שינוי תזונה בבית

Carter's

משתמש מקצוען
ובדיוק אתמול, לארוחת ערב הכנתי שניצל (שה' ישמור...)
ותוספת רציתי לאזן קצת...
אז הכנתי בורגול
ולא אמרתי מילה!!!
לא תאמינו הם אכלו את זה ככ יפה
ואפילו ביקשו עוד...

גם שניצל אפשר להכין אפוי ממש טעים...
וגם ברוגול ממש טעים אם מאדים ירקות ומבשלים עם זה.
וגם קינואה יש לי מתכון ממש טעים עם בטטה...
 

מרים ליף

משתמש סופר מקצוען
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
1. תחליף מעולה למרגרינה =שמן קוקוס.
נמכר ממש בזול בחנויות של בי אנד די.
רק צריך לתרגל כמויות.
2. קמח כוסמין - מדהים.
רק לא 100%.עדיף- 80% או כוסמין לבן- מעולה גם לעיקול.
 

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
1. תחליף מעולה למרגרינה =שמן קוקוס.
נמכר ממש בזול בחנויות של בי אנד די.
רק צריך לתרגל כמויות.
2. קמח כוסמין - מדהים.
רק לא 100%.עדיף- 80% או כוסמין לבן- מעולה גם לעיקול.
ספרי לי על זה.
שמן קוקוס בכבישה קרה נמכר פה במבצע ב40 שח!
איפה קונים ביותר זול? כמה עולה שם ?
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
שניצל בתנור יש כמה אופציות:

1) להכין רגיל ולשים על תבנית עם נייר אפיה מרוססת בספרי שמן, לאפות כרבע שעה
2) לערבב מיוקל עם תבלינים למרוח על השניצלים ואז לצפות בפרורי לחם, להכניס לשקית קוקי או לשטוח בתבנית (בקוקי יותר עסיסי, בתבנית יותר קריספי) ולאפות כרבע שעה
3) לממהרים - למרוח על תבנית מרופדת בנייר אפיה שמן עם תבלינים, לפזר מעל פרורי לחם בצורה שיכסו את כל התבנית, לשטוח את השניצלים, למרוח מלמעלה שמן עם תבלינים ולפזר פרורי לחם, לאפות כרבע שעה
 

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אורטל, את חמודה, אני אוהבת לראות את המאמצים שלך בכל תחום. זה משהו.

הייתי מציעה לך למצוא בלוג או ספר עם מתכוני בריאות שאת מתחברת אליו, ולנסות להכין פעם פעמיים בשבוע, משהו חדש משם.
תלמדי להכיר ירקות חדשים ולהכין אותם בדרך שמשמרת את הטעם שלהם. כמה טבעי וטעים לאפות בטטה בתנור ואז לאכול אותה כמות שהיא! ומה עם דלעת ערמונים? שעועית ירוקה? אדממה? ברוקולי? להתרגל לבסס תוספות על ירקות.
אם את מכינה קוסקוס מהשקית (ה' ירחם!) תקני קמח מלא, זה אותו טעם בדיוק, אני אומרת לך!
לגבי אבקות מרק, הייתי מצפה ממרוקאית ליותר! תשתמשי בתבונה בתבלינים ובעגבניות מרוסקות ולא תצטרכי את הגועל הזה! מצרפת לינק למתכון נהדר, הריח של עשבי התיבול מתבשלים מדהים פשוט... לצערי אין לי את עשבי התיבול שבמתכון, אני שמה מה שיש לי. המרק הזה ילמד אותך שאבקת מרק זה להפוך גם את המרק שלך, לדוריטוס. זה הלינק המדובר- https://www.lichtenstadt.com/2015/02/minestrone-soup/ ואני ממליצה על האתר הזה באופן כללי, הכנתי משם הרבה דברים נהדרים.
(אפשר להשתמש בתור מרק לקוסקוס)

לגבי השמן המרובה בבישול המרוקאי, אני תמיד אומרת שזו אמירה מעליבה לומר שהאוכל המרוקאי טעים בגלל השמן. הוא אולי טעים למרות השמן. אני מבשלת גם הרבה מזרחי, ובאמת שאין צורך בכמויות האלה. הדגים והמטבוחה יסתדרו מצוין גם עם חצי מזה. תנסי. (ו... כן. המטבוחה עדין צריכה הרבה יותר ממה ששפוי. אבל אתם לא אוכלים את זה כל בוקר על הלחם)

בהצלחה רבה!
 
נערך לאחרונה ב:

רחל1234

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
כשעושים שניצל בתנור לא לצפות את החזה עוף בקמח כי זה יותר מייבש אותו,
אני מוסיפה לביצה גם חרדל ולתערובת הפרורים מוסיפה אגוזים טחונים, פטרוזיליה יבשה קצוצה,כף שמן ותבלינים. מערבבת קצת ומצפה עם הפרורים את החזה עוף ששרה בביצה.
 

userit

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ולגבי התזונאיות - זה קטע שחסר לי אצלן, בהסמכה שלהן ובכל העמדה הרשמית בנושא - אין שום יחס לחומרים כימיים או מעובדים,
זה קורה כנראה בגלל שלא מספיק הוכח / נחקר כל הנושא הזה, ובטח גם קשה להוכיח כי החומרים האלו הם בכמויות קטנות, והשפעה מצטברת קשה מאד להוכיח, אבל אני בטוחה שהם לא טובים לגוף
ולכן אצלי אין אבקת מרק, ואני לא חושבת שיש יותר מלח במקום - הפוך, כשהטעם הוא טבעי, לא צריך את הטעם החזק.

יש הרבה יותר מדי תזונאיות שעדיף לא להקשיב להן.
לכו תבדקו את ההכשרה שלהן, את ההשכלה הכללית.
יש בכלל כל מיני דיאטניות שמתמחות נטו בשרטוט טבלאות, אין בינן לבין בריאות כלום, וידע העולם התזונאי שלהם מצומצם וחסר.

מי שרוצה לעשות שינוי באורח החיים שלה, כדאי לה לחפש אחרי תזונאית שמתמחה בנושא הזה.
 

חרמון

משתמש מקצוען
וגם קינואה יש לי מתכון ממש טעים עם בטטה...
מתכון טוב לקינואה?
אולי זה מה שיעזור לי... בינתים הכל יצא לי לא אכיל...
1. תחליף מעולה למרגרינה =שמן קוקוס.
נמכר ממש בזול בחנויות של בי אנד די.
רק צריך לתרגל כמויות.
2. קמח כוסמין - מדהים.
רק לא 100%.עדיף- 80% או כוסמין לבן- מעולה גם לעיקול.
כמה אמור לעלות שמן קוקוס ולאיזה כמות?
אני קניתי 300 גרם ב30 ש"ח...
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
עשיתי כמה פעמים את המתכון הזה של ניקי, וערבבתי עם קינואה מבושלת לפי ההוראות שעל האריזה. ממש טעים:

תבשיל שעועית ירוקה עם ירקות
מצרכים:

בצל קצוץ
2 קישואים חתוכים לקוביות
2 גזרים חתוכים לקוביות
2 עגבניות חתוכים לקוביות
כוס שעועית ירוקה חתוכה
כוס שעועית צהובה חתוכה
כף פפריקה מרוקאית
כף קמח
2 כוסות מים
פלפל שחור גרוס
מלח





אופן ההכנה:
1. לטגן את הבצל והגזר אחרי דקה להוסיף את הקישואים לטגן כ5 דקות ולהוסיף את העגבניות לטגן כשתי דקות ולהוסיף תבלינים, לערבב מים וקמח ולהוסיף.

2. לבשל כ 10 – 15 דקות לבדוק טעמים ולהוסיף את השעועית ושליש כוס מים לבשל כ 10 דקות.

2. להוסיף תיבול להקפיץ כדקה שתיים ולהוריד מהאש.


אני שמה פפריקה רגילה,
ואפשר גם רק סוג אחד של שעועית.
הקמח לדעתי מיותר.
 

מרשימה

משתמש סופר מקצוען
בורגול עם ירקות מאודים -
הכי פשוט, לטגן בצל ולהוסיף ירקות קצוצים או מגורדים, מה שאוהבים: גזר קישוא פלפל וכו',
ואז להוסיף את הבורגול ולבשל כרגיל.

ירקות מאודים מאד משדרגים גם אורז מלא.

ואגב, בורגול, אורז מלא, קוואקר וקינואה מעולים בתוך מרק ירקות.
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
מונסודיום גלוטומט= רעל עכברים
אז איך אין עם זה בעיה??
מי אמר לך?
מי שאמר את זה אומר כך גם על ממתיק מלאכותי (סוכרלוז).
גם על חלב הוא אומר שהוא מסרטן
וגם על שתיית מים בארוחה הוא ממש מטיל וטו.

זו שיטה. זו לא תורה למשה מסיני.

חני
 

חיילי פייג

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
ודבר אחרון, לשים לב שלפעמים בין חברות שונות יש הבדלים גדולים בערכים
נגיד, רוטב סויה של מאסטר שף מכיל הרבה פחות קלוריות מחברה אחרת[/QUOTE]

לדעתי. יש כאן טעות בתפיסה. העניין הוא לא מספר קלוריות. אלה מה המוצר מכיל.
לא חושבת שיש בעיה להיות שמן. כל עוד הבדיקות דם שלך תקינות.
וכן להפך. הרבה פעמים אנשים רזים הם לא בהכרח בריאים. כמו כולסטרול גבוהה מאוד (גם פה צריך להבדיל בין כולסטרול טוב לרע.) חוסר בויטמנים
 

חרמון

משתמש מקצוען
מי אמר לך?
מי שאמר את זה אומר כך גם על ממתיק מלאכותי (סוכרלוז).
גם על חלב הוא אומר שהוא מסרטן
וגם על שתיית מים בארוחה הוא ממש מטיל וטו.

זו שיטה. זו לא תורה למשה מסיני.

חני
מי אמר לי?
כך שמעתי.... אולי לא ממקור מוסמך...
ממתיק באמת משתדלת להתנזר
אין לי מושג על מי את מדברת....
אבל גם אני שמעתי שזה מסיק המים בארוחה ומנסיון של אלו שפועלים כך זה עוזר להם מאד
(אני אישית לא מצליחה...)
 

שמואל גרינשטיין

יותר מעצב מגרפיקאי
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
צילום מקצועי
D I G I T A L
אני מסכימה שאין רע במילה הזו מעבר לכל חומר כימי,
אבל בדיוק כמו כל חומר כימי אני אעדיף שהיא לא תהיה אצלי בבית - כמו כל חומר משמר, או צבע מאכל, או נפט ומולוקולות בכל מיני שמות.

ולגבי התזונאיות - זה קטע שחסר לי אצלן, בהסמכה שלהן ובכל העמדה הרשמית בנושא - אין שום יחס לחומרים כימיים או מעובדים,
זה קורה כנראה בגלל שלא מספיק הוכח / נחקר כל הנושא הזה, ובטח גם קשה להוכיח כי החומרים האלו הם בכמויות קטנות, והשפעה מצטברת קשה מאד להוכיח, אבל אני בטוחה שהם לא טובים לגוף
ולכן אצלי אין אבקת מרק, ואני לא חושבת שיש יותר מלח במקום - הפוך, כשהטעם הוא טבעי, לא צריך את הטעם החזק.
אבל גם אם למישהי זה גורם לשים יותר שמן או מלח - מה טוב, אני בטוחה שעדיף מאשר אבקת מרק שמורכבת מ... מלח, עמילן , סוכר, אבקת סירופ תירס, מונוסודיום , שמנים מהצומח, תבלינים , ירקות מיובשים, חומצת לימון, חומרי טעם וריח, חומר מעכב חימצון

אז אם את שואלת אותי מה עדיף, קצת שמן ומלח , או שמן ומלח ועוד מלא חומרים משמרים - ברור שהראשון לוקח :)
שימי לב, שגם אני כתבתי שעדיף לתת טעם עם עשבי תיבול טבעיים וטריים (זה מה שאני עושה, אגב) אבל מי שלא אוהבת את הטעם שלהם, אז במקום אבקת מרק היא שמה עוד מלח ושמן - לא קצת. הרבה. מה שעושה כפית אחת של אבקת מרק לא עושות 4 כפיות של מלח ושלוש כפות של שמן.
אם זה היה כף מול כף, ברור שעדיף שמן ומלח, אבל זה בכלל לא באותו היחס.
אני בטוחה שכשאת קוראת את דברי את רואה מול עיניך סיר מרק ירקות עשיר שחסר לו קצת טעם - אז את מוסיפה בעיני רוחך מלח וזה מצוין.
אבל לא זו הדוגמא לחסר באבקת מרק - תחשבי על רוטב פטריות (כן, גם אוכלי הבריא אוהבים לפעמים פסטה מוקרם, במיוחד אם אנחנו מדברים על אלו שבתחילת הדרך לחיים הבריאים) ברוטב פטריות אם את רוצה להגיע לטעם הטוב את חייבת אבקת מרק, או כתחליף - הרבה שמן, הרבה מלח, אבקת קפה נמס ועוד, ועדין לא תגיעי לטעם המצוין הזה.
מה לעשות? כף אחת של אבקת מרק תפתור את הבעיה. ואל תעשו מזה טרגדיה. זה לא כזה נורא.
זה מה שרציתי שישתמע מדברי.

מקווה שעכשיו זה מובן.

חני
 

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
אבל לא זו הדוגמא לחסר באבקת מרק - תחשבי על רוטב פטריות (כן, גם אוכלי הבריא אוהבים לפעמים פסטה מוקרם, במיוחד אם אנחנו מדברים על אלו שבתחילת הדרך לחיים הבריאים) ברוטב פטריות אם את רוצה להגיע לטעם הטוב את חייבת אבקת מרק, או כתחליף - הרבה שמן, הרבה מלח, אבקת קפה נמס ועוד, ועדין לא תגיעי לטעם המצוין הזה.
אני עושה רוטב פטריות מקסים , בלי אבקת מרק, בלי קפה, מעט מלח...
ואני לא חושבת שלאבקת מרק יש טעם מצוין , אלא זוועה,
הוא פשוט ניסיון לרכז הרבה אוכל לתוך מעט חומר.
ולכן במקום אבקת מרק אני אשים חבילת פטריות אמיתית, יוצא מעולה.
ובכלל , אין צורך במקום, הוא לא משהו שצריך להחליף אותו, פשוט עושים בלעדיו והאוכל יוצא יותר טעים.
לענין הדיון , אני לא בטוחה מה עדיף, כף אחת של חומרים כימיים, או יותר שמן ומלח.
 

Carter's

משתמש מקצוען
אשמח למתכון.

אשמח גם למתכון.


אשמח גם למתכון.[/QUOTE]
מתכון טוב לקינואה?
אולי זה מה שיעזור לי... בינתים הכל יצא לי לא אכיל...

בורגול עם ירקות:
לטגן בצל, להוסיף גזר וקישואים מגורדים ולאדות אותם עד שמתרככים (להוסיף קצת מים)
לתבל בקצת מלח ופלפל
להוסיף בורגול שטוף לערבב עם הירקות ולתקן את התיבול
על כל כוס בורגול להוסיף 2 כוסות מים כשמגיע לרתיחה להנמיך ולבשל כ20 דקות עד שמוכן.

קינואה עם בטטה:
מניחים בסיר את כוס קינואה עם כוס מים מים וחצי כפית מלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 10 דקות.
מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 10 דקות נוספות.
מטגנים קוביות בצל במחבת עם שמן זית תוך ערבוב מדי פעם, עד שהן רכות ושקופות. מוסיפים קוביות בטטה מבושלת (ככוס) מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים.
ממשיכים לטגן כמה דקות נוספות.
מסירים מהאש ומוסיפים פטרוזיליה טריה קצוצה (אפשר לוותר)
מוסיפים את הקינואה המבושלת ומערבבים שוב.
(אני אפיתי את הבטטה בתנור ואת הבצל טיגנתי כבסיס לבישול הקינואה ואח"כ ערבבתי)

שניצל אפוי:
לערבב מיונז וקטשופ בכמות שווה להוסיף מלח פלפל שום כתוש/ גבישי שום
אפשר להוסיף גם רוטב צ'ילי
יותר נחמד לחתוך את השניצלים לאצבעות
לטבול בתערובת, לצפות בפירורית זהב להניח על נייר אפיה מרוח בשמן ולאפות בחום רגיל כ10 דקות כל צד. (להזהר לא לייבש!)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה