומים, וגם במיץ תפוזים.
3 כוסות קמח [של 200 מ"ל]
1 וחצי אבקת אפיה
חצי כפית מלח
למלית:
אפשרות א:
חצי כוס סוכר
2 כפות קקאו
2 כפיות תמצית וניל
אפשרות ב:
שליש כוס סוכר
כף קינמון
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
הקציפי את הביצים עם הסוכר. [אין צורך להפריד את הביצים]
הוסיפי שמן, ואח"כ הוסיפי את שאר מרכיבי העיסה,
תשפכי 2/3 לתבנית,
ערבבי את חומרי המלית, ופזרי מעל התערובת בתבנית, שפכי את שאר התערובת מלמעלה כך שיכסה את כל המלית.
הכניסי לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, עד שבנעיצת הקיסם הוא יוצא עם פירורים יבשים.
בהצלחה.
אפשרי, ומומלץ, להכין כפול.
עוגת אננס בננה
לתבנית בגודל 33/23 ס"מ
רכיבים:
4 ביצים M
2 כוסות סוכר [של 200 מ"ל]
1 כוס שמן [של 200 מ"ל]
1 כוס מיץ אננס בננה של ספרינג [של 200 מ"ל] ניתן להמיר במיצים דומים, וגם במיץ תפוזים.
3 כוסות קמח [של 200 מ"ל]
1 וחצי אבקת אפיה
חצי כפית מלח
למלית:
אפשרות א:
חצי כוס סוכר
2 כפות קקאו
2 כפיות תמצית וניל
אפשרות ב:
שליש כוס סוכר
כף קינמון
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
הקציפי את הביצים עם הסוכר. [אין צורך להפריד את הביצים]
הוסיפי שמן, ואח"כ הוסיפי את שאר מרכיבי העיסה,
תשפכי 2/3 לתבנית,
ערבבי את חומרי המלית, ופזרי מעל התערובת בתבנית, שפכי את שאר התערובת מלמעלה כך שיכסה את כל המלית.
הכניסי לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, עד שבנעיצת הקיסם הוא יוצא עם פירורים יבשים.
בהצלחה.