השאלה מה זה הרבה
3 שניצלים אצלי זה לא גדול ובהחלט הייתי נותנת
מה עדיף שילד יבוא ויגיד לי, אני רעב? יש עוד אורז וירקות אבל כשאתם מדברים על 2 קציצות שהילד שבע מזה, והקציצה מעורבת עם ירקות אז זה כאילו אכלתם כפית חלבון לעומת כמות הפחמימה והירק זה כלום
כמו שאמרו, אני לא רוצה ילדים שמנים שמתמלאים על פחממה
מספיק זה מנה אחת של שניצל
הרבה - זה יותר מזה.
לא יודעת לאיזה גודל את חותכת את השניצל שלך.. יש כאלו שחותכות לשניצלונים.
עדיף שילד יבוא ויאמר אני רעב
ואת תלמדי אותו שהוא לא רעב - אלא רוצה עוד למרות שהוא
לא רעב כי הוא אכל מנה מספקת.
כי מי שאכל מנה של שניצל/2 קציצות + 2 מנות פחמימה + ירקות
לא אמור להיות רעב אלא אם כן כבר מגיל צעיר הרגלת אותו ליותר - ואז כדאי כבר עכשיו לאזן
היה לי ילד שתמיד אמר "אני רעב" אז בעצת דיאטנית גדולה -
חילקתי לו את המנה ל-2 שניצל קטן + מנה פחמימה וכשהוא אמר אני רעב קיבל עוד שניצל קטן ומנה פחמימה.
ראו זה פלא - עכשיו הוא נהיה "שבע".
ילד רזה הוא לא סמל בריאות. רזון אינו הוכחה לתזונה נכונה.
הגוף שלנו חייב פחמימה בשביל השובע כי הוא "אוכל" רק את הפחמימה. זה מזון תאי הגוף שלנו.
אם חסר פחמימות בגוף - הגוף מאותת רעב + מפרק שומנים לפחמימות מה שיוצר כתוצר לוואי קטונים (ובמצב קיצוני חמצת קטטוטית). קטוזיס אינו מצב בריא בדרך כלל במיוחד לא לילדים (ישנם היום שיטות של תזונה קטוגנית לתקופה קצובה שעוזרת לבעיות רפואיות מסוימות אך לא כהמלצה בריאותית רחבה)
מה שאת עושה כשאת ממעיטה בפחמימות החשובות כל כך לתזונה הנכונה ולשובע של הגוף - זה בהחלט משאירה את הילדים רעבים ואז הם מגזימים בצריכת חלבונים מתחושת רעב אמיתית.
ולא. זה לא בריא לאכול הרבה חלבונים במיוחד לא אלו מן החי כתחליף לפחמימות טובות.
העובדה שפחמימות ממקור סוכרי טהור אינם בריאים לגוף עקב ההתפרקות המהירה שלהם לסוכר - אינה הופכת פחמימות למוצר לא מבריא.
הקפידי על סוג הפחמימות אבל וודאי שכתזונה נכונה חובה להגיע לפחות ל 9 מנות פחמימה ליממה (וזו ההמלצה לסכרתיים!!)