שינוי תזונה בבית

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
יש דברים שאין צורך בהכנה מקדימה, כמו שקדים, אגוזים, תמרים,
גם פרות כמו תפוז וכדומה.
(אבל מה עושים עם הפרצוף של הילד כשאין לו את הופלים/ עוגיות/ דגני בוקר שהוא אוהב...:)
אני חושבת שההבנה הראשונית צריכה להיות שלנו.
שילד לא שמח יותר כשיש לו ופלה,
ולא מסכן יותר כשאין לו.

זו בעצם הבנה עמוקה יותר, שאוכל לא מקנה אושר, ואוכל מתוק לא מרגיע, ולא משמח, והוא לא פרס,
וכמו כל הבנה , צריכה להתחיל אצלינו.
אם המסקנה היא שאוכל בריא זה לא טעים, אבל "אין מה לעשות" ואוכלים אותו בשביל הבריאות, נעבאך, אז זו ההרגשה שתעבור לילדים , וברגע שהם יוכלו הם יאכלו את האוכל שהם חושבים שטעים.

אני אישית חושבת שאוכל בריא הוא גם טעים יותר.
נכון שאוכל לא בריא, למשל בסלי , מגרה יותר ומושך להמשיך, אבל הוא לא טעים באמת, הוא פשוט מלא חומרים שמגרים את בלוטות הטעם.

אחרי ההבנה הזו, אני אשתדל להעביר אותה לילדים,
אני לא מבטיחה ממתקים כפרס,
אני לא אומרת "וואו! שוקולד!!" אני כן שואלת : טעים לך ? יופי
אני לא מסבירה כמה זה לא בריא ולכן צריך לאכול קצת , זה גורם רק הפוך.
כשיש הצטברות ממתקים - אני מעדיפה שהיא תאכל במרוכז (וככה חוסכת את הדמיון והציפיה לממתק במשך שבוע)
אני לא אומרת לא כשמבקשים ממתק שיש בבית (מה שיש שייאכל ומיד עדיף)
אף פעם לא אוסרת לקבל ממתק ממישהו

מה כן ?
אני לא מכניסה לבית על בסיס קבוע
מכניסה הרבה פרות וירקות
(ילדים מבקשים אוכל על בסיס מה שנמצא בבית)
כן קונה כשמבקשים, לא תמיד, בהבנה שאם הילד רוצה ולא יהיה לו הוא ירצה יותר.
לא חושבת לרגע שילדים מסכנים כשאין להם גאנק בבית, הפוך
לא חושבת שזה טעים.

אם הילד רגיל למשהו - אז אפשר להתחיל מתוספות, בהנחה והוא אוהב גם פירות - אפשר לעבור לנשנוש אחד שהוא פרי ואחד שהוא דגני בוקר.
כשנגמרת החבילה - פשוט לקנות חמוציות במקום, או כל דבר שטעים לילד,
 

חיילי פייג

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
כבר מזמן חשבתי על זה. (ואולי גם הצעתי פעם)
למה שלא נפתח פורום מיוחד בנושא.
נשתף מתכונים מוצלחים שגם ילדים אוהבים.
רעיונות לפעילויות עם ילדים
מוצרים שקיימים בשוק יכולים להקל.
מעין קבוצת תמיכה.
איך אפשר להרים את הכפפה?
 

saru

משתמש מקצוען
באותו עניין-
אולי יש לכן רעיון מה עושים עם ילד(5) שלא מוכן בשום אופן להכניס לפה פירות/ירקות חיים?
ממש מגעיל אותו המרקם והריח. (לא מסוגל אפילו לשבת ליד צלחת הירקות בארוחת ערב)
מרק ירקות הוא מוכן לאכול (גם לא תמיד).
(כל השאר אוכלים בכיף ואוהבים מאד)

איך משלימים לו את הערכים התזונתיים החסרים?
ממש מלחיץ אותי שיהיו לו חסרים משמעותיים.
 

artline

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני חושבת שההבנה הראשונית צריכה להיות שלנו.
שילד לא שמח יותר כשיש לו ופלה,
ולא מסכן יותר כשאין לו.

זו בעצם הבנה עמוקה יותר, שאוכל לא מקנה אושר, ואוכל מתוק לא מרגיע, ולא משמח, והוא לא פרס,
וכמו כל הבנה , צריכה להתחיל אצלינו.
אם המסקנה היא שאוכל בריא זה לא טעים, אבל "אין מה לעשות" ואוכלים אותו בשביל הבריאות, נעבאך, אז זו ההרגשה שתעבור לילדים , וברגע שהם יוכלו הם יאכלו את האוכל שהם חושבים שטעים.

אני אישית חושבת שאוכל בריא הוא גם טעים יותר.
נכון שאוכל לא בריא, למשל בסלי , מגרה יותר ומושך להמשיך, אבל הוא לא טעים באמת, הוא פשוט מלא חומרים שמגרים את בלוטות הטעם.

אחרי ההבנה הזו, אני אשתדל להעביר אותה לילדים,
אני לא מבטיחה ממתקים כפרס,
אני לא אומרת "וואו! שוקולד!!" אני כן שואלת : טעים לך ? יופי
אני לא מסבירה כמה זה לא בריא ולכן צריך לאכול קצת , זה גורם רק הפוך.
כשיש הצטברות ממתקים - אני מעדיפה שהיא תאכל במרוכז (וככה חוסכת את הדמיון והציפיה לממתק במשך שבוע)
אני לא אומרת לא כשמבקשים ממתק שיש בבית (מה שיש שייאכל ומיד עדיף)
אף פעם לא אוסרת לקבל ממתק ממישהו

מה כן ?
אני לא מכניסה לבית על בסיס קבוע
מכניסה הרבה פרות וירקות
(ילדים מבקשים אוכל על בסיס מה שנמצא בבית)
כן קונה כשמבקשים, לא תמיד, בהבנה שאם הילד רוצה ולא יהיה לו הוא ירצה יותר.
לא חושבת לרגע שילדים מסכנים כשאין להם גאנק בבית, הפוך
לא חושבת שזה טעים.

אם הילד רגיל למשהו - אז אפשר להתחיל מתוספות, בהנחה והוא אוהב גם פירות - אפשר לעבור לנשנוש אחד שהוא פרי ואחד שהוא דגני בוקר.
כשנגמרת החבילה - פשוט לקנות חמוציות במקום, או כל דבר שטעים לילד,
כתבת יפה ואני ממש מסכימה איתך
בכל אופן יש מצבים שגם אם ההורה משוכנע באידיאל הבריאותי מתוך בחירה ולא מתוך מסכנות, עדיין הילדים לא משתכנעים... אולי בהמשך... (הבת שלי אומרת, "בסדר, כשאני אהיה בגיל שלך אני יעשה שינוי כמוך, למה עכשיו?"...);)
 

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
כתבת יפה ואני ממש מסכימה איתך
בכל אופן יש מצבים שגם אם ההורה משוכנע באידיאל הבריאותי מתוך בחירה ולא מתוך מסכנות, עדיין הילדים לא משתכנעים... אולי בהמשך... (הבת שלי אומרת, "בסדר, כשאני אהיה בגיל שלך אני יעשה שינוי כמוך, למה עכשיו?"...);)
לגמרי.
גם אצלי זה ככה.
היא אומרת "את לא אוהבת, אבל לי זה טעים!"
אני לא מנסה לשכנע בכלל, אבל לא מרחמת עליה בגלל שבבית יש לה פחות ממתקים מהשכנים.
אני חושבת שבכל בית יש דברים אחרים שנכנסים, אז אצלינו זה קצת פחות, היא רק מרוויחה מזה.
אם הייתי חושבת שיש בהם איזשהו צורך רגשי או משהו - הייתי מכניסה מזמן.
ואני מקווה שכשהיא תגדל היא תתאזן , בעזרת השם.
 

artline

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
באותו עניין-
אולי יש לכן רעיון מה עושים עם ילד(5) שלא מוכן בשום אופן להכניס לפה פירות/ירקות חיים?
ממש מגעיל אותו המרקם והריח. (לא מסוגל אפילו לשבת ליד צלחת הירקות בארוחת ערב)
מרק ירקות הוא מוכן לאכול (גם לא תמיד).
(כל השאר אוכלים בכיף ואוהבים מאד)

איך משלימים לו את הערכים התזונתיים החסרים?
ממש מלחיץ אותי שיהיו לו חסרים משמעותיים.
לא ידוע לי שיש מה לעשות, אם יש את זה סביבו יש הרבה סיכוי שזה יבוא בהמשך, תתפללי..
ובעיקר, אל תהיי בלחץ מחסרים... זה עצמו יכול להוות לו סוג של עידוד למצב,
אל תעשי מזה עסק
(אני לא אכלתי פרות / ירקות חיים מאז שאני זוכרת את עצמי, זה דחה אותי בדיוק כמו הילד שלך, ועד לפני כמה חודשים, שהחלטתי לעשות שינוי ו--- לא היו לי חסרים מיוחדים...)
 

קול תודה

משתמש מקצוען
אשכול חשוב ותודה לפותחת!
לא קראתי כל מה שכתבו מעלי. יש לי כמה טיפים:
למי שאופה לחמניות - לחמניות כוסמין 80% הן אחת הטובות! נסו והווכחו!
להחליף שתיה מתוקה במים. מתרגלים לטעם ועם הזמן אפילו מעדיפים
להפחית שמן בבישול, כל פעם קצת, ולהחליף טיגון באפיה.
האמת היא שלא יוצא טעים כמו המקור, אבל הצר אינו שווה בנזק. עדיף טיפה פחות קריספי מאשר ספוג שמן
ומתרגלים... כמו לכל דבר.
לא לאכול מאוחר בלילה, ובכלל, לא להיות במצב שמאפשר אכילה מאוחר בלילה, דהיינו: לישון...

כדאי לעשות את השינוי בהדרגה, לא לצאת בהכרזות ולא להכריח אף אחד להצטרף. דוגמא אישית, והרבה ייעשה מאליו אי"ה. גם אם לא ב 100%, משהו בטח יחלחל
הילדים שלי אומרים: "אמא, אם תראי מה חילקו היום בבי"ס/בגן, את תתעלפי, אז אכלתי רק חצי וזרקתי..."
עצם זה שהם יודעים שלא טוב להכניס את השטויות האלו - כבר משהו

אשמח לקבל מתכונים בריאים ולא מסובכים, בעיקר לעוגיות של הבוקר. עוד לא הצלחתי למצוא תחליף ראוי ומתקבל על בלוטות הטעם האנינות...
 

saru

משתמש מקצוען
(אני לא אכלתי פרות / ירקות חיים מאז שאני זוכרת את עצמי, זה דחה אותי בדיוק כמו הילד שלך, ועד לפני כמה חודשים, שהחלטתי לעשות שינוי ו--- לא היו לי חסרים מיוחדים...)
הרגעת אותי! תודה!
 

saru

משתמש מקצוען
אשמח לקבל מתכונים בריאים ולא מסובכים, בעיקר לעוגיות של הבוקר. עוד לא הצלחתי למצוא תחליף ראוי ומתקבל על בלוטות הטעם האנינות...

לא קוואקר ודומיו אבל הרע במיעוטו:
סהרונים בטעם גבינה מניחוחות המאפה - אפשר להחליף מרגרינה בשמן ,
קמח בכוסמין 80% ולהשתמש בסוכר קנים. מצוין ממש ויוצא כמות נכבדה.
 

יטל

משתמש פעיל
גם אצלינו ב"ה עשינו בבית שינוי תזונה.
לגבי הילדים,אחד הדברים שששונו בס"ד . זה: במקום לקחת בבקר מזונות. אני חותכת להן פרי .
זה מאד בריא לאכול על הבוקר פרי( על קיבה ריקה ) וככה חסכתי גם את כל הסוכרים של המזונות.
 

חגיתי

משתמש מקצוען
הרגעת אותי! תודה!
אצלנו במשפחה יש כמה שלא נוגעים בירקות ופירות חיים-זה פשוט מגעיל אותם
אבל אוכלים הרבה מרקי ירקות , וגם דברים מירקות לא חיים כמו פשטידות ירקות, ירקות מוקפצים , שעועית מבושלת, קישואים מבושלים וכו' לא נראה לי שיש להם חסרים
 

artline

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אשכול חשוב ותודה לפותחת!
לא קראתי כל מה שכתבו מעלי. יש לי כמה טיפים:
למי שאופה לחמניות - לחמניות כוסמין 80% הן אחת הטובות! נסו והווכחו!
להחליף שתיה מתוקה במים. מתרגלים לטעם ועם הזמן אפילו מעדיפים
להפחית שמן בבישול, כל פעם קצת, ולהחליף טיגון באפיה.
האמת היא שלא יוצא טעים כמו המקור, אבל הצר אינו שווה בנזק. עדיף טיפה פחות קריספי מאשר ספוג שמן
ומתרגלים... כמו לכל דבר.
לא לאכול מאוחר בלילה, ובכלל, לא להיות במצב שמאפשר אכילה מאוחר בלילה, דהיינו: לישון...

כדאי לעשות את השינוי בהדרגה, לא לצאת בהכרזות ולא להכריח אף אחד להצטרף. דוגמא אישית, והרבה ייעשה מאליו אי"ה. גם אם לא ב 100%, משהו בטח יחלחל
הילדים שלי אומרים: "אמא, אם תראי מה חילקו היום בבי"ס/בגן, את תתעלפי, אז אכלתי רק חצי וזרקתי..."
עצם זה שהם יודעים שלא טוב להכניס את השטויות האלו - כבר משהו

אשמח לקבל מתכונים בריאים ולא מסובכים, בעיקר לעוגיות של הבוקר. עוד לא הצלחתי למצוא תחליף ראוי ומתקבל על בלוטות הטעם האנינות...
מתכון מעולה מהבלוג של אחינועם אני ל אמפסיקה להכין אותו
אתמול הכנתי והמרתי גם בשמן זית -לא מרגישים...
חטיף אנרגיה
המרכיבים:

1 כוס שבולת שועל שלמה

1 כוס פצפוצי אורז

1 כוס אגוזי מלך גרוסים

3/4 כוס שוקולד צ'יפס

2/3 כוס קמח מלא

1/2 כוס קוקוס טחון

1/4 כוס שומשום

3 כפות גדושות סוכר

1/4 כפית מלח

1/2 כוס שמן קנולה

1/2 כוס דבש

1/2 כוס טחינה גולמית

איך מכינים?

מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה אחת ואת כל החומרים הנוזלים בקערה השניה. לאחר מכן מערבבים את הכל יחד. משטחים היטב בתבנית רגילה. אופים בחום 180 מעלות חצי שעה עד שהחלק העליון משחים. לתוצאה קרא

נצ'ית יותר השאירו בתנור לעוד 5 דקות נוספות, אך שימו לב לא לחרוך.

מחכים עד שיצטנן לגמרי ורק אז חותכים לרצועות.

החטיפים מצוינים בהקפאה.
 

שרינה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
פרסום וקופי
תבלינים?
יש תבלינים נהדרים ובריאים שמוסיפים המון טעם ובריאות, אולי את מתכוונת לאבקות מרק?
(ולא, אני לא מרוקאית)
כן תבלינים,הם מגרים את מערכת הנשימה ולא טובים למי שסובל מאסטמה
רק כוסברה פטרוזיליה ...
 

לא אני

משתמש סופר מקצוען
כן תבלינים,הם מגרים את מערכת הנשימה ולא טובים למי שסובל מאסטמה
רק כוסברה פטרוזיליה ...
ולמי שסובל מחומציות עגבניות הן גרועות.
תבלינים ככלל הינם בריאים ולא רק ירק כמו כוסברה ופטרוזיליה.
כורכום. צ'ילי. ג'ינג'ר. כמון. בריאים מאד.
 
נערך לאחרונה ב:

מצטרפת

משתמש מקצוען
אני גם עכשיו חשבתי לעשות שינוי בנושא, יש לי כמה רעיונות שעדיין לא ניסיתי- הרעיון זה הדרגה!
יש סור מרע - שזה לדוג' להפחית בכל פעם מעט מהתבלין של הדג אבל ממש מעט שכמעט לא יורגש, כיוון שכל נושא הטעם זה עניין של הרגל, כך, ניתן גם להוריד משתי כפיות סוכר בתה לכפית וחצי וכד' , מלח ושמן בחביתות וכו' - זה לגבי מה שמכינים בבית.
עשה טוב- חשבתי להכין לדוג' אורז מלא, ירקות בצורות שונות (מבושלים וכד'), להקפיא מחולק למנות קטנות בשקיות וכל פעם להוציא וכך בכל ארוחה מתרגלים לאכול מעט סוגי ירקות שלא אכלנו, אורז מלא וכד' כף עד שתיים אפשר גם כשלא מאד אוהבים וכך לאט לאט להגדיל את הכמות עד שפשוט אוהבים את זה. אך, כמובן שחשוב שהרצון לשינוי יהיה גם במשפחה ע"מ שיהיה שיתוף פעולה..
בהצלחה!
 

OR_Design

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי DIP
פרסום וקופי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
יוצרי ai
ארטליין - הכנתי את המתכון שהעלית , יצא סוף הדרך!
אישית -
הורדתי את הפצפוצי שוקולד לגמרי , שמתי ממש טיפה שוקולד מריר חתוך לקוביות קטנות וגם את זה לא אהבתי , ככה שזה טעים גם בלי למי שרוצה לנסות. מאד!
הוספתי 2 כפות חמאת בוטנים , את הדבש עשיתי חצי סילאן חצי דבש , הוספתי גם גרעיני חמניה,
וזה באמת יצא ממש טעים,
הפעם הבאה אוסיף צימוקים , נראה לי בכלל ישדרג,
אה , והילדים שלי ממש אהבו.
(פעם ראשונה שנכנס אצלי שקית של פצפוצי אורז, הבן שלי בא וביקש לקחת למתמידים בשקית אמר שזה מממש טעים ;) )

אז אם יש לכן עוד כמה מתכונים מעניינים - אשמח מאד.
זה ממש מתכון מעולה לבוקר לפני המרוץ לבתי הספר.

ולמי שרוצה יש מתכון של גרנולה שיצא לי להכין כמה פעמים, שיניתי קצת מהמתכון של ניקי למי שמכירה, ג"כ מעדן. (יוגורט , זה כן בריא?)

יש למישהי מתכון לכדורי "שוקולד" עם תמרים ופצפוצי אורז האלה? שיוצא דומה לכדורי שוקולד אבל בריא ולא מתוק מידי?

ותודה לכולם!
 

BlueRay

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
למי שלא יכולה לוותר על אבקת מרק - הנה מתכון לאבקת מרק ביתית, מתוך האתר מתכונים ב-10 דקות:
http://www.10dakot.co.il/אבקת-מרק/


אבקת מרק ביתית

ידוע שאבקות המרק התעשייתיות מכילות מונוסודיום גלוטמט שהינו חומר שמשפר את הטעם בצורה משמעותית אך לצד זה גם אינו בריא במיוחד. מסיבה זו מומלץ להשתמש באבקת מרק מחומרים טבעיים (ללא מונוסודיום גלוטמט) או להכין אותה בעצמכם.

ההכנה דורשת קניה של תבלינים שלא בטוח שיש לכם בבית אך זה משתלם מאחר ואתם מכינים צנצנת שיכולה להחזיק עד חצי שנה אם שומרים אותה במקרר.

%E2%80%8F%E2%80%8FDSC_0061-%D7%A2%D7%95%D7%AA%D7%A7.jpg




מצרכים (כמות: 2 כוסות אבקת מרק):


4 כפות קמח תפו"א (40 גרם)

4 כפות כורכום (35 גרם)

4 כפות חוואיג' למרק (35 גרם)

2 כפות פטרוזיליה יבשה (5 גרם)

4 כפות שמיר מיובש (10 גרם)

2 כפות שטוחות תבלין סלרי (לא חובה)

2 כפות מלאות אבקת שום (20 גרם)

4 כפות גדושות בצל מיובש טחון (=12 כפות בצל מיובש לפני טחינה, סה"כ 40 גרם)

4 כפות מלח (60 גרם)

2 כפות שטוחות סוכר לבן (20 גרם)



אופן הכנה:


מערבבים את כל החומרים ושמים בתוך צנצנת סגורה. את הצנצנת מומלץ לשמור במקרר.

הערות:

*לשדרוג הטעם של אבקת המרק מומלץ להוסיף 3-4 כפות ירקות מיובשים טחונים או תערובת ירקות טחונה למרק. קצת יותר קשה להשיג את זה מאחר ולא מוכרים את זה בכל חנות תבלינים אבל אם תמצאו הרווחתם.

*כדי לשמור כמה שיותר על טריות אבקת המרק אני ממליצה לחלק את התערובת ל-2 צנצנות. אחת לשמור במקרר לשימוש יומיומי והשניה להקפיא.

*כשאתם מתבלים קחו בחשבון שכל כף אבקת מרק מכילה כחצי כפית שטוחה מלח.

%E2%80%8F%E2%80%8FDSC_0043-%D7%A2%D7%95%D7%AA%D7%A7.jpg
 

חלוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
ועוד משהו,
בענין מה שרשמו בגנים ובי"ס, זה באמת נורא ואיום.
הבת שלי בא' חוזרת כל פעם עם משהו אחר מחברה בתיק,
סוכריות ג'לי , עוגיות , וכל מיני בסגנון.
אמהות פשוט "תורמות" להן לכיתה שטויות והמורה מחלקת לכל הילדות , ועוד רושמת כל שבוע תודה לכל האמהות המסורות שמביאות חבילות וופלים , סוכריות , עוגיות ועוד ועוד.
אני לפעמים מרגישה אמא נוראה שאני לא שולחת כלום כי אני שונאת את השטויות האלו , ואז מידי פעם לצערי אני שולחת כמה חבילות גליליות , וופלים או עוגיות , שלפחות יחשבו שאני גם מביאה משהו , למרות שזה לא בתדירות כזאת כמו כל האמהות. כל שבוע ממתק אחר , נוראי פשוט , לדעתי. אבל אני באמת לא אשלח פירות / חטיפי אנרגיה למיניהם , אף אחת שם לא תסתכל על זה.
אצלכם זה גם קורה? או רק אצלינו נהוג "לתרום" ממתקים לגנים? כל כך חבל, אני לא מבינה למה צריך את זה.

מזעזע מה שהולך במוסדות בעניין הממתקים.
מה קל יותר לרבה מאשר לצ'פר ילד בטופי, שניים, חמש.... עמדת במקום- טופי, התפללת יפה - טופי ידעת את החומר הנלמד - טופי... בסוף היום הילד שלי מספר בחדווה איזה כיף היה היום ואיזה רבה טוב יש לו, הוא קיבל 6 טופים ועוד 2 מחבר :eek::(:rolleyes::confused:
טופי=סוכר+מרגרינה, בעלות אפסית.
והילדים שלנו, מתפטמים בהם, הרחק מעינינו הבוחנות, מאבדים קשב וריכוז, מחוררים את השיניים, מתרחבים במימדים ומשנים את העדפות הטעם שלהם למתוק מסחרר וממכר.
אני אישית מבקשת מהרבע'ס אם אפשר להמנע או להמעיט,
לא בציפיה שזה יקרה בפועל במידית,
אלא פשוט כדי להעלות את המודעות, בתקוה שיום אחד משהו ישתנה בעולם.

לגבי צריכת שמן, יש לי טיפ קטן וחמוד שעוזר להפחית את כמות הצריכה.
קניתי בקבוקון גבוה עם פיה משופעת וחור קטן למעלה, מסוג הבקבוקונים של הרטבים בחנויות פיצה,כאלו שנמכרים גם לפני חנוכה לשמן זית, (אפשר להשיג באימפריית החסד בי-ם כל השנה)
אני מעבירה את השמן מהבקבוק המקורי לתוך הבקבוקון וכשאני משתמשת - השמן לא נשפך מאליו, כי צריך ללחוץ על הבקבוק, ויש לי שליטה גמורה בכמות השמן שאני מוסיפה לאוכל.
ועד שתקנו כזה מין בקבוק, אפשר גם לחורר עם סכין חור קטן בפתח הבקבוק לפני הפתיחה. זה נותן שליטה על הכמות, כמו שכתבתי למעלה, רק קצת פחות נח.
 

חלוש

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
לא ניסיתי, אבל אני חושבת שאבקת מרק אפשר להחליף באבקת בצל.
כמדומני שהיא טבעית לגמרי והטעם ממש מזכיר - האבקת מרק עצמה מבוססת עליה.
 

artline

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
ארטליין - הכנתי את המתכון שהעלית , יצא סוף הדרך!
אישית -
הורדתי את הפצפוצי שוקולד לגמרי , שמתי ממש טיפה שוקולד מריר חתוך לקוביות קטנות וגם את זה לא אהבתי , ככה שזה טעים גם בלי למי שרוצה לנסות. מאד!
הוספתי 2 כפות חמאת בוטנים , את הדבש עשיתי חצי סילאן חצי דבש , הוספתי גם גרעיני חמניה,
וזה באמת יצא ממש טעים,
הפעם הבאה אוסיף צימוקים , נראה לי בכלל ישדרג,
אה , והילדים שלי ממש אהבו.
(פעם ראשונה שנכנס אצלי שקית של פצפוצי אורז, הבן שלי בא וביקש לקחת למתמידים בשקית אמר שזה מממש טעים ;) )

אז אם יש לכן עוד כמה מתכונים מעניינים - אשמח מאד.
זה ממש מתכון מעולה לבוקר לפני המרוץ לבתי הספר.

ולמי שרוצה יש מתכון של גרנולה שיצא לי להכין כמה פעמים, שיניתי קצת מהמתכון של ניקי למי שמכירה, ג"כ מעדן. (יוגורט , זה כן בריא?)

יש למישהי מתכון לכדורי "שוקולד" עם תמרים ופצפוצי אורז האלה? שיוצא דומה לכדורי שוקולד אבל בריא ולא מתוק מידי?

ותודה לכולם!
שמחה מאוד שיצא לתועלת...
יש לי מתכון מהספר של א. יפרח חווייה של בריאות
של כדורי שוקולד מאוד טעימים, קצת מורכב ההכנה כי קודם עושים עוגיות לבד ואז מפוררים, אבל יוצא כמות יפה,
אם זה מענין אעלה'השאלה אם יש בעיה של זכויות יוצרים במקרה כזה שלוקחים מספר?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה