@מקצועי בלבד
יש מצב לשאול שאלה באישי ?
אין לי מנוי פרמיום אז אם תוכלי לשלוח מייל ל: esti05041102 gmail.com
יש מצב לשאול שאלה באישי ?
אין לי מנוי פרמיום אז אם תוכלי לשלוח מייל ל: esti05041102 gmail.com
חתומה על סעיף 14?אצלי לא מסכימים.
אבל אמרו לי שיפקידו לאן שאני אגיד.
מקווה שילך בסדר, אצטרך לעקוב ולשים לב.
מקוה שאין חוק כזה שאומר לחברת השקעות לקחת ולשים במסלול סולידי.
טוב, סליחה, אפשר להצטרף דיגיטלית ואפשר גם דרך נציג, בכל מקרה מקבלים את דמי הניהול המוזלים 0.05%אני זוכרת מפורום אחר, שאי אפשר להצטרף למסלול הזה דיגיטלית, אבל לא רציתי להטעות.
אז כנראה שצריך נציג.
אני לא חתומה.חתומה על סעיף 14?
יש חוק שאומר שללא הסכמת מעסיק אסור להשקיע את כספי הפיצויים במסלול מסוכן , אז מה תעשי עם זה?
אני אמרתי להם שהצטרפתי בגלל ההכשר, אף נציג לא הבין על מה אני מדברת.טוב, סליחה, אפשר להצטרף דיגיטלית ואפשר גם דרך נציג, בכל מקרה מקבלים את דמי הניהול המוזלים 0.05%
רק שכדאי לחכות, בקרוב יהיה קישור של תשואה כהלכה, כך שיוכלו למפות את המצטרפים החרדיים שהצטרפו בגלל ההכשר ולהוכיח שהמהלך רווחי.
אם מדובר על מסלול s&p500(סנופי) זה מסלול שקיים בהלמן אלדובי כבר מעל 8 חודשים.אני לא חתומה.
כמו שכתבתי, מקווה שזה בסדר שהם אומרים שהם בפועל יפקידו לאן שאני רוצה.
אני מנסה לברר עם הלמן אלדובי אם יש חוק כזה שמכריח אותם להוציא את הכסף לקופה הסולידית.
אם כן אני בבעיה.
אני אמרתי להם שהצטרפתי בגלל ההכשר, אף נציג לא הבין על מה אני מדברת.
אמרתי להם שזה כתוב באתר, הם אמרו שאין להם מושג, נכון ליום רביעי שעבר.
לא עוזר לך. אסור להם להשקיע את כספי הפיצויים , כי המעסיק שלך בעצם חשוף לתביעה שלך אם לא יהיה מספיק כסף כשתפוטריאני לא חתומה.
כמו שכתבתי, מקווה שזה בסדר שהם אומרים שהם בפועל יפקידו לאן שאני רוצה.
הענין זה הכשרות שלא היתה עד עכשיו בשומקום על קרן פנסיה.אם מדובר על מסלול s&p500(סנופי) זה מסלול שקיים בהלמן אלדובי כבר מעל 8 חודשים.
הפניקס גם פתחו עכשיו מסלול כזה. ואני מניחה שמהר מאד שאר החברות יצטרפו ויפתחו גם מסלול כזה.
מדובר במסלול ריסקי מאד. שלא מתאים לכל אחד.
לא בפנסיה, שם הוא קיים רק שלושה חודשים.אם מדובר על מסלול s&p500(סנופי) זה מסלול שקיים בהלמן אלדובי כבר מעל 8 חודשים.
אין כל כך סיכוי.אבל אם המעסיק נחמד ואת מסבירה את המשמעות.. אולי יש סיכוי.
המסלול הוא מחקה מדד. ואמור להיות זהה בכל מקום( ממלבד המינוף של הלמן)הענין זה הכשרות שלא היתה עד עכשיו בשומקום על קרן פנסיה.
זה אולי ריסקי, אבל זה מסוכן לא לקחת סיכון על כסף ששוכב 30-40 שנה.
יותר מסוכן אפילו מלשים בבנק. שם את בטוח מאבדת את האינפלציה.
דובר פה על זה רבות.אי אפשר להמליץ על המסלול הזה באופן גורף.
אני אמרתי להם שהצטרפתי בגלל ההכשר, אף נציג לא הבין על מה אני מדברת.
אמרתי להם שזה כתוב באתר, הם אמרו שאין להם מושג, נכון ליום רביעי שעבר.
זה קיים מחודש 06/2020 ורק עכשיו זה קיבל כשרות.אם מדובר על מסלול s&p500(סנופי) זה מסלול שקיים בהלמן אלדובי כבר מעל 8 חודשים.
מתאים מאד לכל מי שיש לו עוד הרבה שנים עד הפנסיה, ורוצה להרוויח תשואה גדולה יותר, בסיכון נמוך ביותר.מדובר במסלול ריסקי מאד. שלא מתאים לכל אחד.
לא נכון.לא עוזר לך. אסור להם להשקיע את כספי הפיצויים , כי המעסיק שלך בעצם חשוף לתביעה שלך אם לא יהיה מספיק כסף כשתפוטרי
היום כולם חתומים אוטומטי על סעיף 14 על הכספים שהמעסיק מפריש, ואין למעסיק שום סיבה לא לחתום, הרווחים וההפסדים שם לא קשורים אליו בשום צורה. [ותסתכלי בקישור שצירפתי]אין כל כך סיכוי.
תקשיבי, לכל מי שלא חתום על סעיף 14, זה חתיכת בעיה.
כי מתאים מאוד שכל מעסיק יפחד לחתום.
אם ככה, אז למה הם מחויבים להעביר את זה לקרן סולידית ללא אישורו?את האחוזים שהוא הפקיד, הוא לא יצטרך להשלים בשום מצב.
אני עובדת הרבה שנים בעבודה שלי, עוד לפני "היום" שאת מדברת עליו.היום כולם חתומים אוטומטי על סעיף 14 על הכספים שהמעסיק מפריש, ואין למעסיק שום סיבה לא לחתום, הרווחים וההפסדים שם לא קשורים אליו בשום צורה. [ותסתכלי בקישור שצירפתי]
כי כך החוק אומר, ולא תמיד הכל עם הגיון. ואולי בגלל זה -אם ככה, אז למה הם מחויבים להעביר את זה לקרן סולידית ללא אישורו?
[יש מקרים בודדים מאד שהמעסיק יכול לתבוע חזרה את כספי הפיצויים]
התכוונתי שסעיף 14 חל אוטומטי על כל השכירים החל מ-2008, על הסכומים שהופקדו בשביל הפיצויים.אני עובדת הרבה שנים בעבודה שלי, עוד לפני "היום" שאת מדברת עליו.
וגם בגופים ציבורים ותאגידים אין סעיף 14.
לא כל מי שפה חתום על סעיף 14.
עובדה, אני לא.
כן.לאשה בת 30 זה תווך ארוך לפנסיה?
איך זה שהדמי ניהול בהלמן כ"כ זולים ביחס לשאר החברות?
כי זה קרן פנסיה נבחרת.איך זה שהדמי ניהול בהלמן כ"כ זולים ביחס לשאר החברות?
דווקא קראתי, וכתוב שם שעובד שהתפטר או הגיע לגיל פרישה לא זכאי להשלמת פיצויים, עובד שפוטר לפני גיל פרישה - כן ,וההפסדים שם לא קשורים אליו בשום צורה. [ותסתכלי בקישור שצירפתי]
[יש מקרים בודדים מאד שהמעסיק יכול לתבוע חזרה את כספי הפיצויים]
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
18.11
י"ז חשוון
וובינר מרתק!
המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג
הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.
הכניסה חופשית!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
19.11
י"ח חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכה
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת הַבֹּטְחִים בַּיהוָה כְּהַר צִיּוֹן לֹא יִמּוֹט לְעוֹלָם יֵשֵׁב:ב יְרוּשָׁלִַם הָרִים סָבִיב לָהּ וַיהוָה סָבִיב לְעַמּוֹ מֵעַתָּה וְעַד עוֹלָם:ג כִּי לֹא יָנוּחַ שֵׁבֶט הָרֶשַׁע עַל גּוֹרַל הַצַּדִּיקִים לְמַעַן לֹא יִשְׁלְחוּ הַצַּדִּיקִים בְּעַוְלָתָה יְדֵיהֶם:ד הֵיטִיבָה יי לַטּוֹבִים וְלִישָׁרִים בְּלִבּוֹתָם:ה וְהַמַּטִּים עַקַלְקַלּוֹתָם יוֹלִיכֵם יי אֶת פֹּעֲלֵי הָאָוֶן שָׁלוֹם עַל יִשְׂרָאֵל: