תעודת סל אולי?רק דרך קרן מחקה, או לחקות לבד ע"י קניית מניה מניה.
[שחוץ מזה שזה הרבה יותר מסובך לאדם הפשוט, זה כמובן גם מייקר מאד את דמי הניהול, ואת העמלות של קניה ומכירה וכו']
תעודת סל אולי?רק דרך קרן מחקה, או לחקות לבד ע"י קניית מניה מניה.
[שחוץ מזה שזה הרבה יותר מסובך לאדם הפשוט, זה כמובן גם מייקר מאד את דמי הניהול, ואת העמלות של קניה ומכירה וכו']
כבר לא קיים היום.תעודת סל אולי?
זה אומר מס' קרן: 1159250 , נכון? (יש עוד משהו?)אז לכאורה עדיף איריות [ישראליות] בגלל העמלות היותר זולות.
ל S&P 500 כן.זה אומר מס' קרן: 1159250 , נכון? (יש עוד משהו?)
לא.עוד שאלה יש לי מס' מניות מהנ"ל בבנק , יש לי אפשרות להעביר את זה לקרן השתלמות IRA ?
כדאי למכור אותם ולקנות בהשתלמות , לא?
כמו"כ נניח והדולר ימשיך להיחלש בשנים הבאות , האם זה ישפיע על הקרנות הנ"ל ?
תליו במקרה הספציפי.כדאי למכור אותם ולקנות בהשתלמות , לא?
מחיר המניה לא קשור למחיר הדולר.כמו"כ נניח והדולר ימשיך להיחלש בשנים הבאות , האם זה ישפיע על הקרנות הנ"ל ?
אשמח אם תוכלי להרחיב קצת....מחיר המניה לא קשור למחיר הדולר.
כבר @אהבת עולם הסבירה את זה באחד האשכולות.אשמח אם תוכלי להרחיב קצת....
1. אני קונה את המניה בשקלים - אבל הקרן הנ"ל קונה את המניות בדולרים , לא?
2. לכאורה אם הדולר היום 3.4 ואני קונה מניה שעומדת היום(אחה"צ) על בערך 1127 ש"ח = 331 $
ואם שער הדולר ירד ל3.35 אז המניה שווה בש"ח רק 1108 ש"ח
אשמח להסבר מפורט
תודה רבה!!!
מה שאומר שחלק נכבד מהרווח במדדים האמריקאים הם לא מעליית ערך,כבר @אהבת עולם הסבירה את זה באחד האשכולות.
בעיקרון מחיר המניה זה שהוא נקוב בדולרים לא משנה כלום.
כי מחיר המניה נקבע בהתאם לשווי האמיתי של החברה, ואם הדולר נהיה שווה פחות, ושווי החברה האמיתי לא השתנה אז ייצא שיסכימו לשלם על המנייות שלה ביותר דולרים, כי הרי הדולר עכשיו שווה פחות.
הסברתי פה ממש בקצרה, אם זה לא מובן, אז תקראי כמה פעמים, ואני מקווה שתביני.
@מקצועי בלבד @אהבת עולם - אשמח אם תסבירו את הענין.מה שאומר שחלק נכבד מהרווח במדדים האמריקאים הם לא מעליית ערך,
אלא מירידת שער הדולר.
מה שאומר שהרווח הוא לא כזה גדול
אני לא הולכת לנתח עכשיו למה מדד כזה או אחר עלה כמה שעלה או ירד כמה שירד.@מקצועי בלבד @אהבת עולם - אשמח אם תסבירו את הענין.
לדעתי אם יש סכוי ניכר שתוציאו עוד 3 שנים, על תשימו בקרן מנייתית, אלא במסלול סולידי.אבל הוא המליץ לי לשים גם את קרן ההשתלמות במחקה 500 S&P, אעפ"י שיש סיכוי שאני יוציא את זה בעוד 3/4 שנים, מכיוון שלטענתו, בהתחשב בעובדה שיש סיכויים סבירים(מסכים איתו בזה) שאני ישאיר גם את קרן ההשתלמות לשנים ארוכות יותר.
מה דעתכם?
על פניו אין כ"כ סיכוי.לדעתי אם יש סכוי ניכר שתוציאו עוד 3 שנים, על תשימו בקרן מנייתית, אלא במסלול סולידי.
הלמן אדובי הציעו 0.8 אחוז כדמי ניהול, משתלם?מה נחשב חדמי ניהול טובים בקרנות הפאסיביות?
בקופ"ג ובקה"ש?
מינימום 15 שנה.על כמה שנים את כן היית ממליצה לשים גם את זה במנייתי סיכון מוגבר כזה?
אחרים קיבלו מה 0.6% ו0.55%הלמן אדובי הציעו 0.8 אחוז כדמי ניהול, משתלם?
רק להזכירך בין התאריכים הבאים: 1.1.2000-1.1.2013ולא נראה לי שהדולר נחלש ב30% בתקופה הזאת מה שהנאסד"ק עלה בתקופה הזאת.
וכמה היו הדיבידנדים שם?מה שאומר - מי ששם 100$ בדאו ג'ונס וחיכה 13 שנים, אמנם את מדד המחירים לצרכן הוא לא הפסיד אבל גם לא הרוויח. וביחס לשער הדולר הוא הפסיד 10%
וגם שכחת לחשב את הדיבידנדים, וגם שכחת שאני לא ממליצה להשקיע במדד כשזה ל13 שנה, אלא מינימום של 15 שנה, ואז גם כשתבחר את השנים הכי גרועות, [כמו שבחרת במקרה הזה] תגיע לרווחים יפים, וב20 שנה עוד הרבה יותר.אבל את @מקצועי בלבד מדרבנת אותנו בכלל לחשוב על השקעה ב S&P500 והוא בשנים הללו לא עשה כלום, יוצא שהמשקיע גם הפסיד את המדד וגם הפסיד בשער הדולר.
אז דבר ראשון תלמד מה זה דיבידנד? ותלמד לחשב גם את זה.(אני לומד עכשיו את הנושא, והרחבת ההסבר תביא את עזרתך לכדי מימוש).
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: