מה שנגרם זה חצי שנה של תקופת אכשרה, מה עוד יקרה? הא.כ.ע הוא לפי ההפרשות ככל הידוע לי, והשארים הוא לפי הפער בין הצבירה לביטוח, מה שאומר שבכל מקרה השארים מתייקר.זה לא אפשרי להעביר סכום מסוים בפעם אחת בלי להזיק מאד לכיסוי אכ"ע.
מה שנגרם זה חצי שנה של תקופת אכשרה, מה עוד יקרה? הא.כ.ע הוא לפי ההפרשות ככל הידוע לי, והשארים הוא לפי הפער בין הצבירה לביטוח, מה שאומר שבכל מקרה השארים מתייקר.זה לא אפשרי להעביר סכום מסוים בפעם אחת בלי להזיק מאד לכיסוי אכ"ע.
וזה הרבה מאד.מה שנגרם זה חצי שנה של תקופת אכשרה, מה עוד יקרה?
משהו כמו 100-500 שח עבור כיסוי ביטוחי לתקופה הזו (בתנאי שיש שם סכום רציני, יכול להיות גם פחות..)וזה הרבה מאד.
מה שנגרם זה חצי שנה של תקופת אכשרה, מה עוד יקרה? הא.כ.ע הוא לפי ההפרשות ככל הידוע לי, והשארים הוא לפי הפער בין הצבירה לביטוח, מה שאומר שבכל מקרה השארים מתייקר.
משהו כמו 100-500 שח עבור כיסוי ביטוחי לתקופה הזו (בתנאי שיש שם סכום רציני, יכול להיות גם פחות..)
לא שיקול משמעותי.
יפה . אז את כותבת למה זה לא שווה למבוטח הממוצע להעביר את הכסף. צודקת.זה לא רק זה, זה גם צבירת וותק חדשה של 5 שנים, עבור מחלות קיימות. [שלא תמיד ידועות בעת מעבר הכספים]
א. היועץ שהמלצתי לה באישי לא עולה 2000 ש"ח.אני רק לא מבינה למה להפנות אותה ליעוץ מקצועי , זה כל כך לא סולידי וחסכני לשלם 2000 ש"ח על שעת ייעוץ עם בן אדם שככל הנראה לא ידע לעשות גם את החישוב הפשוט הזה, כשכל המידע נמצא ברשת , זמין , עדכני ובחינם.
מהניסיון שלי עם יועצי השקעות (פרטיים! על כאלו של הבנק אני לא מדברת) הם לא יודעים חצי מהידע שמתגלגל פה ובפורומים נוספים בחינם, וסביר שהייעוץ רק יהיה גרוע והפסדי , ויעלה 2000 שח.
למשל, מכירה כמה וכמה ששילמו 2000 שח לשעת ייעוץ כדי לבחור ביטוח מנהלים או קרן פנסיה, במסקנה, היועץ החליט להימנע - כלומר , לא ידע לעשות סימולציה פשוטה של כמה שנות תוחלת חיים צריך, והמליץ לשים 50% בכל מקום .
זו המלצה גרועה שגם בחינם לא הייתי מקבלת...
יועצים אחרים לא מבינים במניות, לא בצרכים ביטוחיים (ממליצים על כמה שיותר, במקום להבין שזה מוצר הפסדי)
בקיצור, במקום לשלם יותר ולקבל פחות , ממליצה לקרוא לבד ולהגיע למסקנות נכונות יותר ובחינם.
זה מה שכתבתי בהודעה שלי, שבעצם את מציעה פה אפשרות של לשים כסף בקופת גמל ולקבל ביטוח בסכום שלו תמורת הייקור של הביטוח בקרן הפנסיה + ההפרש בדמי הניהול.ושוב, השיקול שלא להעביר לקופת גמל, זה א. שהדמי הניהול בקופת הגמל הרבה יותר יקרים ב. עלות הביטוחים בקרן הפנסיה תהיה יותר יקרה, מאשר אם היא תאחד אותם.
אחרי 6 שנים אפשר למשוך את הכסף מקופת גמל ללא תשלום מס ?אם תמשוך לאחר 6 שנים - פטור ממס בישראל. יתכן ויהיה מס לארה"ב (יש לבדוק אולי גם מצד ארה"ב יש פטור)
מי שיש לו "ערבים" וגם ביטוח חיים, במקרה של מוות, - המוטבים יקבלו גם מערבים וגם מהביטוח חיים, או רק מאחד מהם ?כן, כל ביטוח הוני (כלומר, סכום שמשולם בבת אחת) מתקזז עם ערבים , וזה מה שמקבלים בקופת גמל וביטוח מנהלים .
לעומת זאת ביטוח קצבתי שמשולם דרך קצבאות לא מתקזז עם "ערבים " ולכן לדעתי שווה הרבה יותר (חוץ מזה שהוא גם משיג את המטרה שלו ברוב הפעמים בצורה טובה יותר)
בקופת גמל במקרה של אירוע ביטוחי מקבלים את כל הכסף הצבור בקופה וזה מתקזז.
אבל אפשר בנוסף לעשות גם ביטוח קצבתי פרטי על הסכום הנדרש.
בדיוק.או שהוא קיים והיה קיים תמיד בכל סוג השקעה בארץ?
לא.אחרי 6 שנים אפשר למשוך את הכסף מקופת גמל ללא תשלום מס ?
יש מלא הבדלים.@מקצועי בלבד תוכלי להסביר מה ההבדל בין קרן השתלמות לקופת גמל. ואיך אני יודע מה יש לי ?
תודה
בגדול, התשובה היא כן.@מקצועי בלבד איך הלמן עושים את זה בפועל, הם משקיעים בכל ה 500 חברות?
א. אתה מדבר על שנים שבהם כל שוק ההון חווה שני משברים ענקיים.ובעניין כללי במדד, לפי גוגל, מי שקנה בשנת 2000 ומכר ב 2013, לא הרוויח שקל!
במשך 13 שנה המדד בשורה תחתונה לא הרוויח כלום.
איך מסבירים את זה עם מה שזה נקרא המדד המנייתי הכי טוב ומשתלם ויציב בעולם?
@מקצועי בלבד
צפה בקובץ המצורף 751289
הא כיצד?ב. כן היה רווח.
לפי הבדיקה שלי, היה רווח של 64.181% [כולל דיבידנדים]
איפה ראית שלא היה רווח?הא כיצד?
ערכתי.
אם המדד נשאר אותו מחיר, אז איך היה רווח?איפה ראית שלא היה רווח?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכד
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ: