.
וגם קינואה יש לי מתכון ממש טעים עם בטטה...
אפשר בבקשה?
.
וגם קינואה יש לי מתכון ממש טעים עם בטטה...
חשוב לשים שמן במרקים בעיקר במרק עם ירקות כתומים זה עוזר לויטמין A להיספג,במרקי ירקות אני מוסיפה לפעמים כמה עשבי תיבול (פטרוזיליה, שמיר, סלרי)
לרוב אני אפילו לא מטגנת בצל ואין במרק אף טיפת שמן.
.
נתתי כבר הודעה לפני שאת ביקשתאפשר בבקשה?
זה כבר עניין של טעם.אני עושה רוטב פטריות מקסים , בלי אבקת מרק, בלי קפה, מעט מלח...
ואני לא חושבת שלאבקת מרק יש טעם מצוין , אלא זוועה,
הוא פשוט ניסיון לרכז הרבה אוכל לתוך מעט חומר.
ולכן במקום אבקת מרק אני אשים חבילת פטריות אמיתית, יוצא מעולה.
ובכלל , אין צורך במקום, הוא לא משהו שצריך להחליף אותו, פשוט עושים בלעדיו והאוכל יוצא יותר טעים.
לענין הדיון , אני לא בטוחה מה עדיף, כף אחת של חומרים כימיים, או יותר שמן ומלח.
ניתן לקנות אבקת מרק של מתבל ללא מונוסודיום - כתוב על האריזה.למי שלא יכולה לוותר על אבקת מרק - הנה מתכון לאבקת מרק ביתית, מתוך האתר מתכונים ב-10 דקות:
http://www.10dakot.co.il/אבקת-מרק/
אבקת מרק ביתית
ידוע שאבקות המרק התעשייתיות מכילות מונוסודיום גלוטמט שהינו חומר שמשפר את הטעם בצורה משמעותית אך לצד זה גם אינו בריא במיוחד. מסיבה זו מומלץ להשתמש באבקת מרק מחומרים טבעיים (ללא מונוסודיום גלוטמט) או להכין אותה בעצמכם.
ההכנה דורשת קניה של תבלינים שלא בטוח שיש לכם בבית אך זה משתלם מאחר ואתם מכינים צנצנת שיכולה להחזיק עד חצי שנה אם שומרים אותה במקרר.
מצרכים (כמות: 2 כוסות אבקת מרק):
4 כפות קמח תפו"א (40 גרם)
4 כפות כורכום (35 גרם)
4 כפות חוואיג' למרק (35 גרם)
2 כפות פטרוזיליה יבשה (5 גרם)
4 כפות שמיר מיובש (10 גרם)
2 כפות שטוחות תבלין סלרי (לא חובה)
2 כפות מלאות אבקת שום (20 גרם)
4 כפות גדושות בצל מיובש טחון (=12 כפות בצל מיובש לפני טחינה, סה"כ 40 גרם)
4 כפות מלח (60 גרם)
2 כפות שטוחות סוכר לבן (20 גרם)
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים ושמים בתוך צנצנת סגורה. את הצנצנת מומלץ לשמור במקרר.
הערות:
*לשדרוג הטעם של אבקת המרק מומלץ להוסיף 3-4 כפות ירקות מיובשים טחונים או תערובת ירקות טחונה למרק. קצת יותר קשה להשיג את זה מאחר ולא מוכרים את זה בכל חנות תבלינים אבל אם תמצאו הרווחתם.
*כדי לשמור כמה שיותר על טריות אבקת המרק אני ממליצה לחלק את התערובת ל-2 צנצנות. אחת לשמור במקרר לשימוש יומיומי והשניה להקפיא.
*כשאתם מתבלים קחו בחשבון שכל כף אבקת מרק מכילה כחצי כפית שטוחה מלח.
סליחה...נתתי כבר הודעה לפני שאת ביקשת
מסכימה מאד.אני עושה רוטב פטריות מקסים , בלי אבקת מרק, בלי קפה, מעט מלח...
ואני לא חושבת שלאבקת מרק יש טעם מצוין , אלא זוועה,
הוא פשוט ניסיון לרכז הרבה אוכל לתוך מעט חומר.
ולכן במקום אבקת מרק אני אשים חבילת פטריות אמיתית, יוצא מעולה.
ובכלל , אין צורך במקום, הוא לא משהו שצריך להחליף אותו, פשוט עושים בלעדיו והאוכל יוצא יותר טעים.
לענין הדיון , אני לא בטוחה מה עדיף, כף אחת של חומרים כימיים, או יותר שמן ומלח.
בטוח שזה ענין של הרגל.זה כבר עניין של טעם.
יש מי שכן אוהב. (אני למשל)
וגם אני שמה פטריות טריות ברוטב פטריות. וגם הרבה בצל מטוגן. ועדין חסר לי קצת אבקת מרק.
(ברור שזה גם עניין של הרגל)
את אומרת שהרוטב שלך מאד טעים - יתכן שהוא טעים לך ולא יהיה טעים לי. נכון?
בעניין טעמים - אני אכתוב דוגמא שפעם כתבו פה בפורום (לפני מאה שנה בערך )
אחת סיפרה שהשכנה שלה אמרה שהיא שמה בעוגה במקום מרגרינה - מיונז (מה יותר טוב במיונס, לא יודעת, אבל כך היא הרגישה שזה עדיף ממרגרינה) היא אמרה שזה ממש לא מורגש בטעם של העוגה ושיכנעה את שכנתה לטעום.
היא כותבת שמהביס האחד שלקחה היו לה בחילות כמה ימים.
עניין של טעם, כבר אמרנו?!
חני
נכון. וזו הסיבה שאני שונאת לאכול בחוץ. האוכל שמבשלים בחוץ תמיד משאיר אותי בהרגשה של איכסה, חוץ מכמה מקומות בודדים בודדים שמשאירים הרגשה טובה- ולי אישית (בעלת קיבה רגישה ואנינת טעם) זה מספר שאכלתי אוכל טוב.בטוח שזה ענין של הרגל.
אני מאמינה שרק דברים בריאים הם טעימים באמת, כל השאר כשאנחנו אומרים שהם טעימים אנחנו מתכוונים לגירוי שנוצר מחוזק הטעם , והוא נתפס אצלינו בחוויה, ומנצח את כל השאר (גם את טעם הלוואי שנשאר לפעמים אחר כך )
מכירה את זה שאומרים איכס, הביסלי הזה.. וממשיכים ?
או שמרגישים מפוצצים מרוב שמן וממשיכים לאכול ציפס כי הוא מגרה?
לכל זה אני קוראת מגרה, לא טעים.
אוכל טעים באמת , אוכלים כמה שטעים, אין בו הפצצה של הקולטנים שגורמת לאכול גם בלי שזה טעים או מתאים.
סוכר הוא לא רעל, סוכר הוא פחמימה מחייה.5 לזכור כי סוכר הינו רעל!!! בכל כוס שתיה מתוקה יש לפחות חמישה כפיות סוכר (לעיתים שמונה) - שימו לב שם מוסיפים גם מלח כי כמות הסוכר ההזויה גורמת שלא נוכל להכניס אותה לפה - הסוכר פשוט גורם ללחץ דם לרצות עוד.
קניתי כמה פעמים בחנויות תבלינים וזה היה נגוע!!! היה ממש מבהיל לגלות תולעים בהירות וכמעט בלתי נראות, זה מאוד קשה לברור את זהאיזו קינואה אתן קונות? איך בוררים את זה? תודה
כמה חבל שניתן לעשות לייק רק פעם אחת...העתקתי בשבילך מהידברות
כך תהפכו את המטבח שלכם לבריא יותר, בשבעה צעדים פשוטים
רבים מאיתנו מתכננים כבר שנים על אותו 'יום אחד' שבו הכל ישתנה: את מקום המתוקים, נוטפי השומן והבצקים במזווה - יתפסו סוף סוף מוצרים בריאים באמת, שלא רק תורמים לבריאות שלנו כי אם גם מסלקים את הרעלים ואת החומרים המיותרים מגופנו חיש קל.
איך עושים את זה? בראש ובראשונה צריכים לקבל החלטה חד סטרית, כי איך אומרים... הכל מתחיל ונגמר בראש. אחרי שהחלטנו יהיה קל יותר לבצע את שאר השינויים, שסידרנו אותם לפניכם בצעדים פשוטים וקלים שיהפכו את המטבח שלכם לקצת יותר בריא ממה שהוא היום. נכון שזה אומר להימנע מהרגלים גרועים שאימצנו עד היום, אבל אחרי שהילדים יחזרו מתלמודי התורה כשהם לגמרי אנרגטיים - גם אתם תודו שהיה כדאי:
הצעד הראשון והחשוב ביותר הוא...
להפסיק לרכוש מזון מעובד. מה זאת אומרת? מזונות שמכילים חומרים משמרים, חומרים מתחלבים, חומרי טעם וריח, חומצות למיניהן, ומוצרים שנושאים על גביהם את האות E.
נכון שרבים מהמוצרים הם כאלה, אבל רבים מהמוצרים שהם כאלה, ניתן להמיר במוצרים אחרים - ביתיים. וזה מביא אותנו לצעד השני.
הצעד השני...
קטשופ, לחם, גבינה, מאפים למיניהם, ממרח חומוס, פסטרמה וקטשופ - את כולם תוכלו להמיר במוצרים ביתיים אותם תכינו לגמרי בעצמכם. נשמע מבהיל? דווקא יותר פשוט ממה שאתם אולי חושבים: בעידן האינטרנט תוכלו למצוא מאות מתכונים כשרים לעשיית המוצרים הללו בביתכם, עם יתרון בולט וכדאי ביותר: המוצרים שלכם בריאים פי כמה ממה שמייצרת התעשייה עבורכם.
הצעד השלישי
הכלל הוא שיש להתרחק כמה שיותר ממוצרים מתועשים ולהעדיף מוצרים שקרובים יותר לאדמה כגון ירקות, פירות, אגוזים וקטניות. ביצים, גבינות, בשר ודגים ניתן לצרוך ברמה סבירה.
הצעד הרביעי
ותרו על אבקות המרק למיניהן. אם תוסיפו עשבי תיבול כגון כוסברה, פטרוזיליה, שמיר. ותבלינים אהובים וירקות כמו בצל ושום - המרקים שלכם יהיו טעימים גם בלי התוסף הלא בריא הזה.
הצעד החמישי
אופים הרבה? נסו להמיר 50% מהקמח הלבן בקמח מלא או קמח כוסמין.
הצעד השישי
יוצאים לקניות? אל תקנו הרבה מדי ירקות, אלא רק את הכמות שבה תשתמשו בימים הקרובים. ירקות ששוכבים זמן רב במקרר מאבדים את הערכים התזונתיים שלהם, וחבל.
הצעד השביעי
הילדים אוהבים ממתקים וחטיפים? הכינו איתם כדורי שוקולד בריאותיים, כדורי תמרים וקוקוס, וכדורי אגוזים וחלבה. ילדים מתלהבים מעצם העשייה, ואוהבים בדיוק כמונו ליהנות ממעשה ידיהם. נצלו את העובדה הזו, חפשו אחר מתכוני ממתקים טבעיים והתרחקו ככל שניתן ממתקים מתועשים.
בחנויות מתמחות בתבלינים: תערובת ירקות מיובשים, זה מגיע במשקל חתיכות קטנות של כל מיני ירקות, תבקשי בלי שמן. (אני קונה בשוק)איזו תערובת, ממה עשויה או איך זה נקרא?
איפה בשוק?בחנויות מתמחות בתבלינים: תערובת ירקות מיובשים, זה מגיע במשקל חתיכות קטנות של כל מיני ירקות, תבקשי בלי שמן. (אני קונה בשוק)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: