כמו שכתבה כאן מאוד יפה חני בנני
ילדים צריכים ללמוד גבולות באוכל
ככה את רוצה לחנך אותם, לאכול בלי גבולות?
יש כאלה שיכולים לאכול עוד ועוד ועוד ועוד
הם צריכים ללמוד להגביל כמויות של אוכל
הכל עניין של הרגל...
הילדים שלי רזים רזים רזים ואוכלים המון ב"ה
אם הם רעבים אני נותנת להם לאכול ואחרי 2 או 3 צלחות מלאות שזה הנורמלי אצלי, כמה שרוצים ואז הם שמחים שבעים ומלאים
אם במקרה לא מאד אהבו או שהיה קצת פחות וקיבלו צלחת אחת מלאה אח"כ הולכים לקרקרים\בסקויטים\בייגלה
אוכלים את החסר ואז ממשיכים בחיים
זה לא בלי גבולות, יש להם גבול שאחרי 2\3 צלחות התמלאו וכנ"ל אני, אם זו ארוחה טעימה אני אוכלת 2\3 צלחות וזו הרגשה הרבה יותר בריאה לאכול אוכל בריא מלנשנש בכל מיני ולהישאר רעבים.
אפשר להתרגל לאכול פחות 2 קציצות ו4 כפות אורז, גם פעם היו אוכלים פרוסת לחם עם בצל או שמן זית אחד בבוקר אחד בערב, אפשר להתרגל להרבה דברים, השאלה אם הם טובים...
למה שילד ירגיש רעב? צריך לחשוב על הילדים לא כגוש משפחתי אלא כל ילד בפני עצמו, תכלס אם היו לך 2 ילדים היית נותנת את אותה ארוחת צהריים או יותר בשפע? לפעמים אנחנו מתבלבלים ורואים שילד אחד אכל בסדר אז מעבירים על הילד השני... מה הקשר? כל אחד הוא יחיד לא משנה שיש לו אח אחר... [נותנים צומי לאחד ולשני ניתן מחר... עונים בלי סבלנות בטעות לילד כשבעצם השני הוא זה שעשה משהו לא בסדר]
ברור שאם המצב לא מאפשר אז יש כאן עצות משובחות אבל לדעת שזה לא מלכתחילה למנוע מילדים אוכל בארוחה
לא מדברת על משהו מוגזם או חריג אבל 3 שניצלים או 6 קציצות וכו' זה נורמלי והגיוני רוב הילדים מרגישים שבעים ויודעים מתי הם מלאים כל עוד הילד לא נמצא בעודף משקל זה אומר שהוא גודל ובריא וכשאוכל ארוחה מזינה כבר לא מחפש עד ארוחת ערב מה להכניס לפה [לא מדברת על הגבלת נשנושים שברור שצריך לעשות את זה]