בשרי שיתוף | מתכון לכבד קצוץ הנמכר בישיבה (המשך לצ'ולנט)

yakov ysrel

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
כהמשך לנושא הזה ביקשו שאני יעלה גם את שאר הדברים (מאמין שאני לא מחדש הרבה)
אז הנה הכבד קצוץ
מספיק לכ16 מנות יפות
אני יודע שיש כאלה שמוסיפים סוכר או סילאן -זה פשוט לא נצרך כאן כי הבצל ממתק את זה

הרכיבים

500 גרם כבד טרי/קפוא צלוי
11 בצלים גדולים (1.7-2 קילו)
שמן לטיגון
8 ביצים קשות מדיום
מלח (כפית - תוסיפו לפי הטעם)
פלפל שחור (כפית - תוסיפו לפי הטעם)

אופן ההכנה

מטגנים את הבצל עד שהו א מזהיב ממש ומוסיפים את הכבד
ממשיכים לטגן ביחד עד שהבצל ממש חום (הכבד צריך משהו מתוק והבצל נותן את זה רק כשהוא מטוגן היטב כמו בתמונה)

IMG_8777.JPG


מעבירים הכל לקערה ומסיפים את שאר הרכיבים
טוחנים היטב היטב
חלק מהטעם זה הטחינה אני טוחן עד שהעיסה ממש חלקה
אגב הכבד הזה ממש עמיד מבחינת קלקול אני לא יודע האם זה בגלל שיש בו הרבה בצל במקום ביצים או בגלל הטחינה הטובה
תוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם עד שיצא טעים
IMG_8769.JPG

לחכות שיתקרר ולהכניס למקרר (מכוסה כמובן)
בתיאבון (תעדכנו איך יצא)
 

איש גם זו

משתמש רשום
מנוי פרימיום
שמעתי שיש מקומות גורמה, שמנפחים את הכבד בחלות מושרות במים....
 

אקטיבית

משתמש פעיל
נראה מעולה!

ניסית פעם עם סילאן
או רק החלטת שזה מיותר?
בצל מתוגן כמו בתמונה- ברור,
אבל בתוספת סילאן הטעם ישתבח עשרת מונים.
נסה פעם אחת על כמות קטנה ולא תתאכזב!
ממכר.
 

yakov ysrel

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
נראה מעולה!

ניסית פעם עם סילאן
או רק החלטת שזה מיותר?
בצל מתוגן כמו בתמונה- ברור,
אבל בתוספת סילאן הטעם ישתבח עשרת מונים.
נסה פעם אחת על כמות קטנה ולא תתאכזב!
ממכר.
תנסי את שלי ותגידי אם חסר לך משהו
ייתכן שסילאן יוסיף מתיקות אבל אני מעדיף כמה שיותר נקי (מבחינת רכיבים) אבל שיהיה טעים (מאוד)
 

אקטיבית

משתמש פעיל
את שלך ניסיתי שנים.
באמת טעים מאוד.
אבל מאז שהוספתי סילאן א"א לחזור למתכון הקודם...
אבל יש גם מי שאוהב יותר את הכבד הזה.
עניין של טעם.
בכל מקרה זה נראה מעולה!
 

חנה חיה

משתמש סופר מקצוען
את שלך ניסיתי שנים.
באמת טעים מאוד.
אבל מאז שהוספתי סילאן א"א לחזור למתכון הקודם...
אבל יש גם מי שאוהב יותר את הכבד הזה.
עניין של טעם.
בכל מקרה זה נראה מעולה!
מסכימה לגמרי גמני אחרי שהתחלתי לשים סילאן (וגם מעט סויה)
הכבד יוצא משודרג מאה רמות למעלה (אני עושה בלי ביצים בכלל)
 

לא לפרסום

משתמש מקצוען
חלק מהטעם זה הטחינה אני טוחן עד שהעיסה ממש חלקה
אני עושה בערך כך...יוצא טעים לטעמי...
לגבי המרקם הטחון לעיסה. לי אישית זה נראה אפילו קצת דוחה[סליחה על הבוטות]
אני מעדיף מרוסק או במזלג או במטחנת בשר ולא טחון בבלנדר...האם אני חריג?
 

yakov ysrel

משתמש מקצוען
הפקות ואירועים
אני עושה בערך כך...יוצא טעים לטעמי...
לגבי המרקם הטחון לעיסה. לי אישית זה נראה אפילו קצת דוחה[סליחה על הבוטות]
אני מעדיף מרוסק או במזלג או במטחנת בשר ולא טחון בבלנדר...האם אני חריג?
לא אתה ממש לא
מכיר עוד כמה שאמרו את זה
אבל בדר"כ אחרי טעימה של הטחון אחיד הסכימו שיש בזה משהו טעים יותר
ויש כאלו שעדיין מעדיפים מרוסק גס
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
הטחינה זה באמת ענין של טעם
עד לא מזמן הייתי טוחנת במוט
לאחרונה קוצצת את הכבדים דק דק בסכין כנ"ל את הביצים וכך יותר אוהבים אצלינו.
 

Henny K

משתמש פעיל
הטחינה זה באמת ענין של טעם
עד לא מזמן הייתי טוחנת במוט
לאחרונה קוצצת את הכבדים דק דק בסכין כנ"ל את הביצים וכך יותר אוהבים אצלינו.
אני גם עברתי לטחון את כל הרכיבים מעורבבים במטחנת בשר וממש אוהבים.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה