נכתב ע"י אסתר;1626741:לדעתי, בכל מקרה, אסור לאבד סדר עדיפויות.
כולנו עמוסות ב"ה, מי פחות ומי יותר, אבל חלק חשוב ועיקרי בתפקיד האשה הוא לנהל את הבית. זאת עבודת ה' שלנו.
הכרתי בית שבו האם היתה מאד מאד עמוסה, כן, עבדה קשות לפרנס בשלוש עבודות, ושלום הבית שלהם היה בסכנה מוחשית על רקע זה. בעל וילדים רוצים בית שנעים לחזור אליו.
לא ניקיון כפייתי, ולא פרפקט בשום דבר. אבל סביר, ואנושי, נקי ברמה סבירה.
ושום תירוץ בעולם לא מצדיק בית הפוך ומוזנח כי האמא עמוסה והיא מחפשת במה להוריד.
למי שכתבה על המודה שחלפה מן העולם לקפל כביסה.
זה לא נכון!
תחשבו עם איזו הרגשה הולך ילד ללימודיו, לאחר שהוא צריך לדלות את החולצה שלו מתוך המייבש או מתוך הערימה המגובבת בארון. והפוך, כשהבגדים מחכים לו על המדף שלו בארון, אור בעיניים, וסדר גם בראש.
וכן ביתר נושאי סדר וארגון.
(לא שה לא קורה אצלי פה ושם. זה קורה, אבל א. לעיתים נדירות ביותר, ב. אני יודעת שזה לא המצב האידיאלי ואני ממשיכה לשאוף להתארגן בצורה יותר טובה.)
אני חושבת שילד שרגיל לזה, הולך ללימודיו בהרגשה מצויינת!
למה לקלקל לנשים שזה עובד להן טוב?
גילוי נאות: אצלי כל הבגדים מקופלים בארונות, ערימת חולצות מקופלות, ערימת מכנסיים מקופלים, וכו'. ומרוב שאני מקפידה להכניס את הבגדים בסדר מסודר, קורה לעתים לא נדירות בכלל שחסר בארון כי לא הגעתי לקיפול אז מה עדיף?!
המילים "ושום תירוץ בעולם לא מצדיק בית הפוך ומוזנח כי האמא עמוסה והיא מחפשת במה להוריד." ממש צורמות לי. שום תירוץ בעולם לא מצדיק בעיניי לעשות הרגשה רעה לאמא עמוסה שלא מצליחה לעמוד בכל המטלות האינסופיות שלה.