זה תלוי כנראה באיזה תאריך בודקים.אם המדד נשאר אותו מחיר, אז איך היה רווח?
היכן הטעות שלי? (דווקא למדתי קצת את שוק ההון)
בכל מקרה, יש גם דיבידנדים שלא משוקללים בזה.
זה תלוי כנראה באיזה תאריך בודקים.אם המדד נשאר אותו מחיר, אז איך היה רווח?
היכן הטעות שלי? (דווקא למדתי קצת את שוק ההון)
אני יודע שאת אוהבת לקצר/לחסוך במילים אבל בבקשה....בכל מקרה, יש גם דיבידנדים שלא משוקללים בזה.
דיבידנד מחולק לפי החלטה מראש בלי קשר לשווי המניה. בין אם היא תעלה ובין אם היא תרד הדיבידנד נשאר כפי שהוחלט.אני יודע שאת אוהבת לקצר/לחסוך במילים אבל בבקשה....
נשמח להסבר קצר (מצידי ארוך..) בשני מילים "איך אנחנו מרוויחים מהדיבדנדים"
הרי מחיר המניה ב13 השנים הללו היו זהות ...
אם המניה חזרה למחירה המקורי, זה אומר לא היה רווח מעליית השערים. וכל הרווח הוא רק מהדיבידנד. הבנתי נכון ?לפי הבדיקה שלי, היה רווח של 64.181% [כולל דיבידנדים]
רוב החברות כשהם מרוויחות כסף הם משתפים ברווחים את בעלי המניות, ומעבירים חלק מהרווח לבעלי המניות, לכסף הזה קוראים דיבידנדים.אני יודע שאת אוהבת לקצר/לחסוך במילים אבל בבקשה....
נשמח להסבר קצר (מצידי ארוך..) בשני מילים "איך אנחנו מרוויחים מהדיבדנדים"
הרי מחיר המניה ב13 השנים הללו היו זהות ...
לפי התאריכים שאני בדקתי אז כן הייתה עלייה, אבל בעיקרון כן, אם אין עליה אז הרווח הוא רק מהדיבידנדים.אם המניה חזרה למחירה המקורי, זה אומר לא היה רווח מעליית השערים. וכל הרווח הוא רק מהדיבידנד. הבנתי נכון ?
וודאי!!לכן אנחנו הקטנים ששמים בהלמן זה משנה לנו משהו?
וודאי!!
וזה יותר טוב מאשר לקבל את הדיבידנדים לבנק.
הדיבידנדים מתקבלים, ורק מושקעים מיד בחזרה, וזה משתקף במחיר הנייר שעולה.
התכוונתי לשאול "איך זה עובד" איך אני מממש את הכסף ....רוב החברות כשהם מרוויחות כסף הם משתפים ברווחים את בעלי המניות, ומעבירים חלק מהרווח לבעלי המניות, לכסף הזה קוראים דיבידנדים.
ולא חייב להיות קשר בין מחיר המניה בבורסה, לבין חלוקת הדיבידנדים.
את צודקת שהקרן קונה בעצם עוד מניות בכסף הזה.לא מדוייק (ואם אני טועה, תתקני אותי)
השקעת הדיבידנדים בקנייה חוזרת זה לא מעלה את שווי הנייר (אא"כ זה קנייה ענקית בקנה מידה עולמי),
אלא מעלה את כמות האחזקות שלך (shares) באותו נייר ערך.
ולכן הרווח שלך טמון בכך- שכאשר נייר הערך יעלה- אתה תרוויח יותר, כי אתה מחזיק ממנו יותר...
(תחשבי על זה, איך זה עובד כאשר אתה מושקע בקרן מחלקת, ובדיבידנדים אתה מיד קונה עוד. ככה זה קל להבנה)
שוב, בקרן שצוברת את הדיבידנד, זה עובד שמחיר הנייר עולה.התכוונתי לשאול "איך זה עובד" איך אני מממש את הכסף ....
אם קניתי בX ומוכר בX אז איפה הרווח
אנחנו הרי לא מקבלים את הדיבידנדים , זה הרי חוזר להשקעה בחברה.....
שוב, בקרן שצוברת את הדיבידנד, זה עובד שמחיר הנייר עולה.
והסבר יותר ברור, נניח שכל יחידת השקעה בקרן המחקה מחזיקה ב1000 מניות של החברות במדד מסוים, כשהקרן מקבלת את הדיבידנדים, היא קונה עם זה עוד מניות של החברות האלו, ואז יוצא שבכל יחידת השקעה בקרן יש 1010 מניות, ולכן מחיר יחידת ההשקעה הזו עולה בהתאם.
ומה שכתבו שמחיר המדד לא עלה בתקופה מסוימת, זה לא מדבר על קרן כזו שבה המחיר כן עלה.
מקווה שעכשיו הכל מובן.
בקיצור, יהיה לך את מחיר המדד + הדיבידנדים מכל השנים האלו + הרווח שנהיה מהשקעת הדיבידנדים חזרה בקרן.לעניינו: כאן, כשאנחנו משקיעים בהלמן שמשקיעה לא במדד עצמו אלא מחקה אותו (אין אפשרות להשקיע במדד עצמו כמובן),
נניח והשקעתי מליון ש"ח בהלמן בשנת 2000, ועברו 13 שנים ואני מושך אותו בשנת 2013.
מחיר המניה כעת הוא כמו בשנת 2000.
האם בגלל הרווחים שחולקו אני יקבל מהלמן יותר כסף ממה שהנחתי בתחילה?
סליחה שעדיין לא הבנתי אעפ"י שניסית להסביר שוב...
יש שני אפשרויות להסביר את דבריוואגב, תראי מה כתב לי סוכן הביטוח שלי:
"הוא מסלול חדש ולכן אין לי שום נתון של תשואה, ככה שאני הייתי קצת נזהר עם מעבר לקופה שאני לא יודע מה התשואה שהיא עשתה בשנים האחרונות"
מה דעתך?
פה זה כבר דבר שמשתנה בין אדם לאדם ותלוי בהרבה דברים.נקודה אחרונה היא רק לוודא: לי יש קרן פנסיה, וקופת גמל. אני רוצה להעביר למדד החדש.
לכואה עדיף לשים רק את אחד מהם בהלמן, ולא את שניהם, נכון? (לצורך פיזור, כי אחרי הכל הוא כולו מניות, וברגיל יותר מ 50% זה אג"ח)
שוב תודה!
כנראה לא הבנתם מה הכוונה קרן מחקה.שאלה למבינים:
בקרן מחקה מדד כלשהו:
1. האם ייתכן שהם ירוויחו יותר מהמדד ויתנו למשקיע את הרווח, או שאת הרווח הם מכניסים לכיס ואת ההפסד מגלגלים על הלקוחות.
2. האם הקרן גם מחקה את חלוקת הדיבידנד של המדד. אם לדוגמא המדד חילק 100 ש"ח דיבידנד למשקיעים, הקרן המחקה גם תדאג להשיג את הרווח הנ"ל. [זו שאלה חשובה, כי במקרה שהמדד עלה ואח"כ ירד מה שנשאר למשקיע ביד זה רק הדיבידנד].
תודה
אכן לא הבנתי.כנראה לא הבנתם מה הכוונה קרן מחקה.
קרן שמחקה מדד כלשהו, איך היא מחקה? פשוט קונה את המניות של החברות במדד לפי שיעורם במדד.
כך שהתשואה היא בדיוק התשואה של המדד + הדיבידנדים, למעט טעיות עקיבה קלות, ולמעט דמי הניהול שהקרן משלמת על הניירות שהם קונים.
וזה לא שאתה מלווה להם כסף והם מתחייבים למשהו, אלא הם פשוט שליחים שלך לקנות את כל המניות במדד לפי שיעורם המדויק במדד.
רק דרך קרן מחקה, או לחקות לבד ע"י קניית מניה מניה.אכן לא הבנתי.
יש דרך לקנות את המדד שלא דרך קרן מחקה, (חוץ מלקנות כל מניה בנפרד) ?
אם יש אפשרות - מהי האפשרות העדיפה ?
תודה על העזרה והידע
את מדברת על קרן השתלמות IRA ?מה לגבי הפקדה בקרן השתלמות (אין מיסים..) ,
האם גם בזה יש את היתרון לקרן אירית (יש לי אזרחות ישראלית) ?
ואם כן מדוע?
את מדברת על קרן השתלמות IRA ?
אז לכאורה עדיף איריות [ישראליות] בגלל העמלות היותר זולות.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: