יכול למנות לך הרבה ישיבות שיש מהכל בשפע רבלא שמעתי עוד שום ישיבה שלבחורים יש מנה עיקרית כמה שהם רוצים אולי מהתוספות.
יכול למנות לך הרבה ישיבות שיש מהכל בשפע רבלא שמעתי עוד שום ישיבה שלבחורים יש מנה עיקרית כמה שהם רוצים אולי מהתוספות.
שמחה לשמוע.יכול למנות לך הרבה ישיבות שיש מהכל בשפע רב
אנשים חולים צריכים הנחיות תזונה מיוחדות. אין ספק.ממש לא!
אולי יש שיטות אכילה כאלה, רק שלא מתאים לכל האוכלוסיה.
יכול מאוד להיות שחלבונים מהצןמח בריאים, ויכולים למלא מקום של פחמימות.
אבל חלבון מן החי-מלא בכולסטרול.
יכול להיות שלאדם בריא לאכול 2-3 מנות חלבון מן החי ביום זה בסדר.
אבל מכירה אישית משפחה עם הסטוריה של כולסטרול גבוה,
שההוראה מהרופא הייתה- לא לאכול יותר מ3-4 ביצים בשבוע! (שכולל גם את הביצים בפשטידות. עוגות, וכו')
ופעם-פעמיים בשבוע בשרי, בעדיפות לחזה. ואם אוכלים עוף-רק בלי עור.
אז רק כדאי להזהר לפני שכותבים...
זה גם עוד ענייןכמות האוכל משתנה בין משפחות
אצלינו זה ממש בולט
אצל ההורים שלי רגילים לאכול הכל ובשפע לא חסר לא בררנים
ואצל ההורים של בעלי לדעתי הם שבעים מכלום ובקושי אוכלים ביום יום
עד כדי כך שלא נעים לי להיות שם בשבת כי הם גומרים לאכול אחרי 2 דקות ואני בקושי התחלתי
הכל עניין של הרגל ואי אפשר להשוות בין כמויות של משפחה אחת לשניה
צר לי אבל אמרה פעם אשתו של אחד מגדולי ראשי הישיבות בדורינו ע"ה ש"מה לעשות אני מאד אוהבת לאכול"...אני רוצה להסיט את הנושא לכיוון מחשבה אחר, ולא, אין כוונתי ל''השקפה'' בנושא פרנסה מן השמים ומקראות מפורשים שהקב"ה זן מקרני ראמים ועד ביצי כינים וכו' וכו', יש בזה טובים וחכמים ממני...
רוצה לתת רק מבט מלמטה, מתוך השטח.
כולנו גדלנו בישיבות ובתוך הציבור האיכותי והמיוחד שזכינו להיות חלק ממנו וליצור את ההמשכיות שלו בהנהגות השמורות רק לנו, בחלק מהדברים ניתן להבחין גם בעין גסה, ובחלקם עם עין עדינה ונפש לא מחוספסת ניתן לחוש ולהבין את המצע המיוחד שבו אנחנו גדלים וחיים ולתוכו בחרנו לחנך את דור ההמשך שלנו.
ולגופו של עניין, משהו עם האוכל בציבור שלנו לוקה בחסר, ולא המתכונים והטעמים, אלא תרבות האכילה,
לא פעם אתה פוגש בשמחה משפחתית או באירוע שבו מוגש אוכל מכל סוג שהוא(!!!) אנשים מכובדים וכ"ש אם מדובר בבחורים צעירים, שעד שהגעת פנים מול פנים איתם ועם האוכל לא היית מסוגל לקשר בין שני האנשים שהכרת, צורת האכילה שלהם, הכמויות, היכולת לאכול מכל מה שמוגש בלי לחשוב בכלל, זה פשוט לא אותו בן אדם!!
המקום הראשון שאני נפגשתי בתופעה הוא כמובן בישיבה, אותו חברותא או חבר חדר נעים הליכות ועדין נפש נהפך למכונה לאספקת אוכל, ואני מדבר בכאב מתוך היכרותי האישית עם ישיבה שממוקמת במזרח של עולם הישיבות הליטאיות!!
כמובן שאני לא יכול לשייך שום תופעה למשהו מסויים, אבל ברור שילד שבבית לא היה נושא של חסר באוכל ולא הרגיש את השיטות שההורים היקרים שלו עושים כדי לחסוך בכמויות או בסחיבות או בכסף או בכל דבר אחר על חשבון האוכל שלו, יוכל בקלות יותר להתמודד עם אוכל שיוגש מולו, ויותר בקלות עם מה שלא יוגש מולו...
ושוב, אין לי כוונה לקנטר את הציבור שעליו גם אני נמנה, אבל לפעמים ההשקעה בדברים אחרים גורמת לנו לשכוח שכדי להצליח במטרה של גידול בית של תורה התנאי הראשון הוא בית, ואת הבית לגדל על ערכי התורה.
מקווה שהובנתי ומתפלל יחד עם כולם "ותן לכל גויה וגויה די פרנסתה".
המטרה היא להשביע.השאלה אם המטרה היא להשביע, או לתת בסיס תזונתי איכותי. ילדים צריכים חלבונים ושומנים טובים כדי לגדול ולמצות פוטנציאל. פחמימות ריקות כמו לחם, פסטה ותפוחי אדמה הן, ובכן, ריקות. אם אי אפשר לתת קלוריות מדברים אחרים אז בלית ברירה מנפחים בלחם ולא חושבים על העתיד, העיקר שהילד יהיה שבע הרגע. אבל אם יש ברירה, הפחמימות האלה אמורות להיות חלק קטן מהתזונה, לא העיקר שלה.
מבחינתי אם ילד אוכל עוף ומרק ירקות, שלא יגע באורז או פסטה. ארוחת ערב של חביתה, גבינה וירקות היא מושלמת ולא צריך בה לחם. יש מספיק פחמימות גם במזונות הלא פחמימתיים.
מצטער אבל אני חולק עליך!אני רוצה להסיט את הנושא לכיוון מחשבה אחר, ולא, אין כוונתי ל''השקפה'' בנושא פרנסה מן השמים ומקראות מפורשים שהקב"ה זן מקרני ראמים ועד ביצי כינים וכו' וכו', יש בזה טובים וחכמים ממני...
כולנו גדלנו בישיבות ובתוך הציבור האיכותי והמיוחד שזכינו להיות חלק ממנו וליצור את ההמשכיות שלו בהנהגות השמורות רק לנו, בחלק מהדברים ניתן להבחין גם בעין גסה, ובחלקם עם עין עדינה ונפש לא מחוספסת ניתן לחוש ולהבין את המצע המיוחד שבו אנחנו גדלים וחיים ולתוכו בחרנו לחנך את דור ההמשך שלנו.
ולגופו של עניין, משהו עם האוכל בציבור שלנו לוקה בחסר, ולא המתכונים והטעמים, אלא תרבות האכילה,
לא פעם אתה פוגש בשמחה משפחתית או באירוע שבו מוגש אוכל מכל סוג שהוא(!!!) אנשים מכובדים וכ"ש אם מדובר בבחורים צעירים, שעד שהגעת פנים מול פנים איתם ועם האוכל לא היית מסוגל לקשר בין שני האנשים שהכרת, צורת האכילה שלהם, הכמויות, היכולת לאכול מכל מה שמוגש בלי לחשוב בכלל, זה פשוט לא אותו בן אדם!!
המקום הראשון שאני נפגשתי בתופעה הוא כמובן בישיבה, אותו חברותא או חבר חדר נעים הליכות ועדין נפש נהפך למכונה לאספקת אוכל, ואני מדבר בכאב מתוך היכרותי האישית עם ישיבה שממוקמת במזרח של עולם הישיבות הליטאיות!!
כמובן שאני לא יכול לשייך שום תופעה למשהו מסויים, אבל ברור שילד שבבית לא היה נושא של חסר באוכל ולא הרגיש את השיטות שההורים היקרים שלו עושים כדי לחסוך בכמויות או בסחיבות או בכסף או בכל דבר אחר על חשבון האוכל שלו, יוכל בקלות יותר להתמודד עם אוכל שיוגש מולו, ויותר בקלות עם מה שלא יוגש מולו...
ושוב, אין לי כוונה לקנטר את הציבור שעליו גם אני נמנה, אבל לפעמים ההשקעה בדברים אחרים גורמת לנו לשכוח שכדי להצליח במטרה של גידול בית של תורה התנאי הראשון הוא בית, ואת הבית לגדל על ערכי התורה.
איזה ואיך?יש עוד חלבונים טובים ומזינים, וזולים פי כמה,
דווקא יש בזה, ולכן חשוב לי שהילדים שלי לא יחשבו על אוכל, מי שיש לו תמיד לא חושב, זה לא נושא, לא חייב דברים יקרים אבל שיהיה בביתאני רוצה להסיט את הנושא לכיוון מחשבה אחר, ולא, אין כוונתי ל''השקפה'' בנושא פרנסה מן השמים ומקראות מפורשים שהקב"ה זן מקרני ראמים ועד ביצי כינים וכו' וכו', יש בזה טובים וחכמים ממני...
לאהוב - רק את ה'צר לי אבל אמרה פעם אשתו של אחד מגדולי ראשי הישיבות בדורינו ע"ה ש"מה לעשות אני מאד אוהבת לאכול"...
ואם הייתי אומר לך את השם לא היית מאמין שזאת היא... מן המפורסמות בציבור...
ואם תשאל אותי היתכן?! אומר זה שאין זה סותר... רק שלא צריך לקרא לזה תאוות האכילה...
אנחנו בנ"א וזו לא בושה לאהוב אוכל!! נקודה!!!
מקווה שהובנו דברי..
תרבות ישראלית ידועהחחח זה לא רק בישיבות ההתנפלות
גם בבתי מלון!
וואי אני ממש התביישתי בשביל אנשים.כאילו היו בצום...
קטניות אפשר להכין במגוון צורות שונות מתבשילים כבדים עד מנות קלילות.איזה ואיך?
תני דוגמא לצלחת בריאה וטעימה שלא בשרי!
אנחנו שנים שוברים את הראש במה לגוון
בסוף תמיד נשארים תקועים עם הבשרי...
אני לא חושבתאנחנו זוג צעיר, מכינה חצי קילו בשר טחון וחצי מגש שניצל לפחות - ל2 נפשות!
אולי אוכלים יותר כשקצת אנשים?
זה עדיין קיים איפשהו??אם כבר מדברים פה על בריאות,
מה בדבר שקיות הממתקים שהילדים מופיעים איתם כל בוקר למוסד הלימודים???
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: