השקעות רציתם קרן פנסיה מנייתית [פאסיבית] כשרה? קיבלתם!!!

יעל פ.

משתמש רשום
אז לכאורה עדיף איריות [ישראליות] בגלל העמלות היותר זולות.
זה אומר מס' קרן: 1159250 , נכון? (יש עוד משהו?)

עוד שאלה... יש לנו מס' מניות מהנ"ל בבנק , יש אפשרות להעביר אותם לקרן השתלמות IRA ?
(שייחשב כהפקדה להשתלמות ללא מסים..)

נערך לאחרונה ב:

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

יעל פ.

משתמש רשום
מחיר המניה לא קשור למחיר הדולר.
אשמח אם תוכלי להרחיב קצת....

1. אני קונה את המניה בשקלים - אבל הקרן הנ"ל קונה את המניות בדולרים , לא?

2. לכאורה אם הדולר היום 3.4 ואני קונה מניה שעומדת היום(אחה"צ) על בערך 1127 ש"ח = 331 $
ואם שער הדולר ירד ל3.35 אז המניה שווה בש"ח רק 1108 ש"ח

אשמח להסבר מפורט
תודה רבה!!!

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אשמח אם תוכלי להרחיב קצת....

1. אני קונה את המניה בשקלים - אבל הקרן הנ"ל קונה את המניות בדולרים , לא?

2. לכאורה אם הדולר היום 3.4 ואני קונה מניה שעומדת היום(אחה"צ) על בערך 1127 ש"ח = 331 $
ואם שער הדולר ירד ל3.35 אז המניה שווה בש"ח רק 1108 ש"ח

אשמח להסבר מפורט
תודה רבה!!!
כבר @אהבת עולם הסבירה את זה באחד האשכולות.
בעיקרון מחיר המניה זה שהוא נקוב בדולרים לא משנה כלום.

כי מחיר המניה נקבע בהתאם לשווי האמיתי של החברה, ואם הדולר נהיה שווה פחות, ושווי החברה האמיתי לא השתנה אז ייצא שיסכימו לשלם על המנייות שלה ביותר דולרים, כי הרי הדולר עכשיו שווה פחות.

הסברתי פה ממש בקצרה, אם זה לא מובן, אז תקראי כמה פעמים, ואני מקווה שתביני.

זר פרחים

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
כבר @אהבת עולם הסבירה את זה באחד האשכולות.
בעיקרון מחיר המניה זה שהוא נקוב בדולרים לא משנה כלום.

כי מחיר המניה נקבע בהתאם לשווי האמיתי של החברה, ואם הדולר נהיה שווה פחות, ושווי החברה האמיתי לא השתנה אז ייצא שיסכימו לשלם על המנייות שלה ביותר דולרים, כי הרי הדולר עכשיו שווה פחות.

הסברתי פה ממש בקצרה, אם זה לא מובן, אז תקראי כמה פעמים, ואני מקווה שתביני.
מה שאומר שחלק נכבד מהרווח במדדים האמריקאים הם לא מעליית ערך,
אלא מירידת שער הדולר.
מה שאומר שהרווח הוא לא כזה גדול

קרן ש

משתמש פעיל
מה נחשב חדמי ניהול טובים בקרנות הפאסיביות?
בקופ"ג ובקה"ש?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

הבוס הגדול

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
היום היתה לי שיחת יעוץ ארוכה עם היועץ שעובד תחת הלמן אלדובי.
הוא המליץ לי לשים אם כל הקרן פנסיה (תגמולים+פיצויים) במחקה 500 S&P, שזה עוד מובן בעיני.
אבל הוא המליץ לי לשים גם את קרן ההשתלמות במחקה 500 S&P, אעפ"י שיש סיכוי שאני יוציא את זה בעוד 3/4 שנים, מכיוון שלטענתו, בהתחשב בעובדה שיש סיכויים סבירים(מסכים איתו בזה) שאני ישאיר גם את קרן ההשתלמות לשנים ארוכות יותר.
מה דעתכם?

הוא לא ידע לומר לי למה בדיוק יש הכשר, וגם מבחינת חיסכון לכל ילד הוא טכן שיתכן שאין לי אפשרות להעביר אליהם?
תודה!

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אבל הוא המליץ לי לשים גם את קרן ההשתלמות במחקה 500 S&P, אעפ"י שיש סיכוי שאני יוציא את זה בעוד 3/4 שנים, מכיוון שלטענתו, בהתחשב בעובדה שיש סיכויים סבירים(מסכים איתו בזה) שאני ישאיר גם את קרן ההשתלמות לשנים ארוכות יותר.
מה דעתכם?
לדעתי אם יש סכוי ניכר שתוציאו עוד 3 שנים, על תשימו בקרן מנייתית, אלא במסלול סולידי.

הבוס הגדול

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
לדעתי אם יש סכוי ניכר שתוציאו עוד 3 שנים, על תשימו בקרן מנייתית, אלא במסלול סולידי.
על פניו אין כ"כ סיכוי.
גם אם אני יצטרך את הסכום הזה נניח לרכישת דירה, הלוואה מהבנק נראה לי פחות אחוזים ממה שזה יכניס.
על כמה שנים את כן היית ממליצה לשים גם את זה במנייתי סיכון מוגבר כזה?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

זר פרחים

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
ולא נראה לי שהדולר נחלש ב30% בתקופה הזאת מה שהנאסד"ק עלה בתקופה הזאת.
רק להזכירך בין התאריכים הבאים: 1.1.2000-1.1.2013
שער הדולר ירד - מ - 4.15
ל - 3.73
_ירידה של 10% בערך הדולר

ומדד המחירים לצרכן עלה ב - 30 % (לפי נתוני הלמ"ס)

מה שאומר -
מי ששם 100$ בדאו ג'ונס וחיכה 13 שנים, אמנם את מדד המחירים לצרכן הוא לא הפסיד אבל גם לא הרוויח. וביחס לשער הדולר הוא הפסיד 10%

אבל את @מקצועי בלבד מדרבנת אותנו בכלל לחשוב על השקעה ב S&P500 והוא בשנים הללו לא עשה כלום, יוצא שהמשקיע גם הפסיד את המדד וגם הפסיד בשער הדולר.

וזה בהנחה שהייתה כאן השקעה חד פעמית. אבל אם המשקיע שם כסף בכל חודש וחודשו, להזכירך שהדולר הגיע לרמות של 4.8 ש"ח לכל דולר, וצנח אח"כ ביותר משקל שלם, שזה כבר איבוד של 20% מערכו ויותר. כך שההפסד גדול עוד יותר.

והפעם אשמח להסבר מפורט,
לא כדי להתנצח ולקנטר, אלא באמת כדי להבין
(אני לומד עכשיו את הנושא, והרחבת ההסבר תביא את עזרתך לכדי מימוש).

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
מה שאומר - מי ששם 100$ בדאו ג'ונס וחיכה 13 שנים, אמנם את מדד המחירים לצרכן הוא לא הפסיד אבל גם לא הרוויח. וביחס לשער הדולר הוא הפסיד 10%
וכמה היו הדיבידנדים שם?
אבל את @מקצועי בלבד מדרבנת אותנו בכלל לחשוב על השקעה ב S&P500 והוא בשנים הללו לא עשה כלום, יוצא שהמשקיע גם הפסיד את המדד וגם הפסיד בשער הדולר.
וגם שכחת לחשב את הדיבידנדים, וגם שכחת שאני לא ממליצה להשקיע במדד כשזה ל13 שנה, אלא מינימום של 15 שנה, ואז גם כשתבחר את השנים הכי גרועות, [כמו שבחרת במקרה הזה] תגיע לרווחים יפים, וב20 שנה עוד הרבה יותר.
(אני לומד עכשיו את הנושא, והרחבת ההסבר תביא את עזרתך לכדי מימוש).
אז דבר ראשון תלמד מה זה דיבידנד? ותלמד לחשב גם את זה.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  14  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה