השקעות רציתם קרן פנסיה מנייתית [פאסיבית] כשרה? קיבלתם!!!

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
זה לא אפשרי להעביר סכום מסוים בפעם אחת בלי להזיק מאד לכיסוי אכ"ע.
מה שנגרם זה חצי שנה של תקופת אכשרה, מה עוד יקרה? הא.כ.ע הוא לפי ההפרשות ככל הידוע לי, והשארים הוא לפי הפער בין הצבירה לביטוח, מה שאומר שבכל מקרה השארים מתייקר.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
מה שנגרם זה חצי שנה של תקופת אכשרה, מה עוד יקרה? הא.כ.ע הוא לפי ההפרשות ככל הידוע לי, והשארים הוא לפי הפער בין הצבירה לביטוח, מה שאומר שבכל מקרה השארים מתייקר.
משהו כמו 100-500 שח עבור כיסוי ביטוחי לתקופה הזו (בתנאי שיש שם סכום רציני, יכול להיות גם פחות..)
לא שיקול משמעותי.

זה לא רק זה, זה גם צבירת וותק חדשה של 5 שנים, עבור מחלות קיימות. [שלא תמיד ידועות בעת מעבר הכספים]

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
זה לא רק זה, זה גם צבירת וותק חדשה של 5 שנים, עבור מחלות קיימות. [שלא תמיד ידועות בעת מעבר הכספים]
יפה . אז את כותבת למה זה לא שווה למבוטח הממוצע להעביר את הכסף. צודקת.

@chani2006
לגבי האופציה שהיצעת לה, זו אופציה מענינת שבעצם מקנה לה ביטוח בסכום נמוך יותר מסכום השוק של עלות הביטוח.
נניח ויש בביטוח המנהלים לצורך נוחות החישוב 100K שח, אם מעבירים אותם לקופת גמל מקבלים ביטוח למקרה מוות עד גיל פרישה של 100K הוני.
אם יש "ערבים " אין בזה שום רווח, אבל בהנחה ואין - מקבלים את הביטוח בסכום שנמוך ממחיר השוק.
בשביל לחשב את העלות, צריך לחשב את הסכום שמשלמים בביטוח השארים בקרן הפנסיה עבור כל 100K
בוודאות זה זול יותר מביטוח בשוק הפרטי, כי הוא מבוסס על ערבות הדדית. (החישוב נמצא בתקנון הפנסיה והוא אחיד לכל הקרנות.)
אבל אין צורך לחשב את העלות בכלל, צריך לעשות חישוב פשוט (שמומלץ לכל משפחה) מהם הצרכים החיוניים במקרה מוות ח"ו, והאם הביטוח בקרן הפנסיה מספיק, במידה ולא, שווה לקנות את הביטוח הנ"ל- כלומר, להעביר את הכסף לגמל- ולהרוויח אותו בסכום נמוך מסכום השוק.

אני רק לא מבינה למה להפנות אותה ליעוץ מקצועי , זה כל כך לא סולידי וחסכני לשלם 2000 ש"ח על שעת ייעוץ עם בן אדם שככל הנראה לא ידע לעשות גם את החישוב הפשוט הזה, כשכל המידע נמצא ברשת , זמין , עדכני ובחינם.

מהניסיון שלי עם יועצי השקעות (פרטיים! על כאלו של הבנק אני לא מדברת) הם לא יודעים חצי מהידע שמתגלגל פה ובפורומים נוספים בחינם, וסביר שהייעוץ רק יהיה גרוע והפסדי , ויעלה 2000 שח.

למשל, מכירה כמה וכמה ששילמו 2000 שח לשעת ייעוץ כדי לבחור ביטוח מנהלים או קרן פנסיה, במסקנה, היועץ החליט להימנע - כלומר , לא ידע לעשות סימולציה פשוטה של כמה שנות תוחלת חיים צריך, והמליץ לשים 50% בכל מקום .
זו המלצה גרועה שגם בחינם לא הייתי מקבלת...

יועצים אחרים לא מבינים במניות, לא בצרכים ביטוחיים (ממליצים על כמה שיותר, במקום להבין שזה מוצר הפסדי)
בקיצור, במקום לשלם יותר ולקבל פחות , ממליצה לקרוא לבד ולהגיע למסקנות נכונות יותר ובחינם.

ו @מקצועי בלבד לפעמים בפירוט של כמה שורות את חוסכת למישהו 2000 שח, לא שווה?

והציטוט החביב של באפט (תרגום ):
"וול סטריט הוא המקום היחיד שאנשים רוכבים אליו ברולס רויס כדי לקבל עצות מאלו שלוקחים את הרכבת התחתית"

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אני רק לא מבינה למה להפנות אותה ליעוץ מקצועי , זה כל כך לא סולידי וחסכני לשלם 2000 ש"ח על שעת ייעוץ עם בן אדם שככל הנראה לא ידע לעשות גם את החישוב הפשוט הזה, כשכל המידע נמצא ברשת , זמין , עדכני ובחינם.

מהניסיון שלי עם יועצי השקעות (פרטיים! על כאלו של הבנק אני לא מדברת) הם לא יודעים חצי מהידע שמתגלגל פה ובפורומים נוספים בחינם, וסביר שהייעוץ רק יהיה גרוע והפסדי , ויעלה 2000 שח.

למשל, מכירה כמה וכמה ששילמו 2000 שח לשעת ייעוץ כדי לבחור ביטוח מנהלים או קרן פנסיה, במסקנה, היועץ החליט להימנע - כלומר , לא ידע לעשות סימולציה פשוטה של כמה שנות תוחלת חיים צריך, והמליץ לשים 50% בכל מקום .
זו המלצה גרועה שגם בחינם לא הייתי מקבלת...

יועצים אחרים לא מבינים במניות, לא בצרכים ביטוחיים (ממליצים על כמה שיותר, במקום להבין שזה מוצר הפסדי)
בקיצור, במקום לשלם יותר ולקבל פחות , ממליצה לקרוא לבד ולהגיע למסקנות נכונות יותר ובחינם.
א. היועץ שהמלצתי לה באישי לא עולה 2000 ש"ח.
ב. אני לא ממליצה ללכת לכל יועץ, אלא ליועץ שמבין פי כמה וכמה ממני, וכן הוא גם יודע לעשות גם סימלוציות מקצועיות.
ג. מה שיכלתי פירטתי לה כבר באישי.

ושוב, השיקול שלא להעביר לקופת גמל, זה א. שהדמי הניהול בקופת הגמל הרבה יותר יקרים ב. עלות הביטוחים בקרן הפנסיה תהיה יותר יקרה, מאשר אם היא תאחד אותם.

אהבת עולם

משתמש סופר מקצוען
D I G I T A L
ושוב, השיקול שלא להעביר לקופת גמל, זה א. שהדמי הניהול בקופת הגמל הרבה יותר יקרים ב. עלות הביטוחים בקרן הפנסיה תהיה יותר יקרה, מאשר אם היא תאחד אותם.
זה מה שכתבתי בהודעה שלי, שבעצם את מציעה פה אפשרות של לשים כסף בקופת גמל ולקבל ביטוח בסכום שלו תמורת הייקור של הביטוח בקרן הפנסיה + ההפרש בדמי הניהול.

במחשבה שניה, אני כמעט ולא רואה אפשרות שבה זה ישתלם,
אם צריך ביטוח נוסף מעבר לביטוח הקצבתי בקופת הפנסיה, מומלץ יותר לעשות ביטוח "ערבים " שהוא בוודאות יותר זול (ערבות הדדית + תרומות לעומת ערבות הדדית) וממילא הביטוח מתקזז.
למשפחה שיש לה ממש הרבה נכסים (אם כן למה צריך ביטוח נוסף?) או לא עומדת בקריטריון הבריאות של "ערבים " אולי אולי שווה לבדוק את החישוב של הביטוח בקרן הפנסיה + הדמי ניהול.

בקיצור, אפשר לוותר על היעוץ המקצועי לדעתי.

זר פרחים

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
אם תמשוך לאחר 6 שנים - פטור ממס בישראל. יתכן ויהיה מס לארה"ב (יש לבדוק אולי גם מצד ארה"ב יש פטור)
אחרי 6 שנים אפשר למשוך את הכסף מקופת גמל ללא תשלום מס ?
שאלה נוספת - אפשר לפדות את כל הכספים מכל קופות הגמל הקיימות או שכל קופה אפשר לפדות רק לאחר 6 שנים מעת תחילת ההפקדה.
תודה לעונים

הבוס הגדול

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
כל העניין עם הדוד סם והמיסים והבעיות התחדש ונוגע במיוחד למסלול 500 החדש,
או שהוא קיים והיה קיים תמיד בכל סוג השקעה בארץ?

זר פרחים

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
כן, כל ביטוח הוני (כלומר, סכום שמשולם בבת אחת) מתקזז עם ערבים , וזה מה שמקבלים בקופת גמל וביטוח מנהלים .
לעומת זאת ביטוח קצבתי שמשולם דרך קצבאות לא מתקזז עם "ערבים " ולכן לדעתי שווה הרבה יותר (חוץ מזה שהוא גם משיג את המטרה שלו ברוב הפעמים בצורה טובה יותר)
בקופת גמל במקרה של אירוע ביטוחי מקבלים את כל הכסף הצבור בקופה וזה מתקזז.
אבל אפשר בנוסף לעשות גם ביטוח קצבתי פרטי על הסכום הנדרש.
מי שיש לו "ערבים" וגם ביטוח חיים, במקרה של מוות, - המוטבים יקבלו גם מערבים וגם מהביטוח חיים, או רק מאחד מהם ?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
או שהוא קיים והיה קיים תמיד בכל סוג השקעה בארץ?
בדיוק.
אחרי 6 שנים אפשר למשוך את הכסף מקופת גמל ללא תשלום מס ?
לא.
רק מקרן השתלמות עד לסכום הפקדה מסוים.

קופות גמל יש שני סוגים שונים לחלוטין עם כללים אחרים לחלוטין.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
@מקצועי בלבד תוכלי להסביר מה ההבדל בין קרן השתלמות לקופת גמל. ואיך אני יודע מה יש לי ?
תודה
יש מלא הבדלים.
כמעט ואין שום דבר דומה, חוץ מזה ששניהם בשוק ההון. וגם בקופת גמל יש שני סוגים.
וזה לא בשני מילים.
ותבדוק מה יש לך בחברה שבה הכספים מנוהלים.

הבוס הגדול

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
D I G I T A L
ובעניין כללי במדד, לפי גוגל, מי שקנה בשנת 2000 ומכר ב 2013, לא הרוויח שקל!
במשך 13 שנה המדד בשורה תחתונה לא הרוויח כלום.
איך מסבירים את זה עם מה שזה נקרא המדד המנייתי הכי טוב ומשתלם ויציב בעולם?
@מקצועי בלבד
1603827970499.png

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
@מקצועי בלבד איך הלמן עושים את זה בפועל, הם משקיעים בכל ה 500 חברות?
בגדול, התשובה היא כן.
ובעניין כללי במדד, לפי גוגל, מי שקנה בשנת 2000 ומכר ב 2013, לא הרוויח שקל!
במשך 13 שנה המדד בשורה תחתונה לא הרוויח כלום.
איך מסבירים את זה עם מה שזה נקרא המדד המנייתי הכי טוב ומשתלם ויציב בעולם?
@מקצועי בלבד
צפה בקובץ המצורף 751289
א. אתה מדבר על שנים שבהם כל שוק ההון חווה שני משברים ענקיים.
משבר אחד בשנת 2000-2002 ועוד משבר בשנת 2008.

ב. כן היה רווח.
לפי הבדיקה שלי, היה רווח של 64.181% [כולל דיבידנדים]

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יי שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יי שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יי עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  13  פעמים

אתגר AI

געגוע קיצי • אתגר 138

לוח מודעות

למעלה